Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες VI
- Sick Bastard
Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες VI
Η Λέστερ, πήρε το πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών με 2 (ολογράφως δύο) ήττες και 12 (δώδεκα) ισοπαλίες.
Φέτος έχει κάνει ήδη 3 ήττες. Αποκλείεται να το πάρει.
Παιδιά, ξαναλέω, άλλο είναι ''δεν καταλαβαίνω'' κι άλλο είναι ''κάνω πως δεν καταλαβαίνω'', με το δεύτερο να είναι πολύ χειρότερο.
Θέλουμε να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα; Ναι.
Παίζουμε μέχρι τώρα την καλύτερη μπάλα; Ναι.
Όταν πας να πάρεις το πρωτάθλημα απαγορεύονται (όσο το δυνατόν) οι απώλειες; Ναι.
Όταν παίζεις στην έδρα σου με μια ομάδα που έχει φάει 6 (έξι) γκολ στους τελευταιους δύο αγώνες της
και της κάνεις 4 κλασσικές ευκαιρίες πρέπει να την κερδίσεις (aka απαγορεύεται να χάσεις βαθμούς); Ναι.
Η μπάλα είναι πόρνη και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ναι.
Πόσο πιο απλά να ειπωθεί.
Αυτός είναι ο πρωταθλητισμός, με το ιδεατό να μην χάνεις ποτέ από πουθενά.
Όπως κάτι Μπαρτσελόνες που κάθε τόσο κάνουν treble, όπως κάτι Seviila που παίρνουν κάθε χρόνο το UEFA
και κάτι άλλες μιας και τις αναφέρατε. Οι τίτλοι έχουν και φέρνουν αυτές τις απαιτήσεις.
Απαγορεύεται να χάνεις (με ή χωρίς εισαγωγικά).
Όλα τ άλλα είναι σάλια μάλια
Φέτος έχει κάνει ήδη 3 ήττες. Αποκλείεται να το πάρει.
Παιδιά, ξαναλέω, άλλο είναι ''δεν καταλαβαίνω'' κι άλλο είναι ''κάνω πως δεν καταλαβαίνω'', με το δεύτερο να είναι πολύ χειρότερο.
Θέλουμε να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα; Ναι.
Παίζουμε μέχρι τώρα την καλύτερη μπάλα; Ναι.
Όταν πας να πάρεις το πρωτάθλημα απαγορεύονται (όσο το δυνατόν) οι απώλειες; Ναι.
Όταν παίζεις στην έδρα σου με μια ομάδα που έχει φάει 6 (έξι) γκολ στους τελευταιους δύο αγώνες της
και της κάνεις 4 κλασσικές ευκαιρίες πρέπει να την κερδίσεις (aka απαγορεύεται να χάσεις βαθμούς); Ναι.
Η μπάλα είναι πόρνη και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ναι.
Πόσο πιο απλά να ειπωθεί.
Αυτός είναι ο πρωταθλητισμός, με το ιδεατό να μην χάνεις ποτέ από πουθενά.
Όπως κάτι Μπαρτσελόνες που κάθε τόσο κάνουν treble, όπως κάτι Seviila που παίρνουν κάθε χρόνο το UEFA
και κάτι άλλες μιας και τις αναφέρατε. Οι τίτλοι έχουν και φέρνουν αυτές τις απαιτήσεις.
Απαγορεύεται να χάνεις (με ή χωρίς εισαγωγικά).
Όλα τ άλλα είναι σάλια μάλια
- ΑποστόληςΑ
Θα συμφωνήσω ότι το "απαγορεύεται" που ανέφερε ο Aureliano δεν έχει κατασταλτική έννοια, αλλά εννοείται ότι λέγεται με την έννοια ότι στον προγραμματισμό πρωταθλητισμού ο αγώνας αυτός είναι άσος.
Κάποιες αντιδράσεις σ' αυτό που είπε ο aureliano τις θεωρώ υπερβολικές λες και μας απαγόρεψε να κάνουμε κάτι. Ηρεμήστε λίγο. Συζήτηση κάνουμε.
Κάποιες αντιδράσεις σ' αυτό που είπε ο aureliano τις θεωρώ υπερβολικές λες και μας απαγόρεψε να κάνουμε κάτι. Ηρεμήστε λίγο. Συζήτηση κάνουμε.
- Μπαρκαρούτσος
Σε topic άλλων ομάδων, ας μη μιλάμε για Π.Α.Ο.Κ....
- GiorgosAtha
Και αν η Leicester στις αγωνιστικές που μένουν κάνει 2 ήττες και 2 ισοπαλίες ακόμα το παίρνει ή όχι? Ή θεωρούμε δεδομένο ότι θα κάνει 11 ισοπαλίες?
Σόρρυ αλλά ο παραλληλισμός/παράδειγμα σου είναι παντελώς άστοχος.
Άλλο το "πρέπει να κερδίζεις και να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες" και άλλο το "Απαγορεύεται να χάνεις" με όποιον τρόπο, ύφος, νόημα και να το γράψεις.
Με την ίδια λογική το "Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς" μπορώ να το γράψω "Απαγορεύεται να πέσεις". Με τον τρόπο που το γράφω είναι το ίδιο.
Η Barca του treble -η Sevilla του Europa- στην προσπάθεια τους για αυτά κάναν και αυτές γκέλες. Αλλά δεν βγήκαν να τα μηδενίσουν όλα όπως γίνεται κατά κόρον στον οργανισμό ΠΑΟΚ.
Εδώ απεναντίας στην πρώτη γκέλα αρχίσαμε τις αναλύσεις περί "απαγόρευσης των γκελών" και ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωταθλητισμό από την στιγμή που γκελάραμε. Και δεν μιλάω μόνο για εδώ αλλά γενικά για το περιβάλλον γύρω από την ομάδα (οπαδούς, ΜΜΕ, κτλ.)
Άλλο το "πρέπει να κερδίζεις και να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες" και άλλο το "Απαγορεύεται να χάνεις" με όποιον τρόπο, ύφος, νόημα και να το γράψεις.
Με την ίδια λογική το "Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς" μπορώ να το γράψω "Απαγορεύεται να πέσεις". Με τον τρόπο που το γράφω είναι το ίδιο.
Η Barca του treble -η Sevilla του Europa- στην προσπάθεια τους για αυτά κάναν και αυτές γκέλες. Αλλά δεν βγήκαν να τα μηδενίσουν όλα όπως γίνεται κατά κόρον στον οργανισμό ΠΑΟΚ.
Εδώ απεναντίας στην πρώτη γκέλα αρχίσαμε τις αναλύσεις περί "απαγόρευσης των γκελών" και ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωταθλητισμό από την στιγμή που γκελάραμε. Και δεν μιλάω μόνο για εδώ αλλά γενικά για το περιβάλλον γύρω από την ομάδα (οπαδούς, ΜΜΕ, κτλ.)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GiorgosAtha την Τρί 27 Σεπ 2016, 10:31, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- ΑποστόληςΑ
Το πόσες απώλειες θα έχει ο πρωταθλητής εξαρτάται από το πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα.
- Sick Bastard
Αποκλείεται να κάνει η Λέστερ κάτι απ αυτά που λες οπότε το παράδειγμα είναι εύστοχο απ τα 6,75.GiorgosAtha έγραψε:Και αν η Leicester στις αγωνιστικές που μένουν κάνει 2 ήττες και 2 ισοπαλίες ακόμα το παίρνει ή όχι? Ή θεωρούμε δεδομένο ότι θα κάνει 11 ισοπαλίες?
Κανείς δε μηδένισε τίποτα, μην πανικοβάλεσαι
Μια χαμένη ευκαιρία ήταν, στις λίγες που θα μας δοθούν, βάζω το ''μας'' λόγω του -3.
Λέμε (εγώ κι ο Αποστόλης) για την κατάληξη αυτού του πράγματος.
Kι αναφέρω αυτές τις ομάδες ως προς την κατάληξη τον Μάϊο. Άλλωστε δεν τις ανέφερα σαν παράδειγμα πρώτος.
Κι αυτοί χάνουν, χαίρω πολύ Χαιρόπουλους. Το ζήτημα είναι ότι στο τέλος κερδίζουν έχοντας (ντραμρολ)
τις λιγότερες απώλειες.
Είναι προφανές ότι δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες λόγω εγωϊσμού να δείξεις ότι κατάλαβες, για ποιό πράγμα μιλάμε.
Να το εξηγήσω πιο απλά, δεν μπορώ, ας αναλάβει άλλος αν θέλει, αποχωρώ απ τον διάλογο ηττημένος.
Τρομερό άρθρο Σπυρόπουλου για τη νοοτροπία χωριού που έχουμε ως ΠΑΟΚτσήδες.
Hats off, μονο αλήθειες
Hats off, μονο αλήθειες
- GiorgosAtha
Αυτό ακριβώς που είπε ο Απόστολος. .. φέτος γκέλες θα κάνουν όλοι και μάλιστα αρκετές.
Εμείς όμως από την πρώτη έχουμε ξεκινήσει την υπερανάλυση... σε αντίθεση με τους άλλους που ήδη την ξεπεράσανε και μιλάνε για πρωτάθλημα.
Το λήγω εδώ... γιατί ξεφεύγουμε.
Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν κάποιος παρεξηγήθηκε από αυτά που έγραψα.
Εμείς όμως από την πρώτη έχουμε ξεκινήσει την υπερανάλυση... σε αντίθεση με τους άλλους που ήδη την ξεπεράσανε και μιλάνε για πρωτάθλημα.
Το λήγω εδώ... γιατί ξεφεύγουμε.
Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν κάποιος παρεξηγήθηκε από αυτά που έγραψα.
kataramenos5 έγραψε:Η σχεδον μονιμη απαντηση που σκοτωνει καθε διαθεση για συζητηση.Ημαρτον ρε παιδια.Tolaros έγραψε:Κ τ σχέση έχουμε εμείς με αυτές τις ομάδες?KOSTAS54 έγραψε:Οι βασικές αρχές δεν αλλάζουν. Δες Πόρτο, Αγιαξ κλπ. Ακόμα και Μπαρτσελόνα. Εκτός αν νομίζεις Ρεαλ κλπ.
Εντάξει παιδιά, σορυ για τη διάθεση. Επειδή εγώ δε βλέπω το πως, θέλετε εσείς να μου εξηγήσετε ρεαλιστικά πώς ο ΠΑΟΚ με οδηγό τα 80's (γιατί από κει ξεκίνησε η κουβέντα) θα γίνει Πόρτο? Πόρτο που όσο είναι το μπάτζετ μας δίνει παραπάνω για σκάουτιγκ μόνο στη Βραζιλία.KOSTAS54 έγραψε:Σου δείχνουν το φεγγάρι και συ κοιτάζεις το δάχτυλο.
Η Πόρτο? ????
Για τον ΠΑΟΚ μιλάμε έτσι, που κάνει παζάρια ενάμιση μήνα για το βασικό κεντρικό αμυντικό του να τον πάρει 1,1 αντί για 1,4. Για τον ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να κρατήσει τους Μακ του πάνω από 1-2 χρόνια.Πού τρώει χυλόπιτες από Ρούντνεβς κ Τοϊβόνεν. Εντελώς καλοπροαίρετα συνδιάστε μου εσείς τον ΠΑΟΚ με την Πόρτο κ την Μπαρτσελόνα. Ποιες είναι αυτές οι βασικές αρχές? Ποιο είναι το φεγγάρι?
Σικ, διαφωνω πάντως με το premise "εφαγε 6 απο 2, αρα η μη νικη ειναι αδιανοητη"..
Διαφορετικά ματς,καταστασεις,νοοτροπιες,διαιτητες, κλπ..
Τοπε και ο ο σπυροπουλος, οι αλλοι ειχαν την ελαφρότητα και την ανετοιμοτητα της αρχης, μετα μπήκε το αγγούρι στον κωλο κ παιξαν τελικο. "Τοπαν" κ τα στατιστικα, με κουλα η φαση ηταν ψιλομαγικη εικονα και το παιχνίδι τους ξεκλειδωσε ευκολα απ την αρχη (οπως θα γινόταν με μας με Κουλουρη πχ).
Υπήρχε ατυχια οπως κ μια σπάνια ανικανότητα στα τελειώματα, παρα την ασχημη εμφανιση κ την αδυναμια σοβαρης αναπτυξης, υπήρχε κ ενας διαιτητης π βοηθησε απιστευτα το παιχνιδι των αλλων κ επνιξε κ ενα πεναλτακι, δε θελει κ πολυ.. Γίνονται αυτα τα μαμημενα...
ισως με μεγαλύτερη συχνοτητα σε μας κ ιδιως σε στιγμες π εισαι ετοιμος να δωσεις αποδειξεις οτι μπορείς να ανοιξεις τα φτερα σου, και αυτο ειναι που πικραινει κ τρελαινει τον λαο.
Το θέμα κατ'εμε ειναι, οταν μιλαμε μεταξυ μας, να μην εξωραιζουμε καταστασεις κ να λεμε ολα μια χαρα, εκανες κ 4 ευκαιρίες, να μην θυμόμαστε ξαφνικα να εξομοιωνομαστε με την κουλα πχ που δεν τη βλέπαμε για να χρυσωσουμε το χαπι και γενικά να μην συμβιβαζομαστε με τη μετριότητα κ την απώλεια..κ κυριως να μην σακουλιαζουμε.
Φυσικα, αυτο δε σημαινει οτι θα πας στο αλλο ακρο κ οτι ειναι επιτρεπτο να πνιξεις την ομαδα με γκρινια, αφορισμους κ πρωιμες καταστροφες όπως αρκετοι κανουν, ειδικα λογω της νοσηροτητας των μμε, της αμπαλιασης και της στερησης...
Αυτη ειναι η διαχωριστική γραμμη που ξεπερνιέται πολλες φορές, και λογω αυτης μπορεί να προκαλουνται οι νοοτροπιες προς αποφυγή που ανεφερα πιο πανω, ως αντιβαρo για damage control και μεγαλυτερη νηφαλιοτητα.
Βεβαια, ολα αυτά ειναι ψιλα γραμματα, αν σκεφτεις οτι το μονο π μετραει at the end of day, ειναι η ομαδα να μη συμμερίζεται αυτες τις σκεψεις, να μην κρυβεται πισω απο δικαιολογιες, να μη συμβιβαζεται με τπτ, να κανει την αυτοκριτικη της, να δουλεύει στα λαθη και τις αδυναμιες της, οπως αρμοζει για απόκτηση μεταλλου πρωταθλητη..
Και επειδη πιστευω πως αυτο γίνεται με Βλαντο, εχω πίστη κ ηρεμια!

Διαφορετικά ματς,καταστασεις,νοοτροπιες,διαιτητες, κλπ..
Τοπε και ο ο σπυροπουλος, οι αλλοι ειχαν την ελαφρότητα και την ανετοιμοτητα της αρχης, μετα μπήκε το αγγούρι στον κωλο κ παιξαν τελικο. "Τοπαν" κ τα στατιστικα, με κουλα η φαση ηταν ψιλομαγικη εικονα και το παιχνίδι τους ξεκλειδωσε ευκολα απ την αρχη (οπως θα γινόταν με μας με Κουλουρη πχ).
Υπήρχε ατυχια οπως κ μια σπάνια ανικανότητα στα τελειώματα, παρα την ασχημη εμφανιση κ την αδυναμια σοβαρης αναπτυξης, υπήρχε κ ενας διαιτητης π βοηθησε απιστευτα το παιχνιδι των αλλων κ επνιξε κ ενα πεναλτακι, δε θελει κ πολυ.. Γίνονται αυτα τα μαμημενα...
ισως με μεγαλύτερη συχνοτητα σε μας κ ιδιως σε στιγμες π εισαι ετοιμος να δωσεις αποδειξεις οτι μπορείς να ανοιξεις τα φτερα σου, και αυτο ειναι που πικραινει κ τρελαινει τον λαο.
Το θέμα κατ'εμε ειναι, οταν μιλαμε μεταξυ μας, να μην εξωραιζουμε καταστασεις κ να λεμε ολα μια χαρα, εκανες κ 4 ευκαιρίες, να μην θυμόμαστε ξαφνικα να εξομοιωνομαστε με την κουλα πχ που δεν τη βλέπαμε για να χρυσωσουμε το χαπι και γενικά να μην συμβιβαζομαστε με τη μετριότητα κ την απώλεια..κ κυριως να μην σακουλιαζουμε.
Φυσικα, αυτο δε σημαινει οτι θα πας στο αλλο ακρο κ οτι ειναι επιτρεπτο να πνιξεις την ομαδα με γκρινια, αφορισμους κ πρωιμες καταστροφες όπως αρκετοι κανουν, ειδικα λογω της νοσηροτητας των μμε, της αμπαλιασης και της στερησης...
Αυτη ειναι η διαχωριστική γραμμη που ξεπερνιέται πολλες φορές, και λογω αυτης μπορεί να προκαλουνται οι νοοτροπιες προς αποφυγή που ανεφερα πιο πανω, ως αντιβαρo για damage control και μεγαλυτερη νηφαλιοτητα.
Βεβαια, ολα αυτά ειναι ψιλα γραμματα, αν σκεφτεις οτι το μονο π μετραει at the end of day, ειναι η ομαδα να μη συμμερίζεται αυτες τις σκεψεις, να μην κρυβεται πισω απο δικαιολογιες, να μη συμβιβαζεται με τπτ, να κανει την αυτοκριτικη της, να δουλεύει στα λαθη και τις αδυναμιες της, οπως αρμοζει για απόκτηση μεταλλου πρωταθλητη..
Και επειδη πιστευω πως αυτο γίνεται με Βλαντο, εχω πίστη κ ηρεμια!

Άσχετο με τα αμέσως προηγούμενα αλλά εκτιμώ ότι χρειάζεται να το καταθέσω για τελευταία φορά, όχι φυσικά για να πατρονάρω κανέναν αλλά για να καταγραφεί απλά η άποψη μου πιο εμπεριστατωμένα:
Λίγο παλαιότερα έγραψα ότι το εν λόγω topic το βρίσκω παντελώς αχρείαστο και ανούσιο για τον οπαδό του Π.Α.Ο.Κ. και εξηγούμαι άμεσα για τον λόγο που καταλήγω σ αυτό το συμπέρασμα!!!!
Εκτιμώ λοιπόν πως είναι τουλάχιστον θλιβερό, τυπικά να "κάνουμε πως παρακολουθούμε και σχολιάζουμε μέσα απ αυτό την πρόοδο και τα αποτελέσματα των πιθανών ανταγωνιστών μας", ενώ ουσιαστικά να μην κάνουμε τίποτα παραπάνω απ το να ανακυκλώνουμε επίμονα και αέναα την διαχρονική και ατέρμονη Γκαιμπελιστική προπαγάνδα των χαβουζοβοθρολιμανίσιων τεράτων και των υποτακτικών τους, καταφέρνοντας να κάνουμε τις όποιες απόψεις μας επί αυτής σχεδόν σκέτα και αχρείαστα κουτσομπολιά, αλλά, ακόμα χειρότερα, να καταντάμε απ αυτήν την τρελή ανακύκλωση το όποιο υπόλοιπο του μυαλού μας έχει απομείνει πιο παχιά αλοιφή κι απ τον λευκό ταραμά!!!!
Προσωπικά στα @@ μου όλοι οι "αλλόθρησκοι" και μαζί τους στα @@ μου και όλοι οι τερατωδώς ανεπτυγμένοι τρόποι επιβολής και αυθυποβολής τους στο ευρύ κοινό μιας χώρας που το 95% των κατοίκων της δεν "φτάνει" να κοιτάξει ούτε καν μέχρι τα νύχια των ποδιών της πλέον, πόσο δε μάλλον έστω και λιγάκι μακρύτερα!!!!
Με ξεπερνάνε όλοι αυτοί πλέον, μην αγγίζοντας με μάλιστα καν, γιατί ξέρω καλά και με ποιους έχω να κάνω και ποια θα είναι τα αποτελέσματα αν τυχόν προσπαθήσω να ερμηνεύσω την θλιβερή τους προπαγάνδα!!!!
Αρνούμαι λοιπόν όχι μόνο να τους δώσω σημασία αλλά ακόμα χειρότερα και να τους κουτσομπολέψω και δηλώνω με το θάρρος της γνώμης μου ότι αυτό είναι το τελευταίο μου post στο εν λόγω topic...
Υ.Γ. Μην βιαστεί κανείς να με "κατηγορήσει" για αδιάφορο ("φελοί, λαμόγια και αδιάφοροι" κατά την άποψη μου είναι η σημερινή σύνθεση του 99% της σημερινής κοινωνίας μας, όπως την έχω καταθέσει και παλιότερα εδώ μέσα) γιατί σίγουρα δεν είμαι τέτοιος...
Απλά έχω θέσει διαφορετικές προτεραιότητες και το να ασχολούμαι με όποιους αλλόθρησκους είναι η τελευταία απ αυτές και μάλιστα μονάχα όταν τους έχω άμεσους αντίπαλους μου στο επόμενο ίσως παιχνίδι...
Γιατί ούτε προπονητής είμαι, ούτε ποδοσφαιρικός μάνατζερ, ούτε ΑΡΔ, ούτε φυσικά και θέλω "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" ακόμα ακόμα!!!!
Ένας απλός οπαδός του Π.Α.Ο.Κ. είμαι, γεννημένος και μεγαλωμένος με τα ιδανικά που αυτός πρεσβεύει κι αυτό θα συνεχίσω να είμαι για μια ζωή...

Λίγο παλαιότερα έγραψα ότι το εν λόγω topic το βρίσκω παντελώς αχρείαστο και ανούσιο για τον οπαδό του Π.Α.Ο.Κ. και εξηγούμαι άμεσα για τον λόγο που καταλήγω σ αυτό το συμπέρασμα!!!!
Εκτιμώ λοιπόν πως είναι τουλάχιστον θλιβερό, τυπικά να "κάνουμε πως παρακολουθούμε και σχολιάζουμε μέσα απ αυτό την πρόοδο και τα αποτελέσματα των πιθανών ανταγωνιστών μας", ενώ ουσιαστικά να μην κάνουμε τίποτα παραπάνω απ το να ανακυκλώνουμε επίμονα και αέναα την διαχρονική και ατέρμονη Γκαιμπελιστική προπαγάνδα των χαβουζοβοθρολιμανίσιων τεράτων και των υποτακτικών τους, καταφέρνοντας να κάνουμε τις όποιες απόψεις μας επί αυτής σχεδόν σκέτα και αχρείαστα κουτσομπολιά, αλλά, ακόμα χειρότερα, να καταντάμε απ αυτήν την τρελή ανακύκλωση το όποιο υπόλοιπο του μυαλού μας έχει απομείνει πιο παχιά αλοιφή κι απ τον λευκό ταραμά!!!!
Προσωπικά στα @@ μου όλοι οι "αλλόθρησκοι" και μαζί τους στα @@ μου και όλοι οι τερατωδώς ανεπτυγμένοι τρόποι επιβολής και αυθυποβολής τους στο ευρύ κοινό μιας χώρας που το 95% των κατοίκων της δεν "φτάνει" να κοιτάξει ούτε καν μέχρι τα νύχια των ποδιών της πλέον, πόσο δε μάλλον έστω και λιγάκι μακρύτερα!!!!
Με ξεπερνάνε όλοι αυτοί πλέον, μην αγγίζοντας με μάλιστα καν, γιατί ξέρω καλά και με ποιους έχω να κάνω και ποια θα είναι τα αποτελέσματα αν τυχόν προσπαθήσω να ερμηνεύσω την θλιβερή τους προπαγάνδα!!!!
Αρνούμαι λοιπόν όχι μόνο να τους δώσω σημασία αλλά ακόμα χειρότερα και να τους κουτσομπολέψω και δηλώνω με το θάρρος της γνώμης μου ότι αυτό είναι το τελευταίο μου post στο εν λόγω topic...
Υ.Γ. Μην βιαστεί κανείς να με "κατηγορήσει" για αδιάφορο ("φελοί, λαμόγια και αδιάφοροι" κατά την άποψη μου είναι η σημερινή σύνθεση του 99% της σημερινής κοινωνίας μας, όπως την έχω καταθέσει και παλιότερα εδώ μέσα) γιατί σίγουρα δεν είμαι τέτοιος...
Απλά έχω θέσει διαφορετικές προτεραιότητες και το να ασχολούμαι με όποιους αλλόθρησκους είναι η τελευταία απ αυτές και μάλιστα μονάχα όταν τους έχω άμεσους αντίπαλους μου στο επόμενο ίσως παιχνίδι...
Γιατί ούτε προπονητής είμαι, ούτε ποδοσφαιρικός μάνατζερ, ούτε ΑΡΔ, ούτε φυσικά και θέλω "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" ακόμα ακόμα!!!!
Ένας απλός οπαδός του Π.Α.Ο.Κ. είμαι, γεννημένος και μεγαλωμένος με τα ιδανικά που αυτός πρεσβεύει κι αυτό θα συνεχίσω να είμαι για μια ζωή...

- Aureliano Buendia
kataramenos5 έγραψε:Αυτο το "απαγορευεται" που αναφερεις ειναι τελειως ακυρο μιας και δεν υφισταται οταν μιλαμε για ποδοσφαιρο.Υπαρχουν χιλιοι παραγοντες που μπορει να συμβαλουν στο να γινει η στραβη(κορακια, αντιποδοσφαιρο,κακη μερα).Αν το καλυτερο ροστερ σου εξασφαλιζε και νικη σε καθε αγωνα κανεις δε θα ασχολιοταν μ αυτο το σπορ μιας και τ αποτελεσμα θα ταν γνωστο απο πριν.Ελα ομως που δεν ειναι ετσι.Aureliano Buendia έγραψε:Περί του ΑΕΚ-Ηρακλής:
Β. Ειλικρινά δεν την κατανοώ τη χαμηλού επιπέδου ειρωνεία "τι έγινε δεν χάσαμε το πρωτάθλημα από τώρα τελικά;". Σόρρυ κιόλας, αλλά όλοι εδώ μέσα νομίζω πως έχουμε πολλά χρόνια παρακολούθησης του ΠΑΟΚ και του ελληνικού πρωταθλήματος στην καμπούρα μας, για να μην συνεννοούμαστε στα προφανή. Έχω δει άπειρες χρονιές τον ΠΑΟΚ να στοχεύει ψηλά και να εκτροχιάζεται πριν την πρώτη παρέλαση, έχω δει άπειρες φορές να μένουμε τρελά πίσω στη βαθμολογία και μόνο μία να καλύπτουμε τη διαφορά (2009-2010), ξέρω πολύ καλά ότι στο Ελλάντα, οι μικρές διαφορές είναι σαν γκραν κάνυον, ξέρω πολύ καλά ότι αν μέναμε με -5 στην 3η αγωνιστική από 2 αντιπάλους ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα ήταν ζήτημα και ξέρω ότιόταν ξεκινάς με -3 απαγορεύεται να στραβοπατήσεις σε ματς που είσαι τόσο ποιοτικότερος και καλύτερος από τον αντίπαλο. Κι όλοι σας ξέρετε αυτά που ξέρω εγώ κι έχετε δει αυτά που έχω δει κι εγώ.
Σ ολα τα μεγαλα πρωταθληματα υπερομαδες οπως η Ρεαλ και η Μπαρτσα στραβοπατανε γιατι αυτο ειναι το φυσιολογικο ,ο ΠΑΟΚ απαγορευεται γιατι εμεις εχουμε καημο το πρωταθλημα.Ψιλοανωμαλια ειναι αυτο.
Οταν αγαπητε συνταγματαρχη διαβαζεις το καλοκαιρι για στηριξη(θα πρεπε να δινει ο καθενας και τον δικο του ορισμο οταν την αναφερει) και με το πρωτο Χ ολοι βλεπουν το τελος σ ενα μαραθωνιο 30 αγωνιστικων κι αρχιζει η γκρινια ε δε μπορεις να μη το παρεις και στην πλακα.
Το "απαγορεύεται" είναι μία λέξη που χρησιμοποιείται για αποδώσει το νόημα των λεγόμενών μου, φίλε Kat.
Δεν εννοείται με την απολύτως κυριολεκτική έννοια.
Θσ διαφωνήσω, όμως, σε κάτι που λες. Δεν είναι ανωμαλία να ζητουμε με λύσσα το πρωτάθλημα.
Μαραθώνιος είναι σε άλλα πρωταθλήματα, αλλά στην Ελλάδα πολλά από τα αυτονόητα καταλύονται.
Επαναλαμβάνω, όπως και σε προηγούμενο ποστ που έκανα, ότι το νόημα των λεγόμενών μου δεν έχει καμία σχέση με απαξίωση και έλλειψη στήριξης. Το λέω όσο πιο κρυστάλλινα μπορώ: θεωρώ την ομάδα μας την καλύτερη του πρωταθλήματος, αν αναλύσεις όλες τις δυνάμεις που παίζουν ρόλο (προπονητής-κλίμα-ρόστερ-δίοικηση-κόσμος) σε μία συνισταμένη. Για το δε Βλάντο, θεωρώ πως έχει πολύ όμορφη στόφα ανθρώπου, φτιαγμένη για πολύ μεγάλα πράγματα.
Όσο για τη συνολική μου σχέση με τον ΠΑΟΚ, νομίζω πως έχω αποδείξει στα 9 χρόνια που γράφω εδώ μέσα ότι είναι λίγο πιο ρομαντική από αυτή που είχαν ο Ρωμαίος με την Ιουλιέτα.
υγ: το χαλλλαρά στη ζωή ενδέχεται να έχει πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα από την πίεση, δεν διαφωνώ. Στον ΠΑΟΚ, μετά από δεκαετίες χαλλλαρότητας, ίσως να πρέπει να δοκιμάσουμε μία άλλη προσέγγιση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aureliano Buendia την Τρί 27 Σεπ 2016, 12:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Aureliano Buendia
Χμμ, μέσα σε ένα ποστ, χωρίς να έχουμε ποτέ ανταλλάξει απόψεις επί κάποιου θέματος, μέσα στο φόρουμ, πρόλαβες:GiorgosAtha έγραψε:Συγνώμη αλλά πραγματικά κάτι απόψεις του τύπου "Απαγορεύεται να γκελάρεις αν κάνεις τόσες τελικές και αν γκελάρεις δεν μπορείς να μιλάς για πρωταθλητισμό" με κάνουν να αναρωτιέμαι αν αυτός που τις έχει, έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό ποτέ στην ζωή του. Αν έχει απλά θλίβομαι που έχει τέτοιες απόψεις.
Όπως κάποιες φορές δεν παίζεις καλά και κερδίζεις... έτσι κάποιες φορές θα παίζεις καλά και δεν θα κερδίζεις. Αυτά έχει ο αθλητισμός. Αυτή είναι η ομορφιά του. Αυτό είναι το απροσδόκητο που είναι το μαγικό.
Για παράδειγμα μου έχει καρφωθεί στο μυαλό ένα παιχνίδι που έβλεπα της PSG πριν 2-3 χρόνια -απέναντι στην Bastia νομίζω- όπου η PSG είχε πάνω από 20 (είκοσι) τελικέςενώ η αντιπαλός της μόλις 1 (μια) -άντε 2 (δύο)-... τελικό σκορ... 0-1 (ή 1-1 δεν θυμάμαι ακριβώς)!!!!
Με την δικιά σας λογικη λοιπόν η PSG δεν δικαιούταν να μιλά για πρωταθλητισμό!!!
Τι όχι? Αφού απαγορεύεται να γκελάρεις σε τέτοιο παιχνίδι.
Κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει με πρωταγωνιστή την Barca... την Real... την Bayern... κτλ.
Να υποθέσω πως ούτε αυτές πρέπει να μιλάνε για πρωταθλητισμό.
Το παραπάνω δεν έχει να κάνει με το πόσους τίτλους έχεις, το ποιοι και τι επιπέδου είσαι εσύ ή/και οι αντίπαλοι σου κτλ.
Έχει να κάνει καθαρά με τον αθλητισμό.
Αυτό το απαγορεύεται να κάνεις γκέλα και να λές ότι κάνεις πρωταθλητισμό είναι για εμένα μια άθλια νεογαυρονοοτροπία που δεν την συμμερίζομαι καθόλου.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω... και δεν θα ασχοληθώ παραπάνω με το εν λόγο θέμα.
α) να μου πεις ότι δεν έχω μυρωδιά από αθλητισμό
β) ότι ΘΛΙΒΕΣΑΙ για μένα και τις απόψεις μου
γ) να με χαρακτηρίσεις έχοντα "νέο-γαυρό-νοοτροπία" (βαριά προσβολή)
Υποθέτω, λοιπόν, ότι δεν έχεις πρόβλημα να αποκτήσω την ίδια αυτόκλητη οικειότητα και να σου απαντήσω στον ίδιο τόνο?
Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να το κάνω. Απεχθάνομαι τους καυγάδες δημοτικού στα φόρουμς.
Ως προς αυτά που λες:
α) προσέθεσες από μόνος σου ένα κομμάτι στα λεγόμενά μου. Το κάνουμε συχνά όταν παθιαζόμαστε να αναπτύξουμε το επιχείρημά μας, αλλά καλό είναι να αποφεύγεται. Εγώ όχι μόνο δεν είπα ότι "απαγορεύεται να μιλάμε για πρωταθλητισμό" μετά το Χ με την Ξάνθη, αλλά επανέλαβα την πεποίθησή μου ότι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, αν δεν ενεργοποιηθούν δηλαδή πλάγια μέσα, μας θεωρώ το "πρώτο φαβορί για πρωτάθλημα". Υποστηρίζεις, δηλαδή, ότι είπα το αντίθετο από αυτό που εν τέλει είπα.
β) Μία ακόμη λέξη που δεν χρησιμοποίησα ήταν οι τελικές. Από τα πιο παραπλανητικά data στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ακόμη πχ και 20 τελικές να είχε η ΑΕΚ με τον Ηρακλή, δεν είχε καμία ευκαιρία.
γ) Άτοπη η σύγκρισή σου με τις ομάδες που αναφέρεις. Συγκρίνεις μία ομάδα που έχει 2 πρωταθλήματα σε 90 χρόνια και που αγωνίζεται στο πιο βρώμικο πρωτάθλημα της Ευρώπης με 2 αρχετυπικές αυτοκράτειρες τίτλων και 1 νεόκοπη νεόπλουτη αυτοκράτειρα τίτλων. Αυτές οι ομάδες είναι από τις πιο εθισμένες του πλανήτη σε τίτλους και θα μιλάνε όχι για πρωταθλητισμό, αλλά και για πρωτάθλημα ακόμη και να μείνουν 20 βαθμούς πίσω. Χώρια που και οι 3 έχουν αντιμετώπιση σίγουρα προνομιακή με τις ανταγωνίστριές τους σε όλα τα επίπεδα, πράγμα που ελπίζω να συμφωνείς ότι δεν ισχύει με εμάς... Το δικό μου πόιντ ήταν άλλο, να μην εξισώνουμε γκέλες που προήλθαν από δικαιοσύνη (ξαδέρφη, δαφνομπουκωμένος) με γκέλες που προήλθαν από αυτοκτονία (η δική μας). Και να μην αιθεροβατούμε ότι συμμετέχουμε σε κάποια ονειρεμένη διοργάνωση, όπου ένα πιθανό -5 από την 3η αγωνιστική είναι παντελώς αδιάφορο.
Και κάτι τελευταίο, για να μην κάνω και 2η παράθεση
Αυτό που υπονοείς με παρεξηγιάρικο τόνο "να μας πει κάποιος και μας που δεν καταλάβαμε τι εννοεί, γιατί είμαστε χαζοί", δεν υφίσταται. Δεν πάει έτσι το πράγμα. Το να παρανοήσεις κάτι, που είναι παντελώς διαφορετικό από το στείρο δίπολο "καταλαβαίνω - δεν καταλαβαίνω" είναι μέσα στο παιχνίδι της ανταλλαγής απόψεων και μέσα στις παγίδες του γραπτού λόγου. Μην έχεις το ζωνάρι σου λυμένο για παρεξήγηση. Όντως παρανόησες το "απαγορεύεται" ή τέλος πάντων του απέδωσες άλλη σημασία από αυτή που του απέδωσα εγώ. Αυτό προφανώς δεν σε κάνει χαζό.
Κλείνοντας να πω αυτό που είπα και στο αρχικό ποστ και αγνοήθηκε κάπως επιδεικτικά από τους διαφωνούντες: μας θεωρώ το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα, σε μία ευνοϊκή χρονική συγκυρία που θυμίζει κακόγουστο μυθιστόρημα του Κοέλιο. Αναμένω να φερθούμε ως τέτοιοι. Ως φαβορί, ως τανκ που θέλει να τους πατήσει όλους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aureliano Buendia την Τρί 27 Σεπ 2016, 12:38, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
- kataramenos5
Αλλο ειπα.Aureliano Buendia έγραψε:
Θσ διαφωνήσω, όμως, σε κάτι που λες. Δεν είναι ανωμαλία να ζητουμε με λύσσα το πρωτάθλημα.
Μαραθώνιος είναι σε άλλα πρωταθλήματα, αλλά στην Ελλάδα πολλά από τα αυτονόητα καταλύονται.
Στον ΠΑΟΚ, μετά από δεκαετίες χαλλλαρότητας, ίσως να πρέπει να δοκιμάσουμε μία άλλη προσέγγιση.
Ανωμαλια δεν ειναι να ζητας πρωταθλημα αλλα το να ζητας να μη χανει παιχνιδια η (οποια) ομαδα ωστε να το παρει .Αυτο ειναι το φυσιολογικο ασχετως δυναμικοτητας αντιπαλου .ο ΠΑΟΚ απαγορευεται(να στραβοπατησει) γιατι εμεις εχουμε καημο το πρωταθλημα
Επειδη λοιπον ο γαυρος εχει καταλησει τα αυτονοητα οπως λες θα πρεπει κι εμεις να καταργησουμε του νομους του ποδοσφαιρου και της φυσης κι απεναντι στον κλεφτη να πετυχουμε το απολυτο?Αυτο που δεν κατφερνει καμια αλλη ομαδα στον κοσμο?Ομαδες οπως η Μπαρτσα ,η Ρεαλ κλπ?(για τον Τολαρο αυτο

Δε νομιζω οτι τα τελευταια χρονια με Σαββιδη υπηρξε αυτη η χαλαροτητα που λες.Μαλλον υπερβολικη πιεση ειχαμε με την βαση την πεποιθηση οτι "Βρηκαμε χοσάδα ιδιοκτητη, τωρα θα παρουμε το αιμα μας πισω".
ΥΓ Ξεφευγουμε οφ τοπικ ,θα αρπαχτουμε σιγουρα ,δε το ξαναγυρναμε στο ποσο καλος ειναι ο μπεργκ?

- Aureliano Buendia
Εγώ δεν αρπάζομαι με κανέναν φίλε Κατ, ιδίως όταν μου απαντά με επιχειρήματα επί των γραφόμενών μου.
Ισχύει αυτό που λες και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι βρίθουν και οπαδοί με νεόπλουτη νοοτροπία εντός του οπαδικού μας κόσμου. Τη σιχαίνομαι αυτή τη νοοτροπία. Σε καμία από τις χρονιές του Σαββίδη δεν έβαλα υπερβολικά ψηλά τον πήχυ. Φέτος, τον βάζω γιατί πραγματικά έχει φτιαχτεί κάτι όμορφο στην ομάδα, επειδή πιστεύω τρελά στον Βλάντο και επειδή η τρισάθλια αυτοκρατορία των λιμανίσιων τρίζει από διάφορες απόψεις. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε μία κατάσταση όπου το να δουλεύεις σωστά και με προγραμματισμό, με ψυχραιμία και υπομονή, θα φέρει απαραίτητα καρπούς. Οι συγκυρίες παίζουν ρόλο και μάλιστα, τεράστιο.
Επίσης, ας πω για πολλοστή φορά πως ΔΕΝ πρέπει να συγχέουμε τη συζήτηση που κάνουμε εδώ με τη στάση που έχουμε στο γήπεδο. Εκεί, καμία γκρίνια και μουρμούρα, μόνο φωνή και ενθάρρυνση.
υγ: ο Μπεργκ είναι όντως καλός. Δεν νομίζω πως είναι εχθρική στάση προς την ομάδα να πει κάποιος το προφανές.

Ισχύει αυτό που λες και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι βρίθουν και οπαδοί με νεόπλουτη νοοτροπία εντός του οπαδικού μας κόσμου. Τη σιχαίνομαι αυτή τη νοοτροπία. Σε καμία από τις χρονιές του Σαββίδη δεν έβαλα υπερβολικά ψηλά τον πήχυ. Φέτος, τον βάζω γιατί πραγματικά έχει φτιαχτεί κάτι όμορφο στην ομάδα, επειδή πιστεύω τρελά στον Βλάντο και επειδή η τρισάθλια αυτοκρατορία των λιμανίσιων τρίζει από διάφορες απόψεις. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε μία κατάσταση όπου το να δουλεύεις σωστά και με προγραμματισμό, με ψυχραιμία και υπομονή, θα φέρει απαραίτητα καρπούς. Οι συγκυρίες παίζουν ρόλο και μάλιστα, τεράστιο.
Επίσης, ας πω για πολλοστή φορά πως ΔΕΝ πρέπει να συγχέουμε τη συζήτηση που κάνουμε εδώ με τη στάση που έχουμε στο γήπεδο. Εκεί, καμία γκρίνια και μουρμούρα, μόνο φωνή και ενθάρρυνση.
υγ: ο Μπεργκ είναι όντως καλός. Δεν νομίζω πως είναι εχθρική στάση προς την ομάδα να πει κάποιος το προφανές.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aureliano Buendia την Τρί 27 Σεπ 2016, 12:32, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.