Ιβάν Σαββίδης VII
Re: Ιβάν Σαββίδης VII
Όχι αλλά μιλάμε για το ίδιο αφεντικό. Και ο ΟΛΘ ζημιές είχε πριν τον πάρει. Όπως επένδυσε για να βγάλει από τη μια εταιρεία, έτσι μπορεί και στην άλλη…icue έγραψε: Κυρ 27 Ιούλ 2025, 17:07 Κανουμε συγκριση μια εισηγμενη εταιρια στο χρηματιστήριο που εχει κερδη καμια 40 εκατομμυρια το χρονο με μια ΠΑΕ που παρουσιαζει ζημιες;
Ο νυν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, πήρε την ΠΑΕ για να μπορεί να έχει το λιμάνι και τις λοιπές επενδύσεις αφενός και να μην ανοίγει ρουθούνι σε αυτές αφετέρου.
Ο επόμενος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ , θα πάρει την ΠΑΕ για τους ίδιους ακριβώς λόγους, μόνο που αντί για το λιμάνι μπορεί να είναι η Χ επένδυση ή γεωπολιτικό παιχνίδι.
Όπως αντίστοιχα κάνει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης κάθε ΠΑΕ σε χώρες που το οικονομικό αλισβερίσι λειτουργεί και με τέτοιους όρους.
Το γνωρίζουμε αυτό. Και τα μικρά παιδιά το αντιλαμβάνονται, όσον αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό στις βαλκανικές και συν αυτώ χώρες (αν και κατά τη γνώμη μου δεν περιορίζεται εκεί).
Κάποιος το παραβλέπει και συνεχίζει να ασχολείται , σε άλλον αρέσει και βρίσκει ζωή μέσα από αυτό, άλλος θεωρεί ότι τώρα που άνοιξαν οι δουλειές στο χωριό του θα τσιμπήσει κι αυτός κάνα μεζέ, άλλος τσιμπάει έτσι κι αλλιώς μεζέ, άλλος είναι αρρωστάκι, χαλιέται αλλά δεν μπορεί να το κόψει και άλλος κόβει παραπέρα.
Το ζήτημα όμως δεν είναι εκεί. Το ζήτημα είναι η εξόφαλμη κοροϊδία. Γιατί δεν είναι παρά αστείο, αν όχι θλιβερό, ό,τι συμβαίνει το τελευταίο χρονικά διάστημα. Ο ΠΑΟΚτσης είναι μπερδεμένος. Στρατεύτηκε ως επί το πλείστον πίσω από έναν επιχειρηματία και νόμιζε ότι αυτός θα σώσει την αρρώστια του σαν τον ιππότη καβάλα στο άσπρο άλογο (ελικόπτερο). Και τώρα σου λέει τι γίνεται; Πόσα θα βγάλει από τις πωλήσεις; Πόσα θα βγάλει απ' το λιμάνι και το κάθε λιμάνι; Πόσα θα βάλει στο λιμάνι και πόσα στον σύλλογο;
Η απάντηση είναι πως θα βάλει όσα λιγότερα μπορεί στο λιμάνι και αντίστοιχα όσα λιγότερα μπορεί στον σύλλογο, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του τόσο από το λιμάνι όσο και από τον σύλλογο.
Η διαφορά είναι ότι ο σύλλογος δεν είναι τόσο εν δυνάμει κερδοφόρος όσο το λιμάνι (και άλλες επιχειρήσεις) , αλλά το όχημα για να έχει τις τελευταίες. Και θα συντηρήσει αυτό το όχημα όσο χρειάζεται για να τον πηγαίνει από το λιμάνι στο Καρράς και τούμπαλιν. Αν στο μεταξύ προκύψει και κέρδος από το όχημα, από καμιά ταρίφα στο παρεμπιπτόντως, έχει καλώς.
Αυτό θα έκανε ο καθένας επιχειρηματίας, αυτό θα κάνει και Μυστακίδης.
Στο μεταξύ, ας μην κοροϊδεύουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ.
Λίγο κράτει.
Στην τελική, ας ακριβοπληρώσει λίγο τα ναύλα για το όχημα, δεν θα πάθει κάτι.
Ο επόμενος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ , θα πάρει την ΠΑΕ για τους ίδιους ακριβώς λόγους, μόνο που αντί για το λιμάνι μπορεί να είναι η Χ επένδυση ή γεωπολιτικό παιχνίδι.
Όπως αντίστοιχα κάνει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης κάθε ΠΑΕ σε χώρες που το οικονομικό αλισβερίσι λειτουργεί και με τέτοιους όρους.
Το γνωρίζουμε αυτό. Και τα μικρά παιδιά το αντιλαμβάνονται, όσον αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό στις βαλκανικές και συν αυτώ χώρες (αν και κατά τη γνώμη μου δεν περιορίζεται εκεί).
Κάποιος το παραβλέπει και συνεχίζει να ασχολείται , σε άλλον αρέσει και βρίσκει ζωή μέσα από αυτό, άλλος θεωρεί ότι τώρα που άνοιξαν οι δουλειές στο χωριό του θα τσιμπήσει κι αυτός κάνα μεζέ, άλλος τσιμπάει έτσι κι αλλιώς μεζέ, άλλος είναι αρρωστάκι, χαλιέται αλλά δεν μπορεί να το κόψει και άλλος κόβει παραπέρα.
Το ζήτημα όμως δεν είναι εκεί. Το ζήτημα είναι η εξόφαλμη κοροϊδία. Γιατί δεν είναι παρά αστείο, αν όχι θλιβερό, ό,τι συμβαίνει το τελευταίο χρονικά διάστημα. Ο ΠΑΟΚτσης είναι μπερδεμένος. Στρατεύτηκε ως επί το πλείστον πίσω από έναν επιχειρηματία και νόμιζε ότι αυτός θα σώσει την αρρώστια του σαν τον ιππότη καβάλα στο άσπρο άλογο (ελικόπτερο). Και τώρα σου λέει τι γίνεται; Πόσα θα βγάλει από τις πωλήσεις; Πόσα θα βγάλει απ' το λιμάνι και το κάθε λιμάνι; Πόσα θα βάλει στο λιμάνι και πόσα στον σύλλογο;
Η απάντηση είναι πως θα βάλει όσα λιγότερα μπορεί στο λιμάνι και αντίστοιχα όσα λιγότερα μπορεί στον σύλλογο, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του τόσο από το λιμάνι όσο και από τον σύλλογο.
Η διαφορά είναι ότι ο σύλλογος δεν είναι τόσο εν δυνάμει κερδοφόρος όσο το λιμάνι (και άλλες επιχειρήσεις) , αλλά το όχημα για να έχει τις τελευταίες. Και θα συντηρήσει αυτό το όχημα όσο χρειάζεται για να τον πηγαίνει από το λιμάνι στο Καρράς και τούμπαλιν. Αν στο μεταξύ προκύψει και κέρδος από το όχημα, από καμιά ταρίφα στο παρεμπιπτόντως, έχει καλώς.
Λίγο κράτει.
- These users thanked the author arrwstos for the post:
- elvetos giatros
Oποιος εχει στη κατοχη του ενα σημαντικο χαρτοφυλακιο επενδυσεων στη χωρα εχει και μια ομαδα? Ποσες ομαδες υπαρχουν σε αυτη την χωρα πια?
Αν απευθύνεσαι σε μένα , δεν είμαι υπέρ ή κατά κάποιου, ούτε επιχειρηματολογώντας με βάση τι θα κάνει η δε θα κάνει στον ολθ. Τον σαββιδη τον στηρίζω με τον οβολό μου γιατί μου έδωσε χαρά 13 χρόνια. Ακόμη και η μπούκα στο γήπεδο με γέμισε συναίσθημα. Τον άλλον δεν τον ξέρω. Μπορεί να είναι υπέροχος καταπληκτικός μοναδικός αλλά δεν ξέρω ούτε τη φωνή τουVfB v2 έγραψε: Κυρ 27 Ιούλ 2025, 17:38 Αντιλαμβάνεσαι οτι αυτό που λες ειναι χειρότερο για τον Ιβαν, σωστα?
- These users thanked the author Taseos for the post (total 3):
- theo-drama, Montrealiotis, astral
Τι λετε ρε παιδια αληθεια τωρα. Οπως επενδυσε στην μια να το κανει στην αλλη; Τα ιδια κερδη εχει ενα λιμανι και μια ομαδα; Φανταζομαι οι εφοπλιστες που εχουν ομαδες βγαζουν κερδος απο αυτες επειδη ειναι αφεντικα και σε ναυτιλιακες που εχουν κερδη;
Δεν εχει δρακους και νανους αλλα ο Πουτιν εκοψε το κατοσταρικο απο τον Μειτε. Αν δεν καταλαβαινετε την διαφορα, αφηστε το δεν εχει νοημα η κουβεντα. Κερδισατε οκ.
