Γήπεδο Τούμπας - Γενική Συζήτηση

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό Marianov6 » Παρ 05 Αύγ 2016, 19:36

Σερα, ειμαι και του λογου μου ρομαντικος, μην νομιζεις. Παιδι της 4α ημουν τοτε που πιτσιρικας εκανα τα μονοημερα για να δω τον ΠΑΟΚ, και γεματος ιστοριες για την Τουμπα οπως ολοι μας απο εκεινη την εποχη. Απο την καυλα του να εισαι εκει στην κερκιδα τα εκανα. Ο λαος και ο Λεβινγκστον ηταν οι δυο λογοι που εγινα ΠΑΟΚ, και για ενα παιδι που μεγαλωσε στην Αθηνα με τις επιρροες που ειχε, ηταν σπουδαιο αυτο (δυο ειμασταν ολοι και ολοι τοτε στο Κορωπι που ζουσα). Εχω στο μυαλο μου ακομα εκεινες τις στιγμες στην κερκιδα αλλα δεν τις ζω πλεον στην σημερινη εποχη, δεν τις νιωθω να υπαρχουν. Δεν τον νιωθω αυτον τον παλμο που υπηρχε γιατι το μυαλο μου ασυναισθητα κανει την συγκριση του τοτε με το τωρα. Ο κοσμος εχει αλλαξει και ειναι αληθεια αυτο, οπως ειναι και αληθεια οτι δεν μου αρεσει αυτος ο συγχρονος κοσμος. Εκνευριζομαι οταν μαζευομαστε με τους φιλους μου για μπαρμπεκιου στο σπιτι και αντι να μιλαμε, πολλοι ειναι ολοι την ωρα με τα κινητα. Αλλιως εχω μαθει.

Απο εκει και περα ομως, κατανοω οτι ο κοσμος εχει αλλαξει και οτι πρεπει και εγω (και εμεις) να προσαρμοστουμε, αναγκαιο κακο πεστο. Αν ειχα την δυνατοτητα να επιλεξω εποχη, στον μεσαιωνα θα ζουσα με ενα σπαθι στο χερι. Πλεον ζω με ενα κινητο στο χερι (οχι κυριολεκτικα :mrgreen: ).

Δεν νομιζω να διαφωνουμε τοσο πολυ παντως γιατι στο μυαλο μου δεν "εξαφανιζεται" η μαγεια της εξεδρας, απλα προσαρμοζετε. Ειπατε πριν για το γηπεδο της Ντορτμουντ και σου λεω εγω δυο πραγματα. Πηγαμε λιγοτεροι και ακουγομασταν περισσοτερο απο αυτους. Φαντασου τωρα να ηταν αυτο το δικο μας γηπεδο και αντι για "κιτρινο τοιχο" να ηταν ασπρομαυρος. Αν οι λιγοι ακουγονταν τοσο πολλοι, φαντασου 10 χιλιαδες κομματια πως θα ακουγονταν. Θα σε πειραζε δηλαδη επειδη το γηπεδο εχει δυο διαζωματα? Εμενα θα με κ@υλωνε ενας "ασπρομαυρος τοιχος". Μπορεις επισης να παρεις και την τεχνολογια με το μερος σου και να γινει συνδυασμος αρχιτεκτονικης γηπεδου με κερκιδα ΠΑΟΚ. Δεν ειναι αναγκη να ειναι κυριλε το γηπεδο, δεν ζητησα ποτε κατι τετοιο. Μπορει ας πουμε αρχιτεκτονικα το πεταλο μονο οπως ειναι της Ντορτμουντ να γινει ενιαιο μεχρι επανω και το υπολοιπο γηπεδο να ειναι με διαζωματα. Ειπαμε, δεν ειμαι αρχιτεκτονας για να εχω τετοιες γνωσεις αλλα στο μυαλο μου ενα τετοιο γηπεδο γεματο ειναι επισης καζανι. Η αρχιτεκτονικη επισης ενος νεου γηπεδου μπορει να σου δωσει καλυτερη ακουστικη με αποτελεσμα οι φωνες να διπλασιαστουν σε ενταση (αυτο μπορει να ωθησει και αλλο κοσμο να φωναξει).

