Κώστας Μέξας

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό sn0ufel4 » Πέμ 02 Ιούλ 2020, 15:58

Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές του, θεωρώντας ότι είναι μία τεράστια πρόκληση και ταυτόχρονα τιμή η θέση του προπονητή στον ΠΑΟΚ και η δημιουργία μίας ομάδας από την αρχή, ο Κώστας Μέξας έπιασε και επίσημα από σήμερα το πρωί δουλειά.

Το χτίσιμο της νέας ομάδας του ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το κίνητρο όμως είναι τεράστιο. Και οι ευθύνες μεγάλες. Κάπου μεταξύ διαδοχικών συναντήσεων, αναλύσεων και προγραμματισμού για την προετοιμασία και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Κώστας Μέξας μίλησε στο www.paokbc.gr για τις σκέψεις του για την ομάδα, δήλωσε απόλυτα συνειδητοποιημένος για τον βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος που αναλαμβάνει και έτοιμος για σκληρή δουλειά με στόχο την επιτυχία.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη για μένα, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι προπονητής σε ένα τόσο σπουδαίο σύλλογο. Είμαι πολύ χαρούμενος και πραγματικά υπόσχομαι να δώσω, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου στο αγωνιστικό τμήμα, τον καλύτερό μας εαυτό για να έχει η ομάδα σαφώς μία πολύ καλύτερη αγωνιστική παρουσία και μέσα από την σκληρή και μεθοδική δουλειά που θα κάνουμε να πετύχουμε κάτι καλό», είπε ο Κώστας Μέξας και ήταν ξεκάθαρος: «Θέλουμε να επανέλθει ο ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει και με τη νοοτροπία που θα έχουμε όλοι μας εδώ, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

-Πόσο μεγάλος είναι ο βαθμός δυσκολίας που υπάρχει σε αυτό το εγχείρημα με τον ΠΑΟΚ την

«Ο βαθμός δυσκολίας θα είναι σίγουρα μεγάλος. Είναι πάρα πολλά θέματα, σε όλα τα επίπεδα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν, αλλά δεν υπάρχει κανένας φόβος για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Έχουμε ένα βουνό μπροστά μας το οποίο όλοι μαζί πρέπει να ανέβουμε, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να το πετύχουμε και σίγουρα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά ταυτόχρονα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Υπάρχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας και μέσα από μία διαδικασία συνεργασίας με όλους όσοι είναι και θα είναι μέσα στην ομάδα, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες και να πετύχουμε τους στόχους μας».

-Είναι μεγάλο το κίνητρο να δημιουργήσεις μία ομάδα από την αρχή. Τι ομάδα θέλετε να φτιάξετε και να παρουσιάσετε την επόμενη σεζόν;

«Η ομάδα μας θα πρέπει να γίνει από την αρχή, οπότε έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Μου αρέσει γενικά το παιχνίδι να έχει ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτό θα επιδιώξουμε και οι παίκτες που θα επιλέξουμε θέλουμε να έχουν εκείνα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, το ταλέντο, το κίνητρο και τη χημεία μεταξύ τους για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε αυτό που σκεφτόμαστε. Θα χρειαστεί και εμπειρία στην ομάδα, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό, αλλά πάνω από όλα κίνητρο. Θέλουμε η ομάδα μας να έχει ισορροπία και να είναι αξιόπιστη στην επίθεση, αλλά πρωτίστως στην άμυνα».

-Συμφωνείτε με την άποψη ότι η δουλειά που γίνεται το καλοκαίρι, στο χτίσιμο της ομάδας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της στο πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να χτίσει την ομάδα το καλοκαίρι με εκείνους τους παίκτες που έχει στο μυαλό του. Φέτος είναι θετικό ότι ξεκινάμε νωρίτερα αυτή τη διαδικασία, όχι τόσο αργά όπως ξεκίνησε η ομάδα πέρσι, αλλά και πάλι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε όποιον θέλουμε, υπάρχει πίεση, οπότε οι επιλογές μας θα πρέπει να είναι value for money. Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι η δουλειά που γίνεται το καλοκαίρι, τόσο στο recruiting, όσο και στην προετοιμασία, παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο για την πορεία της μέσα στην χρονιά. Ο χαρακτήρας της ομάδας χτίζεται μέσα στην προετοιμασία, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί από την πρώτη μέρα, να μπουν αρχές και οι βάσεις για να λειτουργήσει σωστά η ομάδα και στην καθημερινότητά της στη διάρκεια της σεζόν».

-Οι ιδιαίτερες συνθήκες με την πανδημία και το μεγάλο διάστημα αδράνειας, αλλάζουν και τα πλάνα της προετοιμασίας;

«Αρχικά να πω ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο διάστημα αυτό, αλλά τόσο εγώ όσο και πολλοί ακόμη προπονητές, το εκμεταλλευτήκαμε για να επιμορφωθούμε, παρακολουθήσαμε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πάντα διαδικτυακά και σε απόσταση, κάναμε ανάλυση της αγοράς και όλων των παικτών και σε θεωρητικό επίπεδο όλη αυτή η διαδικασία μας ωφέλησε και σίγουρα βελτιωθήκαμε. Στην πράξη τώρα, είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε νωρίτερα από ότι συνηθίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα θα πρέπει να ξεκινήσουμε την δουλειά μας, πάντα σε συνεργασία με το υπόλοιπο σταφ, γιατί πρέπει να δούμε με ιδιαίτερο τρόπο πως θα επανέλθουν όλα τα παιδιά. Με εξαίρεση 2-3 λίγκες άλλωστε, οι παίκτες έχουν να παίξουν από τα μέσα Μαρτίου. Ποντάρουμε στον επαγγελματισμό των παικτών, θα πρέπει να κάνουμε την έρευνά μας για όλους, τον απαραίτητο έλεγχο για να έχουμε και επιστημονικά δεδομένα και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την κατάσταση των παικτών στο ξεκίνημα».

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Κώστας Μέξας, για αυτή τη νέα και πολύ δύσκολη προσπάθεια που ξεκινά;

«Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους και συσπείρωση. Στην κατάσταση που είναι η ομάδα δεν υπάρχει χώρος για κάτι άλλο. Ο καθένας πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα και εμείς από την πλευρά μας, αυτό που μπορούμε και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε είναι να δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό, να ματώνουμε στο γήπεδο, κάθε μέρα στην προπόνηση και ακόμη περισσότερο σε κάθε αγώνα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό που έχουμε μπροστά μας. Σκεφτόμαστε θετικά, δίνουμε καθημερινή μάχη και προχωράμε…»
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!
«Ασκητική»
Some folk we never forget... some kind we never forgive...havent seen the back of us yet...we will fight as long as we live
Many places i have been....many sorrows i have seen...
îdô Nidir nênâkham Bârî'n Katharâd
Άβαταρ μέλους
sn0ufel4
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 10119
Εγγραφή: Πέμ 12 Δεκ 2013, 16:19

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό renegade » Πέμ 02 Ιούλ 2020, 16:50

Καλή επιτυχία κοουτς και ελπίζουμε σε πολύ καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη
Σε ένα φόρουμ καλώς ή κακώς δεν υπάρχει καν δημοκρατία
Άβαταρ μέλους
renegade
 
Δημοσιεύσεις: 14120
Εγγραφή: Κυρ 27 Ιαν 2019, 12:49

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό Μπαρκαρούτσος » Πέμ 02 Ιούλ 2020, 22:40

Ο γλυκούλης μου... Δεν έχει καταλάβει πού ήρθε.

Μακάρι να τα καταφέρει, καλά κουράγια εύχομαι.
Κι εγώ έζησα τις χρυσές μας εποχές. Αλλά ήρθα εδώ να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου. Δεν κάθομαι σε ένα πληκτρολόγιο να κρίνω και να μη βοηθάω. Ήρθα πρώτος να παλέψω τον πόλεμο. Αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται. Κουράστηκα να ακούω μαλακίες!
Θ. Χατζόπουλος

Κανόνες λειτουργίας του Forum
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 46399
Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
Τοποθεσία: Κάτω Χώρες

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό BlackMagicPAOK » Τετ 22 Ιούλ 2020, 19:46

Ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τους συνεργάτες του Μεξα,
Ο Στάθης Νεραντζάκης και ο Μπάμπης Καραΐσκος θα είναι οι δύο άμεσοι συνεργάτες του προπονητή του ΠΑΟΚ Κώστα Μέξα και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Μπάμπης Καραΐσκος ξεκίνησε την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ από τα τμήματα υποδομής και ήταν στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Στάθης Νεραντζάκης συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον ΠΑΟΚ στη διάρκεια της περσινής σεζόν, προερχόμενος από ένα σύντομο πέρασμα από το την ομάδα της Λάρισας αλλά και μία δεκαετία στο τεχνικό επιτελείο του Κολοσσού Ρόδου.
" Oλα ειναι δρομος "
Άβαταρ μέλους
BlackMagicPAOK
 
Δημοσιεύσεις: 3618
Εγγραφή: Δευτ 23 Φεβ 2015, 21:53
Τοποθεσία: Γιάννενα

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό painkiller4 » Δευτ 26 Οκτ 2020, 13:25

Καταλαβες που ηρθες.....αν οχι...!!!φυγε τωρα
Η αντίδραση πρέπει να εμφανίζεται μέσα στο γήπεδο ειδικά όταν έχεις τόση ώρα μπροστά και όχι με συγνώμες στο τέλος.
Άβαταρ μέλους
painkiller4
 
Δημοσιεύσεις: 6611
Εγγραφή: Παρ 27 Νοέμ 2015, 01:45

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό Μπαρκαρούτσος » Δευτ 26 Οκτ 2020, 13:54

Kostabel Mexeira?? :mrgreen:
Κι εγώ έζησα τις χρυσές μας εποχές. Αλλά ήρθα εδώ να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου. Δεν κάθομαι σε ένα πληκτρολόγιο να κρίνω και να μη βοηθάω. Ήρθα πρώτος να παλέψω τον πόλεμο. Αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται. Κουράστηκα να ακούω μαλακίες!
Θ. Χατζόπουλος

Κανόνες λειτουργίας του Forum
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 46399
Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
Τοποθεσία: Κάτω Χώρες

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό Ιάσονας » Δευτ 26 Οκτ 2020, 16:43

Οχι σε καμία περίπτωση, θα ήταν κωσταμπελ αν κατέβαζε τη μπάλα ο Κακλαμανάκης
Ιάσονας
 
Δημοσιεύσεις: 2534
Εγγραφή: Κυρ 20 Δεκ 2015, 12:21

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό painkiller4 » Δευτ 09 Νοέμ 2020, 23:26

Τελικά στην ΚΑΕ στηρίζουν Μεξα...
ελπιζω από άποψη κ όχι απο εγωισμό!
Άβαταρ μέλους
painkiller4
 
Δημοσιεύσεις: 6611
Εγγραφή: Παρ 27 Νοέμ 2015, 01:45

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό iasoiako » Τρί 10 Νοέμ 2020, 19:45

Πρεπει να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος.
Τραγικες επιλογες ξενων που ειναι χειροτεροι απο τους Ελληνες.
Απειθαρχη ομαδα, τραγικη αμυνα και μετριοτατη επιθετικη λειτουργία.
Πιστευω οτι ειναι με διαφορα ο χειρότερος προπονητης μπασκετ στην Α1 και η χειρότερη επιλογη για τον ΠΑΟΚ.

Με τον Σουλη ειναι μαλωμενοι, αλλα απ οτι ξερω θα προχωρήσουμε με Αλεξανδρη
Άβαταρ μέλους
iasoiako
 
Δημοσιεύσεις: 1401
Εγγραφή: Δευτ 23 Δεκ 2013, 15:42

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό Ιάσονας » Τρί 10 Νοέμ 2020, 22:05

Ελπίζω να μην έχει την παραμικρή δόση αλήθειας αυτό για τον Αλεξανδρή, θα είναι τραγική επιλογή σε καθε επίπεδο, αν φύγει ο Μεξας που δεν θεωρώ ότι πρέπει να φύγει τουλάχιστον όχι ακόμα ο προπονητης που θα έρθει πρέπει να καταλαβαίνει λίγο μοντέρνο μπάσκετ, Λυκογιαννης ή Ζουρος ή Μαρκόπουλος Χάρης από τους ελεύθερους. Ποιος Αλεξανδρής σιγά μην πάρουμε και κανένα γιατζογλου ή διαμαντοπουλο1
Ιάσονας
 
Δημοσιεύσεις: 2534
Εγγραφή: Κυρ 20 Δεκ 2015, 12:21

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό obanebane » Τρί 10 Νοέμ 2020, 22:18

Έβλεπα αυτόν το και καλά,καλό προπονητή του Ηρακλή σήμερα.
Ο άνθρωπος ήταν τραγικός,χάρισε το παιχνίδι στον ρουλη στην κυριολεξία.
Ξέχναγε κομβικους παίχτες στον πάγκο,ούτε τάιμ άουτ δεν ήξερε πότε να πάρει.
Έχει έναν λευκό αμερικανό άσσο,το παιδί αυτό όταν ήταν μέσα έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι,ο τραγικός τον άφησε κάνα 15λεπτο σερί στον πάγκο,για να παίξει ένα Μίκυ Μάους,που έκανε την μια τσαπατσουλιά μετά την άλλη.
Τα ίδια και με έναν ραστα 4-5αρι που όσο ήταν μέσα τους πήδαγε μόνος του μέσα στο καλάθι,τον ξέχασε και αυτόν.
Όταν τους θυμήθηκε,το πουλί είχε πετάξει.
Ούτε που κατάλαβε πως έχασε αυτό το παιχνίδι.
Αν ο Μεξας,είναι χειρότερος από αυτόν (δεν έχω άποψη που να μπορώ να δικαιολογήσω,για το αν είναι καλύτερος ή χειρότερος) τότε να φύγει χθες.
Άβαταρ μέλους
obanebane
 
Δημοσιεύσεις: 24567
Εγγραφή: Τρί 10 Μαρ 2009, 00:51
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό renegade » Τρί 10 Νοέμ 2020, 22:52

Κάναμε προσέγγιση στον Λυκογιάννη?
Σε ένα φόρουμ καλώς ή κακώς δεν υπάρχει καν δημοκρατία
Άβαταρ μέλους
renegade
 
Δημοσιεύσεις: 14120
Εγγραφή: Κυρ 27 Ιαν 2019, 12:49

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό palok » Τετ 11 Νοέμ 2020, 09:19

ιάσωνα ο διαμαντόπουλος έχει πεθάνει ρε. ο Αλεξανδρής λέτε αυτόν που κέρδισε το πέναλτυ στην Καβάλα? Ζιάγκος θεός χτες, 26-9 του έκανε ο μεγάλος σάββας καμπερίδης με small ball (lol) κουζέλογλου-σλαφτσάκη. Μιλάμε οτι αν έπαιζε ξερω γω ο Λάζαρος με αντιπάλους αυτούς τους 2 σήμερα, χωρίς άλλους 4 παίκτες, θα κέρδιζε 20 πόντους...
Άβαταρ μέλους
palok
 
Δημοσιεύσεις: 10586
Εγγραφή: Τρί 18 Νοέμ 2008, 19:19
Τοποθεσία: Holargos

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό Ιάσονας » Τετ 11 Νοέμ 2020, 10:47

Προσωπικά θεωρώ τον Ζιάγκο τραγικό προπονητή, όπως βέβαια και τον Καμπεριδη. Νομιζω ο Μεξας είναι ένα σκαλί παραπάνω όπως και ο Λυκογιάννης και φυσικά ο Μανωλόπουλος που αν έφευγε ο Μεξας θα ήταν από τις καλύτερες επιλογές, διαφωνώ ομως στο να φύγει ένας προπονητής τοσο εύκολα επειδή έχασε από γριά εκτός με πολύ ανώτερο ρόστερ, και φυσικά βάζελο που δεν σχεδόν δεν παίζεται από καμία ομάδα. Επίσης είναι φανερό οτι έχουμε θέμα ρυθμού λόγω των λίγων παιχνιδιών και η ομάδα θα αποδόσει καλύτερα στο μέλλον. Η γνώμη μου για φέτος είναι η εξής. Επειδή λόγω κοβιντ είναι πολύ περίεργη χρονιά λίγοι θα αντέξουν μέχρι τέλος πρωταθλήματος και η ομοιογένεια θα παίξει τεράστιο ρόλο, Οι αναβολές παιχνιδιών θα γαμάνε τον ρυθμό των ομάδων και θα υπάρχουν συνέχεια εκπλήξεις. Μία τέτοια είναι και το χτεσινό αποτέλεσμα, γιατί υπο κανονικές συνθήκες η διαφορά ανάμεσα τους είναι χαώδης. Γενικά είναι χρονιά υπομονής.
Υ.Γ. Palok Για το διαμαντόπουλο το ανέφερα ως υπερβολή, δεν ήξερα οτι έχει πεθάνει, στην αρχή σκέφτηκά ροδόπουλο ματθαίου και νιουμαν :D .
Πάντως αυτό με τον Αλεξανδρή θα είναι πραγματικά ότι χειρότερο αν έχει δόση αλήθειας, που δεν πιστεύω
Ιάσονας
 
Δημοσιεύσεις: 2534
Εγγραφή: Κυρ 20 Δεκ 2015, 12:21

Re: Κώστας Μέξας

Δημοσίευσηαπό BlackMagicPAOK » Τετ 11 Νοέμ 2020, 12:28

Αλεξανδρή;
Αυτόν που σε σχολιασμό ΠΑΟΚ - αρης είχε . . βάλει τα κλάματα επειδή έχανε ο αρης;
Εκτός του ότι είναιω.. δεινόσαυρος..
" Oλα ειναι δρομος "
Άβαταρ μέλους
BlackMagicPAOK
 
Δημοσιεύσεις: 3618
Εγγραφή: Δευτ 23 Φεβ 2015, 21:53
Τοποθεσία: Γιάννενα

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Roster

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες