KalamarGiannis έγραψε: Παρ 15 Μάιος 2026, 18:36
θα σου πω τι καταλαβαίνω σε απλά Ελληνικά από το παρακάτω κείμενο του άρθρου:
"Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εταιρείες συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη προχώρησαν στην έκδοση διαταγών πληρωμής ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα ποσά είχαν δοθεί κατά το παρελθόν προς την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ κατέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη και οι συγκεκριμένες διαταγές, πάντως, κατέπεσαν στο δικαστήριο, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Τα νομικά και οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης δεν είναι εύκολο να αποτυπωθούν σε λίγες γραμμές, ωστόσο η ουσία φαίνεται να συνδέεται κυρίως με την τεκμηρίωση της συγκεκριμένης απαίτησης."
καταλαβαίνω λοιπόν ότι
ΠΡΩΤΟΝ : ο Ιβάν προχώρησε σε επιθετικές κινήσεις-ΒΛΈΠΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ- για να διεκδικήσει τα χρήματα που είχε βάλει στην ΚΑΕ ως δωρεά/δάνειο ή όπως θες πες το, δεν είμαι νομικός ούτε έχω δει πως καταχωρείται στον ισολογισμό.
Άρα εδώ έχουμε για μένα μια αποκάλυψη, γιατί δεν το έχω δει κάπου αυτό ως τώρα-ή δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Αυτό λοιπόν από μόνο του λύνει κάποιες απορίες που τσακωνόμασταν πολλοί εδώ μέσα, για το ΑΝ ο ΙΒΑΝ θα τα ζητήσει λόγω υπερηφάνειας από τον έτερο πλούσιο και το ΑΝ θα διστάσει /επιλέξει να πάει ως ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στα δικαστήρια. Το έκανε λοιπόν...
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: έχασε πρωτόδικα τη δίκη ο ΙΒΑΝ, κατέπεσαν οι Διαταγές και δεν εισέπραξε τίποτα. Δεν δέχτηκε το Δικαστήριο την τεκμηρίωση της απαίτησης, δηλαδή ότι είναι απαιτητό δάνειο θα πω εγώ. Υπάρχουν και τα Εφετεία δε βλέπω εδώ να έχουμε οριστική τελεσιδικία, άρα δεν βάζουμε το απόλυτο στο αποτέλεσμα, έχει μέλλον. Σκέψη: υπάρχουν και τα λογιστικά λάθη. Ίσως περάστηκε με λάθος τρόπο στα βιβλία της ΚΑΕ, ένας λάθος κωδικός αρκεί. Το βρήκε χρόνια μετά κάποιος τσακαλάκος δικηγόρος ή λογιστής του Αρίστου, και του'πε αυτό όσο και να το τραβήξουν δε σώζεται, μην το πληρώνεις και θα διαγραφεί...
Έβαλα ψυχρά ακριβώς τα δεδομένα που μας δίνει το κείμενο. Χωρίς συναισθηματισμούς και χωρίς υπερ του ενός ή του άλλου. Ξέρω ότι θα σας πιάσει ο συναισθηματισμός και θα αρχίσετε τα πεσίματα και οι μεν και οι δε, άλλωστε ακόμη και η προσπάθεια ίσων αποστάσεων, σεβασμού και των 2 μεγαλομετόχων και στήριξης του έργου τους, δυστυχώς με διάφορα τρικ δαιμονοποιείται...
Όντως γεγονότα, όπως λες, αλλά υπάρχει κι ένα άλλο γεγονός, που έχει σημασία για εμένα , και δεν το αναφέρεις , προφανώς χωρίς πρόθεση. Δε διεκδικεί χρήματα που έδωσε δωρεά / δάνειο κλπ όπως λες. Διεκδικεί λεφτά που κάποιος ΥΠΈΓΡΑΨΕ πως θατα δώσει και μάλιστα με την υπογραφή αυτή πήρε την ΚΑΕ.
Οπότε εδώ έχουμε κατά λέξη όχι επιθετική κίνηση, αλλά απάντηση, υπήρξε δράση (μη τήρηση υπογραφών) και αντίδραση Σαββίδη ( ΑΝ και πάλι ΑΝ ισχύουν).
Επίσης εκτός από κίνηση , για εμένα πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι ο προσδιορισμός αμυντική και όχι επιθετική, καθώς μιλάμε για αντίδραση κι όχι για τη δράση.
Καταληκτικά αν θέλουμε να α μιλάμε για γεγονότα , έχουμε (ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ) μετά τη μη τήρηση των ρητώς συμφωνηθέντων και υπογεγραμμένων, μια αντίδραση από τον θιγόμενο.
Δράση αντίδραση λοιπόν ή αλλιώς επίθεση - άμυνα.