Για να απαντησω και στο Δημητρη, για να θελουμε καθαρες τουαλετες, καθαρο νερο, την κρυα μπυρα μας, το σκεπαστρο για να μην μας βαραει ο ηλιος και οτιδηποτε αλλο, καποιος πρεπει να τα πληρωνει αυτα. Και αυτος ο καποιος ειναι το ιδιο το γηπεδο (τα εσοδα να ειναι μεγαλυτερα απο τα εξοδα δηλαδη). Ε, δεν υπαρχουν πολλοι τροποι για να γινει αυτο παρα μονο απο διαφημισεις, χορηγιες, αγορα απο την μπουτικ κτλ. Και αν δεν αγοραζω εγω απο την μπουτικ (βαζω τον εαυτο μου για να μην υπαρχει θεμα), τοτε θα "χρειαστω" τον καταναλωτη οπαδο σε αυτο το θεμα. Ολοι ομως για μενα ειναι απαραιτητοι στο γηπεδο γιατι ολοι παιζουν τον ρολο τους.
Marianov6
 
Δημοσιεύσεις: 1187
Εγγραφή: Παρ 22 Ιαν 2016, 22:12

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό capern » Παρ 05 Αύγ 2016, 22:18

Αδέρφια πολύ ωραία κουβέντα ανοίξατε και Marianov σ'ευχαριστώ για τις ωραίες σκέψεις.

Αν μιλάμε για σκέτο γήπεδο ποδοσφαίρου, όχι στο ταρτάν. Όσον αφορά την ακουστική, σίγουρα υπάρχουν κατάλληλες γωνίες, καμπύλες και έξυπνα δομικά υλικά που μπορούν να λειτουργήσουν ως 'πολλαπλασιαστές ήχου" προς το χορτάρι κι τους παίκτες. Πέραν αυτού, μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομο ενεργειακά όχι μόνο με τον ήλιο αλλά και από εμάς. Στις Βρυξέλλες κάπου υπάρχει μία μεγάλη αίθουσα υποδοχής που το δάπεδο είναι ειδικό και μετατρέπει τα βήματα η πιο σωστά την πίεση/ταλάντωση από τα βη΄ματα αυτών που περπατούν σε ηλεκτρική ενέργεια.

Όσον αφορά για το τί "θέλει η ΟΥΕΦΑ" και η κάθε ουέφα, διαφωνώ με όλους που λένε ότι θέλουν απλά "εμπορευματοποίηση" και όλους πελάτες. Πιστεύω έντονα ότι δεν τους καίγεται καρφί αν ένα γήπεδο είναι άδειο γιατί δεν είναι ένα διευθυντήριο από άμεμπτους κιμπάριδες γραφειοκράτες που νοιάζονται για την προαγωγή του αθλήματος που λέγεται ποδόσφαιρο. Αν ήταν έτσι, θα στρέφονταν εξίσου και στην Αφρική και όχι μόνο στην Κίνα (αφού πέσαν εκεί τα φράγκα). Γραφειοκράτες πτυχιούχοι είναι με μηδενική συνείδηση, κοινώς άλογα.

Δείτε παρακαλώ το παράδειγμα των Κοπρολυμπιακών του Ρίο: πτώματα δίπλα στους κολυμβητές, γιαπιά εγκαταστάσεις, βρώμα και εγκληματικότητα φουλ, ανέτοιμοι. Παρόλα αυτά ΔΕΝ άνοιξε ρουθούνι σε αντίθεση με εμάς πριν 12 χρόνια που δημόσια μας την έλεγαν. Να θυμήσω επίσης εδώ ότι κανονικά ήταν να διεξαχθούν το 1996 και όχι το 2004.

Τί θέλω να πω; Ότι το προϊόν πάνω κάτω είναι αυτοσυντηρούμενο. Δεν είναι νέα αγορά ούτε καινούργιο άθλημα/προϊόν αλλά εδραιωμένο. Το μόνο που μετράει στα γραφεία των γραβατωμένων είναι η επιρροή, το πόσο χρήσιμος τους είσαι σαν λαός/ομάδα/πρωτάθλημα για την καριέρα τους, η επείδηξη που θα μπορέσουν να κάνουνε και η χρήση του αθλήματος για άσκηση πολιτικής από τον κάθε κακομοίρη που θα τους λαδώσει. Εύχομαι ποτέ να μην πέσουμε στα σημερινά στάνταρ της ΟΥΕΦΑ, πραγματικά. Αν δε λαδώσεις, ο μόνος τρόπος να μιλήσεις μαζί τους είναι να είσαι κιμπάρης και να έχεις τους δικούς σου υψηλούς κανόνες, όχι να τους γλείφεις. Από γλείφτες έχουν μπουχτήσει.
Άβαταρ μέλους
capern
 
