Mεταγραφές Χειμώνα 2016-2017
- Chuck Norris
Re: Mεταγραφές Χειμώνα 2016-2017
και δηλαδη όταν δεν υπάρχει ρήτρα τι γίνεται? ή είναι υποχρεωτικό να υπάρχει?
Είναι ένα προφίλ με το όνομα του Γκάρι (δεν ξέρω αν είναι αληθινό) και στα σχόλια κάτω από μια φωτογραφία νομίζω γινεται πόλεμος.
Πω τώρα τα βλέπω και εγώ. Αληθινό είναι, ναι, έχει δίπλα στο όνομα του το μπλε το τικ!
Προσωπικά την ουσιαστική έννοια της ρήτρας την έχω κατανοήσει κάπου στον μέσο όρο...Θεωρώ λοιπόν ότι είναι μια "συμφωνία τιμής" μεταξύ παίχτη και ομάδας, με την συμφωνία-αποδοχή του τελικού ποσού και από τις δύο πλευρές, η οποία διασφαλίζει:sic-4 έγραψε:Λαθος μεγαλο θα ελεγα εγω. Η ρητρα ειναι καθαρα υπερ της ομαδας. Ειναι η αποζημιωση της ομαδας σε περιπτωση που ο παικτης για οποιονδηποτε λογο θελησει να σπασει το συμβολαιο του.Chuck Norris έγραψε:ΣωστάΚαπετάνιος έγραψε:Αρα η ρητρα σε ενα ποδοσφαιριστη ειναι υπερ του παικτη και οχι υπερ της ομαδας. Σωστα; Η ομαδα δεν εχει να κερδισει κατι.
1...Τον παίχτη ότι, αν του προκύψει μια οικονομικά συμφερότερη πρόταση από άλλη ομάδα, όσο αυτός αγωνίζεται στην Χ ομάδα, εκείνη θα τον παραχωρήσει (αν δεν τον ικανοποιεί η ίδια πλέον με την οικονομική της προσφορά), παίρνοντας δικαιωματικά το ποσόν της ρήτρας...
2...Την ομάδα ότι, ο παίχτης δεν μπορεί να μπει σε οικονομική διαπραγμάτευση με άλλη ομάδα, αν πρώτα αυτή δεν πάρει το ΟΚ απ την ομάδα που ανήκει, δηλώνοντας ευθαρσώς σ αυτήν ότι προτίθεται να την αποζημιώσει με το ποσόν της ρήτρας για να αποκτήσει τον παίχτη της...
Όλες οι υπόλοιπες "λεπτομέρειες" αποτελούν διάφορους όρους του εκάστοτε συμβολαίου, συμφέρουσες και για τις δύο πλευρές, εφ όσον συνυπογράφεται τελικά απ αυτές για να τεθεί σε ισχύ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goran 64 την Κυρ 01 Ιαν 2017, 18:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Odi έγραψε:Είναι ένα προφίλ με το όνομα του Γκάρι (δεν ξέρω αν είναι αληθινό) και στα σχόλια κάτω από μια φωτογραφία νομίζω γινεται πόλεμος.
πως γράφει το προφίλ
Με αφορμή την υπόθεση Γκάρι, που όπως φαίνεται μοιάζει αρκετά με την υπόθεση Μακ, και σε αντίθεση με τις υποθέσεις Τζαβέλλα, Σκόνδρα, Τζιώλη κλπ, μου έχει δημιουργηθεί μια απορία τις τελευταίες μέρες. Για ποιο λόγο οι Έλληνες που έρχονται στην ομάδα ή προέρχονται απ αυτή δε λένε να ξεκολλήσουν ακόμα κι όταν δεν τους υπολογίζουμε ενώ όποιος ξένος κάνει μια καλή χρονιά και φέρνει προτάσεις κοιτάζει πώς θα την κάνει για αλλού, ή έστω, δεν καίγεται κιόλας να μείνει -πλην Βίτορ-? Μου φαίνεται κάπως περίεργο αυτό γιατί ισχύει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό και αναρωτιέμαι αν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες μέσα στην ομάδα που δημιουργούν αυτή την αίσθηση -του μόνιμου στους μεν, του περαστικού στους δε. Γιατί όσο και να προσπαθώ, δε μπορώ να τα φορτώσω όλα στο κακό επίπεδο του πρωταθλήματός μας και τη βρωμιά, αυτά υπάρχουν 30 χρόνια.
εντάξει επειδή το βρήκα δε βλεπω καμία πολεμική ατμόσφαιρα στα όρια του εθνικισμού οπως λένε οι αρδ
Μια παρόμοια απορία την έχω κι εγώ φίλε μου, μετά ειδικά την αποπομπή (γι)Δώνη......johnys999 έγραψε:Με αφορμή την υπόθεση Γκάρι, που όπως φαίνεται μοιάζει αρκετά με την υπόθεση Μακ, και σε αντίθεση με τις υποθέσεις Τζαβέλλα, Σκόνδρα, Τζιώλη κλπ, μου έχει δημιουργηθεί μια απορία τις τελευταίες μέρες. Για ποιο λόγο οι Έλληνες που έρχονται στην ομάδα ή προέρχονται απ αυτή δε λένε να ξεκολλήσουν ακόμα κι όταν δεν τους υπολογίζουμε ενώ όποιος ξένος κάνει μια καλή χρονιά και φέρνει προτάσεις κοιτάζει πώς θα την κάνει για αλλού, ή έστω, δεν καίγεται κιόλας να μείνει -πλην Βίτορ-? Μου φαίνεται κάπως περίεργο αυτό γιατί ισχύει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό και αναρωτιέμαι αν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες μέσα στην ομάδα που δημιουργούν αυτή την αίσθηση -του μόνιμου στους μεν, του περαστικού στους δε. Γιατί όσο και να προσπαθώ, δε μπορώ να τα φορτώσω όλα στο κακό επίπεδο του πρωταθλήματός μας και τη βρωμιά, αυτά υπάρχουν 30 χρόνια.
Για να μας απαντήσει, θεωρώ ότι θα ήταν καταλληλότερος ο δον Σαντέας, ο οποίος είχε στις τάξεις της 11άδας του Χαλκιά και Μαλεζά και της υπόλοιπης 18άδας κάναν Αναστασάκο και κάναν ακόμα πιο "ήσυχο" που ούτε καν θυμάμαι...
Η ομάδα κερδίζει την καλή διάθεση του παίκτη να υπογράψει σε μια ομάδα η οποία δέχεται ότι αποτελεί μεταβατικό σκαλοπάτι στην καριέρα τουΚαπετάνιος έγραψε:Αρα η ρητρα σε ενα ποδοσφαιριστη ειναι υπερ του παικτη και οχι υπερ της ομαδας. Σωστα; Η ομαδα δεν εχει να κερδισει κατι.
μεγαλυτερο προβλημα απο την οποια ρητρα ειναι η διαρκεια του συμβολαιου που υπογραφουν οι ομαδες με ταλαντουχους ποδοσφαιριστες. στις τελευταιες μεταγραφες τετοιων παικτων ο ΠΑΟΚ εγκληματησε και δεχτηκε να υπογραψει μαζι τους 3ετη συμβολαια. πληρωσε ενα σκασμο λεφτα για "πιτσιρικαδες" και τρεχει απο πισω τους μη τους χασει.
οταν παιρνεις ενα ταλεντο 21-24 ετων που κανει το πρωτο του καλο συμβολαιο τα λεφτα που του δινεις ειναι μετρια προς καλα. οι μανατζερ ομως δεν θελουν να δεσμευτει ο παικτης με 4ετες συμβολαιο και απαιτουν 3ετες.
οπως εγινε με τσιμιροτ και γκαρυ.
η πουστια που εχει το τριετες ειναι οτι με μια καλη χρονια η ομαδα πρεπει να αρχισει να ανυσηχει. αρχιζουν οι σκαουτερ, αρχιζουν τα δημοσιευματα στην μεση της δευτερης χρονιας (καλη ωρα) " το επομενο καλοκαιρι μπαινει στο τελευταιο ετος του συμβολαιου, δεν ανανεωνει, καλυτερα να τον πουλησουμε τωρα μην τον χασουμε τζαμπα κτλ κτλ"
αντιθετα στο 4ετες (με μια καλη ρητρα βεβαια) πρεπει να παιξεις μπαλα τουλαχιστον δυο χρονια για να κοιταζεις ειτε μεταγραφη ειτε να ζητησεις αυξηση. και στο 4ετες εαν βγαζεις ματια δυσκολα θα κατσεις με τον μισθο που υπεγραψες οταν ηρθες απο το χωριο σου. θα υπογραψεις επεκταση, θα παρεις τα φραγκα και εαν ερθει μεταγραφη ηρθε.
εκει ειναι το ζουμι. να παρει ο ΠΑΟΚ το πανω χερι απο τους μανατζερ σε περιπτωσεις τσιμιροτ και να απαιτει μεγαλης διαρκειας συμβολαια. διαφορετικα εγληματει σε βαρος του ΠΑΟΚ οποιος δινει εκατομυρια για 20χρονους με 3ετη συμβολαια.
οσον αφορα το υψος της ρητρας, νομιζω οτι αυτο ειναι συναρτηση του μισθου που δινεις στον παικτη. αν παρεις τον λαμπρου με συμβολαιο 100 χιλ τον χρονο δεν μπορει να του βαλεις 7εκ ρητρα. αν ανανεωσεις τωρα τον γκαρυ με 1εκ τον χρονο εχει λογικη να του ανεβασεις την ρητρα στα 6εκ.
οταν παιρνεις ενα ταλεντο 21-24 ετων που κανει το πρωτο του καλο συμβολαιο τα λεφτα που του δινεις ειναι μετρια προς καλα. οι μανατζερ ομως δεν θελουν να δεσμευτει ο παικτης με 4ετες συμβολαιο και απαιτουν 3ετες.
οπως εγινε με τσιμιροτ και γκαρυ.
η πουστια που εχει το τριετες ειναι οτι με μια καλη χρονια η ομαδα πρεπει να αρχισει να ανυσηχει. αρχιζουν οι σκαουτερ, αρχιζουν τα δημοσιευματα στην μεση της δευτερης χρονιας (καλη ωρα) " το επομενο καλοκαιρι μπαινει στο τελευταιο ετος του συμβολαιου, δεν ανανεωνει, καλυτερα να τον πουλησουμε τωρα μην τον χασουμε τζαμπα κτλ κτλ"
αντιθετα στο 4ετες (με μια καλη ρητρα βεβαια) πρεπει να παιξεις μπαλα τουλαχιστον δυο χρονια για να κοιταζεις ειτε μεταγραφη ειτε να ζητησεις αυξηση. και στο 4ετες εαν βγαζεις ματια δυσκολα θα κατσεις με τον μισθο που υπεγραψες οταν ηρθες απο το χωριο σου. θα υπογραψεις επεκταση, θα παρεις τα φραγκα και εαν ερθει μεταγραφη ηρθε.
εκει ειναι το ζουμι. να παρει ο ΠΑΟΚ το πανω χερι απο τους μανατζερ σε περιπτωσεις τσιμιροτ και να απαιτει μεγαλης διαρκειας συμβολαια. διαφορετικα εγληματει σε βαρος του ΠΑΟΚ οποιος δινει εκατομυρια για 20χρονους με 3ετη συμβολαια.
οσον αφορα το υψος της ρητρας, νομιζω οτι αυτο ειναι συναρτηση του μισθου που δινεις στον παικτη. αν παρεις τον λαμπρου με συμβολαιο 100 χιλ τον χρονο δεν μπορει να του βαλεις 7εκ ρητρα. αν ανανεωσεις τωρα τον γκαρυ με 1εκ τον χρονο εχει λογικη να του ανεβασεις την ρητρα στα 6εκ.
Το ινπαοκ λέει οτι απαίτησε να μην παίξει,γιατι δεν ειναι το μυαλό του εδώ... ΠΑΟΚαρας γκαρυ mood off....
Λογικα κοντα ειμαστε
Το παιχνιδι βεβαια δυσκολεύει πολυ
Ελπίζω να παμε σε ματεους κ σε εναν στοχ βιερι τύπου
Επειτα φορ
Το παιχνιδι βεβαια δυσκολεύει πολυ
Ελπίζω να παμε σε ματεους κ σε εναν στοχ βιερι τύπου
Επειτα φορ
Εφόσον εκανε κατι τέτοιο απο τον ΠΑΟΚ τελείωσε ο παικτης..σήμερα αυριο θα κλείσει...