Το συγκεκριμένο γραφείο συνεργάζεται με Τούρκους ατζέντηδες.marsantos έγραψε: Κυρ 24 Μάιος 2026, 09:47 Psara Κυριακάτικες καλημέρες.
Με αφορμή το ποσταρισμα σου σκέφτομαι πως ακόμα και αυτό το 1 στα 5 δεν πρέπει να το σκέφτομαι ως απλά μια φυσιολογική επιτυχία αλλά ως άθλο. Δε λέω τίποτα παραπάνω γιατί θα ξυπνήσει ο giapas από ώρα σε ώρα και θα με περιλάβει.
Πάντως το ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον αρχίζει και γίνεται ένα πεδίο στο οποίο ο ΠΑΟΚ πρέπει να μελετήσει πολύ προσεκτικά το πώς θα μπορέσει να ακολουθήσει..
Στο παρασκήνιο δεν ξέρω τι γίνεται όμως στο προσκήνιο συμμετέχουμε σε έναν μαραθώνιο με ταχύτητες για κατοσταρι..
Και θέλει πολύ προσοχή να μην κρεμάσουμε..
Οι Τούρκοι μεταξύ των άλλων έχουν:
Luca Netz από Gladbach σε Forest
Angus Gunn από Norwich σε Forest
Yusuf Yazici από Lille σε γαύρο
Υπάρχει πλέον αρκετή βιβλιογραφία που δείχνει ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι δεν συναλλάσσονται τυχαία μεταξύ τους στην αγορά μεταγραφών. Αντίθετα, δημιουργούν επαναλαμβανόμενες σχέσεις, κανάλια εμπιστοσύνης, στρατηγικές συνεργασίες και σταθερά μοτίβα ανταλλαγής παικτών. Με άλλα λόγια, η αγορά μεταγραφών δεν είναι απλώς ένα άθροισμα ανεξάρτητων συναλλαγών, αλλά λειτουργεί ως δίκτυο.
Σε αυτό το δίκτυο υπάρχει σαφής τοπολογική δομή. Η θέση ενός συλλόγου στο δίκτυο μεταγραφών σχετίζεται με την αγωνιστική και οικονομική του λειτουργία, αλλά και με το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται.
Επίσης, έχει βρεθεί ότι οι σύλλογοι έχουν την τάση να συναλλάσσονται μέσα σε κλειστές τριάδες και μέσω κοινών τρίτων εταίρων. Δηλαδή, αν δύο ομάδες έχουν κοινές σχέσεις με μια τρίτη ομάδα ή εταιρία, αυξάνεται η πιθανότητα να συναλλαγούν και μεταξύ τους. Η αγορά μεταγραφών έχει ενδογενείς μηχανισμούς σχηματισμού σχέσεων, που βασίζονται στην αμοιβαιότητα, την επανάληψη, τα κλειστά δίκτυα και τις κοινές επαφές.
Διαφορετικά κινείται ένας σύλλογος που ανήκει σε ένα ευρύτερο δίκτυο 3, 4 ή 5 ομάδων, και διαφορετικά ένας σύλλογος που λειτουργεί μόνος του. Διαφορετικό μεταγραφικό κύκλο εργασιών έχει ο ένας, διαφορετική πρόσβαση σε παίκτες έχει ο άλλος, και διαφορετική διαπραγματευτική ισχύ αποκτούν μέσα στο σύστημα.