65. Γιάννης Κωνσταντέλιας

Άβαταρ μέλους
margas

Re: 65. Γιάννης Κωνσταντέλιας

Δημοσίευση από margas »

Blackgr4 έγραψε: Τρί 19 Μάιος 2026, 14:18
margas έγραψε: Τρί 19 Μάιος 2026, 13:28

Το πρόβλημα δεν είναι η ρευστότητα, αλλά η ουεφα. Δε χρειάζονται τα λεφτά του ντελια για να φτιάξεις ομάδα, αλλά για να μη φας καμπανάκι λόγω ffp. Κάθε χρόνο ΑΜΚ κάνει ο ιβαν, δεν φταίνε τα λεφτά που βγαίνουμε 3οι. Η έλλειψη οργάνωσης φταίει.
Έχεις με το ζόρι 3, άντε 4 παίκτες που ανταποκρίνονται άψογα στον ρόλο τους, κάθε χρόνο, κάθε σεζόν, με τεράστια διαφορά από τους άλλους που παίζουν τις θέσεις τους.

Ένας εξ αυτών, είναι ο βασικός λόγος που ο ΠΑΟΚ έχει αυξημένα έσοδα, ο ΠΑΟΚ δημιουργεί κόσμο σε κάθε σημείο της χώρας, ο ΠΑΟΚ προβάλλεται και ακούγεται σε πολλά σημεία του πλανήτη και οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης σε πολλά σημεία της Ευρώπης.

Ο μόνος που απέχει ακόμα πολλά χιλιόμετρα από το να πιάσει το αγωνιστικό του ταβάνι.

Το όνομα του Κωνσταντέλιας Γιάννης.

Ποια καμπάνα, ποιο πρόστιμο, ποια ΑΜΚ και ποιο FFP;

Αν ο ΠΑΟΚ ήταν εισηγμένος στο χρηματιστήριο, τη στιγμή πώλησης του Ντέλια, η μετοχή θα κατρακυλούσε 40%.

Ότι είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο για τους Σαουδάραβες, είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας για τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Τόσο απλά.
Μαζί σου είμαι φίλε, δε θέλω με την καμία να πουληθεί ο ντελιας γιατί ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει στην ομάδα. Αυτό που επισήμανα ήταν ότι μια επικείμενη πώληση του δε θα ήταν λόγω έλλειψης ρευστότητας, αλλά λόγω ffp.

Πριν φτάσουμε στο σημείο να ΠΡΕΠΕΙ να πουληθεί, οφείλει η ΠΑΕ να κάνει τη μέγιστη προσπάθεια να καλύψει τα έξοδα αλλιώς.

Φέτος κουτσά στραβά πιστεύω θα τα καταφέρουν, από του χρόνου θα αρχίσει να χλωμαινει το πράγμα όταν η ομάδα θα είναι γεμάτη στους τριαντάρηδες και δε θα έχει μισό περιουσιακό στοιχείο να πουλήσει. Μόνη ελπίδα οι ακαδημίες και το γήπεδο, που όμως αργεί. Οι παίκτες απ την ακαδημία που είναι στην α ομάδα δε φαίνεται να μπορούν να πιάσουν περισσότερα απ τον Ντεσποτοφ, μακάρι να με διαψεύσουν και να εξελιχθούν στους επόμενους τζολη/τζιμα τη χρονιά που μας έρχεται.
Demir

Δημοσίευση από Demir »

Μιλάμε για έξοδα έσοδα σε ομάδα που έδωσε (;;) 2,5 εκ για 2ο δεξί μπακ μέτριο και 1 εκ για 3ο τέρματα
These users thanked the author Demir for the post (total 3):
Blackgr4, Ally Samagoal, Montrealiotis
Άβαταρ μέλους
margas

Δημοσίευση από margas »

ΚΩΣΤΑΣ2019 έγραψε: Τρί 19 Μάιος 2026, 14:20
Τα λεμε όπως βολεύει στο αφήγημα μας, δηλαδή "είχαμε ελπίδες για τα 5 των πλέι οφ + 10-15 από το γιουροπα" αλλα δεν εχουμε ελπίδες για τα 10-15 από το γιουροπα. Πάμε απ΄ευθείας στα τα 8-10 του κονφερενς.

Εκπληκτικός συλλογισμός
Ετσι βολεύει για την φασαρία
Δεν είπα ότι δεν έχουμε ελπίδες για τα 10-15 του Γιουρόπα, είπα ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι τα 8-10 του κονφερενς.

Μπαίνουμε σε ένα καλοκαίρι όπου δεν ξέρουμε με ποιον προπονητή θα κάνουμε προετοιμασία, τα μισά συμβόλαια λήγουν, το κλίμα είναι τραγικό και τα λεφτά για μεταγραφές περιορισμένα. Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνουμε 3 σερί προκρίσεις, γιαυτο και ανέφερα το κονφερενς ως πιο πιθανό σενάριο.

Πέρα από τις φετινές δυσκολίες, τα προκριματικά πάντα επιφυλάσσουν δυσκολίες και εκπλήξεις, πολλά τα παραδείγματα. Είτε με ραζβαν, είτε με κάποιον καινούριο, η ομάδα δε θα έχει καλή εικόνα το καλοκαίρι και αυτό είναι δεδομένο για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
Blackgr4
Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

margas έγραψε: Τρί 19 Μάιος 2026, 14:58

Το πρόβλημα δεν είναι η ρευστότητα, αλλά η ουεφα. Δε χρειάζονται τα λεφτά του ντελια για να φτιάξεις ομάδα, αλλά για να μη φας καμπανάκι λόγω ffp. Κάθε χρόνο ΑΜΚ κάνει ο ιβαν, δεν φταίνε τα λεφτά που βγαίνουμε 3οι. Η έλλειψη οργάνωσης φταίει.
Έχεις με το ζόρι 3, άντε 4 παίκτες που ανταποκρίνονται άψογα στον ρόλο τους, κάθε χρόνο, κάθε σεζόν, με τεράστια διαφορά από τους άλλους που παίζουν τις θέσεις τους.

Ένας εξ αυτών, είναι ο βασικός λόγος που ο ΠΑΟΚ έχει αυξημένα έσοδα, ο ΠΑΟΚ δημιουργεί κόσμο σε κάθε σημείο της χώρας, ο ΠΑΟΚ προβάλλεται και ακούγεται σε πολλά σημεία του πλανήτη και οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης σε πολλά σημεία της Ευρώπης.

Ο μόνος που απέχει ακόμα πολλά χιλιόμετρα από το να πιάσει το αγωνιστικό του ταβάνι.

Αν ο ΠΑΟΚ ήταν εισηγμένος στο χρηματιστήριο, τη στιγμή πώλησης του Ντέλια, η μετοχή θα κατρακυλούσε 40%.

Ότι είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο για τους Σαουδάραβες, είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας για τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Τόσο απλά.
Μαζί σου είμαι φίλε, δε θέλω με την καμία να πουληθεί ο ντελιας γιατί ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει στην ομάδα. Αυτό που επισήμανα ήταν ότι μια επικείμενη πώληση του δε θα ήταν λόγω έλλειψης ρευστότητας, αλλά λόγω ffp.

Πριν φτάσουμε στο σημείο να ΠΡΕΠΕΙ να πουληθεί, οφείλει η ΠΑΕ να κάνει τη μέγιστη προσπάθεια να καλύψει τα έξοδα αλλιώς.

