Πιθανή αναδιάρθρωση Super League

Άβαταρ μέλους
rockcity4

Re: Πιθανή αναδιάρθρωση Super League

Δημοσίευση από rockcity4 »

Τα + και τα - που θεωρώ ότι προσφέρει μια πιθανή αναδιάρθρωση:

+++++
1. Τα εγχώρια παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου) μειώνονται από τουλάχιστον 40 στα 34, βοηθώντας για πιο αραιή και ευνοϊκή οργάνωση του προγράμματος των ομάδων στο θέμα της κόπωσης, που ταλαιπωρεί όχι μόνο το Ελληνικό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
2. Με την μείωση των ντέρμπι, τα παιχνίδια αυτά αποκτούν ξανά ένα διαφορετικό στάτους, εκείνο του λεγάμενου "6ποντου", αφού σε ένα πρωτάθλημα μόλις 30 αγώνων, η καθοριστικότητά τους αυξάνεται ραγδαία. Βέβαια, αν η ομάδα δεν πάρει καλά αποτελέσματα σε αρκετά ντέρμπι, τότε το πράγμα στραβώνει.

-------
1. Το ποσοστό των παιχνιδιών που θα ηγούνται Έλληνες διαιτητές αυξάνεται πάρα πολύ, κάτι που αυτή την στιγμή φαντάζει ανησυχητικό στην καλύτερη.
2. Το πρωτάθλημα πιστεύω πως θα υποβαθμιστεί, καθώς θα πέσει σε ένα παράδοξο. Το παράδοξο αυτό έχει να κάνει με το ερώτημα: "Μα καλά, ανεβαίνει το πρωτάθλημα σε ανταγωνισμό σταθερά όλο και περισσότερο και εμείς θα πάμε στο παλιό μοντέλο, το οποίο θα μας κατατάξει ως το τελευταίο (μαζί με το Νορβηγικό που είναι το μόνο που έχει 30) πρωτάθλημα σε παιχνίδια, ανάμεσα στις τοπ 20 χώρες του Ranking της UEFA? Η Τσεχία, δηλαδή, που την βγάζει ωραία με ένα από τα πιο αξιέπαινα συστήματα πλει-οφ στην Ευρώπη και το Βέλγιο που μέχρι φέτος, με μεγάλη βοήθεια από το επίσης πολύ ιδιαίτερο και δυνατό φορμάτ του, εκτόξευσε κατακόρυφα την αξία και ανταγωνιστηκότητα του πρωταθλήματος του, τι είναι, χαζοί?"

Στο τελευταίο ειδικά βρίσκω και την απάντηση μου.

Τα πρωταθλήματα που προοδεύουν και αναπτύσσονται εκτός του top7, συνήθως έχουν ένα πολύ καλό σύστημα πλει-οφ. Εμείς έχουμε το δικό μας, με μοναδική μπαρούφα το γεγονός πως δεν υπάρχει πλει-οφ μεταξύ 4ου και 5ου σε περίπτωση απουσίας Ευρωπαϊκού εισιτηρίου από το 5-8, όπως έγινε φέτος (τι θέλω και το θυμάμαι). Οι Κύπριοι έχουν το παλιό μοντέλο μας. Οι Βέλγοι το δικό τους ιδιαίτερο που κάνει την ζωή πιο εύκολη σε ομάδες που μπορεί να υποβιβασθούν άλλα και σε μικρότερες ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι Τσέχοι παρομοίως με εξαίρεση το δικό τους "5-8" (το βάζω έτσι γιατί δεν είναι ο 5ος μέχρι τον 8ο), οπού εκεί έχουν προνοήσει για μερικά δωράκια στον νικητή του γκρουπ αυτού (καλύτερο πλασάρισμα στο κύπελλο και ένα μικρό οικονομικό μπόνους από την λίγκα). Οι Δανοί έχουν ένα παρόμοιο φορμάτ με το παλιό δικό μας, αλλά και εκεί υπάρχει πλει-οφ για Ευρωπαϊκό εισιτήριο, όπως και οι Αυστριακοί (βέβαια εκεί οι βαθμοί κόβονται στο 50% στα πλει-οφ) . Τέλος, οι Ελβετοί έχουν το παλιό δικό μας, όπως και οι Σέρβοι.

Ε, για να έχουν οοοολα αυτά τα πρωταθλήματα πλει-οφ, τότε κάτι ξέρουν για το πως πρέπει να είναι πιο ανταγωνιστικό ένα πρωτάθλημα! Οπότε εγώ είμαι 100% κατά της αναδιάρθρωσης, η οποία έχει στο μυαλό μου ως μοναδικό άλλοθι τα λιγότερα παιχνίδια, τα οποία μειώνουν σημαντικά την κόπωση των ομάδων.
breakdown88

Δημοσίευση από breakdown88 »

Και κάτι ακόμα, ανεξαρτήτως του ποιό φορμάτ προτιμάμε σα φίλαθλοι.

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθουμέ ομολογουμένως πρωταθλήματα που τα παίρνει ο καλύτερος, και οι φιλικές σχέσεις μεταξύ ομάδων έχουν μειωθεί δραματικά.

Αν αλλάξουμε το φορμάτ τόσο ριζικά, είμαι σίγουρος ότι η υποστελεχωμένη, αργή και αφελής διοικητικά ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι η τελευταία από τον ανταγωνισμό που θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, τα οποία ειδικά τα πρώτα χρόνια ο ανταγωνισμός θα βρει τον τρόπο να τα φέρει να λειτουργούν προς όφελός του. Με λίγα λόγια, δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στο ότι η ΠΑΕ έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο πίσω από αυτή την πρόταση, μου κάνει πιο πολύ για κίνηση της στιγμής που πιθανότατα θα μας γυρίσει μπούμερανγκ.
These users thanked the author breakdown88 for the post (total 2):
aivas19, DikefalosG4
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Έχουμε ήδη προετοιμαστεί ... και τους πιάνουμε στον ύπνο με την πρόταση αυτή . :mrgreen:
These users thanked the author van rooy for the post:
breakdown88
Άβαταρ μέλους
Amsterdamer_87

Δημοσίευση από Amsterdamer_87 »

Τα Πλει Οφ ειναι μια βλακεια και μιση..
Κανονικο Πρωταθλημα,οπως εχουν ολες οι νορμαλ χωρες..
curtis

Δημοσίευση από curtis »

16 ομαδες χωρις πλει οφ να εχουν οι ποδοσφαιριστες ενα ευλογο διαστημα ξεκουρασης.για σκεφτειτε μετα απο αυτη την χρονια να πηγαιναν και μουντιαλ οι παιχτες μας?θα μου πεις και να πηγαιναν δεν θα επαιζαν αλλα τελος παντων
Franky

Δημοσίευση από Franky »

aivas19 έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 13:48
Franky έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 13:41 Το πρωτάθλημα με Play Off είναι μεν πιο "συναρπαστικό" (λεμε τώρα), αλλα απο την άλλη είναι εξαντλητικό για τους ποδοσφαιριστές.

Και σοβαρά ποιός θέλει να βλέπει 4 παιχνίδια (+ 2 Κύπελλο) τη σεζόν απέναντι στον άμπαλο βάζελο να δέρνει και να τραυματίζει παίκτες του ΠΑΟΚ που μετά λείπουν απο Ευρωπαϊκά και άλλα κρίσιμα παιχνίδια στη σεζόν?
Εγω
και ποιός είσαι εσύ?
Άβαταρ μέλους
don PAOK

Δημοσίευση από don PAOK »

Εμένα μου αρέσει η απλή κανονικότητα που περιγράφει ο icue τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το κύπελλο. Και υποχρεωτικά τουλάχιστον 1 παίκτης u19 στην ενδεκάδα όπως ίσχυε πέρυσι στο κύπελλο.
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Αφήνω στην άκρη το τι συμφέρει ποιόν και τι όχι, αυτά λίγο πολύ έχουν ξανασυζητηθεί και σε ένα παλαιότερο τοπικ με όνομα "Ιδανικό φορμάτ ελληνικού πρωταθλήματος" κάτι τέτοιο. Να δεχθώ επίσης ότι τα βάλανε κάτω στην διοίκηση και αποφάσισαν ότι για τον χι ψι λόγο αυτό είναι που μας συμφέρει αυτή την στιγμή. Πώς στο διάολο πάνε και υποστηρίζουν μια καταδικασμένη πρόταση που δεν πρόκειται να περάσει και το μόνο που θα φέρει είναι λέζα στην ομάδα? 2 χρόνια τώρα απόλυτη αφέλεια στα πάντα.
These users thanked the author Σουριναμέζος for the post (total 4):
aivas19, giapas, WeWillRockYou, st4this
Άβαταρ μέλους
loukas karadimos

Δημοσίευση από loukas karadimos »

Είναι πραγματικά να απορείς
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

Franky έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 14:49
aivas19 έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 13:48
Franky έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 13:41 Το πρωτάθλημα με Play Off είναι μεν πιο "συναρπαστικό" (λεμε τώρα), αλλα απο την άλλη είναι εξαντλητικό για τους ποδοσφαιριστές.

Και σοβαρά ποιός θέλει να βλέπει 4 παιχνίδια (+ 2 Κύπελλο) τη σεζόν απέναντι στον άμπαλο βάζελο να δέρνει και να τραυματίζει παίκτες του ΠΑΟΚ που μετά λείπουν απο Ευρωπαϊκά και άλλα κρίσιμα παιχνίδια στη σεζόν?
Εγω
και ποιός είσαι εσύ?
Φίλε ρώτησες ποιος θέλει και απάντησα
These users thanked the author aivas19 for the post (total 2):
st4this, icue
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

Amsterdamer_87 έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 14:31 Τα Πλει Οφ ειναι μια βλακεια και μιση..
Θα τελειώνει το πρωτάθληματακι από τα παραρτήματα
embuji

Δημοσίευση από embuji »

ντροπη να συνδεεται το ονομα του ΠΑΟΚ με κατι τετοιο. Η δομη του τωρινου πρωταθληματος σιγουρευει οτι θα το παιρνει οποιος το αξιζει. Τεραστιο φαουλ.
These users thanked the author embuji for the post (total 4):
giapas, WeWillRockYou, st4this, rockcity4
The_Analyst_4

Δημοσίευση από The_Analyst_4 »

Amsterdamer_87 έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 14:31 Τα Πλει Οφ ειναι μια βλακεια και μιση..
Έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είμαστε και τόσο νορμάλ χώρα.
Δύο χώρες με δεδομένα κάπως κοντά στα δικά μας και πρωτάθλημα χωρίς πλέι οφ είναι η Πορτογαλία και η Τουρκία. Αν διάβαζες τα διεθνή κατά καιρούς θα έβλεπες ότι υπάρχει τεράστια τοξικότητα για διαιτησία και ομάδες δορυφόρους. Ειδικά στην Πορτογαλία που είναι προηγμένη χώρα το λένε και ψιλοανοιχτα ότι θεωρούν ότι υπάρχει τεράστια διαφθορά.

Το αστείο ποιο είναι ; Ότι εμείς είμαστε πιο τοξικοί και διεφθαρμένοι από αυτούς. Οπότε αυτό που θα εκτυλιχθεί επικοινωνιακά θα είναι μάλλον ακραίο. Ο,τι έκανε η Κούλα φέτος χ10 από όλους φαντάσου.

Με την τωρινή κατάσταση μπορεί να είναι ψιλοξενερωτο και άδικο που κρίνεται σε μίνι ανεξάρτητο γκρουπ το πρωτάθλημα. Αλλά επειδή έχεις κάνει τον φλόκο από τους υπόλοιπους δυνατούς για να το χάσεις, τουλάχιστον το βουλωνεις και δεν κάνεις μπαχαλο.
Προσωπικά δεν είμαι υπέρ η κατά γιατί δεν έχω ασχοληθεί αρκετά με τα δύο κονσεπτ. Άσε που σαν ομάδα προσωπικά δεν μου φταίει το φορμάτ για αυτά που παθαίνω.
These users thanked the author The_Analyst_4 for the post:
Amsterdamer_87
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Το ότι ο σουπερ χαμένος φέτος , ο ΠΑΟΚ , βγαίνει και προσπαθεί με τις ομάδες που έπεσαν και κάτι λιμά και κάνει πρόταση για αλλαγή στο πρωτάθλημα είναι ότι πιο ΑΝΤΙ-ΠΑΟΚ μπορεί να φανταστεί κανείς.

Αντί να βάλουν το κεφάλι κάτω να φτιάξουν ομάδα , κοιτάνε πως θα ανακατευτεί η τράπουλα αλλιώς.

Ξεφτυλιστίκαμε αγωνιστικά φέτος.
Πάμε να ξεφτυλιστούμε εξω-αγωνιστικά.

Και αν στο αγωνιστικό υπάρχουν τεράστιες ευθύνες Λουτσέσκου, σε αυτα τα καραγκιοζιλίκια της αναδιάρθρωσης υπάρχει φαρδιά πλατιά η υπογραφή του Σαββίδη.
These users thanked the author giapas for the post (total 2):
Special 4, nunies4
Άβαταρ μέλους
Special 4

Δημοσίευση από Special 4 »

Πρωτάθλημα χωρίς πλέι-οφ θεωρώ οτι βολεύει το ΠΟΚ γιατί είχε παραδοσιακά ομάδες λιμοτάγαρα ως δορυφόρους.
Ο ΠΑΟΚ ουδέποτε είχε και ουδέποτε θα έχει.
Και είναι προς τιμήν μας αυτό.

Τώρα έχω την αίσθηση ότι βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας.

Από την άλλη πλευρά όμως, η στάση της ΠΑΕ όπως τσέκαρα, γιατί αρχικά θυμόμουν λάθος, είναι διαχρονικά και σταθερά η ίδια, σε πρωτάθλημα χωρίς πλέι-οφ.

Δεν το κατανοώ αυτό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Superleague”