Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό famagusta72 » Παρ 09 Δεκ 2022, 14:18

Πολλοί το χρησιμοποιούν κακόβουλα και ρατσιστικά. Πολλοί όμως το χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν απλά για να πειράξουν αντίπαλους οπαδούς ή απλά τους φίλους τους. Κυρίως οι παλαιότεροι βέβαια χρησιμοποιούν τον όρο έτσι για να είμαστε ειλικρινείς, οι οποίοι μεγάλωσαν και σε μια διαφορετική Θεσσαλονίκη. Όχι απαραίτητα καλύτερη. Απλά διαφορετική.
Ο ΠΑΟΚ και οι υπόλοιποι δεν δημιουργήθηκαν χθες. Όταν οι πρόσφυγες έφτιαξαν την ομάδα μας, υπήρχε Άρης και Ηρακλής στην πόλη. Υπήρχε επίσης μεγάλη Εβραϊκή κοινότητα. Ειδικά στο κέντρο, και ως επιχειρηματίες. Πολλοί από αυτούς ήταν οπαδοί του Άρη. Το "Εβραίος" για πολλά χρόνια σήμαινε και σημαίνει περιπαικτικά "τσιγκούνης" μέχρι και σήμερα. Και είχε να κάνει με τις επιχειρηματικές πρακτικές και τα παζάρια που έκαναν. Αν πας μια βόλτα π.χ. μέχρι την Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα θα γελάσεις με τις ιστορίες που θα ακούσεις μεταξύ Ελλήνων Εβραϊκής και Ελληνικής καταγωγής.
Υπήρχε όμως και συλλογική συνείδηση και αλληλοβοήθεια εκτός από τα πειράγματα και τα μπινελίκια. Κατά την διάρκεια του Β'ΠΠ π.χ. όταν ήρθε η μέρα να φύγουν ομαδικά για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης αφού διωκόταν από τους Ναζί, ανοίξαν τα δικαστήρια της πόλης και δούλεψαν δικαστές, δικηγόροι, και υπάλληλοι όλοι αφιλοκερδώς για να σώσουν τα παιδιά της Εβραϊκής κοινότητας πραγματοποιώντας υιοθεσίες εξπρές σε φιλικές τους Ελληνικές οικογένειες (προσφυγικές και μη) για να τα γλυτώσουν.
Η Εβραϊκή παρουσία στην Ελλάδα πάει πολύ πίσω. Ο Ίππαρχος π.χ. (ο αδελφός του Ιππία) δολοφονήθηκε το 500 και κάτι π.Χ από ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων οι οποίοι ήταν Γεφυραίοι (αλλόφυλοι και αλλόθρησκοι κυρίως Φοίνικες σημίτες) που ήρθαν στην Βοιωτία και μετά μετακόμησαν στην Αθήνα.
Η κοινή μας ιστορία είναι μεγάλη. Και πάντα υπήρχαν προστριβές, πειράγματα, αντιπαραθέσεις. Υπήρχε όμως και αρμονική συνύπαρξη. Και αλληλοβοήθεια. Καλοπροαίρετο πείραγμα ναι. Καφρίλα όχι. Και τα 2 άκρα είναι απαράδεκτα. Όσο απαράδεκτα ήταν και τα κοσμητικά "βρωμιάρηδες", "άπλυτοι" και "Τούρκοι" που συνοδεύουν εμάς μέχρι και σήμερα.
famagusta72
 
Δημοσιεύσεις: 299
Εγγραφή: Κυρ 24 Ιαν 2021, 18:55

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό PAOK_Antarctica » Παρ 09 Δεκ 2022, 14:47

Όταν λες κάποιον "Εβραίο" για να τον πειράξεις, πάλι ρατσιστικό είναι.
Αν και εμείς δεν το λέμε για πείραγμα.

Όπου και να παίζεις πάντα ξύλο θα τρως, γιατί είσαι Εβραίος πουτανασγιός".
Σύνθημα που τραγουδάνε οι οπαδοί μας εν έτη 2022.

Από κει και πέρα, ας μην ρομαντικοποιούμε την κατάσταση. Ναι, κάποιοι λίγοι Εβραίοι κατάφεραν να σωθούν χάρη σε κάποιους λίγους Έλληνες.
Όμως και αντισημιτισμός υπήρχε στην Θεσσαλονίκη, και πογκρόμ γινόντουσαν.
Το πως χτίστηκε το ΑΠΘ πάνω από το Εβραϊκό νεκροταφείο είναι από τις μεγαλύτερες ντροπές στην ιστορία της πόλης, όπως και το πλιάτσικο που ακολούθησε στις εβραϊκές περιουσίες μετά τον διωγμό τους.

Το πως έχει βγει ότι ο Άρης (ο παλιός, όχι ο Ο ΑΡΗΣ) ιδρύθηκε από Εβραίους χωρίς να βασίζεται πουθενά, μου διαφεύγει.
Ασπρόμαυρη Ανταρκτική
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica
 
Δημοσιεύσεις: 15315
Εγγραφή: Τετ 11 Δεκ 2013, 17:13
Τοποθεσία: Νότιος Πόλος

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό Miles » Παρ 09 Δεκ 2022, 15:07

famagusta72 έγραψε: Κατά την διάρκεια του Β'ΠΠ π.χ. όταν ήρθε η μέρα να φύγουν ομαδικά για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης αφού διωκόταν από τους Ναζί, ανοίξαν τα δικαστήρια της πόλης και δούλεψαν δικαστές, δικηγόροι, και υπάλληλοι όλοι αφιλοκερδώς για να σώσουν τα παιδιά της Εβραϊκής κοινότητας πραγματοποιώντας υιοθεσίες εξπρές σε φιλικές τους Ελληνικές οικογένειες (προσφυγικές και μη) για να τα γλυτώσουν.


Δεν υπάρχει περίπτωση να έγινε κάτι τέτοιο, πουθενά δεν αναφέρεται. Σιγά μην άφηναν οι Γερμανοί επίσημες υιοθεσίες, μόνο παράνομα ψεύτικες ταυτότητες και αυτά σε άλλες πόλεις κυρίως. Γενικά, όπως έγραψε και ο αποπάνω, η Θεσσαλονίκη δεν είναι για να καμαρώνει...
Miles
 
Δημοσιεύσεις: 4935
Εγγραφή: Δευτ 21 Δεκ 2020, 20:17

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό Γερασίμου » Παρ 09 Δεκ 2022, 15:24

Δεν γνωρίζω αν τον συμπολίτη τον ίδρυσαν Εβραίοι, το έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν ντοκουμέντα, ούτε και το ιδρυτικό τους γνωρίζω, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι στην διάρκεια της κατοχής έπαιξαν φιλικό αγώνα με τους ναζί. Αν τελικά τους ίδρυσαν Εβραίοι, ένας ακόμα λόγος να είναι περισσότερο κατάπτυστοι.
Το τελευταίο τουρνουά που κέρδισαν, γιατί μέχρι το 1959 τουρνουά ήταν, ούτε η τότε ΟΥΕΦΑ ανεγνώριζε πρωταθλητή Ελλάδος μέχρι να γίνει ΕΘνική Κατηγορία (Α΄και Β΄Εθνική), μετείχαν αυτοί με ΑΕΚ και γαύρο νομίζω χωρίς καμμία άλλη ομάδα. Έγιναν 3 αγώνες και μετά το τουρνουά διεκόπη λόγω του ότι μαινόταν ο εμφύλιος σπαραγμός και επειδή ήταν μέχρι τότε πρώτοι, τους έβγαλαν πρωταθλητές. Αυτά τα τουρνουά που μόνο πρωταθλήματα δεν τα λέει κάποιος και το κύπελλο του 1970 είναι οι "τίτλοι" του άτιτλου.
Γερασίμου
 
Δημοσιεύσεις: 4856
Εγγραφή: Δευτ 04 Οκτ 2010, 11:58

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό Miles » Παρ 09 Δεκ 2022, 15:31

Υπήρχαν απλά δύο Εβραίοι στα πόσα άλλα ιδρυτικά μέλη τους.
Miles
 
Δημοσιεύσεις: 4935
Εγγραφή: Δευτ 21 Δεκ 2020, 20:17

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό Τρόμος » Παρ 09 Δεκ 2022, 15:43

Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης ήταν Σεφαραδίτες και δεν είχαν καλές σχέσεις με τον Ελληνικό πληθυσμό. Σεφαραδίτες θα πει καταγόμενοι από την Ιβηρική,μιλούν Λαντίνο(Ισπανικά με διαφορετική εκφορά) και έχουν καλές σχεσεις με τους Οθωμανούς. Οι Έλληνες τους θεωρούν ξένο σώμα που φυτεύτηκε από τον κατακτητή με σκοπό να αποδυναμωθεί το χριστιανικό στοιχείο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ζουν Ρωμανίτες Εβραίοι που έχουν καλύτερες σχέσεις μια που είναι Ελληνόφωνοι και ζουν σε μικρούς αριθμούς. Όταν οι Ναζί εφαρμόζουν το σχέδιο της τελικής λύσης(εξόντωση δηλαδή όλων) είμαστε στο 1942. 30 χρόνια δηλαδή από τη στιγμή που η πόλη ενσωματώθηκε στην Ελλάδα. Χριστιανοί και Εβραίοι έχουν μεγαλώσει με το σύστημα των Μιλιέτ (λαός) και δεν θεωρούν πώς τους αφορά η μοίρα του άλλου.Έχουν καταγραφεί μόνο 78 περιπτώσεις χριστιανών ιδιωτών Θεσσαλονικέων που παρείχαν βοήθεια στους υπό διωγμό εβραίους της πόλης. Επίσης τα μέλη του τοπικού συλλόγου αναπήρων πολέμων του αλβανικού μετώπου του 1940 ζήτησαν να εξαιρεθούν από τον εκτοπισμό όσοι από τους Εβραίους συντρόφους τους είχαν πολεμήσει στην Αλβανία. Οι δικηγόροι Σπηλιάκος, Δίγκας, Λεβής και ο καθηγητής Βιζουκίδης τάχθηκαν κατά των εκτοπισμών, αλλά γενικά η ελίτ των διανοουμένων της πόλης δεν συμπαραστάθηκε.Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Γεννάδιος, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Θεσσαλονίκης έδωσε οδηγίες στους Χριστιανούς της πόλης να μην προβούν σε καμία διάκριση προς τους Εβραίους συμπολίτες τους όταν οι τελευταίοι υποχρεώθηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις να φορούν το κίτρινο άστρο, ενώ έκανε διάβημα για να σταματήσουν οι εκτοπίσεις των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επίσης ζήτησε την ανθρώπινη μεταχείριση των εκτοπισμένων (περίπτωση αναπήρων του αλβανικού μετώπου), υποστήριξε τη διανομή χρηματικής βοήθειας (με τη μεταφορά χρημάτων από την Αθήνα) και αξίωσε την προστασία των εκχριστιανισθέντων Ελληνοεβραίων. Για τη δράση του αυτή, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Γεννάδιος ανακηρύχθηκε - μετά θάνατον - το 1969 «Δικαίος των Εθνών» στο Ισραήλ, τίτλος που αποδίδεται σε όσους έσωσαν τη ζωή σε Εβραίους στον πόλεμο. Παρόλα αυτά, αρκετοί ιστορικοί θεωρούν οτι ο Μητροπολίτης Γεννάδιος δεν ανέδηξε τον διωγμό των Εβραίων σε εθνική προτεραιότητα, μην κινητοποιώντας τις αρχές και τον πληθυσμό της πόλης, ενώ είχε και αρνητική εμπλοκή στην διάθεση των κατασχεθέντων εβραϊκών περιουσιών και των υλικών από το κατεστραμμένο εβραϊκό νεκροταφείο, στάση που νομιμοποιησε το πλιάτσικο.
Τρόμος
 
Δημοσιεύσεις: 3778
Εγγραφή: Τετ 08 Ιουν 2011, 13:57
Τοποθεσία: Παγουριστάν

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό eorptol1 » Σάβ 10 Δεκ 2022, 01:55

Miles έγραψε:Υπήρχαν απλά δύο Εβραίοι στα πόσα άλλα ιδρυτικά μέλη τους.

τα αλλα τι ηταν ντοπιοι ελληνες η 'τουρκοσποροι' οπως λενε τους προσφυγες ακομη και τωρα.....?
Άβαταρ μέλους
eorptol1
 
Δημοσιεύσεις: 9772
Εγγραφή: Τρί 08 Νοέμ 2016, 19:58

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Σάβ 10 Δεκ 2022, 20:30

Τουλάχιστον τρεις μήνες εκτός ο Ρουμάνος αριστερός μπακ του βάζελου Γκάνεα, λόγω επιπλοκών covid-19.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89364
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό Iznogoud4 » Σάβ 10 Δεκ 2022, 21:06

Και εγώ διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό Εβραίοι για τους οπαδούς του ΟΑΡΕΩΣ κι μας λένε αυτοί τουρκόσπορους. Έτσι κι αλλιώς με αυτά τα μυαλά έχουν κολλήσει στο 3% (στην καλύτερη) και στο ένα κύπελλο σε όλη τους την ιστορία.

Από την άλλη όμως μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο. Διαβάζω από τον φίλο εδώ:
tad έγραψε:μακριά από τον μεγάλο ΠΑΟΚ όλοι οι ρατσισμοί ... οι Εβραίοι μάλιστα είναι από τους λίγους που δεν είχαν πρόβλημα οι δικοί μας πρόγονοι όταν τους έστειλαν στην Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη ... να μην αναφέρω με ποιους είχαμε πρόβλημα γιατί δεν συμφέρει να ανοίξουμε τέτοια συζήτηση ...
[/quote]

και θέλω να τον ρωτήσω σε τι ιστορικές πηγές το βασίζει αυτό; Γιατί οι δικές μου οι πηγές άλλα γράφουν.
Άβαταρ μέλους
Iznogoud4
 
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: Πέμ 06 Μαρ 2014, 22:06

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό Μπαρκαρούτσος » Σάβ 10 Δεκ 2022, 22:10

Προσφέρει την αμοιβή του από τον βάζελο στις καθαρίστριες του ΟΑΚΑ ο Παππάς!

Ο Νίκος Παππάς θα επιστρέψει σύντομα στα παρκέ με τη φανέλα του βάζελου, ωστόσο με μια σπουδαία κίνηση αναμένεται να δώσει όλη του την αμοιβή στις καθαρίστριες του ΟΑΚΑ.

Ο Νίκος Παππάς ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση και μάλιστα στο βάζελο, με τη νέα συνεργασία των δύο πλευρών να έχει ήδη ανακοινωθεί και τον Έλληνα γκαρντ να έχει ήδη δηλωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με αυτόν τον τρόπο ο 32χρονος άσος σκοπεύει να τελειώσει με τα «πράσινα»την καριέρα του, όμως το σπουδαίο κομμάτι της συγκεκριμένης απόφασης φαίνεται πως είναι η πρόθεση για τις απολαβές του. Συγκεκριμένα, ο Παππάς αναμένεται να δώσει ολόκληρη την αμοιβή που θα λάβει από τους «πράσινους» στις καθαρίστριες του ΟΑΚΑ.

Μία κίνηση που αποτελεί εκ μέρους του ένδειξη σεβασμού για τα όσα προσφέρουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα στις εγκαταστάσεις του βάζελου, με τον ίδιο να μην το διαφημίζει πάντως καθόλου.
Κι εγώ έζησα τις χρυσές μας εποχές. Αλλά ήρθα εδώ να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου. Δεν κάθομαι σε ένα πληκτρολόγιο να κρίνω και να μη βοηθάω. Ήρθα πρώτος να παλέψω τον πόλεμο. Αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται. Κουράστηκα να ακούω μαλακίες!
Θ. Χατζόπουλος

Κανόνες λειτουργίας του Forum
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 46405
Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
Τοποθεσία: Κάτω Χώρες

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό papwolf » Σάβ 10 Δεκ 2022, 23:22

Φωτεινό παράδειγμα το παλληκάρι.
Μπράβο του.
Θύρα Ντουβάρ.....
Άβαταρ μέλους
papwolf
 
Δημοσιεύσεις: 3163
Εγγραφή: Πέμ 21 Ιαν 2021, 22:08

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό V-olakiotis » Σάβ 10 Δεκ 2022, 23:31

Ρισπεκτ!

ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
Άβαταρ μέλους
V-olakiotis
 
Δημοσιεύσεις: 6127
Εγγραφή: Τρί 28 Ιούλ 2009, 12:59
Τοποθεσία: Ουσουάια, Αργεντινη

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό john4serres » Κυρ 11 Δεκ 2022, 00:14

ΑποστόληςΑ έγραψε:Τουλάχιστον τρεις μήνες εκτός ο Ρουμάνος αριστερός μπακ του βάζελου Γκάνεα, λόγω επιπλοκών covid-19.
Περαστικά του.
supporters - not customers
Άβαταρ μέλους
john4serres
 
Δημοσιεύσεις: 29795
Εγγραφή: Σάβ 07 Φεβ 2009, 12:00

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό john4serres » Κυρ 11 Δεκ 2022, 18:46

Εικόνα
Για 2.000 τους κόβω ρε sdna
supporters - not customers
Άβαταρ μέλους
john4serres
 
Δημοσιεύσεις: 29795
Εγγραφή: Σάβ 07 Φεβ 2009, 12:00

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Κυρ 11 Δεκ 2022, 18:49

20.000 μη σου πω...
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89364
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αθλητικά-Αγωνιστικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες