Μεταγραφές καλοκαιριού 2020 II
Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2020 II
Πιό ρεαλιστικά τώρα που χάλασε. Ο Γιάνκο είναι ένας πολύ ταχυδυναμικός παίκτης που μπορεί να παίξει όλη την γραμμή, κανονικός σκύλος. Παρόλαυτά κόπηκε από την Πόρτο που τον δίνει δανεικό. Ο λόγος είναι απ᾽όσο ξέρω το τεχνικό του ταβάνι. Τεχνικά δεν είναι στο επίπεδο για να παίξει στην Πόρτο. Φυσικά για την Ελλάδα είναι μιά χαρά και θα έλεγα ίσως και για Ευρωπαικά μάτς με βατούς αντιπάλους.
Τώρα, έχεις Μάτος στα 34 με καταπληκτική τεχνική (ο λόγος που σκοράρει τόσο πολύ είναι αυτός). Είναι σίγουρα ρίσκο να φέρεις παίκτη που δεν θα σου κάνει (μάλλον) το απρόβλεπτο, που δεν θα βγάλει την πιό καλή σέντρα, η κοντρόλ κλπ. Το επιθετικό κομμάτι θέλει χαρισματική τεχνική.
Εγώ τον Γιάνκο θα τον ήθελα στον ΠΑΟΚ, αλλά ξέροντας τα παραπάνω θα είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι καλύτερο.
Τώρα, έχεις Μάτος στα 34 με καταπληκτική τεχνική (ο λόγος που σκοράρει τόσο πολύ είναι αυτός). Είναι σίγουρα ρίσκο να φέρεις παίκτη που δεν θα σου κάνει (μάλλον) το απρόβλεπτο, που δεν θα βγάλει την πιό καλή σέντρα, η κοντρόλ κλπ. Το επιθετικό κομμάτι θέλει χαρισματική τεχνική.
Εγώ τον Γιάνκο θα τον ήθελα στον ΠΑΟΚ, αλλά ξέροντας τα παραπάνω θα είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι καλύτερο.
Μ αυτα τα χαρακτηριστικα, δεν ξερω αν αξιζει τα 2 εκατομμυρια.
Ισως εκει δημιουργηθηκε το θέμα. Νομιζω αυτος και η Πορτο θελαν υποχρεωτικη οψιον, ενω εμας μας κοβω να θελαμε να τον τσεκαρουμε πρωτα και μετα να αποφασίσουμε!
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ισως εκει δημιουργηθηκε το θέμα. Νομιζω αυτος και η Πορτο θελαν υποχρεωτικη οψιον, ενω εμας μας κοβω να θελαμε να τον τσεκαρουμε πρωτα και μετα να αποφασίσουμε!
Παίρνεις 3.3 εκ για 22χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή με πολύ καλό όνομα στην αγορά και αντίστοιχες προοπτικές εξέλιξης. Τα χρήματα δε αυτά αποκλείεται να τα ρίξεις όλα για την αντικατάστασή του. Τι καλύτερο μπορείς να φέρεις από τον Janko και να μην περιμένεις και κάνα χρόνο να μπει ενδεκάδα, αφού το θες άμεσα?
Καλύτερα να τα σπρώξουμε αλλού και να μην κρατάμε και τον Μάτος για γλάστρα.
Το σπορτιμε γράφει ότι ο Ρέμπε εργάζεται εντατικά για την πώληση του Άκπομ για τον οποίο έχουμε δεχτεί επίσημες προτάσεις. Ότι έχει μεγάλο συμβόλαιο και αξίζει στην αγορά φεύγει. Το έχουμε αντιληφθεί.
Φυσικά ο αντικαταστάτης του θα διαφημιστεί ως καλύτερός του. Θα το κάνουμε και εμείς με το στανιό εδώ μέσα γιατί θα είναι απόφαση Ρέμπε που ξέρει, αξιωματικά, τι κάνει.
Στα άλλα νέα, έφτασαν τα χαρτιά του Ζίβκο ώστε να βγάλει δελτίο και για να δηλωθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη σήμερα.
Το σπορτιμε γράφει ότι ο Ρέμπε εργάζεται εντατικά για την πώληση του Άκπομ για τον οποίο έχουμε δεχτεί επίσημες προτάσεις. Ότι έχει μεγάλο συμβόλαιο και αξίζει στην αγορά φεύγει. Το έχουμε αντιληφθεί.
Φυσικά ο αντικαταστάτης του θα διαφημιστεί ως καλύτερός του. Θα το κάνουμε και εμείς με το στανιό εδώ μέσα γιατί θα είναι απόφαση Ρέμπε που ξέρει, αξιωματικά, τι κάνει.
Στα άλλα νέα, έφτασαν τα χαρτιά του Ζίβκο ώστε να βγάλει δελτίο και για να δηλωθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη σήμερα.
- anekfrastos
Άκπομ και Μακέντα είχαν παρόμοια πορεία. Ξεκίνησαν ως σούπερ ταλέντα ακαδημιών μεγάλων ομάδων (Άρσεναλ και Λάτσιο) με συμμετοχές σε μικρές εθνικές Αγγλίας και Ιταλίας. Πέρασαν από καμια 10αριά ομάδες όπου δεν έπιασαν, άλλαζαν ομάδα κάθε χρόνο και τελικά ...βρήκαν την Ιθάκη τους στη σουπερλιγκ και δεν είναι καθόλου κακοί.ron-swanson έγραψε:Μα κοίτα να δεις τι γίνεται. Πήγε σαν ταλέντο στην Μάντσεστερ, δεν έπιασε. Λογικοτατο, δεν θα τον κραξουμε για αυτό. Μετά πάει Σέλτικ και είναι τραγικός απ'ότι διαβάζω παντού. Είναι στις λίστες με τις χειρότερες μεταγραφές ever.ToMousiTouCrespo έγραψε:Τώρα που φαίνεται να χαλάει η μεταγραφή να πω κι εγώ για τον Γιάγκο Δράκο ότι υπήρχουν κάποια στοιχεία που με προβλημάτισαν. Στη Σέλτικ τον αναφέρουν ως "flop" και βλέποντας τα χάιλαιτς στο 0-2 με την Χάποελ Μπερ Σεβα (1 πέναλτυ, 1 αυτογκόλ) καταλαβαίνεις γιατί. Κάπου είδα να τον κατηγορούν και για μειωμένη απόδοση αλλά δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω. Σίγουρα είναι καμπανάκι το ότι δεν έχει μείνει σε ομάδα 2η χρονιά.
Τα γράφω τώρα όχι γιατί όταν τον κλείσαμε ήταν παιχταράς και μόλις χάλασε η μεταγραφή παλτό. Προφανώς δεν θα δημιουργούσα αρνητικό κλίμα για τον παίκτη πριν τον δούμε από κοντά.
Μετα πάει στην Saint Etienne και εκεί πάλι ενω ξεκινάει βασικός, καταλήγει βαθύ πάγκο και μετά εκτός αποστολής. Παίρνει με έναν μαγικό τρόπο μεταγραφή στην Πόρτο και παντου όλοι γράφουν, καλά πως ειναι δυνατόν να πήγε αυτός εκει; Απορεί και ο ίδιο για αυτο! Ο Κονσεϊσάο δεν θέλει να τον βλέπει που λέει ο λόγος και τον στέλνει δανεικό στην Νότιγχαμ Φόρεστ.
Ξεκινάει κι εκεί βασικότατος και μετά συνεχίζει παγκιτης και στο τέλος εκτός αποστολής για ποσά ματς. Ε αφού είδε και αποειδε γύρισε στην χώρα του, όπου όντως έκανε γεμάτη χρονιά με την πρωταθλήτρια ομάδα.
Οπότε εμένα μου φαίνεται μια περίπτωση νορμάλ ποδοσφαιριστή για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί να έβγαινε παιχταρα λόγω ταχύτητας και σωματοδομης, μπορεί να έβγαινε παλτό επειδή είναι ατεχνος σχετικά και λίγο λαθερ στην άμυνα. Αλλά νομίζω τέτοιου επιπεδου μπακ μπορούμε να βρούμε κι άλλο.
Περιέργως και οι 3 έχουν περάσει από Νότιγχαμ Φόρεστ!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anekfrastos την Πέμ 10 Σεπ 2020, 12:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μακαρι να μας βγει αυτη η ολικη αναδόμηση του ροστερ. Αν δεν βγει θα πεσει κλαμα...
Παντως δεν βλεπω να διωχνουμε τους αδυναμους κρικους αλλα μονο αυτους π φερνουν προτασεις. Αυτο δεν ειναι τοσο καλο. Αν φυγει ο Ακπομ θα μεινουμε με Σβιντερσκι και τον τυχον αντικαταστάτη. Αν δλδ δεν μας βγει ο αντικαταστατης θα εχουμε θεμα. Εγω προσωπικα θα ηθελα πωληση σβιντερσκι και ανανεωση ακπομ...
Ελπιζω να ξερει τι κανει ο Ρεμπε
Παντως δεν βλεπω να διωχνουμε τους αδυναμους κρικους αλλα μονο αυτους π φερνουν προτασεις. Αυτο δεν ειναι τοσο καλο. Αν φυγει ο Ακπομ θα μεινουμε με Σβιντερσκι και τον τυχον αντικαταστάτη. Αν δλδ δεν μας βγει ο αντικαταστατης θα εχουμε θεμα. Εγω προσωπικα θα ηθελα πωληση σβιντερσκι και ανανεωση ακπομ...
Ελπιζω να ξερει τι κανει ο Ρεμπε
-
ron-swanson
Σωστός είσαι!anekfrastos έγραψε:Άκπομ και Μακέντα είχαν παρόμοια πορεία. Ξεκίνησαν ως σούπερ ταλέντα ακαδημιών μεγάλων ομάδων (Άρσεναλ και Λάτσιο) με συμμετοχές σε μικρές εθνικές Αγγλίας και Ιταλίας. Πέρασαν από καμια 10αριά ομάδες όπου δεν έπιασαν, άλλαζαν ομάδα κάθε χρόνο και τελικά ...βρήκαν την Ιθάκη τους στη σουπερλιγκ και δεν είναι καθόλου κακοί.
Περιέργως και οι 3 έχουν περάσει από Νότιγχαμ Φόρεστ!
Απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν χάλασε και το μπαμ του καλοκαιριού. Μπορεί να έβγαινε τιμιοτατος, μπορεί και όχι.
seaman έγραψε:Παίρνεις 3.3 εκ για 22χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή με πολύ καλό όνομα στην αγορά και αντίστοιχες προοπτικές εξέλιξης. Τα χρήματα δε αυτά αποκλείεται να τα ρίξεις όλα για την αντικατάστασή του. Τι καλύτερο μπορείς να φέρεις από τον Janko και να μην περιμένεις και κάνα χρόνο να μπει ενδεκάδα, αφού το θες άμεσα?
Να με συμπαθάς ρε φίλε αλλά είμαστε και εμείς που ήδη από προπερσι λέμε οτι ο Ακπομ... δεν . Δεν μας κάνει.
Είμαστε κι εμείς μέρος του σχεδίου;
Πόσο παράλογο είναι δηλαδή η ΠΑΕ να μην πιστεύει οτι ο παίκτης θα βελτιωθεί κατά πολύ, και ως εκ τούτου μια πώλησή του σε νορμάλ χρήματα, είναι οκ;
-
mbison
Ποσους παικτες μπορει να εχει μια ομαδα στο ροστερ? 2 (ισαξιους) για καθε θεση + 3 πασπαρτου.
Στα δεξια εχουμε Ροντριγκο, Ματος, Λύρατζη (αν δεν φυγει δανεικος).
Το διδυμο αυτο εμενα με καλυπτει.
Μαλλον δεν καλυπτει τον Αμπελ που δεν θελει με τπτ τον Ματος και εδω θα ερθει γρηγορα η συγκρουση με Ρεμπε, που μάλλον τις εισηγησεις του δεν προκρινει ο Αμπελ.
Στα δεξια εχουμε Ροντριγκο, Ματος, Λύρατζη (αν δεν φυγει δανεικος).
Το διδυμο αυτο εμενα με καλυπτει.
Μαλλον δεν καλυπτει τον Αμπελ που δεν θελει με τπτ τον Ματος και εδω θα ερθει γρηγορα η συγκρουση με Ρεμπε, που μάλλον τις εισηγησεις του δεν προκρινει ο Αμπελ.
Προφανώς και σε συμπαθάωrainmaker έγραψε:seaman έγραψε:Παίρνεις 3.3 εκ για 22χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή με πολύ καλό όνομα στην αγορά και αντίστοιχες προοπτικές εξέλιξης. Τα χρήματα δε αυτά αποκλείεται να τα ρίξεις όλα για την αντικατάστασή του. Τι καλύτερο μπορείς να φέρεις από τον Janko και να μην περιμένεις και κάνα χρόνο να μπει ενδεκάδα, αφού το θες άμεσα?
Να με συμπαθάς ρε φίλε αλλά είμαστε και εμείς που ήδη από προπερσι λέμε οτι ο Ακπομ... δεν . Δεν μας κάνει.
Είμαστε κι εμείς μέρος του σχεδίου;
Πόσο παράλογο είναι δηλαδή η ΠΑΕ να μην πιστεύει οτι ο παίκτης θα βελτιωθεί κατά πολύ, και ως εκ τούτου μια πώλησή του σε νορμάλ χρήματα, είναι οκ;
Αυτό όμως που διαπιστώνεται είναι ότι πουλάμε αυτό που ζητάνε (στην αγορά) ή και έχει υψηλό συμβόλαιο και δεν έχουμε επιτυχία να σπρώξουμε αυτό που δεν θέλουμε (άλλοι βγάζουν και χρήμα από "ρετάλια" και υποπτεύομαι ότι για να την κάνουν Βερν και Στοχ η τσέπη του Ιβάν θα πρέπει να βόγκηξε). Εκεί είναι η επιτυχία, όχι στα εύκολα.
Πειράζει που δεν πείθομαι ότι προτιθέμεθα να αποκτήσουμε καλύτερους από αυτούς που πουλάμε?
Το είχε πει και ο Άμπελ. Αν είναι να έρθουν χειρότεροι, να μην έρθουν καθόλου και να μείνουμε ως έχει.
Για να δούμε
Σωστή αυτή η παρατήρηση.
Προσωπικά δεν έχω απολύτως καμία εμπιστοσύνη στην ελευθερία της "ελεύθερης" αγοράς.
Όλα κινήσεις πολιτικής είναι, στα παπάρια τους γράφουν οι μανατζερ τις καριέρες των παικτών.
Αν σου χρωστάει ο διακινητής (εκεί έχουν καταντήσει πολλοί μανατζερ), θα σου φέρει τις προτάσεις που θέλεις.
Αν σου πάει κόντρα, χτυπήσου όσο θες. Μόνο αν κάνεις τεράστιες επιτυχίες θα έχεις προτάσεις.
Αλλά σε αυτό φέρουν τεράστια ευθύνη οι ομάδες που είναι γεμάτες άμπαλα στελέχη. Και τα κράτη που δε διασφαλίζουν διαφάνεια στους αγώνες και τις συναλλαγές.
Προσωπικά δεν έχω απολύτως καμία εμπιστοσύνη στην ελευθερία της "ελεύθερης" αγοράς.
Όλα κινήσεις πολιτικής είναι, στα παπάρια τους γράφουν οι μανατζερ τις καριέρες των παικτών.
Αν σου χρωστάει ο διακινητής (εκεί έχουν καταντήσει πολλοί μανατζερ), θα σου φέρει τις προτάσεις που θέλεις.
Αν σου πάει κόντρα, χτυπήσου όσο θες. Μόνο αν κάνεις τεράστιες επιτυχίες θα έχεις προτάσεις.
Αλλά σε αυτό φέρουν τεράστια ευθύνη οι ομάδες που είναι γεμάτες άμπαλα στελέχη. Και τα κράτη που δε διασφαλίζουν διαφάνεια στους αγώνες και τις συναλλαγές.
- anekfrastos
Πείτε μου αν κάνω λάθος.
Ο Ιβάν κάνει γενναιόδωρες προσφορές στα συμβόλαια των παικτών για να τους προσελκύσει.
Αυτό πολλές φορές γίνεται μπούμερανγκ γιατί αν τελικά ο παίκτης δεν πιάσει και θες να τον αλλάξεις, δύσκολα θα θέλει να φύγει αφού δύσκολα θα βρει τόσο καλό συμβόλαιο, ειδικά μετά από μια κακή χρονιά.
Κάπως σαν τους Άραβες και τους Κινέζους (σε μικρότερη κλίμακα).
Ο Ιβάν κάνει γενναιόδωρες προσφορές στα συμβόλαια των παικτών για να τους προσελκύσει.
Αυτό πολλές φορές γίνεται μπούμερανγκ γιατί αν τελικά ο παίκτης δεν πιάσει και θες να τον αλλάξεις, δύσκολα θα θέλει να φύγει αφού δύσκολα θα βρει τόσο καλό συμβόλαιο, ειδικά μετά από μια κακή χρονιά.
Κάπως σαν τους Άραβες και τους Κινέζους (σε μικρότερη κλίμακα).
- zarathustra79
-
mbison
anekfraste φυσικά κ ισχύει. Σ αυτον τον τομεα πιστευω ο Mελισσαννιδης ειναι καλυτερος (διαπραγματευτης)
- thanos-xanthi
οταν μιλάμε πολλοί για κενά, αναφερόμαστε στο ποιοτικό κομμάτι και όχι στο ποσοτικό
ΔΕΝ έχει ο ΠΑΟΚ 7 χαφ που μπορείς να εμπιστευτείς να στηριχτείς πάνω τους
ΔΕΝ έχει ο ΠΑΟΚ 3 δεξια μπακ να παίξουν όλη την πλευρά (ο Μάτος δεν υπολογίζεται από πέρισυ για τη θέση αυτή που θέλει ανεβάσματα, ο Λύρατζης δεν ξεχώρισε στο Βόλο και είναι να δοθεί, και ο Ροντρίγκο είχε έρθει για τα ρεπό του Ματος)
συνεπώς δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ενίσχυση και ανανέωση της ομάδας, να παίρνουμε τηλεοπτικό συμβόλαιο, να είμαστε ομίλους γιουρόπα με εξασφαλισμένα έσοδα, να προχωρούμε σε πωλήσεις και να λέμε οκ, έχω Νινουα και Τσιγγαρα για τα χαφ, εχω και Λυρατζη δεξι μπακ, και οτι κενο υπάρχει να ανεβάσω κάποιον από τις ακαδημίες
αυτό δεν είναι καθόλου μελετημένο πλάνο, ούτε αναδόμηση και στήσιμο ομάδας με οργάνωση
είναι ότι κάτσει
τερματοφυλακα, χαφ, δεξι μπακ, αριστερο μπακ και φορ σε λιγες μερες να δουμε πως θα τα καταφερουμε..
ΔΕΝ έχει ο ΠΑΟΚ 7 χαφ που μπορείς να εμπιστευτείς να στηριχτείς πάνω τους
ΔΕΝ έχει ο ΠΑΟΚ 3 δεξια μπακ να παίξουν όλη την πλευρά (ο Μάτος δεν υπολογίζεται από πέρισυ για τη θέση αυτή που θέλει ανεβάσματα, ο Λύρατζης δεν ξεχώρισε στο Βόλο και είναι να δοθεί, και ο Ροντρίγκο είχε έρθει για τα ρεπό του Ματος)
συνεπώς δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ενίσχυση και ανανέωση της ομάδας, να παίρνουμε τηλεοπτικό συμβόλαιο, να είμαστε ομίλους γιουρόπα με εξασφαλισμένα έσοδα, να προχωρούμε σε πωλήσεις και να λέμε οκ, έχω Νινουα και Τσιγγαρα για τα χαφ, εχω και Λυρατζη δεξι μπακ, και οτι κενο υπάρχει να ανεβάσω κάποιον από τις ακαδημίες
αυτό δεν είναι καθόλου μελετημένο πλάνο, ούτε αναδόμηση και στήσιμο ομάδας με οργάνωση
είναι ότι κάτσει
τερματοφυλακα, χαφ, δεξι μπακ, αριστερο μπακ και φορ σε λιγες μερες να δουμε πως θα τα καταφερουμε..