Μεταγραφές Basketball 2026-2027

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις καλαθοσφαιριστών στην ομάδα μας...
PablitoV2

Re: Μεταγραφές Basketball 2026-2027

Δημοσίευση από PablitoV2 »

Να πω την αλήθεια, μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει πως θέλει να δομήσει το ρόστερ ο Τρινκερι. Αυτό που κάπως δε μου κάθεται καλά είναι ότι ενώ θα έχουμε μπατζετ στα 10εκ, αυτό «δε φαίνεται».

Τι θέλω να πω με αυτό, πχ ο Γκρει σε εμάς θα παίρνει περίπου 750κ (τα διπλάσια από ότι στην ΑΕΚ), θα παίζει όμως για 750k ή καλύτερα θα εξελιχθεί το παιχνίδι έτσι ώστε να παίζει γι αυτό το ποσό;

Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα βαρβάτο 3αρι, ένα 3αρι που θα κάνει αίσθηση.
Άβαταρ μέλους
Unpsofable78

Δημοσίευση από Unpsofable78 »

Scifo Συμφωνούμε σε πολλά. Απλά πέρα από την κατάκτηση του Eurocup θα πρέπει να έχουμε ως στόχο το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κλείσιμο της ψαλίδας με τους γαβροβαζελους.
These users thanked the author Unpsofable78 for the post:
SCIFO
Gregk19262000

Δημοσίευση από Gregk19262000 »

Πάντως χωρίς να ξέρω τίποτα δεν νομίζω επικοινωνιακά να το αφήσουμε έτσι όλο αυτό με τον Σπανούλη, αποκλείεται να μην δεν φέρουν 1 με 2 κράχτες ,απλά λογικό είναι να μην βγαίνουν τα ονόματα προς τα έξω μην τυχόν χαλάσουν.
Ας κλείσει πρώτα το ρόστερ και μετά θα κράξουμε αν χρειαστεί
Άβαταρ μέλους
GianD

Δημοσίευση από GianD »

Να φανταστώ αν κλείναμε εμείς τον Μοκοκα που παίζει στο 2-3 θα ήταν βομβα
basketikos4

Δημοσίευση από basketikos4 »

PablitoV2 έγραψε: Τετ 03 Ιουν 2026, 22:21 Να πω την αλήθεια, μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει πως θέλει να δομήσει το ρόστερ ο Τρινκερι. Αυτό που κάπως δε μου κάθεται καλά είναι ότι ενώ θα έχουμε μπατζετ στα 10εκ, αυτό «δε φαίνεται».

Τι θέλω να πω με αυτό, πχ ο Γκρει σε εμάς θα παίρνει περίπου 750κ (τα διπλάσια από ότι στην ΑΕΚ), θα παίζει όμως για 750k ή καλύτερα θα εξελιχθεί το παιχνίδι έτσι ώστε να παίζει γι αυτό το ποσό;

Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα βαρβάτο 3αρι, ένα 3αρι που θα κάνει αίσθηση.
Φιλε ο Γκρει ειναι σε καλη ηλικια και σε ανοδο λογικο να παρει πολυ παραπανω.
Ο σορτς τα ιδια επαιρνε σε παρι τα ιδια σε βαζελο?
Ο μοκοκα που λενε οτι θα παρει ο αρης ξερεις ποσα επαιρνε? Με το ζορι 300, και σιγουρα θα ζηταει τα τριπλασια σαν κατοχος eurocup.
Και ο ταιρι και αυτος θα παρει αρκετα περισσοτερα. Ετσι παει οχι μονο στο μπασκετ αλλα και παντου. Που ειναι το περιεργο?
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Ο τρινκερι πάντως είναι ένας από τους καλύτερους recruters και οι ομάδες του παίζουνε πάνω από τα χρήματα που κοστίζουν

Υγ άσχετος αλλά προσωπικά θα ήθελα είδηση να κινήσει η γη και ουρανό για να απομακρυνθεί ο σπανούλης από την εθνική όπως κάποτε έκανε ο βάζελος με τον γιαννάκη
These users thanked the author renegade for the post (total 3):
Michalios92, Unpsofable78, trelopaoki89
Άβαταρ μέλους
GianD

Δημοσίευση από GianD »

Συμφωνώ

Δεν γίνεται ο προπονητής του αρη να είναι και προπονητής της εθνικής

Τον λομπου
PablitoV2

Gregk19262000 έγραψε: Τετ 03 Ιουν 2026, 22:22 Πάντως χωρίς να ξέρω τίποτα δεν νομίζω επικοινωνιακά να το αφήσουμε έτσι όλο αυτό με τον Σπανούλη, αποκλείεται να μην δεν φέρουν 1 με 2 κράχτες ,απλά λογικό είναι να μην βγαίνουν τα ονόματα προς τα έξω μην τυχόν χαλάσουν.
Ας κλείσει πρώτα το ρόστερ και μετά θα κράξουμε αν χρειαστεί
Απ όσο ξέρω περιμένουμε την απάντηση του Ταίρι, και θα μένει ακόμη μια προσθήκη στο 3.
demo4

Δημοσίευση από demo4 »

Εντάξει την ψαλίδα θα την κλείσεις από τους κάτω. Για πρωταθλητισμό πρέπει να πέσει και το ερυθρόλευκο σύστημα. Ιδανικά του χρόνου κάνεις ομάδα να έχει την ικανότητα να κατακτήσει το eurocup που πιστεύω θα έχεις καλές διατησίες και ασχολείται ο Τέλης να τελειώνουμε με διατητές που ευνοούν οφθαλμοφανώς το γαύρο, όποτε και όπου το χρειάζεται. 2 είναι οι δρόμοι που σε οδηγούν στο πρωτάθλημα, πέρα από το αγωνιστικό που θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια μπορούμε να είμαστε σε τοπ επίπεδο υπό συνθήκες. Ή γίνεται ότι και στο ποδόσφαιρο που μπορούμε να παρακολουθήσουμε πολύ καλύτερα πλέον το άθλημα (άρα κάποιοι διατητές δεν έχουν θέση ή θα σφυρίζουν αυτά που βλέπουν και όχι αυτά που θέλουν) ή κάνουμε μεταγραφή το ερυθρόλευκο-γκρι σύστημα, κάτι που δε το θέλουμε ούτε εμείς ούτε οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι και κάπως έτσι κάνεις πρωταθλητισμό και παίρνεις και πρωτάθλημα.
These users thanked the author demo4 for the post:
Unpsofable78
Michalios92

Δημοσίευση από Michalios92 »

renegade έγραψε: Τετ 03 Ιουν 2026, 22:29 Ο τρινκερι πάντως είναι ένας από τους καλύτερους recruters και οι ομάδες του παίζουνε πάνω από τα χρήματα που κοστίζουν

Υγ άσχετος αλλά προσωπικά θα ήθελα είδηση να κινήσει η γη και ουρανό για να απομακρυνθεί ο σπανούλης από την εθνική όπως κάποτε έκανε ο βάζελος με τον γιαννάκη
Περιμένω και εγώ μια κάποια αντίδραση
Αλλά Σε κανένα τέτοιο σενάριο ετοιμάσου να ακούσεις δηλώσεις αντεντοκουμπο, πως χωρίς σπανουλη δεν κατεβαίνει εθνική.

Το σύστημα τότε θα βάλει τα καλά του και εμείς πάλι θα είμαστε οι κακοί της υπόθεσης.
Άβαταρ μέλους
SCIFO

Δημοσίευση από SCIFO »

Unpsofable78 έγραψε: Τετ 03 Ιουν 2026, 22:22 Scifo Συμφωνούμε σε πολλά. Απλά πέρα από την κατάκτηση του Eurocup θα πρέπει να έχουμε ως στόχο το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κλείσιμο της ψαλίδας με τους γαβροβαζελους.
Νομιζω επικοινωνιακα δεν πρέπει να προσθέτουμε επιπλέον βάρος στην ομαδα για του χρονου
<στόχος ειναι πάντα αυτοι>
Αλλά σκέψου να πετυχαινες φέτος τον dpg με τη ομαδα που θα έχεις του χρόνου..
R.A.T.M.

Δημοσίευση από R.A.T.M. »

Unpsofable78 έγραψε: Τετ 03 Ιουν 2026, 21:43 Το θέμα είναι ότι ένα εισιτήριο δίνει το Eurocup και χωρίς να υπολογίζουμε άλλες δυνατές ξένες ομάδες, πλέον μπαίνει και το σκουλήκι δυνατά.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής. Σε περίπτωση αποτυχίας κατάκτησης του Eurocup, ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

Γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιθύνοντων της euroleague, franchise ίσως μετά από 3 χρόνια.

Επίσης σε περίπτωση που το σκουλήκι δημιουργήσει έστω και θεωρητικά ισχυρότερο ροστερ, τι γίνεται; Γιατί δεν τον έχω χαζό τον Σπανουλη να υπέγραψε χωρίς εγγυήσεις για μπάτζετ. Ήδη Αθηνεζικες μπασκετικες εκπομπές λένε για μπάτζετ πολύ μεγαλύτερο των 10 μυρίων και παίκτες Ευρωλιγκατους.

Υπερβολές; Ισως.Θα φανεί.

Εγώ αυτό που δεν μπορώ είναι ότι ενώ πολλά παιδιά κάνουν ωραία μπασκετική συζήτηση εδώ μέσα, κάποιοι επιμένουν να λειτουργούν ως εκπρόσωποι του Μυστακιδη. Με εξοργίζει.

Κάποιοι άλλοι υπερβαλλουν και χαρακτηριζουν τις μεταγραφές μας βόμβες. Ότι το ροστερ μας είναι σχεδόν Ευρωλιγκατο. Ότι είναι έξυπνα δομημένο, οι παίκτες είναι επιλογές προπονητή. Ότι ο Τρινκιερι προτιμά ισορροπημένα ροστερ χωρίς βεντετες κτλπ

Ωραία όλα αυτά αλλά σε συνδυασμό με την επικοινωνιακη καταιγίδα των δίπλα, κάποιος τρίτος θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει δικαιολογίες.

Σαφώς και τα μπάτζετ δεν παίζουν από μόνα τους μπάσκετ. Σαφώς και ομάδες με μικρότερο μπάτζετ μπορούν να κατακτήσουν στόχους από ομάδες με μεγαλύτερα.

Από την άλλη και ένα μπάτζετ πρέπει να είναι έξυπνα μοιρασμένο. Πχ για μένα ο υπερδιπλασιασμος των αποδοχών του Μουρ αλλά και οι τριπλάσιες αποδοχές του Γκρει, σε σχέση με αυτά που έπαιρνε στο χαρτί, είναι υπερβολή.

Θα πει κανείς ότι ήταν επιλογές του Τρινκιερι και τόσα χρειαζόταν για να πειστούν να υπογράψουν άμεσα. Οκ.

Απλά ανησυχώ λίγο με όσα ακούγονται πλέον για το σκουλήκι και εκφράζω γενικά προβληματισμούς. Τι να πω. Ίσως είναι απλά υπερβολές.
Θα προσπαθήσω να απαντήσω λέγοντας την δική μου οπτική στους προβληματισμούς σου αδερφε.
1. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Χτίζεις όσο το δυνατόν καλύτερο ρόστερ για να πετύχεις αλλα τίποτα δεν το εγγυάται. Να σου θυμίσω την Παρτιζάν της νέας εποχής Ομπράντοβιτς που απέτυχε να πάει στους 8 αν δεν κάνω λάθος στην ίδια διοργάνωση.
Οι συζητήσεις με ευρωλίγκα δεν έχουν να κάνουν με την κατάκτηση ευροκαπ. Αν θέλουν να μπείς θα μπείς.
2. Το αν οι δίπλα κάνουν υπερομάδα γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει δεν καταλαβαίνω? Εκτός αν θέλετε μεγάλη διαφορά για να πέσουν και φάπες. ΟΚ και εγώ αυτό ήθελα. Μου θυμίζει η φάση πριν 7-8 μήνες που ένα παλικάρι εδω μέσα είχε δώσει λογαριασμό στο emperor και βλέπαμε το κλάμα τους.
Για τις μπασκετικές εκπομπές που λετε αρκετοί εδω μέσα. Να θυμίσω οτι το 90% όταν ακουγόταν το μπάτζετ ΠΑΟΚ σε αντιστοιχία με τους δίπλα έλεγαν οτι προτειμούν τα σταθερά βήματα του οαρης. Και σήμερα όλοι μούγκα. Ζορίστηκαν οι δίπλα με τον Τέλη και ανέβηκαν. Θεμιτό και στα @@ μας επίσης.
3. Τα ρόστερ δεν έχουν κλείσει. Εμείς έχουμε 5-6 σίγουρους οι δίπλα 6-7. Βάζοντας μέσα και τους έλληνες που αν είναι αυτοί θα είναι και το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Αυτή τη στιγμή η διαφορά στους έλληνες είναι χαοτική.
4. Με αυτά που ακούμε οτι κλείσαμε. Μένουν 2 θέσεις πολύ σημαντικές (Τριάρι κυρίως).το ρόστερ δεν είναι ευρωλίγκας σε καμία περίπτωση. Είναι όμως παίκτες οριακά εκτός ευρωλίγκας. Στο σύνολο. 2-3 έχουν παίξει χρόνια 2-3 δεν έπαιξαν απο συγκυρίες.
5. Όταν δεν είσαι στο κορυφαίο επίπεδο η υπεραξία είναι νομοτελειακή. Δεν γίνεται να φέρεις παίκτη αλλιώς. Εδώ άλλοι ζητάνε ΝΒΑερς με τα ίδια χρήματα. Ε δεν γίνεται. Για να φέρω παίκτη απο ευρωλίγκα πχ μακισικ που παίρνει 500 στον γαυρο πρέπει να του δώσω 1 τουλάχιστον.
ΥΓ. Μην ξεχνάτε οτι η αγορά έχει ξεφύγει πλέον
These users thanked the author R.A.T.M. for the post (total 4):
Developer4, rockcity4, Metagrafakias, Panx Romana
Lekyrie

Δημοσίευση από Lekyrie »

Unpsofable78 έγραψε: Τετ 03 Ιουν 2026, 21:43 Το θέμα είναι ότι ένα εισιτήριο δίνει το Eurocup και χωρίς να υπολογίζουμε άλλες δυνατές ξένες ομάδες, πλέον μπαίνει και το σκουλήκι δυνατά.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής. Σε περίπτωση αποτυχίας κατάκτησης του Eurocup, ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

Γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιθύνοντων της euroleague, franchise ίσως μετά από 3 χρόνια.

Επίσης σε περίπτωση που το σκουλήκι δημιουργήσει έστω και θεωρητικά ισχυρότερο ροστερ, τι γίνεται; Γιατί δεν τον έχω χαζό τον Σπανουλη να υπέγραψε χωρίς εγγυήσεις για μπάτζετ. Ήδη Αθηνεζικες μπασκετικες εκπομπές λένε για μπάτζετ πολύ μεγαλύτερο των 10 μυρίων και παίκτες Ευρωλιγκατους.

Υπερβολές; Ισως.Θα φανεί.

Εγώ αυτό που δεν μπορώ είναι ότι ενώ πολλά παιδιά κάνουν ωραία μπασκετική συζήτηση εδώ μέσα, κάποιοι επιμένουν να λειτουργούν ως εκπρόσωποι του Μυστακιδη. Με εξοργίζει.

Κάποιοι άλλοι υπερβαλλουν και χαρακτηριζουν τις μεταγραφές μας βόμβες. Ότι το ροστερ μας είναι σχεδόν Ευρωλιγκατο. Ότι είναι έξυπνα δομημένο, οι παίκτες είναι επιλογές προπονητή. Ότι ο Τρινκιερι προτιμά ισορροπημένα ροστερ χωρίς βεντετες κτλπ

Ωραία όλα αυτά αλλά σε συνδυασμό με την επικοινωνιακη καταιγίδα των δίπλα, κάποιος τρίτος θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει δικαιολογίες.

Σαφώς και τα μπάτζετ δεν παίζουν από μόνα τους μπάσκετ. Σαφώς και ομάδες με μικρότερο μπάτζετ μπορούν να κατακτήσουν στόχους από ομάδες με μεγαλύτερα.

Από την άλλη και ένα μπάτζετ πρέπει να είναι έξυπνα μοιρασμένο. Πχ για μένα ο υπερδιπλασιασμος των αποδοχών του Μουρ αλλά και οι τριπλάσιες αποδοχές του Γκρει, σε σχέση με αυτά που έπαιρνε στο χαρτί, είναι υπερβολή.

Θα πει κανείς ότι ήταν επιλογές του Τρινκιερι και τόσα χρειαζόταν για να πειστούν να υπογράψουν άμεσα. Οκ.

Απλά ανησυχώ λίγο με όσα ακούγονται πλέον για το σκουλήκι και εκφράζω γενικά προβληματισμούς. Τι να πω. Ίσως είναι απλά υπερβολές.
Θα ξαναπαίξεις να πάρεις το εισιτήριο της Ευρωλίγκας, η χαποελ μπήκε από την πρώτη χρονιά αφού την απέκτησε ο γιανάι; Όχι Άσε που αν αλλάξει το φορμάτ όπως λένε θα ανοίξουν και θέσεις, όπως μπήκε και η Βαλένθια ενώ είχε τρομερό ρόστερ, που δεν το κατέκτησε ποτέ. Με αυτά τα μπατζετ σε 1 ή 3 χρόνια θα είσαι στην Ευρωλίγκα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Πάντως πιο πολύ αθηναϊκά σάιτ είδα να αποκαλούν βόμβα τον φοστερ πχ, που είναι ένας πολύ καλός παίκτης γιουροκαπ σαν τον Αλεξαντερ, παρά οπαδούς της ομάδας.
Μόνο ο Καλάθης είναι βόμβα κατά κοινή ομολογία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lekyrie την Τετ 03 Ιουν 2026, 22:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
PablitoV2

Να πω, ότι ο Ομορούγι μάλλον θα μείνει.
Οπότε η τριάδα μας θα είναι Αλεξάντερ-Μουρ-Ομορούγι και σαν 4ος Κακλαμανάκης.
Άβαταρ μέλους
Unpsofable78

Δημοσίευση από Unpsofable78 »

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα αλλά και με τις προσθήκες που ελπίζω να απομένουν, το ροστερ έχει διαμορφωθεί ως εξής :

1) Χατζινς, Καλαθης, Μπαζινας
2) Ξένος που να πατάει και στο 3, Φοστερ, Ναζ,
3) Ξένος που να πατάει και στο 4, Περσιδης
4) ξένος που να πατάει και στο 5, Γκρει, Χουγκαζ
5) Αλεξάντερ, Μουρ, Κακλαμανακης

Εγώ επιφυλάξεις διατηρώ μόνο για το ύψος και την ταχύτητα του Χατζινς και όχι για την αγωνιστική του αξία. Πχ νομίζω ότι όταν θα αντιμετωπίζει ψηλότερα γκαρντ θα έχουμε πρόβλημα. Ενώ διαφωνώ εν μέρει με την απόκτηση Κακλαμανακη.

Ακόμη κι έτσι όμως.
Εάν πχ πάρεις στο 2-3 έναν παίκτη αξίας Jared Rhoden, στο 3-4 Clyburn, και στο 4-5 εναν αξίας Σμαιλαγιτς :mrgreen: ε τότε η ομάδα ισχυροποιειται αφάνταστα και μεταμορφωνεται τρομακτικά. Ειλικρινά το πιστεύω, δεν θα φοβάμαι ούτε τους γαβροβαζελους.

ΥΓ: Ακούγεται τις τελευταίες ώρες ότι προσπαθούμε για προσθήκη Έλληνα όνομα έκπληξη και δεν είναι ο Παπαγιαννης.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”