Φέτος κουτσά στραβά πιστεύω θα τα καταφέρουν, από του χρόνου θα αρχίσει να χλωμαινει το πράγμα όταν η ομάδα θα είναι γεμάτη στους τριαντάρηδες και δε θα έχει μισό περιουσιακό στοιχείο να πουλήσει. Μόνη ελπίδα οι ακαδημίες και το γήπεδο, που όμως αργεί. Οι παίκτες απ την ακαδημία που είναι στην α ομάδα δε φαίνεται να μπορούν να πιάσουν περισσότερα απ τον Ντεσποτοφ, μακάρι να με διαψεύσουν και να εξελιχθούν στους επόμενους τζολη/τζιμα τη χρονιά που μας έρχεται.
Μείωσε τα έξοδα σου τότε αδερφέ.
Τον Μπαλντέ να έβαζα στην πρώτη ομάδα, παραπάνω θα μου έδινε από τον Ιβανούσετς που παίρνει πάνω από 1.2 ετησίως.
Τον Μπαταούλα να έβαζα για 4ο στόπερ, παραπάνω θα μου έδινε από τον κάθε.. Βολιάκο.
Από που και ως που χρειάζονταν να υπογράψει για 1.5 χρόνο ο κάθε Γερεμέγιεφ; Τόσο χειρότερος είναι ο Μύθου; Δεν μπορούσε να έρθει δανεικός κάποιος για ένα εξάμηνο;
Γιατί να αγοράσω με 1 εκατομμύριο τον Γκουκεσασβίλι; Δεν μας έφταναν οι Παβλένκα, Τσιφτσής, Μοναστηρλής;
Από που και ως που έπρεπε να δώσουν τόσα λεφτά για την αλλαγή του Κένι που δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο;
Γιατί να ρισκάρω να ανανεώσω τώρα τον Οζντόεφ με 700-800 τον χρόνο όταν θα έχει φτάσει αισίως στα 34-35;
Πόσο λογικό είναι να δίνω στον Τάισον 800 ετησίως και να μην μπορώ να έχω ένα κανονικό ΒΑΣΙΚΌ αριστερό εξτρέμ με αυτά τα λεφτά; Είναι παράλογο στα 39 του να μην μπορεί να αντέξει να παίξει 40-45 παιχνίδια;
Είναι τόσες πολλές οι ανορθογραφίες στο ρόστερ, που δεν ξέρω κατά πόσο έχουμε την διάθεση να τις διορθώσουμε όλες και δεν προτιμάμε τις εύκολες λύσεις πχ πώληση Ντέλια.
Απλά όταν και ΑΝ γίνει ποτέ αυτό, θα καταλάβουν καλά πόσο μεγάλο λάθος θα είναι.
These users thanked the author Blackgr4 for the post (total 4):
margas, DikefalosG4, aivas19, curtis
ΚΩΣΤΑΣ2019

Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ2019 »

Δεν εγραψες κάτι διαφορετικό.
Ειναι πιθανον το κονφερενς τώρα
αλλά ω του θαύματος αν ειμασταν 2οι το πιθανότερο θα ηταν τα PO του γιουροπα
ΚΩΣΤΑΣ2019

Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ2019 »

Ιβανούσετς που παίρνει πάνω από 1.2 ετησίως ?????????????????

Ποιος το γραψε αυτό??
Ο Βασιλόπουλος???
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Σχεδόν όλες οι σημερινές σελίδες είναι οφ τοπικ

Μόνο με ένα μαγικό τοξικο τρόπο σχετίζονται με τον Κωσταντελια, σε ένα πλαίσιο με το στανιό συσχετισμού των αρνητικών του ΠΑΟΚ με ένα σενάριο πώλησης του παίκτη.

Το οποίο είναι ανύπαρκτο σήμερα που μιλάμε

Είτε συζητήσετε τα καλά και τα αρνητικά του συγκεκριμένου παίκτη μιας και είστε στο τοπικ του

Είτε πείτε αυτά που θέλετε στα κατάλληλα τοπικ
These users thanked the author Equalizer for the post:
ΚΩΣΤΑΣ2019
Kap

Δημοσίευση από Kap »

Blackgr4 έγραψε: Τρί 19 Μάιος 2026, 15:07

Τον Μπαλντέ να έβαζα στην πρώτη ομάδα, παραπάνω θα μου έδινε από τον Ιβανούσετς που παίρνει πάνω από 1.2 ετησίως.
Τον Μπαταούλα να έβαζα για 4ο στόπερ, παραπάνω θα μου έδινε από τον κάθε.. Βολιάκο.
Από που και ως που χρειάζονταν να υπογράψει για 1.5 χρόνο ο κάθε Γερεμέγιεφ; Τόσο χειρότερος είναι ο Μύθου; Δεν μπορούσε να έρθει δανεικός κάποιος για ένα εξάμηνο;
Γιατί να αγοράσω με 1 εκατομμύριο τον Γκουκεσασβίλι; Δεν μας έφταναν οι Παβλένκα, Τσιφτσής, Μοναστηρλής;
Από που και ως που έπρεπε να δώσουν τόσα λεφτά για την αλλαγή του Κένι που δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο;
Γιατί να ρισκάρω να ανανεώσω τώρα τον Οζντόεφ με 700-800 τον χρόνο όταν θα έχει φτάσει αισίως στα 34-35;
Πόσο λογικό είναι να δίνω στον Τάισον 800 ετησίως και να μην μπορώ να έχω ένα κανονικό ΒΑΣΙΚΌ αριστερό εξτρέμ με αυτά τα λεφτά; Είναι παράλογο στα 39 του να μην μπορεί να αντέξει να παίξει 40-45 παιχνίδια;
Είναι τόσες πολλές οι ανορθογραφίες στο ρόστερ, που δεν ξέρω κατά πόσο έχουμε την διάθεση να τις διορθώσουμε όλες και δεν προτιμάμε τις εύκολες λύσεις πχ πώληση Ντέλια.
Απλά όταν και ΑΝ γίνει ποτέ αυτό, θα καταλάβουν καλά πόσο μεγάλο λάθος θα είναι.

Επίσης, για να συνεχίσω την εξαιρετική τοποθέτηση του συνοπαδού, να πω ότι δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα ανανεώσουμε τον Κεντζιόρα με € 1.000.000 περίπου όταν στην αγορά δεν πρόκειται να βρει ούτε τα μισά με τα χαρακτηριστικά του και τον τρόπο που παίζει την θέση. Αγοράσαμε τον Σάντσες με 2,5 εκατομμύρια; Σοβαρά τώρα; Και του δίνουμε και δεν ξέρω πόσο για συμβόλαιο; Θα ανανεώσουμε τον Μπάμπα με συμβόλαιο πάλι κοντά στο εκατομμύριο; Δίνουμε 800 στον Τέιλορ;

Άντε και δώσαμε τον Ντέλια φέτος. Του χρόνου, με τα ίδια συμβόλαια, τι θα κάνουμε με το ffp; Πάλι το ίδιο πρόβλημα δεν θα έχουμε με τα έξοδα;

Για ποιόν λόγο δεν μπορούμε να κάνουμε εξορθολογισμό των εξόδων από τώρα; Δεν είναι προφανές ότι πληρώνουμε περισσότερα χρήματα από την αξία κάποιων παικτών; Για ποιόν λόγο πρέπει να ανανεώσουμε κάποιους από αυτούς ενώ είναι προφανές ότι τα χαρακτηριστικά τους μπορούμε να τα βρούμε και με λιγότερα χρήματα; Διότι τάχα μου διασφαλίζουμε την ομοιογένεια της ομάδας; Αφού φέτος αποδείχθηκε στην κακή περίοδο της ομάδας ότι δεν υπήρχε και ιδιαίτερη συνοχή.

Ακόμα, εάν κάποιος το γνωρίζει, απαγορεύεται πλέον ο ιδιοκτήτης να χρηματοδοτεί την ομάδα; Έστω με κάποιο ποσοστό; Είναι πλέον ο κάθε ιδιοκτήτης απλώς διαχειριστής των εσόδων - εξόδων και απλώς εξαρτάται από το τι θα πουλήσει για να συντηρήσει την ομάδα του; Δεν το ξέρω, για αυτό το ρωτάω.
These users thanked the author Kap for the post:
Montrealiotis
Franky

Δημοσίευση από Franky »

Μέσα σε όλη αυτή την -εκτός θέματος- συζήτηση, δεν μπορώ να βρώ αυτό που είπε κάποιος φίλος σχετικά με την Αρχηγία, αλλά και αυτό που είπε ο Prist4 σχετικά με το τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντέλια.

Συμφωνώ οτι θα έπρεπε να είναι ήδη ανάμεσα στους Αρχηγούς. Είναι παράδοξο να μην είναι. Να ζητάμε να κουβαλήσει την ομάδα ως Ηγέτης ακόμη περισσότερο, αλλά να μην είναι Αρχηγός ή στους Αρχηγούς.
Maklaz έγραψε: Τρί 19 Μάιος 2026, 11:58 Κάτσε ρε φράνκι, περίμενε λίγο , αναφέρεις το εξής

Ban σημαίνει ότι δεν μπορείς να αντικαταστήσεις κανέναν παίκτη που φεύγει ή τραυματίζεται σοβαρά.
Σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις ούτε ελεύθερο.
Σημαίνει ότι είσαι σε στενό κλοιό εποπτείας για 3 έτη.
Σημαίνει ότι η UEFA σου κόβει παίκτες από την ευρωπαϊκή λίστα (από 25 σε 21).
Σημαίνει υποβάθμιση του προϊόντος, λιγότερα έσοδα, και τελικά μια ομάδα που θα χαροπαλεύει.

Επίσης όταν μια ομάδα τρώει ban, η αξία των παικτών της καταρρέει. Γιατί όλοι ξέρουν ότι καίγεσαι να πουλήσεις για να γλιτώσεις.
Αυτό θέλουμε για τον ΠΑΟΚ; Να γίνει super market επειδή εσύ θεωρείς το FFP "δικαιολογία των ΑΡΔ";
Δεν θέλω να συνεισφέρω σε συζήτηση εντελώς εκτός θέματος του Κωνσταντέλια.

Το FFP θεσπίστικε για να εντοπίσει "οικονομικό ντόπινγκ", οι ομάδες που αναφέρατε ως παραδείγματα η Σίτι, η Παρί, η Ίντερ, η Μίλαν, και είχανε θέμα με την UEFA και το FFP ούτε καταστράφηκαν ούτε κετέρρευσαν. Και φυσικά υπάρχουν λογιστικές και χρηματοικονομικές πρακτικές και τρόποι να παρακαμφθεί όλο αυτό. Για παράδειγμα οι μεταγραφές “σπάνε” λογιστικά σε χρόνια μέσω αποσβέσεων, οι πωλήσεις παικτών γράφονται άμεσα ως έσοδο και βελτιώνουν τον ισολογισμό.

Και μιας που μιλάμε για έσοδα, επικεντρώνεστε στις πωλήσεις. Γιατί δεν σχολιάζετε την απόδοση στις χορηγίες και άλλες δραστηριότητες (?) εμπορικης ανάπτυξης?
DikefalosG4

Δημοσίευση από DikefalosG4 »

Αυτά που γράφει ο blackgr4 είναι τόσο αυτονόητα που νομίζω συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΟΚΤΣΗΔΩΝ και είναι ένας από τους λόγους που απογοητευόμαστε με τη λειτουργία της παε, γιατί δεν εφαρμόζει έστω κάποια από τα παραπάνω αυτονόητα.
Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

Άντε καλά ρε Φράνκι, μην συνεισφέρεις.
Όταν βρεις την επιχειρηματολογία να αντικρούσεις την πραγματικότητα και όχι τις υποθέσεις, με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να κάνω διάλογο μαζί σου, στο κατάλληλο τοπικ και γιατί όχι, να συμφωνήσω και όλας.
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

DikefalosG4 έγραψε: Τρί 19 Μάιος 2026, 15:46

Αυτά που γράφει ο blackgr4 είναι τόσο αυτονόητα που νομίζω συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΟΚΤΣΗΔΩΝ και είναι ένας από τους λόγους που απογοητευόμαστε με τη λειτουργία της παε, γιατί δεν εφαρμόζει έστω κάποια από τα παραπάνω αυτονόητα.
Οχι όλα όμως, γιατί είναι κατόπιν εορτής.
Λέει ας πούμε ο Black για Μπαλντέ και Ιβανούσετς επειδή ο Κροάτης δεν προσέφερε τίποτα απολύτως. Πέρυσι την ίδια γνώμη θα είχε ο κόσμος?
Αν σου πω πχ εγώ (γιατί το πιστεύω σοβαρά) να φύγει ο Ντεσπότοφ και τα παιχνίδια που θα έπαιζε να τα πάρει ο Μπέρδος και ο Χατσίδης θα το θεωρήσεις αυτονόητο? Αν σου πω να μην πάρουμε τέταρτο στόπερ για να έχει χώρο ο Μπαταούλας και ο Κωττας και πως στην πραγματικότητα τρία στόπερ φτάνουν (όπως πχ η κουλα τρία στόπερ έχει εκ των οποίων ο ένας συνομίλικος του Λοβρεν, συν έναν δεκαεννιάχρονο Βούλγαρο που δεν τον ξέρει η μάνα του) θα πεις ΟΚ ή θα πεις παρατημένη η ομάδα. Αν πουληθεί ο Τσιφτσής και δεν πάρεις δεύτερο τερματοφύλακα αλλά προωθήσεις τον Μοναστηρλή και τον Νικολακούλη για να είσαι μέσα στο FFP (που παρεμπιπτόντως αυτή την στιγμή δεν έχεις πρόβλημα) θα είναι αυτονόητο?
Το λέω αυτό γιατί κατά την γνώμη μου αυτό πρέπει να γίνεται ως πολιτική του συλλόγου. Στα μάτια μου υπάρχει ένα κομμάτι του ρόστερ που είναι εξαιρετικό και αδιαπραγμάτευτο, ένα που είναι ΟΚ για συγκεκριμένο ρόλο αλλά αναλώσιμο και ένα που απλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει έστω και χωρίς να αντικατασταθεί.
Στο αδιαπραγμάτευτο κομμάτι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο μυαλό μου εφτάμιση παίκτες, οι Κωνσταντέλιας Ζίβκοβιτς Ζαφείρης Χατσίδης, οι Μειτε Κέννυ Παβλένκα (που όμως δεν έχουν και καμία μεταπωλητική αξία οπότε μένουν εκτός συζήτησης) ενώ είναι και δεν είναι μέσα στη λίστα ο Μιχαηλίδης.

Για να μην το μακραίνω. Το FFP στην ουσία επιδοτεί την πώληση παικτών μέσω των ακαδημιών γιατί αποσβένει όλο το ποσό της μεταγραφής σε αντίθεση με τις πωλήσεις παικτών που δεν προέρχονται από τις ακαδημίες σου πχ Ζαφείρης Καμαρά Λημνιός στο παρελθόν κλπ. Παρόλαυτά ο Κωνσταντέλιας είναι ξεχωριστή περίπτωση για το σύλλογο και τους οπαδούς και δεν πρέπει να φύγει για κανένα λόγο. Η ΠΑΕ πρέπει να προσέξει που δίνει τα συμβόλαια που δίνει, γιατί κάτι Λοβρεν κάτι Τσάλοφ κατι Ιβανούσετς και κάτι Πελκες είναι ο λόγος που μάθαίνουμε τι είναι το FFP εξαρχής. Οι σπατάλες είναι ο λόγος που ο ΠΑΟΚ πουλάει παίκτες και όχι η έλλειψη εισροής χρημάτων από τη διοίκηση.
These users thanked the author Ιάσονας for the post:
paok apo epilogi
curtis

Δημοσίευση από curtis »

chri5ti9 έγραψε: Δευ 18 Μάιος 2026, 23:37 Στην φάση που είναι ο Ντελιας και στην φάση που είναι ο ΠΑΟΚ , να κοιμάστε αγκαλιά με μια φωτογραφία του και το πρωί που ξυπνάτε , να ζητάτε από τον Κύριο να μην φύγει . Γιατί παίκτη σαν το Ντελια … τελειώστε τη πρόταση όπως νομίζετε εσείς.
δεν θα ματαξαναδειτε!
curtis

Δημοσίευση από curtis »

Neiros4 έγραψε: Τρί 19 Μάιος 2026, 13:03
margas έγραψε: Τρί 19 Μάιος 2026, 12:57

Αρχικά, ευχαριστούμε για την ενημέρωση πάνω σε αυτά τα θέματα.

Αυτό είναι που με τρελαίνει, γιαυτο και ανυπομονώ πως και πως για το γήπεδο. Από του χρόνου θα έχουν και οι 3 πολλαπλάσια έσοδα από εμάς μέσω γηπέδου. Προτιμώ να βγω 2-3 χρονιές τριτοτεταρτος αν είναι να γίνει το γήπεδο πιο γρήγορα.

Αν τελικά αποφασίσει η ομάδα να κρατήσει τον ντελια, τα πιθανά 4 μυρια από Καμαρα-ντεσποτοφ, πολλά είναι και 4 για τη χρονιά που έκαναν, είναι ικανά να κρατήσουν την ομάδα ζωντανή; Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
εχουμε προεδρο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ δεν ειμαστε στην εποχη Ζαγορακη-Βρυζα που πουλησαμε τον Μαλεζα και τον Βιερινια για να πληρωσουμε την εφορια. Δεν ειναι νορμαλ να λεμε οτι θα φτασουν τα 4 χαρτια της πωλησης των Μαντι-Κιριλ για να κανουμε ομαδα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ αλλα εφοσον δεν εισαι στη φαση revolution, μηνας μπαινει μηνας βγαινει, θα βαλει φραγκα ο επενδυτης. Για αυτο λεγεται και ετσι αλλωστε.

Δεν γινεται να εχουμε την αντιληψη πως οσα παρουμε τοσα θα δωσουμε, ετσι ας παμε εμεις να διοικησουμε την ομαδα. Εχω δυο στραγαλια θα δωσω το ενα και θα κρατησω το αλλο σε περιπτωση που χρειαστει μεσα στη σεζον.
ρε φιλε με ολο τον σεβασμο αυτο ffp μονο για εμας ισχυει?για βαζελοχανουμα δεν ισχυει?
curtis

Δημοσίευση από curtis »

Maklaz έγραψε: Τρί 19 Μάιος 2026, 12:44
margas έγραψε: Τρί 19 Μάιος 2026, 11:23 Καλησπέρα φίλε @Maklaz

Επειδή σε εμπιστεύομαι φουλ στα οικονομικά θέματα της ΠΑΕ, υπάρχει δυνατότητα επένδυσης χωρίς πώληση ντελια;

Είναι το μόνο σοβαρό asset της ομάδας και αν όχι φέτος του χρόνου από ότι φαίνεται θα έχουμε σίγουρα πρόβλημα, ειδικά αν δεν μπούμε και lp Γιουρόπα.
Τα καλά νέα είναι ότι Ο ΠΑΟΚ φέτος κατάφερε το ακατόρθωτο, όπως μας είπαν έκλεισε η χρονιά με πλεόνασμα. Αυτό έσπασε τη χασούρα της προηγούμενης διετίας και πλέον η uefa δεν μπορεί να μας πει κουβέντα για τη βιωσιμότητα μας.

ΑΛΛΑ

Τα κακά νέα είναι ότι, το ffp έχει δύο σκέλη. Το ένα το περάσαμε όπως αναφέρω ποιο πάνω (σταθερότητα).
Στο δεύτερο όμως, το Squad Cost Ratio (70%), έχουμε θέμα.
Είναι το ποσοστό των εξόδων (είμαστε κάπου στα 45-50 εκ) που μπορούμε να κάνουμε σύμφωνα με τα έσοδα μας (έχουμε κάπου στα 50 εκ).
Με μια εύκολη πράξη μπορείς να καταλάβεις ότι είμαστε στο +90% αντί για 70% που επιτρέπεται.
Επειδή καταφέραμε και βγήκαμε 3, χάσαμε τα 20-30 εκ. του τσουλού και τα έσοδά μας δεν αρκούν.

Αν ο Σαββίδης θέλει να κρατήσει τον Ντέλια και να κάνει κι άλλες μεταγραφές, μπορεί να το κάνει. Όμως η uefa θα δει ότι το ρόστερ κοστίζει για παράδειγμα το 90% των εσόδων μας και εκεί θα έρθει η καμπάνα.

Όμως υπάρχει δυνατότητα χωρίς πώληση ντέλια αν αυξηθούν κατακόρυφα οι χορηγίες (δύσκολο) ή γίνουν 2-3 άλλες πωλήσεις παικτών

Το γαμώτο ξέρεις ποιο είναι φίλε μου;
Ότι αν πουληθεί δεν θα είναι γιατί λείπουν τα λεφτά από τον ΠΑΟΚ αλλά επειδή η uefa τον υποχρεώνει.
να σε κανω μια ερωτηση φιλικα?οταν οι χανουμοβαζελοι ξοδευαν και ξοδευουν τον πατο τους με αστειες πωλησεις γιατι δεν ειχαμε ffp?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Roster”