Νέος προπονητής
- Shivaspace
- Δημοσιεύσεις: 4249
- Εγγραφή: Πέμ 10 Σεπ 2020, 14:19
Re: Νέος προπονητής
μετά του πουσιτς ολοι θα φαινονται γκουαρδιόλα 
- These users thanked the author Shivaspace for the post:
- adam04
Re: Νέος προπονητής
Μιλάμε για προπονητή που η ομάδα του έμεινε στην Λα Λιγκα μόνο κια μόνο γιατί η Τζιρόνα αυτοκτόνησε την τελευταία αγωνιστική, και προπονητή που σε όλη του την επαγγελματική καριερα έχει 50-50 ποσοστο νικών/ηττών. Με άλλα λόγια οι ενδείξεις παρουσιάζουν έναν προπονητή που είνια κάτω από το ειδικό βάρος του ΠΑΟΚ. Ασφαλώς και αυτοί που αποφασίζουν ξέρουν κάτι παραπάνω και θα κριθούν για την επιλογή τους. Πάντως για διάδοχος του Λουτσέσκου το παλμαρέ του φαίνεται φτωχό. Στα θετικά ότι είναι νέος.
Re: Νέος προπονητής
Κόλπο της διοίκησης..Σου λέει θα βγάλω στη φόρα ότι χειρότερο μπορώ (Πουσιτς) έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις φέρνοντας τον Λισι.
- These users thanked the author markos4 for the post:
- makedonas1926
Re: Νέος προπονητής
Τα κενά της επιλογής νομιζω είναι χτυπητά. Και αυτοί που την έκαναν τα γνωρίζουν πριν απο εμάς. Αρα δική τους ευθύνη είναι να δωσουν καλύψη στον νεο προπονητή, και εμείς στήριξη. Θα τη χρειαστεί.marsantos έγραψε: Παρ 19 Ιουν 2026, 21:27Καλησπέρα Caballo.Caballo Viejo έγραψε: Παρ 19 Ιουν 2026, 20:39 Αν και επιφυλακτικός με την επιλογή Λίσσι δεν καταλαβαίνω γιατί ο Νίκολιτς που πήρε πρωτάθλημα σε Σερβία και Ουγγαρία είναι καλύτερος από έναν προπονητή που έσωσε τη Λεβάντε και την Οσασούνα στη La liga.
Δεν είναι θέμα το ποιος είναι καλύτερος ή χειρότερος.
Είναι πολύ σχετικά όλα αυτά και δύσκολη η σύγκριση και η απάντηση.
Όπως επίσης είναι άλλο πράγμα η εμπειρία πρωταθλητισμού και η παράλληλη πορεία σε μεσοβδοκλμαδες διοργανώσεις και άλλο η απλή προετοιμασία μιας μεσαίας ομάδας από βδομάδα σε βδομάδα. Μπορεί κάποιος να είναι καλύτερος και με προοπτικές αλλά κάποιος άλλος να έχει εμπειρία σε κρίσιμες φάσεις και καταστάσεις.
Επίσης ο άνθρωπος θα κληθεί να παίξει πρώτη φορά στη ζωή του νοκ άουτ ευρωπαϊκούς αγώνες που έχουν ιδιαίτερο βάρος για το δικό μας κλαμπ. Εκεί δε μιλάμε απλά για καλύτερους ή χειρότερους.
Είναι πολλά πράγματα για τα οποία δεν υπάρχουν απαντήσεις και δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε για απαντήσεις.
Ας αφήσουμε το χορτάρι να τα δείξει όλα. Ας δουλέψει ο άνθρωπος με τον τρόπο του και όλα τα άλλα είναι απλά θεωρίες.
Για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει το ίδιο το κλαμπ να του παρουσιάσει από την πρώτη μέρα τις απαιτήσεις που υπάρχουν εδώ και κάποια χρόνια. Όσο πιο γρήγορα του γίνουν σαφή αυτά τόσο πιο πολύ χρόνο θα έχει να δουλέψει και ο ίδιος με τον εαυτό στις καινούριες υποχρεώσεις του.
Σίγουρα από τη μεριά μας θα υπάρχουν ανησυχίες για το αν θα μπορεί να τα καταφέρει αλλά και ελπιδες και προσδοκίες πως για κάτι καλό.
Στην παρούσα φάση το τι διάταξη παίζει και με ποιους παίκτες θα την εφαρμόσει είναι μικρότερης σημασίας από παρατηρήσεις σαν κι αυτή του ρενε σχετικά με την εμπειρία σε μεσοβδόμαδα παιχνίδια.
Για μένα ένα σημαντικό ζήτημα στη μετά Λουτσεσκου εποχή είναι το πώς όλη αυτή εμπειρία που έχει συσσωρευθεί από την πορεία της ομάδας τα τελευταία 10 χρόνια είναι εμπειρία που έχει κατακτηθεί από το ίδιο το κλαμπ και όχι μόνο από το προπονητικό τιμ. Οπότε θα υπάρχουν άνθρωποι εντός της ομάδας που θα μπορούν έως ένα βαθμό να καλύψουν ελλείψεις του επόμενου κόουτς όταν αυτός συναντά καινούριες για αυτόν καταστάσεις.
Τσαμπι Αλονσο ολη η Ευρώπη μιλούσε γι αυτον μετα την επιτυχία στη Λεβερκουζεν και τον πηραν στη Ρεαλ μετά τον πολυνίκη και πολυτροπαιουχο για σειρά ετων Δον Κάρλο με αποτυχημενη την τελευταία του χρονιά. Ποιο και πόσο ηταν το ρίσκο να φέρεις τον Αλονσο μετα τον Αντσελοτι στη Ρεαλ. Ακλαφτος εφυγε
- Panx Romana
- Δημοσιεύσεις: 527
- Εγγραφή: Παρ 11 Ιούλ 2025, 23:45
Re: Νέος προπονητής
μαθητευόμενος μάγος;;;
προπονητής στοίχημα;;
μόνο ο χρόνος θα μας δώσει απάντηση
αν και υπέρμαχος της απομάκρυνσης Λουτσεσκου από τον ΠΑΟΚ δεν μπορώ να μήν αναγνωρίσω την παροιμιώδη αντοχή του στις κρίσεις και την ικανότητα του να βγαίνει τις περισσότερες φορές νικητής.Τωρα πως θα ανταπεξέλθει ένας 40χρονος από μια τελείως διαφορετική κουλτούρα ποδοσφαίρου και μάλιστα σε ομάδες που ουδέποτε έκαναν πρωταθλητισμό στις διάφορες κρίσεις που κατά κανόνα τρέφουν τον οργανισμό ΠΑΟΚ θα το δούμε
Είναι εντυπωσιακό πόσο έχουμε χαμηλώσει τα στάνταρ μας
επιμένω ότι μόνο ένας προπονητής τύπου Ιμανόλ Αλγκουαθίλ θα έδειχνε τόσο στο εσωτερικό του οργανισμού όσο και στους αντιπάλους ότι στόχος σου παραμένει ο σκληρός πρωταθλητισμός.
και κάτι τελευταίο αναρωτιέμαι αν στην θέση του Ιταλού έπαιζε το όνομα του Χρήστου Κόντη των δύο κυπέλλων Ελλάδος το θα γινόταν και δικαίως σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
ας ελπίσουμε το άστρο που έχει ο Σαββίδης στις επιλογές προπονητή να συνεχιστεί.
προπονητής στοίχημα;;
μόνο ο χρόνος θα μας δώσει απάντηση
αν και υπέρμαχος της απομάκρυνσης Λουτσεσκου από τον ΠΑΟΚ δεν μπορώ να μήν αναγνωρίσω την παροιμιώδη αντοχή του στις κρίσεις και την ικανότητα του να βγαίνει τις περισσότερες φορές νικητής.Τωρα πως θα ανταπεξέλθει ένας 40χρονος από μια τελείως διαφορετική κουλτούρα ποδοσφαίρου και μάλιστα σε ομάδες που ουδέποτε έκαναν πρωταθλητισμό στις διάφορες κρίσεις που κατά κανόνα τρέφουν τον οργανισμό ΠΑΟΚ θα το δούμε
Είναι εντυπωσιακό πόσο έχουμε χαμηλώσει τα στάνταρ μας
επιμένω ότι μόνο ένας προπονητής τύπου Ιμανόλ Αλγκουαθίλ θα έδειχνε τόσο στο εσωτερικό του οργανισμού όσο και στους αντιπάλους ότι στόχος σου παραμένει ο σκληρός πρωταθλητισμός.
και κάτι τελευταίο αναρωτιέμαι αν στην θέση του Ιταλού έπαιζε το όνομα του Χρήστου Κόντη των δύο κυπέλλων Ελλάδος το θα γινόταν και δικαίως σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
ας ελπίσουμε το άστρο που έχει ο Σαββίδης στις επιλογές προπονητή να συνεχιστεί.
- These users thanked the author Panx Romana for the post:
- Maxpaok
- Shivaspace
- Δημοσιεύσεις: 4249
- Εγγραφή: Πέμ 10 Σεπ 2020, 14:19
Re: Νέος προπονητής
Σωτήρης Μήλιος
Η καριέρα του -όπως όλα δείχνουν- νέου προπονητή του ΠΑΟΚ δεν στρώθηκε με ροδοπέταλα, αλλά σε αντίξοες συνθήκες που τον έφτιαξαν αυτό που είναι σήμερα. Γράφει ο Σωτήρης Μήλιος.
Ακόμα και σήμερα ζηλεύει τους παίκτες του. Διότι κάνουν την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Θα έδινε ευχαρίστως όλο του τον μισθό για να βρίσκεται στην θέση τους και να παίζει εκείνος.
Ωστόσο, δεν είχε το ταλέντο. Το κατάλαβε νωρίς. Δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός. Απλώς, δεν είχε ταλέντο. Ούτε υπομονή. Από τότε που τελείωσε το λύκειο είχε πάντα ένα Plan B στο μυαλό του, κάτι με το ποδόσφαιρο, η προπονητική ήρθε μετά.
Ήταν ένας επιθετικογενής μέσος που έφτασε ως την Serie D, αλλά περισσότερο έπαιζε για τη χαρά του παιχνιδιού, για τη φάση.
Είναι της σχολής Αρίγκο Σάκι, Μάσιμο Αλέγκρι, που δεν έπαιξαν ποτέ ποδόσφαιρο αξιώσεων, υπάρχει ένα ρητό στην Ιταλία για τους προπονητές αυτής της… σχολής: “Για να γίνεις καλός αναβάτης, δεν χρειάζεται νωρίτερα να έχεις υπάρξει… άλογο”!
Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Ρώμης με πτυχίο (έκανε αργότερα και μεταπτυχιακές σπουδές) πάνω στις επιστήμες και στις τεχνικές της προπόνησης. Γυμναστής, με λίγα λόγια.
Η πρώτη του δουλειά ήταν στις ακαδημίες της Λάτσιο, προσπαθώντας να μάθει κινητικές δεξιότητες στα νέα παιδιά, να τους μάθει να ανακαλύψουν το σώμα τους και να το χρησιμοποιούν όσο καλύτερα γίνεται.
Μόνο που η Ιταλία ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει την φιλομάθεια του. Και συνάμα είναι μία χώρα που αν δεν έχεις υπάρξει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι δύσκολο, πολύπλοκο και κοστοβόρο να γίνεις προπονητής.
Βρήκε το πρόγραμμα Leonardo που αφορούσε αμειβόμενη άσκηση στο εξωτερικό και ως λάτρης του ισπανικού ποδοσφαίρου έστειλε αιτήσεις και βιογραφικό και στις 20 ομάδες της La Liga. Δεν του απάντησε καμία!
Μέχρι που μια μέρα ήρθε αυτό το τηλέφωνο που άλλαξε για πάντα την ζωή του. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η Λεβάντε, που ήθελε να του δώσει μια ευκαιρία στις ακαδημίες της ως βοηθό προπονητή στην ομάδα Juvenil A. Ο Αλέσιο έφτιαξε γρήγορα μία βαλίτσα και άφησε για πρώτη φορά την αιώνια πόλη το 2011, ώστε να ζήσει το όνειρο του.
Τίποτα δεν ήρθε εύκολα. Το πρόγραμμα ήταν αμειβόμενο, αλλά τα λεφτά λίγα. Τα δύο πρώτα χρόνια για να βγάλει τα προς το ζην πουλούσε τοπικά τρόφιμα σε ιταλικά εστιατόρια στην Βαλένθια.
Σταδιακά, άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά της ιεραρχίας των ακαδημιών της Λεβάντε. Η πρώτη του εμπειρία ήταν με την ομάδα Alevin D, μετά η Infantil E, η Infantil Ψ, η Juvenil Β και μετά η Juvenil A, με την οποία την σεζόν 2018-19 έφτασε ως τα ημιτελικά του Copa Del Rey.
Δεν φοβήθηκε ποτέ την δουλειά, όποιος κι αν ήταν ο βαθμός δυσκολίας. Η πρώτη του αποστολή, η πρώτη βουτιά στα βαθιά ήταν να αναλάβει μεσούσης της σεζόν 2020-21 την Λεβάντε Β’, που τότε έπαιζε στην Segunda Division. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, την έσωσε!
Η επόμενη αποστολή ήταν ακόμα πιο δύσκολη. Η σεζόν 2021-22 ξεκίνησε εφιαλτικά για την Λεβάντε που μετά από τις πρώτες 15 αγωνιστικές δεν είχε νίκη στην μεγάλη κατηγορία.
Κανείς δεν ήθελε να αναλάβει το χάος που είχε δημιουργήσει ο Χαβιέρ Περέιρα. Ο κασκαντέρ Αλέσιο Λίσι πήρε τη δουλειά και την προαγωγή χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ήταν μόλις 36 ετών, ο νεότερος πρώτος προπονητής στις επαγγελματικές κατηγορίες της Ισπανίας, με μηδενική εμπειρία / προϋπηρεσία και παραλάμβανε καμμένη γη. Δεν τον ένοιαξε καθόλου.
Στα επόμενα 23 παιχνίδια, η Λεβάντε πήρε 28 βαθμούς, έκανε 8 νίκες, άγγιξε το θαύμα, αλλά η παραμονή δεν ήρθε ποτέ!
Η επόμενη αποστολή ήταν ακόμα πιο δύσκολη. Σχεδόν αδύνατη. Η Μιραντές μία μικρούλα ομάδα στην επαρχία του Μπούργος, τον προσέλαβε για να χτίσει μία ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία, με στόχο την παραμονή.
Η 17η θέση τη σεζόν 2023-24 πανηγυρίστηκε σαν άνοδος. Μόνο που το καλοκαίρι του 2024, η πίστα έγινε ακόμα πιο δύσκολη. Σχεδόν απελπιστική.
Στο ρόστερ είχαν μείνει μόνο 6 (!) παίκτες και καθόλου λεφτά για μεταγραφές. Τρεις αμυντικοί και τρεις μέσοι, αυτοί ήταν όλοι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, οι υπόλοιποι ήταν παιδιά της ομάδας νέων που έπαιζαν στο ερασιτεχνικό.
Η σκέψη ήταν να ακυρωθούν τα πρώτα φιλικά, αφού εγκυμονούσε ο κίνδυνος διασυρμού. Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα εκτός από δύο πράγματα: πίστη και ελπίδα.
Ο αθλητικός διευθυντής Αλφρέδο Μερίνο γέμισε την ομάδα με δανεικούς κι ελεύθερους για να φτιάξει ένα αξιοπρεπές ρόστερ, χωρίς να έχει ιδέα για αυτό που θα ακολουθούσε.
“Ήταν ίσως η πιο δύσκολη προετοιμασία της καριέρας μου, αλλά διατήρησα την πίστη μου στο προπονητικό επιτελείο και στο σύλλογο. Αυτή η εσωτερική πίστη και πεποίθηση μας έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουμε χωρίς να σταματήσουμε ποτέ.
Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, προσπαθούσα να δίνω το 100% ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, χωρίς να σκέφτομαι τι μου λείπει και εστιάζοντας αποκλειστικά σε αυτό που μπορώ να ελέγξω. Είναι κάτι που κουβαλάω μαζί μου από τότε που ξεκίνησα ως προπονητής φυσικής κατάστασης στη Λάτσιο και το διατηρώ έκτοτε”, θυμάται.
Πάντα χτίζει τις ομάδες του από πίσω προς τα μπροστά. Διότι αν κρατάς το μηδέν, αν δεν χάνεις, υπάρχει κάτι πάνω στο οποίο μπορείς να πατήσεις: “Η συμβουλή που δίνω είναι να εξετάσουμε τα δυνατά σημεία που έχουμε στην ομάδα και πάνω εκεί να αρχίσουμε να χτίζουμε τα θεμέλια.
Κι αν δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, ειδικά στα πρώτα στάδια της σεζόν, αν μας λείπουν παίκτες ή αν η ομάδα δεν παίζει καλά, τότε πρέπει να ξεκινήσουμε προσπαθώντας να είμαστε σταθεροί αμυντικά, γιατί κάθε φορά που κρατάς ανέπαφη την εστία σου παίρνεις τουλάχιστον έναν βαθμό και από εκεί μπορείς να χτίσεις και να ενσωματώσεις περισσότερες ιδέες. Αλλά είναι πάντα σημαντικό να έχεις πίστη και να πιστεύεις στην καθημερινότητα», λέει χαρακτηριστικά.
Εκείνη η Μιραντές είναι η ομάδα των ονείρων του. Ακόμα διατηρεί επαφές με τους περισσότερους παίκτες. Όλοι συνηθίσουν να λένε τις ομάδες τους “οικογένειες”, αλλά η προπέρσινη Μιραντές ήταν όντως μία τέτοια.
Έχασε την απευθείας άνοδο στην Primera Division (δεν έχει ανέβει ποτέ στην 99χρονη ιστορία της) την τελευταία αγωνιστική, απέκλεισε την Σανταντέρ στον ημιτελικό ανόδου, όμως η Οβιέδο ήταν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στους διπλούς τελικούς.
Εκείνος ο επαναληπτικός στο “Κάρλος Ταρτιέρε”, όπου η Μιραντές προηγήθηκε, μα λύγισε στην επανάληψη με 3-1 παίζει σαν λούπα στο κεφάλι του, είναι το παιχνίδι που θα ήθελε να ξαναπαίξει, όσο κανένα άλλο στη ζωή του.
Η Μιραντές ήταν το μεγαλύτερο σχολείο για εκείνον, η ομάδα που τον σημάδεψε όσο καμία άλλη: “Στο τέλος, δεν έχει σημασία μόνο το πού καταλήγεις, αλλά και τι βιώνεις στην πορεία. Είμαι βαθιά ευγνώμων στον Μιράντες επειδή περάσαμε δύο εξαιρετικά χρόνια σε έναν σύλλογο που είναι μικρός σε δομή αλλά τεράστιος σε νοοτροπία, με ανθρώπους που κάνουν τα πάντα ευκολότερα κάθε μέρα”.
Όταν έχεις καταφέρει να στήσεις ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ξεκινώντας την προετοιμασία με 6 επαγγελματίες, τίποτα δεν μπορεί να σε φοβίσει, καμία ποδοσφαιρική πρόκληση δεν είναι ακατόρθωτη.
Ο Λίσι χρειάστηκε να γίνει εφευρετικός, να βρει γρήγορες λύσεις για να τους ενσωματώσει στο γκρουπ και να τους βάλει στο κλίμα της ομάδας που θέλει να φτιάξει: “Όταν φτάνουν νέοι παίκτες, έχω πάντα μια πολύ μεγάλη συνάντηση με τον καθένα. Συζητάμε για την καριέρα τους, την οικογένεια τους, τη ζωή τους, το κίνητρο τους, τους εξηγώ λεπτομερώς τι θέλω από αυτούς.»
Ο Ιταλός είναι ένας πολύ ανθρώπινος και προσβάσιμος άνθρωπος. Ένας γήινος τεχνικός, που σπάνια εκνευρίζεται και χάνει τον έλεγχο. Λάτρης της τεχνολογίας, του αρέσει να διδάσκει μέσω βίντεο, σε βαθμό εμμονικής λεπτομέρειας.
Κι αντίθετα με ότι αναπαράγεται, όχι δεν είναι λάτρης του 5-3-2, ούτε λατρεύει να παίζει αμυντικά. Αυτό εξαρτάται από το υλικό της ομάδας και από τον αντίπαλο.
Σε όλο τον δεύτερο γύρο φέτος με την Οσασούνα έπαιξε με τετράδα στην άμυνα, έτσι ας πούμε (4-2-3-1) γονάτισε φέτος την Ρεάλ Μαδρίτης στο Ελ Σάδαρ με 2-1.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του προπονητικό Φρανκενσταϊν, αφού προσπαθεί να κοπιάρει πράγματα από τους κορυφαίους, τον Πεπ, τον Μουρίνιο, τον Κλοπ, αλλά κι από συμπατριώτες του όπως ο Κόντε, ο Σπαλέτι, ο Τζέμαν. Το ποδόσφαιρο άλλωστε αλλάζει, εξελίσσεται, προοδεύει κάθε μέρα. Κι όποιος δεν προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, απλώς τον προσπερνάει η εποχή του.
Πέρσι το καλοκαίρι πήρε ακόμα επικίνδυνη απόφαση καριέρας. Επέλεξε να εργαστεί στην Οσασούνα, που από το 2018 ως το 2024 είχε λατρέψει παράφορα τον Χακόμπα Αρασάτε και δεν μπορούσε να αποδεχθεί εύκολα έναν νέο προπονητή.
Το ξεκίνημα στην Παμπλόνα ήταν απίθανα ανηφορικό με πολλούς τραυματισμούς, γκρίνια και 8 ήττες στα πρώτα 13 παιχνίδια, όμως ο πεισματάρης Ιταλός κατάφερε να το γυρίσει. Ένα σερί νικών έφερε την Οσασούνα σε ευρωπαϊκή τροχιά, όμως η αίσθηση ότι η παραμονή εξασφαλίστηκε από νωρίς έκανε την ομάδα να σβήσει χωρίς λόγο.
Η ομάδα της Παμπλόνα τελείωσε την σεζόν με 5 σερί ήττες, το όριο παραμονής ανέβηκε τρελά στους 42 πόντους και εντέλει η ομάδα του σώθηκε στην διαφορά τερμάτων, όχι όμως και η θέση εργασίας του.
Ανήκει στην προπονητική νουβέλ βαγκ, θα ήταν αδύνατον να μην του αρέσουν τα νιάτα, η νέα γενιά, η προώθηση και η εξέλιξη παικτών. Στη Μιράντες, σχεδόν χωρίς αληθινή ακαδημία, τρεις παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους την πρώτη χρονιά και δύο τη δεύτερη. Στην Παμπλόνα πιστώνεται την έκρηξη του Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος έκανε πριν από λίγες ημέρες το άλμα από την Οσασούνα, στη Λίβερπουλ!
Δεν θα φοβηθεί να πάρει ρίσκα, χωρίς όμως να θέλει να κάψει κανέναν παίκτη του. Κάθε του απόφαση είναι προϊόν μελέτης, ψυχολογικής και τακτικής προετοιμασίας, η λέξη ευκαιρία κρύβει πάντα πίσω της ένα δίκοπο μαχαίρι.
Η αγαπημένη του λέξη στα ισπανικά, αυτή που έλεγε κάθε μέρα στους παίκτες του είναι το ρήμα disfrutar, που σημαίνει απολαμβάνω.
Δεν παρέλειπε ποτέ να υπενθυμίζει στους παίκτες του, αλλά και στον ίδιο, πως πρέπει να απολαμβάνουν τα πράγματα, τη στιγμή, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.
Η ζωή φαίνεται φέρνει στον Αλέσιο Λίσι άλλη μία πολύπλοκη και δύσκολη αποστολή.
Να διαδεχθεί στον ΠΑΟΚ τον πιο πετυχημένο και πλέον μακροβιότερο προπονητή στην ιστορία του.
Σιγά, το δύσκολο.
Για κάποιον που πήγε να ανέβει στην Primera Division με ένα… χωριό που ξεκίνησε προετοιμασία με 6 παίκτες, ο Δικέφαλος παίζει να είναι η πιο προνομιούχα θέση που είχε ποτέ στη ζωή του ..
οι πρώτες του ομάδες ακούγονται περισσότερο σαν φαρμακα σε συνταγή γιατρού
δύσκολα τα πράγματα, χρόνος ανάγνωσης 8' λεπτα
είναι της σχολής αρίγκο σάκι
γεια σου μήλιο καλλιτέχνη!
Η καριέρα του -όπως όλα δείχνουν- νέου προπονητή του ΠΑΟΚ δεν στρώθηκε με ροδοπέταλα, αλλά σε αντίξοες συνθήκες που τον έφτιαξαν αυτό που είναι σήμερα. Γράφει ο Σωτήρης Μήλιος.
Ακόμα και σήμερα ζηλεύει τους παίκτες του. Διότι κάνουν την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Θα έδινε ευχαρίστως όλο του τον μισθό για να βρίσκεται στην θέση τους και να παίζει εκείνος.
Ωστόσο, δεν είχε το ταλέντο. Το κατάλαβε νωρίς. Δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός. Απλώς, δεν είχε ταλέντο. Ούτε υπομονή. Από τότε που τελείωσε το λύκειο είχε πάντα ένα Plan B στο μυαλό του, κάτι με το ποδόσφαιρο, η προπονητική ήρθε μετά.
Ήταν ένας επιθετικογενής μέσος που έφτασε ως την Serie D, αλλά περισσότερο έπαιζε για τη χαρά του παιχνιδιού, για τη φάση.
Είναι της σχολής Αρίγκο Σάκι, Μάσιμο Αλέγκρι, που δεν έπαιξαν ποτέ ποδόσφαιρο αξιώσεων, υπάρχει ένα ρητό στην Ιταλία για τους προπονητές αυτής της… σχολής: “Για να γίνεις καλός αναβάτης, δεν χρειάζεται νωρίτερα να έχεις υπάρξει… άλογο”!
Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Ρώμης με πτυχίο (έκανε αργότερα και μεταπτυχιακές σπουδές) πάνω στις επιστήμες και στις τεχνικές της προπόνησης. Γυμναστής, με λίγα λόγια.
Η πρώτη του δουλειά ήταν στις ακαδημίες της Λάτσιο, προσπαθώντας να μάθει κινητικές δεξιότητες στα νέα παιδιά, να τους μάθει να ανακαλύψουν το σώμα τους και να το χρησιμοποιούν όσο καλύτερα γίνεται.
Μόνο που η Ιταλία ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει την φιλομάθεια του. Και συνάμα είναι μία χώρα που αν δεν έχεις υπάρξει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι δύσκολο, πολύπλοκο και κοστοβόρο να γίνεις προπονητής.
Βρήκε το πρόγραμμα Leonardo που αφορούσε αμειβόμενη άσκηση στο εξωτερικό και ως λάτρης του ισπανικού ποδοσφαίρου έστειλε αιτήσεις και βιογραφικό και στις 20 ομάδες της La Liga. Δεν του απάντησε καμία!
Μέχρι που μια μέρα ήρθε αυτό το τηλέφωνο που άλλαξε για πάντα την ζωή του. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η Λεβάντε, που ήθελε να του δώσει μια ευκαιρία στις ακαδημίες της ως βοηθό προπονητή στην ομάδα Juvenil A. Ο Αλέσιο έφτιαξε γρήγορα μία βαλίτσα και άφησε για πρώτη φορά την αιώνια πόλη το 2011, ώστε να ζήσει το όνειρο του.
Τίποτα δεν ήρθε εύκολα. Το πρόγραμμα ήταν αμειβόμενο, αλλά τα λεφτά λίγα. Τα δύο πρώτα χρόνια για να βγάλει τα προς το ζην πουλούσε τοπικά τρόφιμα σε ιταλικά εστιατόρια στην Βαλένθια.
Σταδιακά, άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά της ιεραρχίας των ακαδημιών της Λεβάντε. Η πρώτη του εμπειρία ήταν με την ομάδα Alevin D, μετά η Infantil E, η Infantil Ψ, η Juvenil Β και μετά η Juvenil A, με την οποία την σεζόν 2018-19 έφτασε ως τα ημιτελικά του Copa Del Rey.
Δεν φοβήθηκε ποτέ την δουλειά, όποιος κι αν ήταν ο βαθμός δυσκολίας. Η πρώτη του αποστολή, η πρώτη βουτιά στα βαθιά ήταν να αναλάβει μεσούσης της σεζόν 2020-21 την Λεβάντε Β’, που τότε έπαιζε στην Segunda Division. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, την έσωσε!
Η επόμενη αποστολή ήταν ακόμα πιο δύσκολη. Η σεζόν 2021-22 ξεκίνησε εφιαλτικά για την Λεβάντε που μετά από τις πρώτες 15 αγωνιστικές δεν είχε νίκη στην μεγάλη κατηγορία.
Κανείς δεν ήθελε να αναλάβει το χάος που είχε δημιουργήσει ο Χαβιέρ Περέιρα. Ο κασκαντέρ Αλέσιο Λίσι πήρε τη δουλειά και την προαγωγή χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ήταν μόλις 36 ετών, ο νεότερος πρώτος προπονητής στις επαγγελματικές κατηγορίες της Ισπανίας, με μηδενική εμπειρία / προϋπηρεσία και παραλάμβανε καμμένη γη. Δεν τον ένοιαξε καθόλου.
Στα επόμενα 23 παιχνίδια, η Λεβάντε πήρε 28 βαθμούς, έκανε 8 νίκες, άγγιξε το θαύμα, αλλά η παραμονή δεν ήρθε ποτέ!
Η επόμενη αποστολή ήταν ακόμα πιο δύσκολη. Σχεδόν αδύνατη. Η Μιραντές μία μικρούλα ομάδα στην επαρχία του Μπούργος, τον προσέλαβε για να χτίσει μία ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία, με στόχο την παραμονή.
Η 17η θέση τη σεζόν 2023-24 πανηγυρίστηκε σαν άνοδος. Μόνο που το καλοκαίρι του 2024, η πίστα έγινε ακόμα πιο δύσκολη. Σχεδόν απελπιστική.
Στο ρόστερ είχαν μείνει μόνο 6 (!) παίκτες και καθόλου λεφτά για μεταγραφές. Τρεις αμυντικοί και τρεις μέσοι, αυτοί ήταν όλοι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, οι υπόλοιποι ήταν παιδιά της ομάδας νέων που έπαιζαν στο ερασιτεχνικό.
Η σκέψη ήταν να ακυρωθούν τα πρώτα φιλικά, αφού εγκυμονούσε ο κίνδυνος διασυρμού. Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα εκτός από δύο πράγματα: πίστη και ελπίδα.
Ο αθλητικός διευθυντής Αλφρέδο Μερίνο γέμισε την ομάδα με δανεικούς κι ελεύθερους για να φτιάξει ένα αξιοπρεπές ρόστερ, χωρίς να έχει ιδέα για αυτό που θα ακολουθούσε.
“Ήταν ίσως η πιο δύσκολη προετοιμασία της καριέρας μου, αλλά διατήρησα την πίστη μου στο προπονητικό επιτελείο και στο σύλλογο. Αυτή η εσωτερική πίστη και πεποίθηση μας έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουμε χωρίς να σταματήσουμε ποτέ.
Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, προσπαθούσα να δίνω το 100% ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, χωρίς να σκέφτομαι τι μου λείπει και εστιάζοντας αποκλειστικά σε αυτό που μπορώ να ελέγξω. Είναι κάτι που κουβαλάω μαζί μου από τότε που ξεκίνησα ως προπονητής φυσικής κατάστασης στη Λάτσιο και το διατηρώ έκτοτε”, θυμάται.
Πάντα χτίζει τις ομάδες του από πίσω προς τα μπροστά. Διότι αν κρατάς το μηδέν, αν δεν χάνεις, υπάρχει κάτι πάνω στο οποίο μπορείς να πατήσεις: “Η συμβουλή που δίνω είναι να εξετάσουμε τα δυνατά σημεία που έχουμε στην ομάδα και πάνω εκεί να αρχίσουμε να χτίζουμε τα θεμέλια.
Κι αν δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, ειδικά στα πρώτα στάδια της σεζόν, αν μας λείπουν παίκτες ή αν η ομάδα δεν παίζει καλά, τότε πρέπει να ξεκινήσουμε προσπαθώντας να είμαστε σταθεροί αμυντικά, γιατί κάθε φορά που κρατάς ανέπαφη την εστία σου παίρνεις τουλάχιστον έναν βαθμό και από εκεί μπορείς να χτίσεις και να ενσωματώσεις περισσότερες ιδέες. Αλλά είναι πάντα σημαντικό να έχεις πίστη και να πιστεύεις στην καθημερινότητα», λέει χαρακτηριστικά.
Εκείνη η Μιραντές είναι η ομάδα των ονείρων του. Ακόμα διατηρεί επαφές με τους περισσότερους παίκτες. Όλοι συνηθίσουν να λένε τις ομάδες τους “οικογένειες”, αλλά η προπέρσινη Μιραντές ήταν όντως μία τέτοια.
Έχασε την απευθείας άνοδο στην Primera Division (δεν έχει ανέβει ποτέ στην 99χρονη ιστορία της) την τελευταία αγωνιστική, απέκλεισε την Σανταντέρ στον ημιτελικό ανόδου, όμως η Οβιέδο ήταν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στους διπλούς τελικούς.
Εκείνος ο επαναληπτικός στο “Κάρλος Ταρτιέρε”, όπου η Μιραντές προηγήθηκε, μα λύγισε στην επανάληψη με 3-1 παίζει σαν λούπα στο κεφάλι του, είναι το παιχνίδι που θα ήθελε να ξαναπαίξει, όσο κανένα άλλο στη ζωή του.
Η Μιραντές ήταν το μεγαλύτερο σχολείο για εκείνον, η ομάδα που τον σημάδεψε όσο καμία άλλη: “Στο τέλος, δεν έχει σημασία μόνο το πού καταλήγεις, αλλά και τι βιώνεις στην πορεία. Είμαι βαθιά ευγνώμων στον Μιράντες επειδή περάσαμε δύο εξαιρετικά χρόνια σε έναν σύλλογο που είναι μικρός σε δομή αλλά τεράστιος σε νοοτροπία, με ανθρώπους που κάνουν τα πάντα ευκολότερα κάθε μέρα”.
Όταν έχεις καταφέρει να στήσεις ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, ξεκινώντας την προετοιμασία με 6 επαγγελματίες, τίποτα δεν μπορεί να σε φοβίσει, καμία ποδοσφαιρική πρόκληση δεν είναι ακατόρθωτη.
Ο Λίσι χρειάστηκε να γίνει εφευρετικός, να βρει γρήγορες λύσεις για να τους ενσωματώσει στο γκρουπ και να τους βάλει στο κλίμα της ομάδας που θέλει να φτιάξει: “Όταν φτάνουν νέοι παίκτες, έχω πάντα μια πολύ μεγάλη συνάντηση με τον καθένα. Συζητάμε για την καριέρα τους, την οικογένεια τους, τη ζωή τους, το κίνητρο τους, τους εξηγώ λεπτομερώς τι θέλω από αυτούς.»
Ο Ιταλός είναι ένας πολύ ανθρώπινος και προσβάσιμος άνθρωπος. Ένας γήινος τεχνικός, που σπάνια εκνευρίζεται και χάνει τον έλεγχο. Λάτρης της τεχνολογίας, του αρέσει να διδάσκει μέσω βίντεο, σε βαθμό εμμονικής λεπτομέρειας.
Κι αντίθετα με ότι αναπαράγεται, όχι δεν είναι λάτρης του 5-3-2, ούτε λατρεύει να παίζει αμυντικά. Αυτό εξαρτάται από το υλικό της ομάδας και από τον αντίπαλο.
Σε όλο τον δεύτερο γύρο φέτος με την Οσασούνα έπαιξε με τετράδα στην άμυνα, έτσι ας πούμε (4-2-3-1) γονάτισε φέτος την Ρεάλ Μαδρίτης στο Ελ Σάδαρ με 2-1.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του προπονητικό Φρανκενσταϊν, αφού προσπαθεί να κοπιάρει πράγματα από τους κορυφαίους, τον Πεπ, τον Μουρίνιο, τον Κλοπ, αλλά κι από συμπατριώτες του όπως ο Κόντε, ο Σπαλέτι, ο Τζέμαν. Το ποδόσφαιρο άλλωστε αλλάζει, εξελίσσεται, προοδεύει κάθε μέρα. Κι όποιος δεν προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, απλώς τον προσπερνάει η εποχή του.
Πέρσι το καλοκαίρι πήρε ακόμα επικίνδυνη απόφαση καριέρας. Επέλεξε να εργαστεί στην Οσασούνα, που από το 2018 ως το 2024 είχε λατρέψει παράφορα τον Χακόμπα Αρασάτε και δεν μπορούσε να αποδεχθεί εύκολα έναν νέο προπονητή.
Το ξεκίνημα στην Παμπλόνα ήταν απίθανα ανηφορικό με πολλούς τραυματισμούς, γκρίνια και 8 ήττες στα πρώτα 13 παιχνίδια, όμως ο πεισματάρης Ιταλός κατάφερε να το γυρίσει. Ένα σερί νικών έφερε την Οσασούνα σε ευρωπαϊκή τροχιά, όμως η αίσθηση ότι η παραμονή εξασφαλίστηκε από νωρίς έκανε την ομάδα να σβήσει χωρίς λόγο.
Η ομάδα της Παμπλόνα τελείωσε την σεζόν με 5 σερί ήττες, το όριο παραμονής ανέβηκε τρελά στους 42 πόντους και εντέλει η ομάδα του σώθηκε στην διαφορά τερμάτων, όχι όμως και η θέση εργασίας του.
Ανήκει στην προπονητική νουβέλ βαγκ, θα ήταν αδύνατον να μην του αρέσουν τα νιάτα, η νέα γενιά, η προώθηση και η εξέλιξη παικτών. Στη Μιράντες, σχεδόν χωρίς αληθινή ακαδημία, τρεις παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους την πρώτη χρονιά και δύο τη δεύτερη. Στην Παμπλόνα πιστώνεται την έκρηξη του Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος έκανε πριν από λίγες ημέρες το άλμα από την Οσασούνα, στη Λίβερπουλ!
Δεν θα φοβηθεί να πάρει ρίσκα, χωρίς όμως να θέλει να κάψει κανέναν παίκτη του. Κάθε του απόφαση είναι προϊόν μελέτης, ψυχολογικής και τακτικής προετοιμασίας, η λέξη ευκαιρία κρύβει πάντα πίσω της ένα δίκοπο μαχαίρι.
Η αγαπημένη του λέξη στα ισπανικά, αυτή που έλεγε κάθε μέρα στους παίκτες του είναι το ρήμα disfrutar, που σημαίνει απολαμβάνω.
Δεν παρέλειπε ποτέ να υπενθυμίζει στους παίκτες του, αλλά και στον ίδιο, πως πρέπει να απολαμβάνουν τα πράγματα, τη στιγμή, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.
Η ζωή φαίνεται φέρνει στον Αλέσιο Λίσι άλλη μία πολύπλοκη και δύσκολη αποστολή.
Να διαδεχθεί στον ΠΑΟΚ τον πιο πετυχημένο και πλέον μακροβιότερο προπονητή στην ιστορία του.
Σιγά, το δύσκολο.
Για κάποιον που πήγε να ανέβει στην Primera Division με ένα… χωριό που ξεκίνησε προετοιμασία με 6 παίκτες, ο Δικέφαλος παίζει να είναι η πιο προνομιούχα θέση που είχε ποτέ στη ζωή του ..
οι πρώτες του ομάδες ακούγονται περισσότερο σαν φαρμακα σε συνταγή γιατρού
δύσκολα τα πράγματα, χρόνος ανάγνωσης 8' λεπτα
είναι της σχολής αρίγκο σάκι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Shivaspace την Σάβ 20 Ιουν 2026, 00:18, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- These users thanked the author Shivaspace for the post:
- Mica
-
john4serres
- Δημοσιεύσεις: 33962
- Εγγραφή: Σάβ 07 Φεβ 2009, 12:00
Re: Νέος προπονητής
Μέσα στη Λεβάντε έγινε αυτό φιλε, το ειχα δει ολο το ματς. Έγκλημα Ερέρα, από εναν τερματοφύλακα πολύ ικανό αλλά η κίνηση του ήταν ύποπτη. .Unpsofable78 έγραψε: Παρ 19 Ιουν 2026, 23:26 PablitoV2
Στο 0 στα 5 λοιπόν των τελευταίων αγωνιστικών, ήταν και δύο ήττες από Μπαρτσα και Ατλετικο Μαδρίτης.
Για την ακρίβεια 34η αγωνιστική έχασαν 1-2 από την Μπαρτσα.
Παρα την ήττα, ήταν ακόμη από τους διεκδικητές ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Την 35/38 αγωνιστική προηγήθηκαν με 0-2 μέσα στην Οβιεδο που καιγόταν για βαθμους. Αποβλήθηκε με κόκκινη ο τερματοφυλακας τους, με αποτέλεσμα να γυρίσει το ματς η Οβιεδο.
Η Οσασούνα κρατούσε με νύχια και με δόντια. Στο 90 μιλησε το αριθμητικο πλεονεκτημα, οι γηπεδουχοι γεμισαν την αντιπαλη περιοχή.
Προπονητης ο Πορτογάλος Λουις Κάστρο.
- These users thanked the author john4serres for the post:
- Unpsofable78
Re: Νέος προπονητής
Ιβιτς κ αμπελ επισης ηταν καλοι προπονητες, ασχετως αν με τον αμπελ εν τελει δεν κολλησε το πραγμα. Δες τι επιλογες εχουν κανει αντιστοιχα οι ανταγωνξστες αυτα τα χρονιαbarlow4 έγραψε: Σάβ 20 Ιουν 2026, 00:13 Ποιο αστρο. Στα 13 χρονια ενας του βγηκε κ αυτον τον εδιωξε χωρις ποτε να εξηγησει το σκεπτικο του.
Re: Νέος προπονητής
Κάποιες πρώτες σκέψεις για τον νέο προπονητή μας.
Πολύ συμπαθητική φατσούλα έχει. Δεν ξέρω αν έχει μούτρα ΠΑΟΚ, πάντως είναι ομορφόπαιδο.
Μου φάνηκε σαν σωσίας του Πατρίσιο Καμπς φυσιογνωμικά, αλλά μετά μου ήρθε στο μυαλό και ο Παύλος ο Δερμιτζάκης.
Τώρα αν πήραμε τον Ιταλό Παύλο Δερμιτζάκη της Ισπανίας δεν ξέρω, γιατί ο Δερμιτζάκης είχε παίξει και λίγο ποδόσφαιρο, αυτός είναι της σχολής ότι για να γίνεις αναβάτης δεν χρειάζεται να έχεις γίνει πρώτα άλογο, όπως μας ενημερώνει με γλαφυρότητα και ο (συγ)γραφέας - δημοσιογράφος κος Μηλιός.
Μένει να φανεί, αν θα μας βγει νεός Στανόγεβιτς ή νέος Μπερέτα, λόγω της Ιταλικής καταγωγής ή πήραμε το νέο ανερχόμενο ταλέντο των πάγκων που θα μας κάνει όλους να τρίβουμε τα μάτια μας.
Όπως και να έχει, το βιογραφικό του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ευελπιστούμε όλοι αυτοί (ποιοί;;; άραγε) που τον έψαξαν να έχουν στοχεύσει bullseye και να τον πιστεύουν.
Δεν ξέρω τι απαιτήσεις σε μπάτζετ και ρόστερ μπορεί να έχει από την Διοίκηση ένας νέος, μάλλον ανερχόμενος (;;;;) προπονητής.
Ό,τι απαιτήσεις και να έχει ή να μην έχει, πρέπει να στηριχτεί με ρόστερ και μπάτζετ.
Δεν μπορεί να έχουμε απαίτηση να βγάλει λαγούς από το καπέλο, σαν μαθητευόμενος μάγος ή Χάρι Πότερ.
Ούτε μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να καταπίνει σπαθιά.
Πρέπει να τον στηρίξουν έμπρακτα, αλλιώς δεν θα μακροημερεύσει.
Πολύ συμπαθητική φατσούλα έχει. Δεν ξέρω αν έχει μούτρα ΠΑΟΚ, πάντως είναι ομορφόπαιδο.
Μου φάνηκε σαν σωσίας του Πατρίσιο Καμπς φυσιογνωμικά, αλλά μετά μου ήρθε στο μυαλό και ο Παύλος ο Δερμιτζάκης.
Τώρα αν πήραμε τον Ιταλό Παύλο Δερμιτζάκη της Ισπανίας δεν ξέρω, γιατί ο Δερμιτζάκης είχε παίξει και λίγο ποδόσφαιρο, αυτός είναι της σχολής ότι για να γίνεις αναβάτης δεν χρειάζεται να έχεις γίνει πρώτα άλογο, όπως μας ενημερώνει με γλαφυρότητα και ο (συγ)γραφέας - δημοσιογράφος κος Μηλιός.
Μένει να φανεί, αν θα μας βγει νεός Στανόγεβιτς ή νέος Μπερέτα, λόγω της Ιταλικής καταγωγής ή πήραμε το νέο ανερχόμενο ταλέντο των πάγκων που θα μας κάνει όλους να τρίβουμε τα μάτια μας.
Όπως και να έχει, το βιογραφικό του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ευελπιστούμε όλοι αυτοί (ποιοί;;; άραγε) που τον έψαξαν να έχουν στοχεύσει bullseye και να τον πιστεύουν.
Δεν ξέρω τι απαιτήσεις σε μπάτζετ και ρόστερ μπορεί να έχει από την Διοίκηση ένας νέος, μάλλον ανερχόμενος (;;;;) προπονητής.
Ό,τι απαιτήσεις και να έχει ή να μην έχει, πρέπει να στηριχτεί με ρόστερ και μπάτζετ.
Δεν μπορεί να έχουμε απαίτηση να βγάλει λαγούς από το καπέλο, σαν μαθητευόμενος μάγος ή Χάρι Πότερ.
Ούτε μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να καταπίνει σπαθιά.
Πρέπει να τον στηρίξουν έμπρακτα, αλλιώς δεν θα μακροημερεύσει.
Re: Νέος προπονητής
Αχ ρε ρενέ. Ώρες ώρες νομίζω πως γράφουν 2 άτομα στο προφίλ σου. Κάτι σαν το 'prestige'..renegade έγραψε: Παρ 19 Ιουν 2026, 23:40 ...
Καλώς ή κακως στο ποδόσφαιρο ο καλύτερος προπονητής δεν είναι πάντοτε και ο καταλληλότερος
- These users thanked the author marsantos for the post (total 2):
- PoccoPicante, Unpsofable78
Re: Νέος προπονητής
Στανόγεβιτς, Τούντορ και ο καρδώνης (αν μπορεί να χρεωθεί στον ΙΒαν) ήταν οι χειρότερες επιλογές προπονητή στα 13 χρόνια του στον ΠΑΟΚ.
3/13 ήταν οι λάθος επιλογές το καλοκαίρι για την νέα σεαζον ή 2/12 αν βγάλεις τον Δωνη που ουσιαστικά τον φορτώθηκε.
Ο Τουντορ για κάποιο λόγο κάνει ακόμα καρειερα σε πολύ μεγάλο επίπεδο, ο Στανογιεβιτς ήταν το στοίχημα που έπιασε πάτο ο χειρότερος επι Σαββιδη.
Δεν έχω ιδέα αν θα είναι ο Ιταλός ή προκειψει κάτι αλλο, αλλά οποίος και να έρθει θα δούμε στη πορεία τι θα παρουσιάσει.
3/13 ήταν οι λάθος επιλογές το καλοκαίρι για την νέα σεαζον ή 2/12 αν βγάλεις τον Δωνη που ουσιαστικά τον φορτώθηκε.
Ο Τουντορ για κάποιο λόγο κάνει ακόμα καρειερα σε πολύ μεγάλο επίπεδο, ο Στανογιεβιτς ήταν το στοίχημα που έπιασε πάτο ο χειρότερος επι Σαββιδη.
Δεν έχω ιδέα αν θα είναι ο Ιταλός ή προκειψει κάτι αλλο, αλλά οποίος και να έρθει θα δούμε στη πορεία τι θα παρουσιάσει.
Re: Νέος προπονητής
Από σένα πάντως θα υπήρχε αντίδραση ακόμη και τον Γκουαρντιόλα να έφερνε η διοίκησηmarkos4 έγραψε: Σάβ 20 Ιουν 2026, 00:04 Κόλπο της διοίκησης..Σου λέει θα βγάλω στη φόρα ότι χειρότερο μπορώ (Πουσιτς) έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις φέρνοντας τον Λισι.
- These users thanked the author tolis14 for the post (total 6):
- navigator11, paok apo epilogi, Unpsofable78, GEOL, Mica, Ally Samagoal