Μεταγραφές καλοκαιριού 2026
- NikLiverpool
Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2026
marsantos έγραψε: Τρί 09 Ιουν 2026, 13:16Καλημέρα πυλώνα Makαρε!!
Η εμπειρία είναι κάτι συγκεκριμένο. Κάποιος που έχει σπουδάσει χωρίς να έχει ζήσει δεν έχει περισσότερη εμπειρία από κάποιον που έζησε κάτι.Πως μετριέται η εμπειρία και ποιοί είναι οι παράγοντες της βάσης;
Ένα στέλεχος που έχει σπουδάσει, χωρίς να το ζήσει, έχει περισσότερη εμπειρία από έναν που το έζησε (ποδοσφαιρικά εντός ομάδας, γράφεις και τις καταστάσεις) για χρόνια και στην συνέχεια γίνεται στέλεχος;
Αν κάποιος αποφοιτήσει από το παιδαγωγικό, όσες γνώσεις και να έχει, όσες δεξιότητες και να αποκτήσει, μόνο το βίωμα της πραγματικής τάξης θα τον βοηθήσει σταδιακά να σταθεί μέσα σε αυτήν.
Από την άλλη μιλάς για κάποιους που το έζησαν εντός ομάδας. Και πάλι όμως εδώ έχουμε μια ποιοτική διαφορά στην εμπειρία. Ένα παιδί έχει εμπειρία πολλών ετών από σχολική τάξη. Αυτό όμως δεν το καθιστά ικανό να εκμεταλλευτεί αυτήν την εμπειρία από διαφορετικό ρόλο και να γίνει δάσκαλος.
Η εμπειρία που έχουν τα συγκεκριμένα στελέχη είναι εμπειρία από διαφορετική θέση και δε συνεπάγεται και ικανότητα αξιοποίησής της όταν κληθούν να παίξουν το παιχνίδι με διαφορετικό ρόλο. Κάθε θέση κουβαλάει άλλο βάρος ειδικά όταν έχεις να κάνεις με διαχείριση και αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού.
Καταλαβαίνεις λοιπόν πως το αρχικό σου ερώτημα για το πώς μετριέται η εμπειρία και ποιοι είναι οι παράγοντες πάνω στους οποίους θα στηριχθούμε για να τη μετρήσουμε είναι ένα ερώτημα ανοιχτό, με πολλές οπτικές, πάνω στο οποίο θα μπορούσαμε να σταθούμε ώρες αμέτρητες.
Συμφωνούμε όμως πως είναι ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό; Για να το θέσω και αλλιώς.. Ο Αντρέ και ο Λεό, αν μείνουν 5 χρόνια στο ίδιο πόστο και με τις ίδιες αρμοδιότητες, θα είναι οι ίδιοι με αυτούς που είναι σήμερα;
Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως δεν είναι ικανοί και σήμερα. Υπάρχει και η ετερόφωτη εμπειρία την οποία κάποιοι άνθρωποι είναι ικανοί μέσω της παρατήρησης να αξιοποιήσουν. Αλλά ας μείνουμε εδώ.
Κοίτα, ίσως δεν το έγραψα καλά."Φοβάσαι" ότι δεν υπάρχει εμπειρία διαχείρισης, άρα και ρίσκου στο θέμα αλλαγής προπονητή;
Τι μας λέει ότι δεν θα γίνει, όχι επειδή είναι νέοι και δεν έχουν εμπειρία να το διαχειριστούν, αλλά ακριβώς επειδή γνωρίζουν πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και βλέποντας ακόμα και το ρόστερ(εδώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου), δεν είναι σοφή απόφαση να γίνει η μετάβαση τώρα;
Δείχνει στρατηγική απόφαση και κατανόηση της πραγματικότητας αυτό ή έλλειψη εμπειρίας διαχείρισης αλλά και ρίσκου;
Δεν έχω ανησυχία για κάτι, ούτε μπορώ να ξέρω με τι γνώμονα θα πάρουν μια απόφαση η οποία όπως λες μπορεί να πηγάζει από σοφία και γνώση του ΠΑΟΚ άρα και να μην προχωρήσουν σε μετάβαση.