Δημοσιεύσεις: 226
Εγγραφή: Πέμ 16 Ιαν 2014, 02:22

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό john4serres » Σάβ 06 Αύγ 2016, 10:55

ειδα την παρακάμερα της παε και τρελαθηκα

πελάτες (γιατι φίλαθλο δεν ειστε) των επισήμων (ακολουθει η 7 και ισως 5-6) φορέστε και κανενα άσπρο/μαύρο μπλουζάκι ρε βλάκες
γ@μω τα ροζ και τα γαλαζια και τα πρασινα
supporters - not customers
Άβαταρ μέλους
john4serres
 
Δημοσιεύσεις: 29795
Εγγραφή: Σάβ 07 Φεβ 2009, 12:00

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό Μπαρκαρούτσος » Σάβ 06 Αύγ 2016, 11:28

Τι ίσως, μια χαρά και οι 5-6 ήταν ντυμένοι σαν να πηγαίνουν μπανάκι Χαλκιδική...

Αλλά..ήρθαμε σκαστοί απ'τη Χαλκιδική αφού! :mrgreen:
Κι εγώ έζησα τις χρυσές μας εποχές. Αλλά ήρθα εδώ να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου. Δεν κάθομαι σε ένα πληκτρολόγιο να κρίνω και να μη βοηθάω. Ήρθα πρώτος να παλέψω τον πόλεμο. Αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται. Κουράστηκα να ακούω μαλακίες!
Θ. Χατζόπουλος

Κανόνες λειτουργίας του Forum
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 46408
Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
Τοποθεσία: Κάτω Χώρες

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό Δημητρης17 » Κυρ 07 Αύγ 2016, 00:27

john4serres έγραψε:ειδα την παρακάμερα της παε και τρελαθηκα

πελάτες (γιατι φίλαθλο δεν ειστε) των επισήμων (ακολουθει η 7 και ισως 5-6) φορέστε και κανενα άσπρο/μαύρο μπλουζάκι ρε βλάκες
γ@μω τα ροζ και τα γαλαζια και τα πρασινα

Τζων, εχεις εντονα το Βαλκανικο γονιδιο στο ντι εν ει σου και κινδυνευεις να αποβληθεις απο την μεγαλη Ευρωπαικη οικογενεια, η οποια επιτασσει σαν μοδα τα αντρικα στριγκακια και τις αμιγως γυναικειες κερκιδες!!! Συνελθε, νοιωσε λιγο Ευρωπαιος επιτελους!!! Σε περιπτωση μη συμμορφωσης, θα σου επιβληθει ποινη λοβοτομης!!! Θα στην κανουμε στο Παρισι ομως, μην ανησυχεις, θα ειναι Ευρωπαικη!!! :lol: :lol: :lol:
...ΠΑΟΚάρα μου, δεν το ξέρουν οι γιατροί...
Άβαταρ μέλους
Δημητρης17
 
Δημοσιεύσεις: 1148
Εγγραφή: Κυρ 15 Μάιος 2016, 12:11
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό Napoli4 » Παρ 29 Σεπ 2017, 21:13



Τι γίνεται με αυτό το πλάνο; Πετάχτηκε στον κάδο των αχρήστων;
La vita degli ultras si sà, conosce soltanto due legge, coerenza e mentalità
Κι αν στην ζωή αλλάξαν όλα...
Άβαταρ μέλους
Napoli4
 
Δημοσιεύσεις: 7679
Εγγραφή: Δευτ 15 Φεβ 2010, 21:15

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό Rexaris » Σάβ 07 Οκτ 2017, 23:42

Δεν ξέρω πόσο σίγουρα είναι , πάντως τα νέα είναι φανταστικά. Νέα Τούμπα στο χώρο της παλιάς με την ομάδα να έχει την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρήση τού Καυτατζογλείου κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Θα λυσάξουν από κόμπλεξ οι γριές, όμως έτσι είναι το σωστό. Κακομάθανε τόσα χρόνια να έχουνε τζάμπα το Καυτατζόγλειο επειδή η κατά μακράν λαοφιλέστερη ομάδα τής πόλης έχει ιδιόκτητο γήπεδο. Αλλιώς τέτοιο στάδιο δεν θα βλέπανε ούτε με κυάλι.
"Οὐ φοβηθήσομαι ἀπὸ μυριάδων λαοῦ τῶν κύκλῳ συνεπιτιθεμένων μοι" (Ψαλ. 3,7).
Άβαταρ μέλους
Rexaris
 
