Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα ..

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...

Σε ποια περιοχή θέλετε να χτιστεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ;

Στην Τούμπα;
781
52%
Στην Πυλαία;
366
24%
Στο Στρατόπεδο Καρατάσιου;
227
15%
Στη Νέα Μεσσήμβρια;
54
4%
Κάπου αλλού;
67
4%

Σύνολο ψήφων: 1495

Άβαταρ μέλους
Yiankos
Moderator

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα ..

Δημοσίευση από Yiankos »

nyxteridas έγραψε:sorry για την επιπρόσθετο ποστ απλά ήθελα να διευκρινίσω πως το αμέσως πιο πάνω αποτελεί αποτυχημένη (αισθητικά) παράθεση στα λεγόμενα του φίλου slade. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει για την επόμενη φορά πώς να το κάνω καλύτερα κάτι ανάλογο
ΥΓ: Φίλε vanroy thanks για τα λόγια αλλά και για τα άρθρα που κάνουν πιο ουσιαστική την κουβέντα
Φίλε μου στο διόρθωσα εγώ ..
Αν θέλεις να δώσεις πώς έγινε, πάτα διόρθωση στο post σου και θα δεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να παραθέσεις διάφορα κομμάτια.
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Γήπεδο ΠΑΟΚ, όνειρο ή στόχος???

Σε σύνολο 51 ψήφων και κλείνοντας περίπου 10 μέρες διάρκειας του δημοψηφίσματος, αυτό που βγάζω σαν συμπέρασμα εγώ σε όσα βλέπω είναι ότι:

Η πλειοψηφία θεωρεί ότι το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα πρέπει να γίνει.. στη θέση του παρόντος, δηλαδή στην Τούμπα! Συνολικά, από τις 51 ψήφους, οι μισές (26 πάνε στην επιλογή "Τούμπα". Από κει κι έπειτα έχουμε 16 ψήφους, ένας στους τρεις περίπους, δηλαδή, που θεωρεί ότι το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα πρέπει να χτιστεί κοντά στο Παλατάκι.
Οι υπόλοιπες επιλογές δεν αγγίζουν συνολικά ούτε το 10% των προτιμήσεων μας.

Παραπάνω διάβασα το Νυχτερίδα, σε ένα απόλυτα κατατοπιστικό ποστ του κάποιους από τους λόγους όπου θεωρεί ότι το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα πρέπει να μετακομίσει δυτικά.. Είναι μία από τις πολλές απόψεις που διάβασα εδώ στο τόπικ και σίγουρα, καθεμία από αυτές είναι καθόλα σεβαστή και, πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βάση για συζήτηση..

Εχω κάτσει κι έχω διαβάσει για εκμετάλλευση των στρατοπέδων που έφυγαν από την πόλη. Διάβασα για νέο γήπεδο στην Πυλαία, δίπλα στο Παλατάκι, όπως ο γαύρος περίπου όπου η παρουσία του γηπέδου εκεί, θα τονώσει και το ενδιαφέρον και για το μπάσκετ, με περισσότερο κόσμο, γεμάτο γήπεδο κι ότι συνεπάγεται αυτό.. Διάβασα για γήπεδο στην περιοχή της Σίνδου, για την περιοχή του Γαλλικού, για τη Νέα Μεσσήμβρια ή κάπου εκεί κοντα στο νέο μας προπονητικό κέντρο.

Πολλές απόψες, άρρικτα τεκμηριωμένες και η καθεμία με ξεχωριστή βάση προς συζήτηση! Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πολυφωνία σε τέτοια θέματα και πιστεύω πως εκεί στη διοικηση οι υπεύθυνοι έχουν αφουγκραστεί την επιθυμία των οπαδών του ΠΑΟΚ για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου, που θα πληροί τις προυποθέσεις και τα εχέγγυα που θέλει η ΟΥΕΦΑ, ενώ θα είναι λειτουργικό κι άμεσα προσβάσιμο από όλους και φυσικά θα έχει πολλά κοινά σημεία με τη σημερινή μορφή του γηπέδου.

Ας προσθέσω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται εδώ μέσα, να ψιλαφίσουμε τι πραγματικά θέλει ο λαός του ΠΑΟΚ.
Είναι γεγονός ότι η ιστορία του ΠΑΟΚ για μισό αιώνα ακριβώς, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ΝΑΟ της ?Τούμπας. Ενα γήπεδο όπου χτίστικε το 1959 κι από τότε έχει υποστεί, επί της ουσίας ένα λίφτινγκ, αφού λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ πέρασε και τον καταστροφικό σεισμό του 1978. Θα μου πείτε, κι ορθώς, ότι τα γήπεδα στο Μιλάνο, στο Μάντσεστερ, στη Ρώμη, στο Μόναχο, στης Μαδρίτης, τη Βαρκελώνη και σε άλλες πολλές πόλεις ανά την Ευρώπη έχουν παραπλήσιες ηλικίες ή και διπλάσιες (περίπτωση Μεάτσα), συγκριτικά με την ηλικία του γηπέδου της Τούμπας.

Η διαφορά του γηπέδου μας με τα προαναφερθέντα γήπεδα είναι η λειτουργικότητα. Ο ολυμπιακός, δανειζόμενος το παράδειγμα των Μπενφίκα και Πόρτο αποφάσισε να γκρεμίσει το παλιό του γήπεδο και στη θέση του να δημιουργλησει ένα νέο, πιο λειτουργικό και πιο βιώσιμο για τις ανάγκες του συλλόγου. Το ίδιο σκέφτεται και η πλειοψηφία όσων λένε πως το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα πρέπει να γίνει πάνω από.. τα συντρίμμια του υπάρχοντος γηπέδου!!

Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά εδώ.
Το γήπεδο της Τούμπας περικλύεται από διαφόρων ειδών κτίσματα, αποτρέποντας του την επέκταση του και παραπέρα, εκμεταλλευόμενος το χώρο που θα έβρισκε.Κάτι τέτοιο, πλέον, δεν μπορεί να συμβεί, καθώς και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τεχνηέντως, έβαλε το χέρι του δεσμεύοντας και σημιουργώντας κτίσματα πλησίον του γηπέδου. Αυτο έχει σαν συνέπεια τη μηδενική, ουσιαστικά κάλυψη εδάφους από τη γύρω περιοχή.. Οσο για τα αρχαία, αφήστε το καλύτερα γιατί σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης κι αν σκάψουμε, από κάτω θα βρούμε άλλες δύο, ακόμα και τρεις πόλεις!!!

Για εμένα Τούμπα δεν υφίσταται, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι το γήπεδο είναι μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, με δύσκολες εξόδους και πρόσβαση μόνο από δύο σημεία, το κέντρο και το δρόμο από τον περιφερειακό, που σε κρίσιμους αγώνες, αυτός ο δρόμος κλείνει από πολύ νωρίς!! Αρα, το πρώτο πρόβλημα είναι η πρόσβαση. Χώρια το παρκάρισμα.. Χώρια η έλλειψη χώρων εκμετάλλευσης από την ΠΑΕ και τον ερασιτέχνη.. Οσο για τις αστικές συγκοινωνίες; Ελάτε μετά τον αγώνα και πείτε μου το πρώτο 14άρι σε πόση ώρα θα περάσει. Για το 12άρι ούτε λόγος φυσικά!

Δεν μπορεί να έρθει μια χιλιάδα μεθυσμένοι Εγγλέζοι για να δουν ένα ματς και να τους περνάς από τα στενά στην Κονίτσης, ή από την Παπάφη, γιατί, όσο να ναι, δε θέλουν και πολλοί και οι δικοί μας να στραβώσουν, να τους δουν κάπως και η συνέχεια να είναιη γνωστή με πετροπόλεμο κι όλα τα ωραία που γνωρίζουμε!!

Η προοπτική που ανοίγεται πλέον είναι είτε προς Ανατολάς, είτε προς Δύσιν. Προς Ανατολάς έχουμε την περιοχή όπου βρίσκεται το κλειστό μας στο μπάσκετ. Δίπλα στο Παλατάκι υπάρχει μια τεράστια έκταση, την οποία κάποιος αδερφός μας την έχει σχεδιάσει σε ανύποπτο χρόνο, που ανήκει ουσιαστικά στο ΙΚΑ και με κάποιες πρωτοβουλίες, μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή και να δημιουργηθεί εκεί το νέο μας γήπεδο.

Είναι μια τεράστια περιοχή, 3 λεπτά από τον περιφερειακό, με εξόδους τόσο προς Μηχανιώνα, Επανομή κτλ, τόσο και προς κέντρο. Με αστική συγκοινωνία επαρκή (ειδικά με το 3άρι) και με τη δυνατότητα αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος και προς το μπάσκετ.. Αλληλένδετα γαρ.

Εκεί, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να γίνει ο "αντίπαλος πόλος" των δυτικών συνοικιών. Σε μια περιοχή που τείνει να κιτρινίζει, η δημιουργία εκεί του νέου μας γηπέδου, θα μπορέσει να ανανεώσει το ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ και πάλι και να ξαναγίνει η περιοχή αμιγώς ασπρόμαυρη..

Πάμε στην προοπτική των δυτικών συνοικιών και πιο συγκεκριμένα στο τέως στρατόπεδο Καρατάσου. Είναι ένας αχανές χώρος με τον ΟΔΔΥ να βρίσκεται ακριβώς δίπλα και με περιθώρια να παραλάβει ο ερασιτέχνης κι άλλα στρέμματα, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.. Μιλάμε για έναν χώρο, ο οποίος θα τονώσει το ενδιαφέον στην περιοχή και, φυσικά, θα γίνεται κάθε φορά το αδιαχώρητο από όσους μένουν, κυρίως, στις Δυτικές Συνοικίες και σε πόλεις κοντά στη Θεσσαλονίκη.. Βλέπετε, το στρατόπεδο στεγάζονταν σε χώρο δίπλα, ουσιαστικά, στον περιφερειακό.. Οσο για χώρους παρκαρίσματος και δημιουργίας επιπρόσθετου εμπορικού κέντρου; Τεράστιος..

Τελευταίες επιλογές που ακούστηκαν είναι αυτές προς την άλλη πλευρά της Δυτιικής Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της εισόδου στην πόλη. Τόσο η Νέα Μεσσήμβρια, όσο ο Γαλλικός και η Σίνδος, βρίσκονται πάνω σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περιοχή με πολλούς ρίπους και πολλούς ριπογενείς παράγοντες, κάτι που, αν γίνει το γήπεδο εκεί, θα προυποθέτει συνεχώς το εργοστάσια να κλείνουν!!

Κι επειδή κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, από μόνος του είναι ανασταλτικός παράγοντας.. Οσο για εκτάσεις εκεί; Νομίζω ότι υπάρχουν εν επαρκεία όσο σε καμία άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Παρόλα αυτά, η δημιουργία γηπέδου εκεί, μπορεί να προυποθέτει την αποκέντρωση της ομάδας, αλλά δημιουργεί επιπρόσθετες ανάγκες όπως η δραστηριοποίηση κι άλλων φορέων όπως η συγκοινωνία.. Χωράγια υπάρχουν, άρα θα χρειάζεται κι άρδευση. Ενα ακόμη επιπρόσθετο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι διοικούντες και στα έργα στη Μεσσήμβρια. Και σίγουρα, η δημιουργία του προπονητικού κέντρου εκεί θα τονώσει την περιοχή ουσιαστικά, αλλά και θα αναδείξει και το νέο προπονητήριο του ΠΑΟΚ..

Οσο για την τελευταία σκέψη που διάβα προς τον Εύοσμο, νομίζω ότι και μόνο βάσει συντλεστή δόμησης και λόγω του γεγονότος ότι η περιοχή είναι πλήρως αναπτυσσόμενη, εγκυμονεί περαιτέρω κινδύνους, χώρια και η λιγοστή συγκοινωνία ή επικοινωνία με την υπόλοιπη πόλη με άλλον μέσο πέραν του αυτοκινήτου!!

Σίγουρα είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα και προυποθέτει πολύ προσοχή από όλους μας.. Υπάρχουν από πίσω πολλές επικίνδυνες παράμετροι που θα πρέπει να τεθούν πολύ σοβαρά υπόψιν για να μην καταλήξουμε σαν την ξεσπιτωμένη ΑΕΚ..

Ο ερασιτέχνης θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά όλα τα ενδιαφέροντας και, προς Θεού, ποτέ μου δε ήθελα το γήπεδο μου να ονομάζεται Vodafone ή Red Bull stadium,όποιος κι είναι ο χορηγός, ακόμη και η Fly emirates!!
Άβαταρ μέλους
Thanos4

Δημοσίευση από Thanos4 »

Stelios80

Δημοσίευση από Stelios80 »

Προτιμώ την τοποθεσία που συμφέρει περισσότερο το σύλλογο. Δυστυχώς δεν έχω επαρκή δεδομένα για να γνωρίζω ποια είναι αυτή.
Τώρα αν αυτό το μέρος συμβαίνει να είναι η Τούμπα ή το Συντριβάνι ακόμα καλύτερα. Αν όχι, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Όπως κάποτε η ομάδα έφυγε από το Συντριβάνι, ας φύγει και από την Τούμπα. Άλλωστε, μιλάμε για τον Πανθεσσαλονίκειο Αθλητικό Όμιλο Κωνσταντινουπολιτών.
Όσον αφορά τη χωρητικότητα, θα ήθελα κάτι ανάμεσα σε 35000 (με δυνατότητα επέκτασης στο μέλλον) και 50000 (ανεξαρτήτως δυνατότητας επέκτασης).
Άβαταρ μέλους
ntinos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ntinos »

Ψήφισα να γίνει στην Τούμπα το νέο γήπεδο.

Αναγνωρίζω ότι δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να πω κατηγορηματικά τι είναι εφικτό και τι είναι συνολικά το καλύτερο σε σχέση με την τοποθεσία. Όμως θεωρώ ότι όλες οι περιπτώσεις έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Σχεδόν όλοι σας έχετε δίκιο σε αυτά που επισημαίνετε. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει στην εποχή μας τεχνογνωσία ώστε να γίνει γήπεδο στη θέση του παρόντος με όλα τα απαραίτητα. υπόγεια παρκινγκ, εμπορικά, γραφεία, και κάποιες βοηθητικές εγκαταστάσεις. Ο χώρος μπορεί να εκμεταλευτεί και σε πλάτος και σε βάθος. Θα μου πείτε γιατί να μπούμε σε τέτοια ιστορία και να μην πάμε κατευθείαν κάπου που υπάρχει απλωσιά κλπ. Ε λοιπόν πιστεύω ότι νέο θαυμάσιο γήπεδο με όλα τα κομφόρ του θα αναβαθμίσει την Τούμπα και γενικά τη Θεσσαλονίκη σαν πόλη. Θα γίνει το εφαλτήριο για ανάπλαση της περιοχής και του οδικού και συγκοινωνιακού δικτύου. Όλη η γύρω περιοχή θα αλλάξει σιγά σιγά. Ας μην ξεχνάμε ότι θα υπάρχει και το μετρό που θα λύσει πολλά από τα προβλήματα που αναφέρει ο free. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι θα αλλάξει μόνο το γήπεδο. Αν γίνει νέο γήπεδο στην Τούμπα, σιγά σιγά όλη η περιοχή θα πάρει άλλη μορφή.
:x
araya4

Δημοσίευση από araya4 »

Η καρδια λεει Τουμπα η λογικη λεει.....σπιτι μου, σπιτι σου, η καπου αλλου. Τι Πυλαια, τι Καρατασου, τι Μεσημβρια. Ολα το διο μας κανουν. Και επειδης λογικη και ΠΑΟΚ δεν πανε μαζι, ψηφισα Τουμπα. Πηγα με το συναισθημα, το οποιο ειναι χαρακτηριστικο του λαου μας απο τοτε που υπαρχει ο συλλογος, ισως και πιο παλια.....και ειμαι παραδοσιακος. Μεταξυ σοβαρου και αστειου ομως, δε με χαλαει και τοσο, μπορει να γινει οπουδηποτε. Αλλωστε για Πυλαια και Καρατασου ειμαι μεσα, αρκει να γινει υπερσυγχρονο. Και ενα υπερσυγχρονο γηπεδο, δεν σημαοινει μονο ντιζαιν και εσωτερικοι χωροι. Σημαινει και ανετοι δρομοι, αμεσες προσβασεις με λεωφορεια και μετρο (καλο ε;) και φυσικα παρκινγκ. Πολλα παρκινγκ ! Το εξω απο την πολη μη μας τρομαζει. Αλλα τι λεω τελικα ρε. Ρε παρτε το σχολειο, τις αλανες, τους δρομους κτλ και καντε ενα 45.000 θεσεων στο ναο. Εκει που πραγματικα αρμοζει σε μια ολοκαινουρια κουκλα ΤΟΥΜΠΑ. Η σημαια της πολης ! :x
Άβαταρ μέλους
ouzo

Δημοσίευση από ouzo »

Το ιδανικότερο για μένα θα ήταν να χτιστεί στο χώρο της ΔΕΘ όταν αυτή με το καλό μετεγκατασταθεί. Ξέρω ότι είναι από πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατον, αλλά το προτιμώ από τη Τούμπα.

1) Επιστρέφουμε στο χώρο όπου ο ΠΑΟΚ πήρε τη μορφή που έχει σήμερα. Όπως μας φιλοξένησε το Συντριβάνι όταν ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη, έτσι μπορεί και η ίδια περιοχή να είναι η στάση πριν την επιστροφή στη φυσική μας έδρα.

2) Πέρα από το βολικό των συγκοινωνιών, είναι ακριβώς στη μέση της πόλης. Ο δικέφαλος αφού συμβολίζει την ανατολή και δύση, η έδρα του κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και ανάμεσα στην ανατολή και δύση της Θεσσαλονίκης

3) Ανάμεσα στα πολλά μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή (Λ. Πύργος, άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου, Καμάρα, Ροτόντα, μουσεία κτλ) το νέο γήπεδο θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει ένα νέο μνημείο, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι σύμβολο για την πόλη.

'Ολα αυτά τα λέω από καθαρό συναισθηματισμό γνωρίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Πότε όμως δεν ξέρεις. Ο ΠΑΟΚτσής πάντα ονειρεύεται. Και μιας και πήρα φόρα θα ήθελα το νέο γήπεδο να έχει όνομα από το βυζαντινό παρελθόν. Ίσως "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος". Θεωρώ βλασφημία ως και γελοίο τα αθηναϊκά μπαστάρδια που έχουν επίσης το δικέφαλο ως έμβλημα να θέλουν το νέο τους γήπεδο να ονομαστεί "Αγία Σοφία".
Άβαταρ μέλους
ntinos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ntinos »

Εμένα μου φαίνεται πολύ αστείο όνομα το Αγ. Σοφία για ένα γήπεδο πάντως. Γήπεδο είναι... εντάξει.... Όσο για το Κωνσταντίνος Παλαιολόγος πιστεύω ότι το γήπεδο θα είναι σωστό να έχει όνομα που να παραπέμπει στο σύμβολο ή τα χρώματα της ομάδας ή κάτι τέτοιο τεσπα και όχι το όνομα κάποιου προσώπου, αγίου κλπ.
Άβαταρ μέλους
Falegkos

Δημοσίευση από Falegkos »

Εγω πιστεύω οτι οπου και να γινει το γηπεδο να λέγετε "ΤΟΥΜΠΑ"

για να μην ξεχνιόμαστε....
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

+1000 Αυτό να ναι το όνομα και το νέο γηπεδο, ας γίνει όπου θέλει... Αρκει να γινει... Συμφωνα με πληροφορίες μου, μεσα στο 2010 θα έχουμε εξελίξεις στα διοικιτικα (νεος επενδυτης?). Ταυτόχρονα ο Βιολίδης μπαίνει στον Ερασιτέχνη και ο Γκαγκάτσης (με εμπειριες και κονέ) έρχετε στον ΠΑΟΚ... Δεν θα μου φανεί παράξενο αν σε κανα χρόνο, μας ανακοινώσουν ότι υπάρχουν σχέδια για νέο γηπεδο...
Άβαταρ μέλους
ntinos
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ntinos »

Falegkos έγραψε:Εγω πιστεύω οτι οπου και να γινει το γηπεδο να λέγετε "ΤΟΥΜΠΑ"

για να μην ξεχνιόμαστε....

Συμφωνώ και γω με αυτό το όνομα! Τι καλυτερο......
:|
Άβαταρ μέλους
bL4cK_religion

Δημοσίευση από bL4cK_religion »

Θα έρθει ο καιρός που αυτό το TOPIC θα πάρει φωτιά.....Μέχρι τότε εγώ στηρίζω 2 επιλογές που συνδέονται με κατι....ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...Είτε ΤΟΥΜΠΑ είτε ΕΚΘΕΣΗ....
Άβαταρ μέλους
scouser4

Δημοσίευση από scouser4 »

+1
Άβαταρ μέλους
Thanos4

Δημοσίευση από Thanos4 »

στα σπορ υπαρχει ενα ρεπορταζ για την αλλαγη των καθισματων στον αετο των 5-6.μπορει καποιος να το ανεβασει?
Άβαταρ μέλους
paokovia

Δημοσίευση από paokovia »

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!Τραγικό ήταν...

Α ρε Ζαγορ όλα τα προσέχεις
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διοικητικά”