Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
john4serres

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευση από john4serres »

Σαμπράκος Σπορτ 24

“Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, θέλει να παραμείνει ενώ και ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να συνεχίσει με τον Λουτσέσκου. Επίσης αυτό είναι ένα καλοκαίρι κατά του οποίου τη διάρκεια λόγω του UEFA Cost Control, δηλαδή λόγω του οικονομικού και λογιστικού ελέγχου από τον οποίο περνούν οι ομάδες για να μην ξοδεύουν περισσότερο από το 70% των εσόδων τους, και επειδή ο ΠΑΟΚ έκανε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του, του Χρήστου Ζαφείρη, αυτό είναι ένα καλοκαίρι που τον υποχρεώνει να έχει ταβάνι.

Αυτό το ορίζει η οικονομική και λογιστική κατάσταση της ΠΑΕ. Αυτό είναι ένα καλοκαίρι που δεν του αφήνει το περιθώριο να ξοδέψει πολλά. Αυτό ίσως να αλλάξει αν πουληθεί ποδοσφαιριστής, αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν προκύπτει ότι θα πουληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής και συγκεκριμένα ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, που είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο.

Στη δεδομένη στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης έχει να επιλεξει από το να βρει έναν άλλο προπονητή και να πάει μαζί του μία ομάδα χωρίς να μπορεί να τον βοηθήσει με ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας, οπότε επιχειρηματικά όταν έχει απέναντί του τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του ΠΑΟΚ και θεωρεί πως μπορεί να έχει και του χρόνου μία ανταγωνιστική ομάδα ανεξαρτήτως μεταγραφών, τότε υπάρχει επιχειρηματική λογική να συνεχίσει με τον ίδιο προπονητή”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σαμπράκος για τον ασπρόμαυρο σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν.
Nassos

Δημοσίευση από Nassos »

Καλό σκουπίδι και ο σαμπρακος. Ο Σαββίδης πληρώνει σέρα και τσικνα, ας τους εμπιστευτεί και να πάρει τις πρώτες επιλογές του Λουτσέσκου, αν τον κρατήσει. Δε χρειάζεται τεράστιο άνοιγμα, ας πουλήσουν ντεσποτοφ, Καμαρά, Τέιλορ, φεύγει ο Λόβρεν και οι δανεικοί. Ε ανοίγει αρκετός χώρος στη μισθοδοσία.
These users thanked the author Nassos for the post (total 3):
Andrew R, Ιάσονας, Kostas_FI
Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

Μια απορία έχω.

Γιατί δεν αναφέρουν ότι στα μέσα του 25 έπεσε καμπάνα στον βάζελο επειδή ήταν ελάχιστα πάνω από το 80% και πως είναι επιτηρούμενος τις επόμενες χρονιές;
Μάλιστα, παρουσίασαν στην uefa δεδομένα για τις μελλοντικές χρήσεις της ομάδας και δεσμεύτηκαν να μην ξεπεράσουν το 70% τα επόμενα χρόνια.

Αλήθεια πως πάει αυτό από το 25 μέχρι και σήμερα;
These users thanked the author Maklaz for the post:
PAOKevolution
Άβαταρ μέλους
margas

Δημοσίευση από margas »

Maklaz έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 11:15 Μια απορία έχω.

Γιατί δεν αναφέρουν ότι στα μέσα του 25 έπεσε καμπάνα στον βάζελο επειδή ήταν ελάχιστα πάνω από το 80% και πως είναι επιτηρούμενος τις επόμενες χρονιές;
Μάλιστα, παρουσίασαν στην uefa δεδομένα για τις μελλοντικές χρήσεις της ομάδας και δεσμεύτηκαν να μην ξεπεράσουν το 70% τα επόμενα χρόνια.

Μόνο το γήπεδο τους σώζει αυτούς, και αυτό όχι μακροπρόθεσμα. Αν δεν ήταν και αυτό η καθιέρωση στην 5η θέση και οι μαχες με τους κομπλεξικους δεν ήταν μακριά.
These users thanked the author margas for the post (total 2):
Maklaz, george188
Άβαταρ μέλους
Special 4

Δημοσίευση από Special 4 »

Maklaz έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 11:15 Μια απορία έχω.

Μα το έχουν γράψει.
Πλήρωσαν 400 χιλιάρικα για την υπέρβαση και κλάιν μάιν.
Η UEFA (και συγκεκριμένα το σώμα οικονομικού ελέγχου των κλαμπ που διαθέτει) επέβαλε πρόστιμό ύψους 400 χιλιάδων ευρώ στον Παναθηναϊκό. Ο λόγος ήταν γιατί το κόστος του ρόστερ του τριφυλλιού ξεπέρασε το 80% των εσόδων του (ήταν μεταξύ 80% και 90%) για το 2024 (cost control).

