CEV Challenge Cup 2022-2023

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό Cylon-4 » Πέμ 17 Νοέμ 2022, 21:44

Με Μακαμπι Τελ Αβιβ στην επομενη φαση.
Cylon-4
 
Δημοσιεύσεις: 4213
Εγγραφή: Κυρ 21 Νοέμ 2021, 14:11

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό Maezono Masakiyo » Πέμ 17 Νοέμ 2022, 23:27

https://volleybox.net/maccabi-tel-aviv-t1631/players το ροστερ της αντιπάλου. Ξεχωρίζει ο γνώριμος απο τη θητεία του στον Εθνικο Αλεξανδρούπολης Φόγιερ.
Maezono Masakiyo
 
Δημοσιεύσεις: 661
Εγγραφή: Σάβ 02 Ιούλ 2016, 11:13

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό PaokCuba4 » Δευτ 28 Νοέμ 2022, 23:40

Maccabi Tel Aviv

Εικόνα

Φάση των "16" και στο σταυροδρόμι της Ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ βρίσκεται η "ομάδα του λαού". Ο ΠΑΟΚ κυνηγάει το πεπρωμένο του και η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι το επόμενο βήμα προς αυτό. Μια ομάδα με ιστορία, παράδοση και με στόχο να γράψει και αυτή ιστορία για το ισραηλινό βόλεϊ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ εδρεύει στην ομύνυμη πόλη του Τελ Αβίβ (με πληθυσμό 460.613 κατοίκων), μιας πόλης ορόσημο για την ιστορία του Ισραήλ, καθώς υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα από την ίδρυση του κράτους το 1947. Μια πόλη που πήρε το όνομά της από το έργο του Τόμας Χερλζ "Altneutland" (Παλαιά Νέα Χώρα στα Γερμανικά), όπου ο τίτλος του βιβλίου μεταφράστηκε από τον Ναχούμ Σοκόλοφ σε Τελ Αβίβ θυμούμενος μια πόλη της Μεσοποταμίας όπου έφερε το όνομα αυτό από τον Εζεκιήλ της Παλαιάς Διαθήκης. Η πόλη αποτελεί τη 2η πολυπληθέστερη και την πιο πλούσια του κράτους με την ομορφιά της να κλέβει ακόμα και τη δόξα της Ιερουσαλήμ.

Εικόνα

Η ιστορία

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1972 και αμέσως άρχισε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ισραηλινό βόλεϊ φτάνοντας στην κατάκτηση του 1ου Πρωταθλήματος και του 1ου τίτλου της μόλις το 1976. Έκτοτε τα χρόνια θα τη βρουν να διεκδικεί και να κατακτά τρόπαια στη δεκαετία του '80 και του '90, ενώ η κόντρα με ομάδες όπως Χαποέλ Ματέ-Ασέ Ακό και Χαποέλ Χαμαπίλ θα δώσει ένα άλλο ενδιαφέρον στο άθλημα. Τα τέλη της δεκαετίας του '00 θα είναι η αρχή της χρυσής εποχής της, όπου από το 2008 μέχρι και το 2012 5 σερί Πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Ισραήλ, ενώ από το 2012 και μέχρι σήμερα θα μετρήσει άλλες 3 κατακτήσεις Πρωταθλήματος και άλλες 2 κατακτήσεις Κυπέλλου. Ουσιαστικά από το 2008 έως και σήμερα κατέκτησε τα 8 από τα 13 Πρωταθλήματά της και τα 6 από τα 8 Κύπελλά της κυνηγώντας πια να σπάσει το ρεκόρ των 20 Πρωταθλημάτων που κατέχει η Χαποέλ Ματέ.

Φέτος η χρονιά τη βρίσκει από εκεί που σταμάτησε και πέρσι. Δηλαδή, στην κορυφή μετρώντας 15 πόντους και δείχνοντας να μην έχει αντίπαλο ούτε φέτος.