Άλλο πράγμα προσπάθησα να πω. Είμαι έξω από το οικοσύστημα και προσπαθώ να βρω κάτι στο οποίο θα με βοηθήσει να καταλήξω στο τι θα γίνει. Γι' αυτό ξεκίνησα με την υπόθεση πως διώχνουν τον προπονητή, άρα δημιουργούνται κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες οι οποίες δε μου βγάζουν λογική στο να κληθούν να τις διαχειριστούν.
Το αν η απόφαση παραμονής πηγάζει από φόβο και απειρία στη διαχείριση του μετά ή προέρχεται από σοφία και γνώση του ΠΑΟΚ και του ρόστερ του δεν το ξέρω.
Βέβαια και οι 2 αυτές εκδοχές έχουν μια διαλεκτική σχέση μεταξύ τους που στο τέλος μπορεί να καταλήγουν να είναι το ίδιο νόμισμα
Δεν καταπιάνομαι λοιπόν με ποιο κριτήριο θα αποφασίσουν αλλά με το τι θα αποφασίσουν.
Εγώ που είμαι απ'έξω, ξεκινώντας ανάποδα προσπαθώ να μαντέψω ποιον δρόμο θα διαλέξουν.
Αυτή η ανάλυση περι εμπειρίας πολύ μου άρεσε. Θα ήθελά να θέσω και μια παράμετρο ακόμα όμως.
Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο αποκτείται αυτή η εμπειρία. Τι εννοώ με αυτό. Μπορεί να έχεις μια εταιρεία που αναπτύσει τα δικά της στελέχη. Μπορεί να περάσουν και δεκαετίες για αυτό. Εμπειρία τεράστια, γνώση στο αντικείμενο που έρχεται με τον καιρό. Αλλά και ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν έχουν εκτεθεί σε άλλα περιβάλλοντα, δέν έχουν συνεργαστεί με διαφορετικούς ανθρώπους και αντιλήψεις με αποτέλεσμα ασυνείδητα να έχουν περιορισμένους ορίζοντες. Γι αυτο και καλό είναι απο καιρό σε καιρό να μπαίνει νέο αίμα.
Για αυτό και χάρηκα με Μάτος. Εμπειρία μπορεί να μην έχει, θα αποκτήσει. Δούλεψε όμως και κάπου αλλού, θα έχει μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων.
Γι αυτό και δεν τρελλαίνομαι με την Κοντσάρεβα. Οκ απο ποδόσφαιρο δεν έχει ιδέα, αλλά δεν έχει και καμια εμπειρία πέραν των εταιρειών του Ιβάν. ¨οπως και οι περισσότεροι στην ΠΑΕ.
Τέλος και μην πυροβολείτε, δεν θα μου κακοφαινόταν η Σουλούκου γι αυτό και μόνο τον λόγο.
Ρούντιγκερ/Κρίστενσεν-> ανανεώνουν απλά δεν έχει ανακοινωθείmargas έγραψε: Τρί 09 Ιουν 2026, 14:57 Με οποιονδήποτε από τους πρώτους 3 πέφτει το αεροδρόμιο. Τεράστια συμβόλαια όμως στις ομάδες τους άρα κοιτάξτε λίγο πιο κάτω.
Στόουνς οτιδήποτε άλλο από το να μείνει στην Αγγλία δεν νομίζω να του είναι ελκυστικό (εκτός και αν είναι τρελό ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ και ήταν μέσα στο Χάιμπουρι μπέμπης
ο ΠαναθηναικοςMikeStr4 έγραψε: Τρί 09 Ιουν 2026, 14:56 Παίζει κάτι για Τσαπρα για εμάς ;;;
Γιατί το πρωί ο Κουλιανος είπε ότι τον θέλει ο γαύρος, αλλά τον πρόλαβαν άλλοι….με νοημα
Φευγάτος μου φαίνεται αυτόςrockcity4 έγραψε: Τρί 09 Ιουν 2026, 14:57 Ο Τσάπρας βλέπω να έρχεται ΜΟΝΟ αν φύγει ο Σάντσεζ, δεν βγάζει νόημα αλλιώς.
-
Ampalaeas_1926
Μακάρι να είναι ο Maripan της Τορίνο απ τη φάτσα κ μόνο εγκρίνεται
- These users thanked the author Ampalaeas_1926 for the post:
- rockcity4
Πέρσι ο βαζελος έσκασε 2 για Κυριακόπουλο αν θυμάμαι καλά. Εφόσον σαν κλάμπ αποφασίσαμε ότι θέλουμε Γιαννούλη αυτό το +1 είναι το οικονομικό μας ματωμα θεωρώ. Not bad αν λάβουμε υπόψη το opportunity cost συν ότι μιλάμε για Έλληνα για λίστες κλπ .
Τα 4 για τον γιαννουλη αν το σκεφτείς είναι πολλά. Είναι σίγουρα όμως λιγότερα από αυτά που θα δινόταν τα επόμενα χρόνια για τους αντιγιαννουληδες μεχρι να βρεθεί κάτι εκλεκτό.
- These users thanked the author margas for the post (total 3):
- Ριαν_Καπαγιαννιδης, st4this, makedonas1926
-
Ριαν_Καπαγιαννιδης
Ποντάρω Djimsiti. Ικανοποιεί όλα τα κριτήρια του ΠΑΟΚ:
-Άνω των 32, άρα έτοιμος να ανέβει από την Κ19.
-Ανατολικοευρωπαίος, όχι από καμιά φλώρικη σχολή που παίζουν ποσδοφαιρο, πσοδοφαιρο, πως το λένε.
-Από Ιταλία, γιατί δεν έχει αποτύχει μισή μεταγραφή μας από κει, κι αν παίρναμε και τον Κεντίρα θα κάναμε τρεμπλ.
-Είναι αργός, άρα θα μπορεί να παίζει με μπάλανς και μεντάλιτι.
-Δεν θα έχει μεταπωλητική αξία ώστε να φοβόμαστε μην έρθει καμιά Στουτγκάρδη.
-Είναι μεγάλος, οπότε δεν θα φταίει αυτός, θα φταίει κανένας Μύθου αν γίνει η στραβή.
-Ανατολικοευρωπαίος, όχι από καμιά φλώρικη σχολή που παίζουν ποσδοφαιρο, πσοδοφαιρο, πως το λένε.
-Από Ιταλία, γιατί δεν έχει αποτύχει μισή μεταγραφή μας από κει, κι αν παίρναμε και τον Κεντίρα θα κάναμε τρεμπλ.
-Είναι μεγάλος, οπότε δεν θα φταίει αυτός, θα φταίει κανένας Μύθου αν γίνει η στραβή.
- These users thanked the author Ριαν_Καπαγιαννιδης for the post (total 3):
- Patron, rockcity4, aivas19
- hasio_john
Ο γάβρος μπήκε σφήνα για τον Γιαννούλη μόνο και μόνο για να μας κάνει να πληρώσουμε παραπάνω!
Ήξεραν οι πούστηδες πως ο λαός θ' απαιτούσε να μην τον χάσουμε και ακόμα χειρότερα να πάει σε αυτούς, οπότε μας έπαιξαν βρώμικα ξέροντας ότι στο τέλος θα βάραγαν απόσυρση ενδιαφέροντος.
Εγώ προσωπικά τρελαίνομαι που θα βλέπω παιχταράδες εγχώριους στην ίδια ομάδα, Ντέλιας, Πέλκας, Ζαφείρης, Γιαννούλης, (φέρτε πίσω και Γιακούμ να γουστάρουμε), Μιχαηλίδης, Μύθου, κτλ Ευχαριστιέσαι να τους καμαρώνεις όλους στο χορτάρι, παιδιά που σέβονται την φανέλα και δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά συγχρόνως και παράδειγμα προς μίμηση σε όλα τα παιδάκια (και μη) που πάνε γήπεδο για να τους δουν και να τους μοιάσουν. Τα καλύτερα έρχονται, αν ενισχυθεί αυτή η ομάδα με 3-4 παιχταράδες ακόμα τότε ποιος μας πιάνει!! Αλλά ότι γίνει ας γίνει άμεσα που να ξεκινήσει η προετοιμασία εδώ και τώρα.
Ήξεραν οι πούστηδες πως ο λαός θ' απαιτούσε να μην τον χάσουμε και ακόμα χειρότερα να πάει σε αυτούς, οπότε μας έπαιξαν βρώμικα ξέροντας ότι στο τέλος θα βάραγαν απόσυρση ενδιαφέροντος.
Εγώ προσωπικά τρελαίνομαι που θα βλέπω παιχταράδες εγχώριους στην ίδια ομάδα, Ντέλιας, Πέλκας, Ζαφείρης, Γιαννούλης, (φέρτε πίσω και Γιακούμ να γουστάρουμε), Μιχαηλίδης, Μύθου, κτλ Ευχαριστιέσαι να τους καμαρώνεις όλους στο χορτάρι, παιδιά που σέβονται την φανέλα και δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά συγχρόνως και παράδειγμα προς μίμηση σε όλα τα παιδάκια (και μη) που πάνε γήπεδο για να τους δουν και να τους μοιάσουν. Τα καλύτερα έρχονται, αν ενισχυθεί αυτή η ομάδα με 3-4 παιχταράδες ακόμα τότε ποιος μας πιάνει!! Αλλά ότι γίνει ας γίνει άμεσα που να ξεκινήσει η προετοιμασία εδώ και τώρα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hasio_john την Τρί 09 Ιουν 2026, 15:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- These users thanked the author hasio_john for the post:
- DikefalosG4
Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Τρί 09 Ιουν 2026, 15:09 Ποντάρω Djimsiti. Ικανοποιεί όλα τα κριτήρια του ΠΑΟΚ:
Το μόνο που έχω να σημειώσω είναι πως υπάρχουν πρόσφατα δημοσιεύματα (Μάιος-μέχρι τώρα) που τον θέλουν να είναι ο πρώτος στόχος για πρώτη μεταγραφή της Μαρσέιγ, οπότε γιαυτό ας κρατάμε μια πισινή
- These users thanked the author rockcity4 for the post:
- Ριαν_Καπαγιαννιδης
-
Ριαν_Καπαγιαννιδης
Με έβαλες να το ψάξω και είδα μόνο μια πηγή στο τουίτερ. Μακάρι να ισχύει, ο τύπος έκανε καριέρα σε 3αδα πίσω, και φοβάμαι ότι σε μας θα χρειαστεί να κάνει πράγματα που δεν του είχαν ζητηθεί.rockcity4 έγραψε: Τρί 09 Ιουν 2026, 15:12Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Τρί 09 Ιουν 2026, 15:09 Ποντάρω Djimsiti. Ικανοποιεί όλα τα κριτήρια του ΠΑΟΚ:
Το μόνο που έχω να σημειώσω είναι πως υπάρχουν πρόσφατα δημοσιεύματα (Μάιος-μέχρι τώρα) που τον θέλουν να είναι ο πρώτος στόχος για πρώτη μεταγραφή της Μαρσέιγ, οπότε γιαυτό ας κρατάμε μια πισινή
- These users thanked the author Ριαν_Καπαγιαννιδης for the post:
- rockcity4
Εκόνγκ;blackzone44 έγραψε: Τρί 09 Ιουν 2026, 14:18 Άμα κλείσει τελικά ο Γιαννουλης και το μπακ που άκουσα σήμερα τότε ξεκινάει πολύ καλά το καλοκαίρι![]()
Είναι διαχρονικά ηγέτης της Αταλάντα στην άμυνα. Έγω όσο χρονών και να είναι, παίχτη που έχει εμπιστευτεί ο Γκασπερίνι δεν θα τον δω εύκολα με κακό μάτι 
ΥΓ Κάτι είχα δει πως τον κοίταγε και η Γιούβε τον παίχτη αν δεν με απατά η μνήμη μου
ΥΓ Κάτι είχα δει πως τον κοίταγε και η Γιούβε τον παίχτη αν δεν με απατά η μνήμη μου