Δεν εχει δρακους και νανους αλλα ο Πουτιν εκοψε το κατοσταρικο απο τον Μειτε. Αν δεν καταλαβαινετε την διαφορα, αφηστε το δεν εχει νοημα η κουβεντα. Κερδισατε οκ.
Όχι, αλλά μια ομάδα σίγουρα βοηθάει.joshua έγραψε: Κυρ 27 Ιούλ 2025, 17:51 Oποιος εχει στη κατοχη του ενα σημαντικο χαρτοφυλακιο επενδυσεων στη χωρα εχει και μια ομαδα? Ποσες ομαδες υπαρχουν σε αυτη την χωρα πια?
Άρα αφού δεν τον βοηθάει στις άλλες επιχειρήσεις, φαντάζομαι πως είτε θα την θεωρεί κερδοφόρα είτε θα είναι ΠΑΟΚ/Ολυμπιακός/ΑΕΚ/Παναθηναϊκός από κούνια, σωστά;
Φιλτατε, και εγώ Σαββιδικός είμαι. Αυτό ομως δεν θα με εμποδίσει,(και κανέναν δεν θα έπρεπε) να κάνω κριτική και να λέω τα πράματα οπως έχουν. Πως να το κάνουμε. Η ομάδα έχει τρια εξώφθαλμα και πολύ σημαντικά κενά στον αξονα τα οποία διακυβεύουν μια ακόμη χρονια. Όσο σημαντικό ήταν το λιμάνι του Βόλου, για το οποίο έγινε μια προσφορά διπλάσια από τη δεύτερη καλύτερη, άλλο τόσο σημαντικά είναι και αυτά τα τρία κενά, για τα οποία πρέπει να γίνει ρελάνς ώστε να βγει η χρονιά αξιοπρεπής για τα 100 χρόνια της ομαδάς, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει κάποια κατάκτηση τίτλου.Taseos έγραψε: Κυρ 27 Ιούλ 2025, 17:52Αν απευθύνεσαι σε μένα , δεν είμαι υπέρ ή κατά κάποιου, ούτε επιχειρηματολογώντας με βάση τι θα κάνει η δε θα κάνει στον ολθ. Τον σαββιδη τον στηρίζω με τον οβολό μου γιατί μου έδωσε χαρά 13 χρόνια. Ακόμη και η μπούκα στο γήπεδο με γέμισε συναίσθημα. Τον άλλον δεν τον ξέρω. Μπορεί να είναι υπέροχος καταπληκτικός μοναδικός αλλά δεν ξέρω ούτε τη φωνή τουVfB v2 έγραψε: Κυρ 27 Ιούλ 2025, 17:38 Αντιλαμβάνεσαι οτι αυτό που λες ειναι χειρότερο για τον Ιβαν, σωστα?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος VfB v2 την Κυρ 27 Ιούλ 2025, 18:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εγώ δεν είμαι σαββιδικος. Εγώ είμαι με τον ΠΑΟΚ. Και επειδή έχω ζήσει τον ΠΑΟΚ και προ Σαββιδη σκλαβωμένο απειλούμενο με τα χρέη του και να παίζεται μπάλα στο κεφάλι μου για μια ίντερσατ και ένα Ακροπόλ είμαι πολύ αμυντικός παίκτης πλέον μ. Χρειάστηκε μια τρόικα μια κατάρρευση της μεταπολίτευσης και των τζακιών της για να δω έναν άνθρωπο άσχετο με το ελληνικό πανηγυρακι να επιβεβαιώνει αυτό που ήξερα. Ότι ελεύθερος ΠΑΟΚ είναι ανίκητος. Και αυτό το έκανε ο σαββιδης. Ούτε ο τελης ούτε ο Πάνος ούτε ο Αντώνης. Μέχρι να δω κάποιον άλλον να κάνει όσα αυτός ο περίεργος έλληνας από την τσαλκα, λυπάμαι αλλά δε θα πάρω
- These users thanked the author Taseos for the post (total 9):
- wickerman, nikvasil, abc_o_ karpouzas, navigator11, Montrealiotis, elvetos giatros, Ιάσονας, theo-drama, astral
Αυτο ειναι το μεγαλυτερο δωρο που εκανε ο Σαββιδης στον ΠΑΟΚ.
Τον εκανε ελευθερο και αδεσμευτο.