Η ευρωπαϊκή πορεία

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα κάνει ντεμπούτο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 1980 και με το καλημέρα θα φτάσει στους "8" του Τσάλεντζ Καπ. Έκτοτε θα μετρήσει σποραδικές εμφανίσεις σε CEV Cup και Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν από το 1989 όπου μέχρι και το 2002 θα μετρήσει αλλεπάλληλες συμμετοχές στις κορυφαίες διοργανώσεις, χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω. Θα επιστρέψει στην Ευρώπη 6 χρόνια μετά όπου θα συμμετάσχει σε CEV Cup και Τσάλεντζ Καπ όπου το 2012/2013 θα βρεθεί μια ανάσα από τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ με τη Ντούκλα Λίμπερετς όμως να της κόβει τα φτερά. Το 2016/2017 θα γράψει και πάλι ιστορία φτάνοντας πάλι στους "8" του Τσάλεντζ Καπ με τη Γαλατασαράι να μπαίνει εμπόδιο στα όνειρά της. Έκτοτε θα τη δούμε να συμμετάσχει αλλά χωρίς να πετύχει κάτι αξιόλογο, ενώ πέρσι προσπάθησε και έδειξε τα δόντιας της απέναντι στον Παναθηναϊκό σε μια σειρά αγώνων που "ίδρωσε" για να κερδίσει τους Ισραηλινούς.

Το γήπεδο

Εικόνα

Εικόνα

To Hadar Yosef National Sports Center είναι ένα αθλητικό στολίδι όπου αποτελεί τη στέγη της Ισραηλινής Ολυμπιακής επιτροπής και ένας αθλητικός πολυχώρος για όλα τα αθλήματα του κλειστού στίβου, του μπάσκετ, του βόλεϊ, της ενόργανης και της πάλης. Άνοιξε τις πύλες το 1978 και το κλειστό χωρητικότητας 3000 θεατών αποτελεί ένα "κλουβί" για την ομάδα με τον κόσμο να συμμετάσχει πάντα ενεργά δίπλα στην ομάδα.

Το ρόστερ

Ένα νεανινκό ρόστερ (ο μεγαλύτερος είναι 32 χρονών) που έχει διεθνείς Ισραηλινούς αλλά με τους ξένους παίκτες να κλέβουν την παράσταση. Τα φώτα βέβαια θα πέσουν στον κύριο με το Νούμερο "13" (και όχι "14") που αποτελεί και το βασικό "κανόνι" της ομάδας, τον Αλεξάντερ Σαφόνοφ.

Εικόνα

Ο 31χρονος διαγώνιος ύψους 2.12 μέτρα με πολύχρονη παρουσία στη Μπέλγκοροντ και με πέρασμα από Σερβία και Ρουμανία ήρθε στο Τελ Αβίβ να αντικαταστήσει τον Κyle Εnsing και έχει ξεκινήσει φουριόζος. 90 πόντους (6 πόντοι ανά σετ), 60% αποτελεσματικότητα με 74/123 επιθέσεις και με την παρουσία του στο φιλέ αποτελεί τον πρώτο σκορερ της ομαδας και του Ισραηλινού Πρωταθλήματος. Πολύ καλός και από το σερβίς, όπου στα προηγούμενα παιχνίδια στο Τσάλεντζ Καπ ταλαιπώρησε την αντίπαλη υποδοχή.

Η προσοχή μας βέβαια φυσικά και θα πέσει σε έναν παλιό γνώριμό μας, τον Κέβιν Φόγιερ.

Εικόνα

Ο Γερμανός ακραίος και γηραιότερος παίκτης της ομάδας με το πέρασμά του από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και βρίσκομενος στο Ισραήλ από το 2016 έχει αφήσει το στίγμα του στο Πρωτάθλημα της χώρας ανήκοντας στους καλύτερους παίκτες της χώρας. Το 2021 μεταπήδησε από τη Χαποέλ Ματέ στη μεγάλη αντίπαλό της, Μακάμπι, όπου συνέβαλλε τα μέγιστα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος πετυχαίνοντας κοντά 300 πόντους με 55% αποτελεσματικότητα (235/429 επιθέσεις). Φέτος έχει ξεκινήσει και πάλι δυναμικά, ενώ συμβάλλει αποτελεσματικά και στην υποδοχή της ομάδας.

Ο επόμενος ξένος που θα απασχολήσει είναι ο Τζιανλούκα Γκράσσο.

Εικόνα

Ο 27χρονος Βραζιλιάνος έκανε φέτος το μεγάλο βήμα και βρίσκεται για πρώτη φορά εκτός Αμερικής σε μια χρονιά αναγνωριστική για τον ίδιο, καθώς ακόμα ψάχνει να βρει τα πατήματά του από το Αμερικανικό Πρωτάθλημα σε ένα Πρωτάθλημα τελείως διαφορετικό. Παίρνει όμως πολλές επιθέσεις, όντας το κύριο χαρακτηριστικό του, όμως είθισται να είναι μέτριος στην υποδοχή.

Ο επόμενος παίκτης που κάνει τη διαφορά είναι ο Πουρτορικανός Πασαδόρος Αρτούρο Ινγκλέσιας.

Εικόνα

Ο 27χρονος πασαδόρος μετά το πέρασμά του από τη Γιαστρέμπσκι, έφτασε στο Τελ Αβίβ έχοντας στις αποσκευές του τον τίτλο του καλύτερου πασαδόρου στο Πρωτάθλημα Βορείου Αμερικής με την Εθνική της χώρας του. Ήρθε στο Ισραήλ για ένα νέο ξεκίνημα και να δείξει ότι έχει να προσφέρει πάρα πολλά.

Το άλλο όνομα που έχει συνδεθεί με την ομάδα είναι το λίμπερο Τζόσουα Άιζενμπεργκ

Εικόνα

Ο 26χρονος λίμπερο βρέθηκε για πρώτη φορά στο Τελ Αβίβ το 2018 με την επόμενη χρονιά να τον βρίσκει στη Φιλανδία, για να επιστρέψει αμέσως μετά στη Μακάμπι, όπου θα ξαναφύγει το 2020/2021 για την πατρίδα του, τις Η.Π.Α., για να επιστρέψει τη σεζόν 2021/2022 ξανά στην αγαπημένη του Μακάμπι. Καλό λίμπερο, όμως με επιρρέπεια όμως στο λάθος.

Ο επόμενος παίκτης πρόκειται για τον καλύτερο Ισραηλινό που διαθέτουν, τον Βιάτσεσλαβ Μπάτσκαλα.

Εικόνα

Με εμπειρία από Πολωνία και αγωνιζόμενος από το 2021 στη Μακάμπι ο Μπάτσκαλα έκανε μια τρομακτική χρονιά πετυχαίνοντας 91 μπλοκ σε 86 σετ (1.06 ανά σετ), ενώ φέτος συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα. Επιβλητική η παρουσία του στο φιλέ.

Και τέλος ο επόμενος παίκτης είναι και ο φυσικός αρχηγός της ομάδας Γκενάντι Σοκόλοφ.

Εικόνα

Ο 2ος κεντρικός της ομάδας και προερχόμενος από τις ακαδημίες της ομάδας, συνέβαλλε και αυτός τα μέγιστα πέρσι για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, συνθέτοντας με τον Μπάτσκαλα ένα πολύ δυνατό δίδυμο κεντρικών που κυριάρχησε στο φιλέ.


Ο προπονητής


Εικόνα

Ο Γκαλ Γκαλίλι ανέλαβε 1ος προπονητής για πρώτη φορά αναλαμβάνοντας τη Μακάμπι το 2020 έπειτα από αρκετές περιπλανήσεις ως 2ος. Ο 49χρονος όμως προπονητής θα συνδράμει και αυτός στις επιιτυχίες της ομάδας και υπό την καθοδήγησή του η ομάδα κατέκτησε το νταμπλ το 2020/2021, ενώ πέρσι έκανε το ριπιτ στο Πρωτάθλημα. Παράλληλα ανέλαβε την Εθνική Γυναικών του Ισραήλ εξαργυρώνοντας τις επιτυχίες του.


Η τακτική

Η Μακάμπι δείχνει ότι είναι πολύ καλή στο φιλέ και στο μπλοκ χάρη στους Μπάτσκαλα και Σοκόλοφ, ενώ παράλληλα δείχνει ότι πιέζει πάρα πολύ από το σερβίς με τους Σαφόνοφ και Φόγιερ να είναι οι κύριες απειλές. Όμως επιθετικά υπάρχει η εξάρτηση από τον Σαφόνοφ. Ο Ρώσος παίρνει σχεδόν αποκλειστικά το βάρος των επιθέσεων φτάνοντας και τις 40 επιθέσεις σε ένα παιχνίδι, με τον Φόγιερ και Γκράσσο να ακολουθούν. Και αν οι Σαφόνοφ και Φόγιερ είναι καλοί επιθετικά, ο Γκράσσο δείχνει ότι ακόμα "ψάχνεται", ενώ οι Μπάτσκαλα και Σοκόλοφ δεν είναι καλοί επιθετικά.
Επίσης φαίνεται ότι υπάρχει ένα θέμα στο λίμπερο, όπου ο Άιζενμπεργκ είναι ικανός για το τέλειο και για το χείριστο, με τους Φόγιερ και Γκράσσο να αναλαμβάνουν την υποδοχή.

Εν κατακλείδι η ομάδα δείχνει να θέλει να έχει την κυριαρχία στο φιλέ, ενώ δείχνει ότι είναι μια άκρως σοβαρή ομάδα (5ο φαβορί μαζί με εμάς για την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ). Γενικά ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα στο λίμπερο και από το σερβίς να "χαλάσει" το παιχνίδι ώστε να δυσκολέψει τους Φόγιερ και Σαφόνοφ επιθετικά. Επίσης η ομάδα πρέπει να εφαρμόσει τακτική πάνω στον Ρώσο, κάτι που θα μπλοκάρει επιθετικά τους Ισραηλινούς. Τέλος το επόμενο σημείο-κλειδί είναι η υποδοχή μας, πρέπει να δώσει τα μέγιστα ώστε να παίξει γρήγορο βόλεϊ ώστε να σπάσει την τακτική της Μακάμπι να καταλήγουν οι επιθέσεις πάνω στον Μπατσκαλα. Έχουμε επιθετικό πλουραλισμό πολύ καλύτερο από τη Μακάμπι και πρέπει να το δείξουμε αυτό την Πέμπτη.

ΔΙΠΛΟ ΜΕΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΟΚ ΟΛΕ ΟΛΕ!!
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4
 
Δημοσιεύσεις: 3938
Εγγραφή: Τετ 13 Ιούλ 2016, 19:05

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό Ιάσονας » Τρί 29 Νοέμ 2022, 11:06

Μπράβο φίλε Κουβανέ για την ανάλυση, δεν θα μπορούσε να ήταν πληρέστερη, κάθε φορά που παίζουμε ευρωπαικό παιχνίδι μας θυμίζεις πόσο λίγοι είναι οι δημοσιογράφοι της πόλης και όχι μόνο.
Ιάσονας
 
Δημοσιεύσεις: 2534
Εγγραφή: Κυρ 20 Δεκ 2015, 12:21

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό τσιριγωτης » Τρί 29 Νοέμ 2022, 12:28

Ακριβώς... χαράς στην υπομονή του. Πολλά μπράβο φίλε... πόσο λείπει ένα έντυπο τέτοιο...
Άβαταρ μέλους
τσιριγωτης
 
Δημοσιεύσεις: 3272
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2010, 10:47

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό Cylon-4 » Τρί 29 Νοέμ 2022, 14:32

Κουβανε..., πραγματικα σ ευχαριστουμε :opaokara:
Cylon-4
 
Δημοσιεύσεις: 4213
Εγγραφή: Κυρ 21 Νοέμ 2021, 14:11

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό V-olakiotis » Τρί 29 Νοέμ 2022, 14:48

Πάμε για νίκη!

Gracias hermano!

ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
Άβαταρ μέλους
V-olakiotis
 
Δημοσιεύσεις: 6127
Εγγραφή: Τρί 28 Ιούλ 2009, 12:59
Τοποθεσία: Ουσουάια, Αργεντινη

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό PaokCuba4 » Τρί 29 Νοέμ 2022, 22:51

Τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης πέτυχε σήμερα η Ομόνοια, η οποία επικράτησε της Λίντεμαν Ααλστ με 3-1 (25-19, 27-25, 16-25, 25-22) στην Κύπρο, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους "8".

Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν και πια ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι σε ενδεχόμενη πρόκριση στους "8" μπορεί να τον βρει στη Μεγαλόνησο!
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4
 
Δημοσιεύσεις: 3938
Εγγραφή: Τετ 13 Ιούλ 2016, 19:05

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό Cylon-4 » Τρί 29 Νοέμ 2022, 23:33

Παρτε το πρεφα, παρυε το πρεφα... :nairepaok: :opaokara:
Cylon-4
 
Δημοσιεύσεις: 4213
Εγγραφή: Κυρ 21 Νοέμ 2021, 14:11

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό PaokCuba4 » Πέμ 01 Δεκ 2022, 18:54

Για ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο και στην ιστορία για την ομαδάρα μας, που σε 5 λεπτά θα αναμετρηθεί στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι.

Σε 2 ώρες ας είμαστε εμείς που θα πανηγυρίζουμε!

Το παιχνίδι το δείχνει το Cosmotesport 6 ενώ από το livetv.sx μπορείτε να βρείτε λινκ.

ΔΙΠΛΟ ΜΕΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΟΚ ΟΛΕ ΟΛΕ!
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4
 
Δημοσιεύσεις: 3938
Εγγραφή: Τετ 13 Ιούλ 2016, 19:05

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό PaokCuba4 » Πέμ 01 Δεκ 2022, 19:08

Δυνατή παρουσία του κόσμου στις κερκίδες.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4
 
Δημοσιεύσεις: 3938
Εγγραφή: Τετ 13 Ιούλ 2016, 19:05

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό Mitsospaoki4 » Πέμ 01 Δεκ 2022, 19:13

ΠΑΟΚ όλε τραγουδάνε οι Ισραηλινοί;
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
 
Δημοσιεύσεις: 10712
Εγγραφή: Δευτ 21 Μάιος 2018, 12:53
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη - Βολος

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό PaokCuba4 » Πέμ 01 Δεκ 2022, 19:14

Απ',ότι φαίνεται. ΧD
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4
 
Δημοσιεύσεις: 3938
Εγγραφή: Τετ 13 Ιούλ 2016, 19:05

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό PaokCuba4 » Πέμ 01 Δεκ 2022, 19:16

Κοντά και οι 2 ομάδες στις αρχές του σετ με 9-8. Πολλά χαμένα σερβίς, ενώ ακόμα δεν υπάρχει πίεση του ΠΑΟΚ από το σερβίς.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4
 
Δημοσιεύσεις: 3938
Εγγραφή: Τετ 13 Ιούλ 2016, 19:05

Re: CEV Challenge Cup 2022-2023

Δημοσίευσηαπό Mitsospaoki4 » Πέμ 01 Δεκ 2022, 19:16

Αφού και αυτοί τα πετάνε έξω
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
 
Δημοσιεύσεις: 10712
Εγγραφή: Δευτ 21 Μάιος 2018, 12:53
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη - Βολος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ευρώπη

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες