Abel Fernando Moreira Ferreira
Re: Abel Fernando Moreira Ferreira
Γύρισε το ματς με τους Σλοβακους και οι αλλαγές που έκανε στο β' έδωσαν θετική ενέργεια στην ομάδα. Εξακολουθεί και υπάρχει θέμα με τη διάταξη: με Μαουρίτσιο, Βερνμπλουμ στα χαφ και Βιέρι, Στοχ στα φτερά το γ@μημενο το 4-4-2 βγαίνει. Χωρίς αυτούς δεν βγαίνει. Για να μειωθεί η μεγάλη απόσταση μεταξύ των γραμμών, πρέπει η μεσαία γραμμή να σπάσει στα δύο: 4-2-3-1. Aπο κει και πέρα Ζιβκοβιτς και Ινγκασον δικαιούνται τις ευκαιρίες τους. Μέχρι το Γενάρη πρέπει ο σύλλογος να ξεκαθαρίσει πως θα πορευτεί με το Ζαμπα.
Προσοχή μόνο τι εύχεσαι, γιατί αν είναι να ξαναπεράσουμε και το χουνέρι της σεζόν 2017-18, δεν τη βγάζουμε όλοι. Έχουμε και μια ηλικία επικίνδυνη...Alastor έγραψε:Εγω σας το ξαναλεω παντως,βρωμαει Λουτσεσκου η φαση. Φιλοδοξος σαρανταρης,που ξεκιναει πρωτη σεζον στον ΠΑΟΚ με σφαλιαρα στην Ευρωπη. Καλοδεχουμενη μια επαναληψη της περσινης διετιας

Εγω δεν ξερω αν ειναι καλος η κακος προπονητης,κανεις δεν το ξερει νομιζω,2 χρονια προπονει,το οτι δωσαμε ομως 2 μυρια συμβολαιο και αλλα τοσα αποζημιωση για προπονητη με αυτο το βιογραφικο πραγματικα ειναι λογος για να διωξω τον Μπρανκο μετα το χουνερι.
Θα σου πω μάστορα γιατί για μένα είσαι λίγος για προπονητής μεγάλης ομάδας...άντε βαριά βαριά μέχρι καμιά μπράγκα.
Καταρχάς οι δηλώσεις έδειξαν ότι ούτε καν κατάλαβες γιατί αποκλειστικες.
Όταν ένας προπονητής θέλει να κερδίσει τίτλους με δύο πράγματα ξεκινάει...την αμυντική λειτουργία ( όχι απλά άμυνα) και τα στημένα, ειδικά τα αμυντικά.
Τι βλέπουμε λοιπόν από την ομάδα σου?
Μία αμυντική λειτουργία που είναι για τα ανάθεμα,όπου μια ομάδα όπως ο Παναιτωλικός σου πάτησε μέσα στην Τούμπα πάνω από δέκα φορές περιοχή... και συ έχεις την τσίμπλα στο μάτι να μας πεις μετά το παιχνίδι ότι αμυντικά είμαστε σε καλό επ[ίπεδο.
Μάλλον είσαι πολύ τεμπέλης και δεν είδες καθόλου τον περσινό ΠΑΟΚ, γιατί αν τον έβλεπες θα είχες διαπιστώσει ότι όσες προϋποθέσεις για ευκαιρία έκανε ο Παναιτωλικός προχθές έκαναν όλες μαζί οι μικρομεσαίες ομάδες στο σύνολο τους στην Τούμπα πέρσι.
Καλές για την παιδική χαρά που υπάρχει στα αμυντικά στημενα δεν χρειάζεται να μιλήσω... εχθές οι ημιεπαγγελματιες κέρδισαν ένα κόρνερ και ένα φάουλ και είχαν ένα γκολ και ένα δοκάρι.
Και μιλάμε για μια ομάδα που μέχρι πριν 2 μήνες ήταν μπετόν αρμέ.
Πάμε τώρα σε μια λέξη άγνωστη στο λεξιλόγιο σου... size=150] προσαρμοστικότητα[/size].
Ναι ξέρω έχεις ένα πλάνο στο μυαλό σου και κουραφεξαλα.
Και ο προηγούμενος είχε ένα πλάνο στο μυαλό του και αυτό επαιζε, αλλά όταν του πούλησαν τον επιθετικό του το άλλαξε και το προσάρμοσε στα χαρακτηριστικά του νέου στράικερ.
Και ο προηγούμενος είχε συγκεκριμένο πλάνο, αλλά όταν του τραυματίστηκε ο Βιερίνια που έπαιζε σαν πλέι μεικερ από πίσω αριστερά, δεν είπε στον Γιαννούλη μπες και κάνε το ίδιο.
Και άλλες πολλές ιστορίες που δεν χρειάζεται να σου τις πω αφού πλέον μας γάμησες.
Και όλα αυτά από κάποιον που πληρώσαμε 2 εκατομμύρια για να τον πάρουμε...
Καταρχάς οι δηλώσεις έδειξαν ότι ούτε καν κατάλαβες γιατί αποκλειστικες.
Όταν ένας προπονητής θέλει να κερδίσει τίτλους με δύο πράγματα ξεκινάει...την αμυντική λειτουργία ( όχι απλά άμυνα) και τα στημένα, ειδικά τα αμυντικά.
Τι βλέπουμε λοιπόν από την ομάδα σου?
Μία αμυντική λειτουργία που είναι για τα ανάθεμα,όπου μια ομάδα όπως ο Παναιτωλικός σου πάτησε μέσα στην Τούμπα πάνω από δέκα φορές περιοχή... και συ έχεις την τσίμπλα στο μάτι να μας πεις μετά το παιχνίδι ότι αμυντικά είμαστε σε καλό επ[ίπεδο.
Μάλλον είσαι πολύ τεμπέλης και δεν είδες καθόλου τον περσινό ΠΑΟΚ, γιατί αν τον έβλεπες θα είχες διαπιστώσει ότι όσες προϋποθέσεις για ευκαιρία έκανε ο Παναιτωλικός προχθές έκαναν όλες μαζί οι μικρομεσαίες ομάδες στο σύνολο τους στην Τούμπα πέρσι.
Καλές για την παιδική χαρά που υπάρχει στα αμυντικά στημενα δεν χρειάζεται να μιλήσω... εχθές οι ημιεπαγγελματιες κέρδισαν ένα κόρνερ και ένα φάουλ και είχαν ένα γκολ και ένα δοκάρι.
Και μιλάμε για μια ομάδα που μέχρι πριν 2 μήνες ήταν μπετόν αρμέ.
Πάμε τώρα σε μια λέξη άγνωστη στο λεξιλόγιο σου... size=150] προσαρμοστικότητα[/size].
Ναι ξέρω έχεις ένα πλάνο στο μυαλό σου και κουραφεξαλα.
Και ο προηγούμενος είχε ένα πλάνο στο μυαλό του και αυτό επαιζε, αλλά όταν του πούλησαν τον επιθετικό του το άλλαξε και το προσάρμοσε στα χαρακτηριστικά του νέου στράικερ.
Και ο προηγούμενος είχε συγκεκριμένο πλάνο, αλλά όταν του τραυματίστηκε ο Βιερίνια που έπαιζε σαν πλέι μεικερ από πίσω αριστερά, δεν είπε στον Γιαννούλη μπες και κάνε το ίδιο.
Και άλλες πολλές ιστορίες που δεν χρειάζεται να σου τις πω αφού πλέον μας γάμησες.
Και όλα αυτά από κάποιον που πληρώσαμε 2 εκατομμύρια για να τον πάρουμε...
Μέχρι τώρα από τον Ferreira δε μου έχουν αρέσει τα εξής:
Πιστεύω ότι οι δυνατότητες του Ferreira είναι για παραπάνω από ότι έχει δείξει μέχρι τώρα, αλλά πρέπει να το δούμε και στην πράξη. Τα σχεδόν πάγια μειονεκτήματα που ανέφερα αρχικά είναι καθαρά δουλειά του προπονητή να διορθώσει.
- Για να αλλάξει ουσιαστικά σχηματισμό η ομάδα ώστε να προσαρμοστεί στις ειδικές ανάγκες ενός αγώνα πρέπει να μπουκάρει ο Ιβάν στο γήπεδο ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Ως τώρα βλέπουμε αποκλειστικά και μόνο αλλαγές προσώπων σε θέσεις. Σχεδόν πάντα γίνονται οι ίδιοι παίχτες αλλαγές και στους ίδιους χρόνους.
- Δεν βλέπω καθόλου δουλεμένους αυτοματισμούς στην προπόνηση, ειδικά στα στημένα που πέρσι ήταν η δύναμή μας. Χθες κερδίσαμε κάπου 20 κόρνερ και ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο.
- Στα αμυντικά στημένα υπάρχει πρόβλημα από το πρώτο φιλικό και σχεδόν καμία βελτίωση. Κάθε στημένο από οποιονδήποτε αντίπαλο είναι κίνδυνος.
- Ορισμένοι παίχτες φαίνεται είτε να παίρνουν πρωτοβουλίες που δεν ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά τους (π.χ. διαρκείς κακές επιθετικές επιλογές από Esiti και Varela), είτε να αναλώνονται σε ανούσιες ατομικές επιθετικές ενέργειες (Jaba). Εδώ έχουμε ένα θέμα με το mentality που έλεγε και ο Ρουμάνος.
- Μόλις φάγαμε το πρώτο γκολ έκατσε στον πάγκο αντί να προσπαθήσει να εμψυχώσει την ομάδα.
- Δεν είδαμε σχεδόν καθόλου παιχνίδι από τον άξονα. Συνετέλεσε βέβαια και η αλλαγή του Καντουρί που μας άφησε με έναν μάλλον απαισιόδοξο Augusto και έναν αδικαιολόγητα αισιόδοξο επιθετικά Esiti. Μπορούσε όμως να αντιστρέψει την κατάσταση κατά τη γνώμη μου με 2 τρόπους: 1) τραβώντας τον Πέλκα στο 8 και βάζοντας τον Swiderski SS είτε 2) τραβώντας τον Biseswar στο 8 και βάζοντας Jaba ή Stoch για να εναλλάσεται στα άκρα με Λημνιό.
Πιστεύω ότι οι δυνατότητες του Ferreira είναι για παραπάνω από ότι έχει δείξει μέχρι τώρα, αλλά πρέπει να το δούμε και στην πράξη. Τα σχεδόν πάγια μειονεκτήματα που ανέφερα αρχικά είναι καθαρά δουλειά του προπονητή να διορθώσει.
Renegade εκτιμώ ότι γράφαμε ταυτόχρονα πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα. Με τη διαφορά ότι τα έθεσες λίγο πιο απότομα. 

Renegade, ο Φερειρα μπορεί να βγει, μπορεί και να μη βγει αλλά το να τον κρίνεις τόσο απόλυτα μετά από 1,5 μήνα στην ομάδα και 5 ματς στον πάγκο είναι μέγα λάθος.
Δώσε τουλάχιστον ένα περιθώριο στον εαυτό σου να κάνει λάθος. Άκουσε εκεί λιγος για μεγάλη ομάδα.
Ήμαρτον με τους μηδενισμους..
Δώσε τουλάχιστον ένα περιθώριο στον εαυτό σου να κάνει λάθος. Άκουσε εκεί λιγος για μεγάλη ομάδα.
Ήμαρτον με τους μηδενισμους..
Ο Φερέιρα μπορεί του χρόνου να πάρει το πρωτάθλημα, αυτό όμως δεν αλλάζει σήμερα.
Σήμερα ο ΠΑΟΚ πήγε 5 χρόνια πίσω.
Είναι μεγάλο το πλήγμα του αποκλεισμού και οι δύο υπεύθυνοι για μένα είναι οι δυο Πορτογάλοι.
Το μέλλον δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει,πολλοί δεν θα είναι καν εδώ να το δουν.
Σήμερα ο κύριος αυτός είναι αποτυχημένος στα μάτια μου
Είναι μεγάλο το πλήγμα του αποκλεισμού και οι δύο υπεύθυνοι για μένα είναι οι δυο Πορτογάλοι.
Το μέλλον δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει,πολλοί δεν θα είναι καν εδώ να το δουν.
Το Φερέιρα δεν θα τον κραξω ούτε για τον αποκλεισμό , ούτε για τα παιδαριώδη λάθη στο τακτικό κομματι (σε όλα τα ματς που δώσαμε είχαμε περίεργες επιλογές που μπορεί στο μέλλον να βγουν αλλά ΣΗΜΕΡΑ πρόκριση δεν έδωσαν), ούτε και για τις περίεργες δηλώσεις στο τέλος.
Έχει άλλωστε μεγάλο ελαφρυντικό το ότι κλήθηκε στα καλά καθούμενα να αναλάβει μια σοκαρισμένη ομάδα που είχε πολύ αυστηρό τρόπο λειτουργίας και κάθε αλλαγή φέρνει κλυδωνισμούς.
Θα τον κραξω όμως αν και όταν αποδειχθεί ότι δεν δουλεύεται σωστά η φυσική κατάσταση και η άμυνα.
Μακάρι να μη γίνει ποτέ αυτό
Έχει άλλωστε μεγάλο ελαφρυντικό το ότι κλήθηκε στα καλά καθούμενα να αναλάβει μια σοκαρισμένη ομάδα που είχε πολύ αυστηρό τρόπο λειτουργίας και κάθε αλλαγή φέρνει κλυδωνισμούς.
Θα τον κραξω όμως αν και όταν αποδειχθεί ότι δεν δουλεύεται σωστά η φυσική κατάσταση και η άμυνα.
Μακάρι να μη γίνει ποτέ αυτό
Οπότε για σένα η λύση είναι να φύγει ο Φερειρα και ο Μπρανκο; Ή πιστεύεις πως πρέπει να τους δωθει χρονος; Βοήθησέ με να καταλάβω το σκεπτικό σου.
Πως να μην συμφωνήσω. Ο Ρουμάνος με τη ρήτρα σου έκανε δώρο μια μεταγραφή αφού για τους χψ λόγους δεν έπαιζε σάλιο. Και δίνουμε αυτά και άλλα τόσα για προπονητή να προπονεί ποιούς; Αυτούς που τους εμποδίζει το σύστημα ανάπτυξης να πιέσουν λίγο στη σούπα της Μπρατισλάβας. Τρομάρα μου που έκανα τόσα χιλιόμετρα για να τη δοκιμάσω από κοντά και να μας σπάσουν και τα κεφάλια. Αυτό ήταν που λέμε ΠΣΞ από τους Σλοβάκους.joshua έγραψε:Εγω δεν ξερω αν ειναι καλος η κακος προπονητης,κανεις δεν το ξερει νομιζω,2 χρονια προπονει,το οτι δωσαμε ομως 2 μυρια συμβολαιο και αλλα τοσα αποζημιωση για προπονητη με αυτο το βιογραφικο πραγματικα ειναι λογος για να διωξω τον Μπρανκο μετα το χουνερι.
Εμείς για 50 άτομα τους ανοίξαμε ολόκληρη θύρα από το χέσιμο που είχαμε φάει μήπως τους χαϊδέψει κανένας στα επίσημα της Τούμπας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seaman την Παρ 30 Αύγ 2019, 15:37, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Αυτο ακριβως!renegade έγραψε:Ο Φερέιρα μπορεί του χρόνου να πάρει το πρωτάθλημα, αυτό όμως δεν αλλάζει σήμερα.
Ο Φερειρα μπορει να αποδειχθει σε βαθος χρονου καλος. Η ζημια ομως που εγινε χθες εχει ανυπολογιστες συνεπειες και θα το νιωσουμε από του χρονου...
Οσο καλος προπονητης κι αν αποδειχθει οτι ειναι, αν δεν μπορουμε να τον στηριξουμε με σωστες μεταγραφες λογω ffp και με μια ομαδα καταδικασμενη να παιζει με μεγαθήρια καθε φορα που θα βγαινει ευρωπη, δεν θα εχει και πολλη αξια...
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν θα κράξω τον αμπελ
Απλά σε συνέχεια των ποστς σας να αναφέρω επίσης ότι θα χρειαστεί να κάνουμε δυο κ τρία χρόνια καλές πορείες στην Ευρώπη για να πέφτουμε με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας
Πολύ μεγάλη απογοήτευση επικρατεί και δεν ξέρω αν είμαι διατεθειμένος να περιμένω πλέον..
Από την αλλ δεν μπορώ να καταλάβω πως την πατάμε τρία χρόνια συνεχόμενα με χωριά στην Ευρώπη
Είναι πραγματικά απίστευτο.. δεν είναι λογικό, μάλλον φταίει η προσέγγιση που δείχνουν όλοι για την Ευρώπη και η οποία είναι η χειρότερη δυνατή..
Έλεος
Απλά σε συνέχεια των ποστς σας να αναφέρω επίσης ότι θα χρειαστεί να κάνουμε δυο κ τρία χρόνια καλές πορείες στην Ευρώπη για να πέφτουμε με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας
Πολύ μεγάλη απογοήτευση επικρατεί και δεν ξέρω αν είμαι διατεθειμένος να περιμένω πλέον..
Από την αλλ δεν μπορώ να καταλάβω πως την πατάμε τρία χρόνια συνεχόμενα με χωριά στην Ευρώπη
Είναι πραγματικά απίστευτο.. δεν είναι λογικό, μάλλον φταίει η προσέγγιση που δείχνουν όλοι για την Ευρώπη και η οποία είναι η χειρότερη δυνατή..
Έλεος
-
Εγω παντως γελαω καθε φορα που νομιζουμε οτι ειμαστε μεγαλυτερο μεγεθος στην Ευρωπη απο την Μπραγκα. Τελος παντων, για μενα τα πραγματα ειναι απλα. Η ομαδα χτιστηκε για να παιζει ενα αργοσυρτο συντηρητικο 4-2-3-1 (η διαταξη δεν καθοριζει μονοσημαντα τον τροπο παιχνιδιου αλλωστε) και καλειται να παιξει ενα γρηγορο και "ευθυ" 4-4-2 το οποιο ειναι πολυ δυναμικο σε οτι αφορα στους χωρους ευθυνης του καθε παιχτη. Καποιοι παικτες δεν κανουν για τη νεα εποχη, ενω αλλοι κανουν αλλα θελουν τον χρονο τους. Η ομαδα κρατησε οσους δεν της εριξαν ακυρο, κι εδωσε μονο οσους ηταν εκτος αποστολης μονιμως. Στον Φερεϊρα πρακτικα πηραν εναν παικτη, οχι αυτον που ηθελε ο οποιος κριθηκε ακριβος, αλλα μια εναλλακτικη του. Ο ιδιος τους ξεκαθαρισε οτι αν τον φερουν, τον φερνουν για να εφαρμοσει τις ιδεες του, κι οχι για να γινει ενας πιο camera-friendly Λουτσεσκου. Μεχρι να αλλαξουν οσα θελει να αλλαξει, θα υπαρχουν ανορθογραφιες, ασυνεννοησεις, κενα, λαθη και μπερδεματα. Οποιος νομιζει οτι ο προπονητης μεσα σε 2-3 μηνες περναει την φιλοσοφια του σε μια ομαδα, απλα δεν κανει για ομαδικο αθλημα. Υπομονη και βλεπουμε, για μενα πιο σημαντικο ειναι στο τελος της χρονιας να εχουμε μια 11αδα με Γιαννουλη, Ινγκασον, Αουγκουστο, Εσιτι, Ακπομ και καποιον νεαρο στα εξτρεμ, που να εχουν αφομοιωσει την λογικη του Φερεϊρα, και του χρονου να δουμε τα αποτελεσματα της μεταβατικης σεζον.