Αν επικρατησει ο Τελης, ισως μας γλυκανουν για 1-2 χρονια, αλλα μετα θα γινει οτι με τον Μυτιληναιο και την γρια και το σκουληκι με τον Κοντομηνα.
Τον εκανε ελευθερο και αδεσμευτο.
Αν επικρατησει ο Τελης, ισως μας γλυκανουν για 1-2 χρονια, αλλα μετα θα γινει οτι με τον Μυτιληναιο και την γρια και το σκουληκι με τον Κοντομηνα.
- These users thanked the author Cylon-4 for the post (total 4):
- nikvasil, Мир, Montrealiotis, aivas19
Ποσο αστείο ειναι πάντως. Μόλις γίνεται κριτική για τα μεταγραφικά ζητήματα το θέμα αλλάζει δια μαγείας και μετατοπίζεται στην παραμονή ή όχι του προέδρου. Λες και η πρόθεση της κριτικής είναι αυτή και οχι στο να καλυφθούν τα κενά της ομάδας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα γίνεται, ώστε να μην ζήσουμε ξανά ευτράπελα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Κάνει κάποιος μια γενικότερη κριτική για ορισμένα κακώς κείμενα και η απάντηση είναι ναι αλλά δεν ξέρουμε τι ρόλο βαράει ο Μυστακίδης.
Τουλάχιστον βγάλαμε απ'τη συζήτηση τον Γούμενο.
Τουλάχιστον βγάλαμε απ'τη συζήτηση τον Γούμενο.
Συνυπογράφω. Ο ΠΑΟΚ είναι το όχημα για επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο Σαββίδης δεν μπορεί να κάνει άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Τον έχουν κομμένο. Θα του πάρουν και το λιμάνι αργά ή σύντομα. Συνεπώς τον πούλο μια ώρα αρχυτερα από τον ΠΑΟΚ διότι μαζί του δεν έχει χαίρι.arrwstos έγραψε: Κυρ 27 Ιούλ 2025, 17:48 Ο νυν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, πήρε την ΠΑΕ για να μπορεί να έχει το λιμάνι και τις λοιπές επενδύσεις αφενός και να μην ανοίγει ρουθούνι σε αυτές αφετέρου.
Λίγο κράτει.
Μπορεί τα 190 να μην είναι ντούκου.VfB v2 έγραψε: Κυρ 27 Ιούλ 2025, 17:05Ο ΟΛΘ κατα μέσο ορο τα τελευταία χρόνια είχε γυρο στα ~25 εκατομμύρια κέρδη ανα χρόνο μετά απο φόρους και μονο την τελευταία περίοδο (24/25) αυτά αυξήθηκαν στα περίπου 30 μύρια. Για να έχουν τα ταμεία απόθεμα 200 εκατομμύρια σημαίνει οτι οι μέτοχοι δεν εβγαλαν τα κέρδη τους απο την εταιρία για σχεδόν μια δεκαετία. Εσυ το βρισκεις ρεαλιστικό αυτό το σενάριο?
Μπορει να μην είναι 100% ίδια κεφάλαια
Μην αρχισουμε τον εσωτερικό έλεγχο και το due diligence και στον ΟΛΘ τώρα...

Να πέσουν 10μ να έρθουν 3 παιχταράδες θέλουμε και ας κάνει ο ΟΛΘ τον έναν δώρο μέσω χορηγίας αφού εκεί υπάρχει ρευστότητα...

Αυτή τη στιγμή, αυτή τη στιγμή, τώρα,
αν κάποιος θέλει να κάνει κακό στον ΠΑΟΚ, να τον δυσκολέψει στη φετινή χρονιά και όχι μόνο, να δημιουργήσει προβλήματα, να προκαλέσει αναστάτωση, το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να χτυπήσει τον Σαββίδη. Αυτή τη στιγμή.
Πετυχαίνουν εκτός από τον άμεσο στόχο τους, σε πραγματικό χρόνο και μακροπροθεσμα προβλήματα σε εμάς, και κυρίως διχόνοια. Δυστυχώς αυτό το πέτυχαν. Το λέω κι εγώ που εκφράζω άποψη σαφή. Όμως δεν μπορούμε να κοιτάμε τι κάνουν και να καθόμαστε.
Ποιοι; ποιους συμφέρει; ποιοι θα ήθελαν κακό για τον ΠΑΟΚ ή τον Σαββίδη; που ταυτίζονται αυτή τη στιγμή εν πολλοίς;
Ετερόκλητα συμφέροντα και δυνατά. Από τον αθλητικό χώρο, τον πολιτικό , τον επιχειρηματικό και όχι μόνο. Δεν το αναπτύσσω , γιατί η ταμπέλα του φαντασιόπληκτου είναι άλλη μια εύκολη απάντηση( σε όσα γίνονται και τα καταγράφουμε), είτε με κακή πρόθεση είτε με καλή.
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Η απάντηση είναι μία. Ό,τι συνιστά ΠΑΟΚ, ό,τι είναι ο ΠΑΟΚ, όσα κομμάτια αποτελούν τον ΠΑΟΚ, πρέπει να είναι ενωμένα. Σε αυτά είναι και ο Σαββίδης. Δεν αρέσει σε όλους αυτό, και μες στην οικογένεια ΠΑΟΚ αλλά δε γίνεται αλλιώς. ΤΩΡΑ.
Δεν ανήκει σε αυτούς ο Μυστακίδης. ΤΩΡΑ. Και όχι μόνο αυτό αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι μέρος του προβλήματος. Μπορεί στο μέλλον να ισχύει κάτι άλλο. Τώρα είναι μέρος του προβλήματος κυρίως με τον τρόπο που κινήθηκε και κινείται και αυτούς που φαίνεται να έχει συμμάχους.
Μαύρη σελίδα, κηλίδα η στάση του ΑΣ, κερκόπορτα στην κυριολεξία , όπως και η στάση κάποιων από τους συνδέσμους ( που είναι και η μεγάλη μου απορία). Οι σύνδεσμοι δε θέλω να πιστέψω ότι κινούνται και ιδιοτελώς.

αν κάποιος θέλει να κάνει κακό στον ΠΑΟΚ, να τον δυσκολέψει στη φετινή χρονιά και όχι μόνο, να δημιουργήσει προβλήματα, να προκαλέσει αναστάτωση, το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να χτυπήσει τον Σαββίδη. Αυτή τη στιγμή.
Πετυχαίνουν εκτός από τον άμεσο στόχο τους, σε πραγματικό χρόνο και μακροπροθεσμα προβλήματα σε εμάς, και κυρίως διχόνοια. Δυστυχώς αυτό το πέτυχαν. Το λέω κι εγώ που εκφράζω άποψη σαφή. Όμως δεν μπορούμε να κοιτάμε τι κάνουν και να καθόμαστε.
Ποιοι; ποιους συμφέρει; ποιοι θα ήθελαν κακό για τον ΠΑΟΚ ή τον Σαββίδη; που ταυτίζονται αυτή τη στιγμή εν πολλοίς;
Ετερόκλητα συμφέροντα και δυνατά. Από τον αθλητικό χώρο, τον πολιτικό , τον επιχειρηματικό και όχι μόνο. Δεν το αναπτύσσω , γιατί η ταμπέλα του φαντασιόπληκτου είναι άλλη μια εύκολη απάντηση( σε όσα γίνονται και τα καταγράφουμε), είτε με κακή πρόθεση είτε με καλή.
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Η απάντηση είναι μία. Ό,τι συνιστά ΠΑΟΚ, ό,τι είναι ο ΠΑΟΚ, όσα κομμάτια αποτελούν τον ΠΑΟΚ, πρέπει να είναι ενωμένα. Σε αυτά είναι και ο Σαββίδης. Δεν αρέσει σε όλους αυτό, και μες στην οικογένεια ΠΑΟΚ αλλά δε γίνεται αλλιώς. ΤΩΡΑ.
Δεν ανήκει σε αυτούς ο Μυστακίδης. ΤΩΡΑ. Και όχι μόνο αυτό αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι μέρος του προβλήματος. Μπορεί στο μέλλον να ισχύει κάτι άλλο. Τώρα είναι μέρος του προβλήματος κυρίως με τον τρόπο που κινήθηκε και κινείται και αυτούς που φαίνεται να έχει συμμάχους.
Μαύρη σελίδα, κηλίδα η στάση του ΑΣ, κερκόπορτα στην κυριολεξία , όπως και η στάση κάποιων από τους συνδέσμους ( που είναι και η μεγάλη μου απορία). Οι σύνδεσμοι δε θέλω να πιστέψω ότι κινούνται και ιδιοτελώς.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trouman την Κυρ 27 Ιούλ 2025, 19:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.