Το ποσό αυτό επιβλήθηκε στους πράσινους αναλογικά με το μπάτζετ της ομάδας. Όπως επισημαίνει η UEFA για το 2025 πρέπει το κόστος για το γκρουπ να φτάνει το 70%.

Μαζί με τους πράσινους για τον ίδιο λόγο τιμωρήθηκε η Τσέλσι, η Άστον Βίλα και η Μπεσίκτας. Οι μπλε πλήρωσαν 11 εκατομμύρια ευρώ, η ομάδα του Μπέρμιγχαμ έξι εκατομμύρια ευρώ και οι Τούρκοι 900 χιλιάδες ευρώ.
These users thanked the author Special 4 for the post (total 2):
Panx Romana, Kostas_FI
Άβαταρ μέλους
Blackgr4
Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

Maklaz έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 11:00
Blackgr4 έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 10:31
@Maklaz
Μπορεί να μην έγινα κατανοητός και σίγουρα αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί. Πάμε λοιπόν να το εξηγήσω άλλη μια φορά και για εσένα αλλά και για τον @Iasonas .
Σε καμία περίπτωση δεν σας κατηγόρησα για κάτι. Θεωρητική ήταν η απάντηση προς τον Ιάσονα και προέκυψε ξεκάθαρα για να αναδείξω το πόσο άσχημο είναι να διαχωρίζεις - γκρουπάρεις - ομαδοποιείς πες το όπως θες, τους συνομιλητές σου με βάση τις απόψεις τους.

Δεν πιστεύει ο χ-ψ άγνωστος Blackgr πως υπάρχει σοβαρό οικονομικό θέμα μέσα στη ΠΑΕ που απαιτεί άμεσες και μεγάλες πωλήσεις, οπότε είναι μέρος του όχλου που διψάει για αίμα και κατηγορίες και προωθεί την άποψη πως ο Ιβάν δεν βάζει λεφτά.
Όλα αυτά τα κάνει γιατί λογικά περιμένει να εισπράξει το εικοσάρικο από τον Μυστακίδη (γιατί φυσικά πίσω από κάθε συζήτηση υπάρχει ένας Μυστακίδης, άσχετα αν ορισμένοι γράφαμε τα ίδια και πριν ένα και πριν δυο και πριν τρία χρόνια).

Αυτό το αφήγημα χρησιμοποιείται προκειμένου να γειωθεί οποιαδήποτε άλλη άποψη, οπότε έδωσα ένα παράδειγμα για το πόσο εύκολο είναι να συμβεί το ίδιο και προς την πλευρά που εκφράζει μια άλλη άποψη. Ξαναλέω, θεωρητικό ήταν και ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός.

Καλή συνέχεια.
Μιλάς για το πόσο άσχημο είναι να ομαδοποιείς και να "φωτογραφίζεις" συνομιλητές, ενώ ταυτόχρονα, αυτό ακριβώς έγινε προς το πρόσωπό μου με μεγάλη ευκολία.

Όχι , όχι , όχι !
Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω στη λογική περί "εικοσάρικων από τον Μυστακίδη".
Δεν με αφορούν, δεν τις επικαλέστηκα για να μειώσω όσους διαφωνούν μαζί μου και δεν δέχομαι να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με τη δική μου τοποθέτηση.

Από εκεί και πέρα, σε ευχαριστώ για το ότι μπήκες στον κόπο να απαντήσεις.
Συμφωνώ και σου ζητάω συγνώμη αν θεώρησες πως το έκανα και εγώ για εσένα ή/και για οποιονδήποτε άλλο. Δεν ισχύει, ήταν ένα απλό θεωρητικό παράδειγμα.
Στον Μυστακίδη αναφέρθηκε εμμέσως κάποιος άλλος που συμμετείχε στην ίδια συζήτηση.
Προσωπικά η κριτική μου προς την ΠΑΕ, σχετικά με το κάθε τι θεωρούσα και θεωρώ λάθος, ήταν η ίδια, πολλά χρόνια πριν εμφανιστεί στη ζωή μας ο Μυστακίδης.
These users thanked the author Blackgr4 for the post (total 2):
Maklaz, giapas
Άβαταρ μέλους
sn0ufel4
Moderator

Δημοσίευση από sn0ufel4 »

11 μύρια πουλάει ο γαυρος κάποιον Κοστινια στη Μπράιτον

Όσα δώσαμε εμείς το Κουλιερακη χωρίς καν να υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο παικτών ηλικία ποιοτικά κλπ

Ναι ναι ξέρω πλυντήρια μάνατζερ συνεργασίες κλπ

Το ερώτημα μου είναι πόσο δύσκολο είναι ΤΟΣΑ χρόνια να μπεις κ εσύ σε αυτό το τρυπακι και να κάνεις συνεργασίες ώστε να βοηθάς κ εσένα κ άλλους κάτι που θα έχει πολλαπλά οφέλη

Αλλά φυσικά είσαι τόσο πίσω και ανύπαρκτος σε τέτοια θέματα και τόσο οπισθοδρομικος που οποιαδήποτε σχετική συζήτηση μοιάζει ανεδαφικη

Αφού λοιπόν σαν εταιρία αρνείσαι να χορέψεις ας συνεχίσει ο @Maklaz να γράφει τα ολοσωστα και στοιχειοθετημενα ποστ του (δε το λέω επιθετικά ίσα ίσα).

Κ αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της τραγικής λειτουργίας στα οικονομικά έσοδα
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Δημοσίευση από PaokCuba4 »

Εικόνα

To ξέρω ότι θα φάω μπαν. Να στε όλοι καλά!
These users thanked the author PaokCuba4 for the post (total 4):
paok apo epilogi, aivas19, Maklaz, Мир
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

PaokCuba4 έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 12:54 Εικόνα

To ξέρω ότι θα φάω μπαν. Να στε όλοι καλά!
Χαχαχα
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

3 πραγματακια από μένα σε αυτό το τοπικ.

1) Δεν πρόκειται για άλλο ένα καλοκαίρι να κάτσω να κάνω τον λογιστή/οικονομολόγο της ΠΑΕ.
Δεν με αφορά σαν οπαδό και στην τελική αν ήταν να το κάναμε, να παίρναμε και κάνα μεροκάματο.

2) θέμα με το ffp σοβαρό δεν υπήρξε ποτέ, παρά το ότι έλεγαν τα αρδ τότε.
Η τακτική της uefa όταν υπάρχει θέμα είναι να προειδοποιεί αρχικά της ομάδες με αυστηρή σύσταση και αν αυτές δεν συμμορφώνονται, έρχεται πρόστιμο.
Στην δικιά μας περίπτωση κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ ή τουλάχιστον δεν θυμάμαι εγώ.

3) Ο οπαδός έχει υποχρέωση να απαιτεί πράγματα. Προφανώς όχι εξωπραγματικά (πχ Μπαπε) αλλά σίγουρα βλέποντας το οικονομικό μέγεθος του ιδιοκτήτη θα περιμένει τα αντίστοιχα έργα. Μετά και τα φετινά περιμένω από ένα άτομο σαν τον Ιβάν που έχει αποδείξει στο παρελθόν πολλές φορές πως "νιώθει", να βγει και να "πατήσει" τον κάθε κλόουν που σήκωσε κεφάλι και κουνάει δάχτυλο.
These users thanked the author Mitsospaoki4 for the post (total 4):
Special 4, rockcity4, Franky, Azrael
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

sn0ufel4 έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 12:40 11 μύρια πουλάει ο γαυρος κάποιον Κοστινια στη Μπράιτον

Όσα δώσαμε εμείς το Κουλιερακη χωρίς καν να υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο παικτών ηλικία ποιοτικά κλπ

Το ερώτημα μου είναι πόσο δύσκολο είναι ΤΟΣΑ χρόνια να μπεις κ εσύ σε αυτό το τρυπακι και να κάνεις συνεργασίες ώστε να βοηθάς κ εσένα κ άλλους κάτι που θα έχει πολλαπλά οφέλη

Αλλά φυσικά είσαι τόσο πίσω και ανύπαρκτος σε τέτοια θέματα και τόσο οπισθοδρομικος που οποιαδήποτε σχετική συζήτηση μοιάζει ανεδαφικη

Αφού λοιπόν σαν εταιρία αρνείσαι να χορέψεις ας συνεχίσει ο @Maklaz να γράφει τα ολοσωστα και στοιχειοθετημενα ποστ του (δε το λέω επιθετικά ίσα ίσα).

Με σωστό finish στη χρονιά και σωστή διαχείριση ένα τάλιρο από Καμαρά θα έβγαζες κι εσύ. Για να μη μιλήσω για κάναν Κενυ στην Αγγλία πάνω από 10 για πλάκα. Τώρα δε νομίζω να έρθει ούτε καν για Ντελια σωστή πρόταση, που για μένα κάτω από 40 δεν υφίσταται συζήτηση καν.

Εν τέλει δε νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι θα έπρεπε ο ΠΑΟΚ να βγάζει λεφτά κυρίως από όχι τους τοπ παίχτες του. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο σκοπός.
These users thanked the author Parolos for the post:
Ιάσονας
Άβαταρ μέλους
sotos26

Δημοσίευση από sotos26 »

sn0ufel4 έγραψε: Πέμ 21 Μάιος 2026, 12:40 11 μύρια πουλάει ο γαυρος κάποιον Κοστινια στη Μπράιτον

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, η προσέγγιση, η αντίληψη. Όταν μάθεις να κάνεις τις σωστές χάρες στους σωστούς ανθρώπους, μάνατζερ, ατζέντηδες κτλ, τότε θα σου ανοιχτούν πόρτες. Όταν μου παζαρεύεις και χαλάς συμφωνίες για μικροποσά, τότε κάνεις δεν θα σου προσφέρει παίχτες αξίας σε επίπεδο ταλέντων που δυνητικά θα σου φέρουν προτάσεις. Γαύρος το παίζει αυτό το παιχνίδι σωστά πολλά χρόνια. Για αυτό χρειάζεσαι ΤΔ με σωστό τιμ να κάνει τις διαπραγματεύσεις και να φτιάξει λίγο την πολύ κακή φήμη που έχεις στην πιάτσα σαν κουτοπόνηρος που χαλάει συμφωνίες.
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Σνουφελ είσαι λίγο άδικος φίλε και θα σου πω γιατί.

Πέρυσι (ή πρόπερσυ δε θυμάμαι) ο όμιλος Μαρινάκη ( γιατί πλέον με όλες τις ομάδες που έχει , για όμιλο μιλάμε) έκανε τζιρο σχεδόν μισό δις στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο ΠΑΟΚ ας πούμε ότι έκανε 30.

Καταλαβαίνεις ότι είναι μέγεθος τζιρου 15 φορές μεγαλύτερο απο εμάς. Δε μιλάμε μια και δυο. Αλλά για δεπέντε.
Κι όχι για μια χρονιά.
Για κάθε χρονιά.

Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι θέμα ότι "κάνει χάρες σε μανατζερς" ή "παίζει το παιχνίδι σωστά" . Που κι αυτά μπορεί να συμβαίνουν 100%.

Είναι άλλο μέγεθος .

Αν στον γαύρο ο Κοστινία κοστίζει 11 χαρτιά , σε εμάς δε θα κόστιζε πάνω από 3-3.5.

Ο Ντέλιας στο σημερινό γαύρο θα κόστιζε στην αγορά πάνω από 60 χαρτιά εύκολα. Σε εμάς , με ντουφέκι ψάξαμε να βρούμε 20.

Είναι πολύ άδικη η σύγκριση μαζί τους.
These users thanked the author giapas for the post (total 4):
Montrealiotis, paok apo epilogi, van rooy, astral
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

Δυστυχώς ισχυει.
Από την άλλη να πούμε πως ο γαύρος δεν πουλάει μόνο πολύ ακριβά βρισκόμενος σε αυτό το κύκλωμα αλλά αγοράζει και πολύ ακριβά.
Προσωπικά δεν ζηλεύω την πώληση Κοστινια γιατί ξέρω πως για κάθε Κοστινια σύντομα θα αγοράσει και έναν Σιπιονι
Άβαταρ μέλους
Blackgr4
Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

Ο γαύρος έχει όλα τα παραπάνω που ορθώς αναφέρατε.

Ο βάζελος που πούλησε τον Ιωαννίδη (25 χρονών), 5 εκατομμύρια περισσότερα(!) από το ποσό που έκανε αρχικά αποδεκτό ο ΠΑΟΚ για τον Ντέλια στα 21-22 του, τι έχει ακριβώς;;

Τον Βαγγιανίδη (δεξί μπακ...) πως τον πούλησε 13 εκατομμύρια στα 23 του; Θα τον πουλούσε ο ΠΑΟΚ περισσότερα από 5;

Δεν είναι μόνο θέμα γνωριμιών και μάνατζερ. Παίζει μεγάλο ρόλο και η γενικότερη στάση που δείχνεις στην αγορά.
Όταν σκέφτεσαι 2 μήνες τα 17 εκατομμύρια για Ντέλια, ε μην περιμένεις η επόμενη πρόταση να είναι μεγαλύτερη από 18-19.
These users thanked the author Blackgr4 for the post:
Kostas_FI
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”