Δημοσιεύσεις: 3293
Εγγραφή: Τρί 02 Μάιος 2017, 01:10
Τοποθεσία: Canada

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό goran 64 » Κυρ 08 Οκτ 2017, 11:54

Μιας και ο φίλος από πάνω ανέφερε την αποκλειστική χρήση του Καυτατζόγριου από μας, αφήνω αυτό κάπου εδώ...

..........................................................................................................................................................

Τόσο κοστίζει η χρήση του Καυτανζογλείου...
Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 09:28...
Από metrosport.gr:

Ο ΠΑΟΚ θα μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο με το ανάλογο κόστος χρήσης του...

Πανάκριβη είναι η χρήση του Καυτανζογλείου και απόδειξη είναι το πόσο κοστίζει η διοργάνωση ενός αγώνα.

Για να δώσει μία ομάδα εκεί ένα παιχνίδι χρειάζονται 5.000 για την ενοικίαση, 2.000 για τον ηλεκτροφωτισμό και το 15% από τα εισιτήρια.

Από metrosport.gr Κατηγορία: Ρεπορτάζ ΠΑΟΚ | Μ.Μ.Ε.
Ετικέτες Καυτανζόγλειο

..........................................................................................................................................................

Επίσημος dealer-έμπορος λοιπόν πλέον το ελληνικό δημόσιο... :shock:
Και διόλου "ψιλικατζής" θα συμπληρώσω... :roll:
Άκου εκεί νταβατζιλίκι 15% απ τα εισιτήρια (εισπράξεις) + ενοικίαση + τα όλα έξοδα πληρωμένα... :o

Συνέταιρο δεν είχαμε, συνέταιρο αποκτήσαμε!!!! :twisted: :x :redcard:


Υ.Γ. Είμαι περίεργος για το αν ισχύουν αυτά και για το ποιος "πέτυχε" τέτοιο ντιλ, εφ όσον ισχύουν βέβαια... :geek:
Παλεύω ασταμάτητα. Αντιστέκομαι στην αδικία. Οργανώνομαι συνέχεια. Κατακτώ, μόνο τίμια. = Π.Α.Ο.Κ.
Χρηστάρα, ζεις μέσα στην καρδιά μου, ώσπου να ξανανταμώσουμε, στου Παραδείσου τα τσιμέντα....
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή....
Άβαταρ μέλους
goran 64
 
Δημοσιεύσεις: 27004
Εγγραφή: Δευτ 05 Οκτ 2015, 15:20
Τοποθεσία: Πόλη του Π.Α.Ο.Κ.!!!!

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό Sekeris4 » Πέμ 12 Οκτ 2017, 11:03

Διαφωνω με την αποκλειστικη χρηση του χορτοταπητα.Δε νομιζω να ειναι τοσο μεγαλο προβλημα να προπονειται και το κομπλεξικο σωματειο.

ΛΑΕ ΤΟΥ ΠΑΟΚ,ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΠΛΑΚΑΚΙ ΑΠ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΙΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ,ΚΑΝΕΝΑ ΚΩΜΑ,ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΗΠΕΔΟ.
αρετοπουλος-κομινης-ποντικης.Μας εκλεψαν το πρωταθλημα και παριστανουμε τους πολιτισμενους.Ο σβερκος κοκκινιζει οσο τον χτυπας.
Άβαταρ μέλους
Sekeris4
 
Δημοσιεύσεις: 1938
Εγγραφή: Κυρ 24 Αύγ 2014, 21:48

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Πέμ 12 Οκτ 2017, 11:14

Πρώτα βγαίνει η άδεια κατεδάφισης, αλλά πριν από αυτήν λογικά θα έχουν διερευνήσει οι μηχανικοί αν μπορεί, με βάσει τους ισχύοντες όρους δόμησης, να ανεγερθεί νέο γήπεδο και αν υπάρχουν περιορισμοί ως προς το μέγεθός του. Η περίπτωση της ΑΕΚ ήταν διαφορετική γιατί εκεί ο χώρος ήταν χαρακτηρισμένος ως άλσος Νέας Φιλαδέλφειας που απαγορεύει νεόδμητες κατασκευές.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 89365
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό Μπαρκαρούτσος » Δευτ 22 Ιαν 2018, 16:47

Κερκίδες ορθίων: Η φωνή των οπαδών ακούγεται πιο δυνατά!

Μία έκθεση της UEFA που βγήκε μεσοβδόμαδα στη δημοσιότητα παρουσίασε τα έσοδα των ομάδων στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ανάμεσα στη διαπίστωση ότι το οικονομικό χάσμα, μεταξύ των ισχυρών και των αδύναμων, στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αυξάνεται, έγιναν γνωστές και οι 30 ομάδες με τα ακριβότερα εισιτήρια. Το γεγονός ότι οι 12 από αυτές αφορούν ομάδες της Premier League δεν προκαλεί εντύπωση. Το ακριβότερο και καλύτερο (για πολύ κόσμο) πρωτάθλημα στον πλανήτη είναι αλήθεια ότι εδώ και χρόνια έχει «κόψει» το γήπεδο σε απλούς οπαδούς, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από τα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους εξ αιτίας των αλμυρών τιμών των εισιτηρίων.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια οι οπαδοί στο Νησί έχουν αρχίσει να δυναμώνουν τη φωνή τους για τη δημιουργία κερκίδας ορθίων στα αγγλικά γήπεδα. Το γνωστό και ως “Safe Standing”. Κάτι που έχει απαγορευτεί από τη δεκαετία του 90' ως κάτι το επικίνδυνο για την ασφάλεια των θεατών. Ωστόσο, τα πρότζεκτ που έχουν ακολουθηθεί σε άλλες χώρες, με κυριότερη τη Γερμανία, έχουν αποδείξει το αντίθετο. Οι οπαδοί ζητούν πλέον τις κερκίδες ορθίων για δύο λόγους: Για φτηνότερα εισιτήρια ώστε να μην εξοστρακίζονται κοινωνικές ομάδες από τα γήπεδα, και για καλύτερη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Το πείραμα της Bundesliga πέτυχε ακριβώς αυτό και απέδειξε ότι οι σύλλογοι μπορούν να εφαρμόσουν το μέτρο χωρίς προβλήματα.

Το γερμανικό παράδειγμα

Η Γκλάντμπαχ με κερκίδα ορθίων χωρητικότητας άνω των 25,000 θεατών αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα, όπως φυσικά και η Ντόρτμουντ, με το περίφημο «Κίτρινο Τείχος», το οποίο δημιουργεί μία τρομερή ατμόσφαιρα στα εντός έδρας παιχνίδια της Μπορούσια. Το παράδειγμα ακολούθησαν αρκετοί γερμανικοί σύλλογοι, όπως το Αμβούργο, η Βέρντερ Βρέμης, η Βόλφσμπουργκ, η Μπάγερν Μονάχου, η Μπάγερ Λεβερκούζεν και άλλοι. Το περιβάλλον στους αγώνες της Bundesliga πήρε αυθεντικό οπαδικό χρώμα, ενώ την ίδια στιγμή τα εισιτήρια σε αυτές τις κερκίδες προσφέρονταν σε χαμηλότερες τιμές, ακόμα και στα 15 ευρώ. Οι Γερμανοί οπαδοί μπορούσαν πλέον να απολαύσουν κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους, χωρίς παράλληλα να σκέφτονται τα έξοδα της τιμής του εισιτηρίου που τοποθετήθηκε σε πολύ φυσιολογικά επίπεδα.

Η συζήτηση στην Αγγλία

Όπως έγινε γνωστό τον περασμένο μήνα, στην Αγγλία περίπου το 90% των οπαδών είναι υπέρ της επιστροφής της κερκίδας ορθίων στα αγγλικά γήπεδα. Η γνώμη των οπαδών στο Νησί έχει αρχίσει και λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τις διοικήσεις των ομάδων, οι οποίες πλέον εξετάζουν το συγκεκριμένο μέτρο με καλές προϋποθέσεις προκειμένου να το θέσουν σε συζήτηση με τις ποδοσφαιρικές αρχές. Μάλιστα η Premier League το περασμένο καλοκαίρι είχε στείλει ανοικτή επιστολή στους 20 συλλόγους που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα για να τους ρωτήσει τη γνώμη τους. Η αρχή, δε, έχει ήδη γίνει από τη Σριούσμπερι της πρώτης κατηγορίας, η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε καταθέσει επίσημη αίτηση για να εγκριθεί το μέτρο της κερκίδας ορθίων στο γήπεδό της.

Η ανοιχτόμυαλη Σέλτικ

Στη Μεγάλη Βρετανία, πάντως, η «επανάσταση» έχει ξεκινήσει από τη Σκωτία. Πρωτοπόρος δεν θα μπορούσε να είναι άλλη ομάδα πέρα από τη Σέλτικ, η οποία πάντα υποστηρίζει το υγιές οπαδικό κίνημα. Το καλοκαίρι του 2016 οι «Κέλτες» εγκαινίασαν στο Πάρκχεντ κερκίδα ορθίων χωρητικότητας 2,600 οπαδών. Αυτή η κίνηση αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στο Νησί και η ιδέα να μεταφερθεί και στην Premier League. Μάλιστα, ο συρταρωτός τρόπος που ανοιγοκλείνουν οι κερκίδες ορθίων της Σέλτικ διευκολύνει εξαιρετικά και τις ομάδες που αγωνίζονται στις διοργανώσεις της UEFA ώστε να μετατρέπουν την κερκίδα σε καθήμενων στα ευρωπαϊκά ματς, όπου το μέτρο απαγορεύεται.

«Είναι ένα πρότζεκτ, το οποίο ο σύλλογος τρέχει εξαιρετικά και από την εμπειρία μου μπορώ να πω πως δεν υπήρξε κανένα περιστατικό. Χάνεις μάλιστα κιλά, καθώς αναγκάζεσαι να παρακολουθείς τα ματς όρθιος όλη τη σεζόν, ενώ είσαι στην τσίτα σε όλο το 90λεπτο των αγώνων. Ποτέ δεν αισθάνθηκα να κινδυνεύω. Ελπίζω το μέτρο να εξαπλωθεί σε όλο το Σέλτικ Παρκ στο άμεσο μέλλον. Η ατμόσφαιρα έχει γίνει πολύ καλύτερη στα παιχνίδια και νομίζω πως όλοι διασκεδάζουν τα ματς περισσότερο. Η κερκίδα ορθίων προσθέτει χρώμα και φωνή. Είναι πολύ καλύτερο να παρακολουθείς τα παιχνίδια όρθιος και η ενέργεια θεωρώ πως μεταφέρεται σε όλο το γήπεδο», είχε αναφέρει οπαδός της Σέλτικ ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μέτρου.

Η υιοθέτηση των Ρέιντζερς

Η επιτυχημένη εφαρμογή του safe standing στο Πάρκχεντ επηρέασε και τους Ρέιντζερς. Ήδη στους συνδέσμους οπαδών της ομάδας έχει αρχίσει να αναπτύσσεται η κουβέντα για τη δημιουργία κερκίδας ορθίων και στο «Αϊμπροξ» και σύντομα ίσως το αίτημα κατατεθεί στη διοίκηση των «Τζερς». Το παράδειγμα της Σέλτικ κρίθηκε πετυχημένο, ενώ αποδείχθηκε και απόλυτα ασφαλές από τη στιγμή που δεν υπάρχει φόβος για παρουσία υπεράριθμων θεατών στην κερκίδα. Και οι οπαδοί των Ρέιντζερς ελπίζουν πως θα έχουν σύντομα και αυτοί τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μία αντίστοιχη ατμόσφαιρα στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας τους με αυτή των Green Brigade.

Safe Standing: Μια νίκη των οπαδών

Η συζήτηση, λοιπόν, για το safe standing είναι πιο «ζεστή» από ποτέ. Οι ομάδες έχουν ήδη αρχίσει να κατανοούν τους οπαδούς, των οποίων η φωνή ακούγεται και δεν αγνοείται. Η πιθανή καθιέρωση του μέτρου θα αποτελέσει μια μικρή νίκη για το υγιές οπαδό κίνημα, το οποίο έχει παρεξηγηθεί σημαντικά από τον χουλιγκανισμό σε αρκετές χώρες. Είναι μια ευκαιρία γι' αυτό το κομμάτι των οπαδών να αποδείξει ότι το ποδόσφαιρο χωρίς αυτούς δεν θα ήταν τίποτα, κόντρα στην εμπορευματοποίηση του προϊόντος.









Κι εγώ έζησα τις χρυσές μας εποχές. Αλλά ήρθα εδώ να παλέψω και να σώσω την ομάδα μου. Δεν κάθομαι σε ένα πληκτρολόγιο να κρίνω και να μη βοηθάω. Ήρθα πρώτος να παλέψω τον πόλεμο. Αν δεν τους αρέσει, να μην ασχολούνται. Κουράστηκα να ακούω μαλακίες!
Θ. Χατζόπουλος

Κανόνες λειτουργίας του Forum
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 46408
Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
Τοποθεσία: Κάτω Χώρες

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό tolis01 » Δευτ 22 Ιαν 2018, 17:01

Καλά αυτό το 15% από τις εισπράξεις σπάει κόκκαλα.
1000 φορές στην καλαμαριά ρε συ.
Λοιπὴ δ' ἐστὶ τῆς Εὐρώπης ἥ τε Μακεδονία καὶ τῆς Θρᾴκης τὰ συνεχῆ [ τα]ύτῃ μέχρι Βυζαντίου καὶ ἡ Ἑλλὰς καὶ αἱ προσεχεῖς νῆσοι.Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία· ... Εἶτα μετ' ὀλίγα μέμνηται Κυψέλων καὶ τοῦ Ἕβρου ποταμοῦ.Καταγράφει δὲ καί τι σχῆμα παραλληλόγραμμον,ἐν ᾧ ἡ σύμπασα Μακεδονία ἐστίν.
Άβαταρ μέλους
tolis01
 
Δημοσιεύσεις: 6096
Εγγραφή: Δευτ 05 Οκτ 2015, 14:22
Τοποθεσία: Franconia

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό dimitris1408 » Δευτ 22 Ιαν 2018, 17:14

Ειδικα οι νεα 4 αν γινει ποτε το γηπεδο πρεπει να ειναι με το συτημα της σελτικ. οι περισσοτεροι ειμαστε ορθιοι ετσι και αλλιως σε οποιοδηποτε αγωνα, το καγκελο θα προσφερει ασφαλεια (δεν θα μπορει να γινεται το αμπαλαεα παρα μονο η καθε σειρα μονη της προς τα πλαγια), θα αυξησει την χωρητηκοτητα, και αφου θα μπορει να βγει η καρεκλα δεν θα εχεις προβλημα με τις διοργανωσεις τις ουεφα. Εγκλημα αν βαλουν καρεκλες αντι αυτου
dimitris1408
 
Δημοσιεύσεις: 292
Εγγραφή: Δευτ 15 Ιουν 2009, 18:38

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό goran 64 » Κυρ 08 Ιούλ 2018, 08:30

Δεν μας γράφουν και κανένα νέο για την νέα Τούμπα οι ΑΡΔ, ώστε να καταλαγιάσει λίγο η μεταγραφική μας κάψα...
Ας πάει κανένας τους (αντί να κάθεται πίνοντας φρέντο) στον Μάκη, να ρωτήσει τι γίνεται με όσα εξήγγειλε πέρσι...
'Άιντε ΑΡΔάκια, αμοληθείτε...Εγώ θα σας τα λέω όλα πια? :? :D :opaokara:
Παλεύω ασταμάτητα. Αντιστέκομαι στην αδικία. Οργανώνομαι συνέχεια. Κατακτώ, μόνο τίμια. = Π.Α.Ο.Κ.
Χρηστάρα, ζεις μέσα στην καρδιά μου, ώσπου να ξανανταμώσουμε, στου Παραδείσου τα τσιμέντα....
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή....
Άβαταρ μέλους
goran 64
 
Δημοσιεύσεις: 27004
Εγγραφή: Δευτ 05 Οκτ 2015, 15:20
Τοποθεσία: Πόλη του Π.Α.Ο.Κ.!!!!

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευσηαπό ABOLEYTOI » Κυρ 08 Ιούλ 2018, 11:24

Μη μου πεις, σκεπαστρο στην 5-6;
Από όλα τα σημεία
μου αρέσει η τελεία.
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI
 
Δημοσιεύσεις: 8366
Εγγραφή: Σάβ 14 Μαρ 2009, 23:54

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Διοικητικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες