Νέος προπονητής

Άβαταρ μέλους
rockcity4

Re: Νέος προπονητής

Δημοσίευση από rockcity4 »

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιους τομείς του Πουσιτςμπολ (sic) που εστίασα:

Νούμερο 1: PPDA

Εικόνα

Ο Πούσιτς, ξεκάθαρα επηρεασμένος από τον πρώην προϊστάμενό του Άρνε Σλοτ, διατηρεί χαμηλά νούμερα PPDA, γεγονός που επιβεβαιώνει πως πράγματι γουστάρει την επίθεση και ειδικότερα το counter-pressing. Ενδεικτικά ο ΠΑΟΚ βάσει του ίδιου εργαλείου σημείωνε 9.41 PPDA ανά παιχνίδι φέτος.

Νούμερο 2: FIELD TILT-POSSESSION

Εικόνα

Το field tilt είναι ένδειξη του ποσοστού κατοχής και κυρίως ενεργειών στο τελευταίο τρίτο. Σε αυτό η Αλ Τζαζίρα σημειώνει 54%, ενώ ο μ.ο κατοχής της ομάδας του Πούσιτς είναι στο 53.5%. Αυτό στα μάτια μου δείχνει πως παρόλο που πιέζει πολύ (νούμερο 1) ο Πούσιτς προτιμά τον έλεγχο του παιχνιδιού και το build-up προς μια καλή φάση, παρά την άμεση επίθεση με το που ανακτηθεί η κατοχή.

Νούμερο 3: Κυριαρχία παιχνιδιών βάσει xGD

Τα παιχνίδια που η Αλ Τζαζίρα ήταν ανώτερη από τον αντίπαλο (xGD >0.4xG): 14
Τα παιχνίδια που η Αλ Τζαζίρα ήταν χειρότερη από τον αντίπαλο (xGD >0.4xG υπέρ του αντιπάλου): 8
Τα παιχνίδια που η Αλ Τζαζίρα ήταν ισοδύναμη με τον αντίπαλο: 3
Άβαταρ μέλους
episimos73

Δημοσίευση από episimos73 »

Θα τον αγαπήσεις με τον καιρό...ή όχι. Άντε να δούμε κάτι καινούριο τουλάχιστον.
These users thanked the author episimos73 for the post (total 2):
rockcity4, ΚΩΣΤΑΣ2019
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Kabamaru11 έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 20:46
renegade έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 20:29
Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 09:55 .
Σε
Σε άλλα νέα, η τακτική της ΠΑΕ αποδίδει. Καθυστερεί τόσο πολύ την ανακοίνωση που στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι κι ανακουφισμένοι που ήρθε ο Πούσιτς και δεν κατέβηκε ο ΑΑ από τα γραφεία να ξεκινήσει την προετοιμασία.
Αν μπορέσεις κάποια στιγμή κάτσε και δες κάποιο ματσάκι της Σαχτάρ.
Νομίζω ότι αυτό που θα δεις θα σου αρέσει.
Ξεκάθαρη φιλοσοφία και ωραίες ιδέες
Δουλεμενη ομάδα σε διαφορετικά πεδία του παιχνιδιού,από το μπιλτ απ' από πίσω μέχρι το τρανζισιον και το παιχνίδι πίσω από την μπάλα
Προσωπικά δεν με νοιάζει αν βγήκε τρίτος με μια ομάδα που έκανε προπονήσεις έξω από το Κίεβο,έπαιζε τα εντός του πρωταθλήματος στο Λβιβ και τα Ευρωπαϊκά στην Γερμανία

https://footballia.eu/matches/dynamo-ky ... -2024-2025
Σου αρεσει σαν επιλογη δηλαδη;Πιστευεις οτι θα ταιριαξει εδω;Μπορουν οι ΛΜ/ΑΒ να τον βοηθησουν κυριως μεσα στα αποδυτηρια;

Ρωταω,δεν κατακρινω την αποψη σου,μιας που ειδες κ καποια ματς της Σαχταρ,θα ηθελα να διαβασω την σκεψη σου.
Η επιλογή είναι μια κανονική επιλογή αυτό προσπαθώ να πω δυο μέρες τώρα.
Τα δεν έχει βιογραφικό,είναι 55 με δύο χρόνια καριέρας τα ακούω βερεσε και δεν είναι ούτε για το καφενείο.
Ο άνθρωπος στην σαχτάρ τουλάχιστον είχε ωραίες ιδέες, καλοδιατηρημένη ομάδα με πολλούς αυτοματισμούς... και όχι δεν ήταν όσα φάμε και όσα βάλουμε στα σοβαρά παιχνίδια
Ναι στα μικρά παιχνίδια πρωταθλήματος είχε προβλήματα αλλά αυτό εγώ δεν μπορώ να το δω ως αποκλειστικό δικό του φταίξιμο όταν οι μισοί τουλάχιστον από την ενδεκάδα ήταν κάτω από τα 22.

Επιβάλλεται να τον βοηθήσουν οι Μάτος και βιερίνια ( κυρίως δουλειά του δεύτερου)
These users thanked the author renegade for the post (total 7):
DamoN, paokkerkir, Kabamaru11, paok apo epilogi, ΚΩΣΤΑΣ2019, Logistis, Ally Samagoal
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Πρεσινκ στις πρώτες δύο τρεις πάσες δλδ μόλις χάσει τη μπάλα, μπιλντ απ, όχι βιαστικές επιθέσεις...

Μήπως αλλάζει και φορ με φορ , χαφ με χαφ στο 65?
These users thanked the author Parolos for the post (total 7):
DamoN, rockcity4, paok apo epilogi, blackzi, magdy, Ally Samagoal, Apeiroelaxistos
DamoN

Δημοσίευση από DamoN »

Επειδή δεν μου αρέσει ούτε έξυπνος να το παίζω ούτε έχω άποψη αν δεν έχω δει κάτι ,οπότε δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο πουσιτς , διαβάζοντας το τοπικ τόσες μέρες που δεν μπορώ να γράψω μου γεννήθηκε μια απορία .
Εγώ που δεν είμαι ηθοποιός αλλά έχω παίξει σε κάποιες παραστάσεις μικρός στο σχολείο , μπορώ να γίνω προπονητής της Σαχτάρ ;
These users thanked the author DamoN for the post (total 3):
navigator11, ΚΩΣΤΑΣ2019, Apeiroelaxistos
Άβαταρ μέλους
OIKODOMOS

Δημοσίευση από OIKODOMOS »

Parolos έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 21:10 Πρεσινκ στις πρώτες δύο τρεις πάσες δλδ μόλις χάσει τη μπάλα, μπιλντ απ, όχι βιαστικές επιθέσεις...

Μήπως αλλάζει και φορ με φορ , χαφ με χαφ στο 65?
xaxaxaxaxaax
Άβαταρ μέλους
OIKODOMOS

Δημοσίευση από OIKODOMOS »

Περιεργο που σημερα λεγανε οτι θα ανακοινωθει και ακομα τιποτα. Λετε να γινει ανατροπη τελευταια στιγμη?
Dimitrisou

Δημοσίευση από Dimitrisou »

Asimos_Reload έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 19:14 Για να τελειώνουμε, αυτός που πρότεινε και αυτός που ενέκρινε τον Πουσιτς είναι για τα καλαμπόκια. Ο τύπος απλά δεν έχει βιογραφικό. Το καταλαβαίνουμε όλοι; Ο τύπος ειναι για Ατρομητο, ΑΕΛ και Πανσεραικό Αντε και Κουλα. Μεχρι εκει.

Μην ακουσω οτι μπορει να βγει λαχειο και μαλακιες γιατι και η υπομονη εχει και τα ορια της. Φέρτε έναν προπονητη με παραστασεις, ΠΛΗΡΩΣΤΕ μια φορα επιτελους ή κρατήστε το Ρατσβάν.

Φιλικά και με αγάπη εκεί στην ΠΑΕ.
Τόσα χρόνια όλοι έρχονται τζάμπα δηλαδή;
Μωρέ μπράβο τον Ιβάν..
These users thanked the author Dimitrisou for the post (total 4):
DamoN, ΚΩΣΤΑΣ2019, paok apo epilogi, Unpsofable78
Άβαταρ μέλους
Kabamaru11

Δημοσίευση από Kabamaru11 »

Maxpaok έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 20:50 Τι εννοείς να τον βοηθήσουν στα αποδυτήρια?
Ευκολα καταλαβαινεις τι εννοω.Εννοω πως αν υπαρχουν παικτες που μπορει να στραβωσουν με τον νεο προπονητη,ο Αντελινο να μπει μπροστα για υποστηριξη.Ειναι ισως απο τα πιο σημαντικα πραγματα μεσα σε μια ομαδα,τα καλα αποδυτηρια,το καλο κλιμα.
These users thanked the author Kabamaru11 for the post:
Maxpaok
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Κάνεις δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν ο Πούσιτς θα πετύχει στον ΠΑΟΚ ή αν θα φύγει πριν την παρέλαση, εγώ δεν βρήκα χρόνο να παρακολουθήσω κάποιον αγώνα για να δω πώς παίζει και ποιές είναι οι αρχές του (όχι ότι άμα έβλεπα θα είχα και το μάτι για να κρίνω) αλλά στο αστείο (όπως χαρακτηρίζεται) βιογραφικό του βλέπω ότι:

- Η ποδοσφαιρική του καριέρα είναι ανύπαρκτη (άρα κανένας δεν του χαρίστηκε και δεν του έδωσε κάποια δουλειά λόγω του ονόματος του)
- Ξεκίνησε ως προπονητής σε ομάδες φούτσαλ
- Στα πρώτα χρόνια επέλεξε να φύγει από την φούσκα της Ολλανδίας για να πάει βοηθός στο Αζερμπαϊτζάν
- Επέστρεψε στην Ολλανδία και ανέβασε την Τβέντε ως πρωταθλήτρια
- Επέλεξε να φύγει από το επιτελείο του Σλοτ για να πάει πρώτος προπονητής στην εμπόλεμη Ουκρανία όπου πήρε Νταμπλ την πρώτη χρονιά και κύπελλο την δεύτερη
- Έρχεται στον ΠΑΟΚ γνωρίζοντας ότι διαδέχεται τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου

Αυτά μου δείχνουν ότι δεν φαίνεται και τόσο ...Πούσιτς αλλά...ΠούΤσιτς

Προφανώς και δεν είναι κάποιος που σκορπάει ενθουσιασμό αλλά φαίνεται κάποιος που στην καριέρα του ήταν underdog και δεν φοβήθηκε τις δύσκολες αποστολές (αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές) προσωπικά αυτά με καθησυχάζουν περισσότερο από κάποιον με μοντέρνα τακτική προσέγγιση σε ομάδες με την πίεση της Βιζέλα, της Τοντέλα και της Πορτιμονένσε.

Ας του ευχηθούμε καλή τύχη και να μας οδηγήσει σε κωλοτούμπες (στις οποίες έτσι κι αλλιώς είμαστε καθηγητές). Στην χειρότερη δεν θα μας βγει και θα ψάξουμε τον επόμενο σε λίγους μήνες, όλες οι ομάδες σε όλα τα πρωταθλήματα περνάνε από τέτοιες φάσεις.
These users thanked the author Σουριναμέζος for the post (total 7):
Mica, MagdiTolba, Logistis, SCIFO, paok apo epilogi, rockcity4, renegade
embuji

Δημοσίευση από embuji »

Kabamaru11 έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 21:24
Maxpaok έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 20:50 Τι εννοείς να τον βοηθήσουν στα αποδυτήρια?
Ευκολα καταλαβαινεις τι εννοω.Εννοω πως αν υπαρχουν παικτες που μπορει να στραβωσουν με τον νεο προπονητη,ο Αντελινο να μπει μπροστα για υποστηριξη.Ειναι ισως απο τα πιο σημαντικα πραγματα μεσα σε μια ομαδα,τα καλα αποδυτηρια,το καλο κλιμα.
Αυτο μπορει να το κανει μια φορα, αντε δυο. Μετα ειναι δουλεια του προπονητη να εχει τα αποδυτηρια δικα του. Αν πρεπει να επεμβαινει ο βιερινια παραπανω εχουμε προβλημα.

κατι σχολια πιο πανω διαβασα την λεξη "πουσιτσμπολ" και μου ηρθε σκοτοδινη.
These users thanked the author embuji for the post:
Dimitris_L4
Developer4

Δημοσίευση από Developer4 »

renegade έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 21:09
Kabamaru11 έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 20:46
renegade έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 20:29
Αν μπορέσεις κάποια στιγμή κάτσε και δες κάποιο ματσάκι της Σαχτάρ.
Νομίζω ότι αυτό που θα δεις θα σου αρέσει.
Ξεκάθαρη φιλοσοφία και ωραίες ιδέες
Δουλεμενη ομάδα σε διαφορετικά πεδία του παιχνιδιού,από το μπιλτ απ' από πίσω μέχρι το τρανζισιον και το παιχνίδι πίσω από την μπάλα
Προσωπικά δεν με νοιάζει αν βγήκε τρίτος με μια ομάδα που έκανε προπονήσεις έξω από το Κίεβο,έπαιζε τα εντός του πρωταθλήματος στο Λβιβ και τα Ευρωπαϊκά στην Γερμανία

https://footballia.eu/matches/dynamo-ky ... -2024-2025
Σου αρεσει σαν επιλογη δηλαδη;Πιστευεις οτι θα ταιριαξει εδω;Μπορουν οι ΛΜ/ΑΒ να τον βοηθησουν κυριως μεσα στα αποδυτηρια;

Ρωταω,δεν κατακρινω την αποψη σου,μιας που ειδες κ καποια ματς της Σαχταρ,θα ηθελα να διαβασω την σκεψη σου.
Η επιλογή είναι μια κανονική επιλογή αυτό προσπαθώ να πω δυο μέρες τώρα.
Τα δεν έχει βιογραφικό,είναι 55 με δύο χρόνια καριέρας τα ακούω βερεσε και δεν είναι ούτε για το καφενείο.
Ο άνθρωπος στην σαχτάρ τουλάχιστον είχε ωραίες ιδέες, καλοδιατηρημένη ομάδα με πολλούς αυτοματισμούς... και όχι δεν ήταν όσα φάμε και όσα βάλουμε στα σοβαρά παιχνίδια
Ναι στα μικρά παιχνίδια πρωταθλήματος είχε προβλήματα αλλά αυτό εγώ δεν μπορώ να το δω ως αποκλειστικό δικό του φταίξιμο όταν οι μισοί τουλάχιστον από την ενδεκάδα ήταν κάτω από τα 22.

Επιβάλλεται να τον βοηθήσουν οι Μάτος και βιερίνια ( κυρίως δουλειά του δεύτερου)
Τη μια φταίει ο πόλεμος και τα ταξίδια (εξάλλου αν υπήρχε κανονικότητα θα πήγαινε στη ... Σαχτάρ), την άλλη το ότι του έφυγαν παίκτες και τώρα ότι οι μισοί ήταν κάτω των 22... Οι ιδέες μπορεί να ήταν ωραίες, την 3η θέση πάντως για τη Σαχτάρ μάλλον σπάνια τη λες και όχι ωραία...

Οψομεθα, εμείς του καφενείου αγαπητέ, να δούμε τι θα δούμε...
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Προτείνω από τώρα όπως οι φαν του Άγγελου και του Ραζβάν ονομάστηκαν Αγγελόσκυλα και Ραζβανόσκυλα, οι φαν του Πούσιτς (με μια ελεύθερη μετάφραση) να ονομαστούν Μου*όσκυλα
Asimos_Reload

Δημοσίευση από Asimos_Reload »

Dimitrisou έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 21:20
Asimos_Reload έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 19:14 Για να τελειώνουμε, αυτός που πρότεινε και αυτός που ενέκρινε τον Πουσιτς είναι για τα καλαμπόκια. Ο τύπος απλά δεν έχει βιογραφικό. Το καταλαβαίνουμε όλοι; Ο τύπος ειναι για Ατρομητο, ΑΕΛ και Πανσεραικό Αντε και Κουλα. Μεχρι εκει.

Μην ακουσω οτι μπορει να βγει λαχειο και μαλακιες γιατι και η υπομονη εχει και τα ορια της. Φέρτε έναν προπονητη με παραστασεις, ΠΛΗΡΩΣΤΕ μια φορα επιτελους ή κρατήστε το Ρατσβάν.

Φιλικά και με αγάπη εκεί στην ΠΑΕ.
Τόσα χρόνια όλοι έρχονται τζάμπα δηλαδή;
Μωρέ μπράβο τον Ιβάν..
Εσένα φίλε μου σε βλέπω να πέφτεις από πολύ ψηλό σύννεφο.
Άβαταρ μέλους
Kabamaru11

Δημοσίευση από Kabamaru11 »

Σουριναμέζος έγραψε: Πέμ 18 Ιουν 2026, 21:49 Προτείνω από τώρα όπως οι φαν του Άγγελου και του Ραζβάν ονομάστηκαν Αγγελόσκυλα και Ραζβανόσκυλα, οι φαν του Πούσιτς (με μια ελεύθερη μετάφραση) να ονομαστούν Μου*όσκυλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προπονητικό Team Ποδοσφαίρου”