Lubos Michel

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
panta

Re: Lubos Michel

Δημοσίευση από panta »

Το swot τι είναι; οχι οτι τα αλλα τα ξέρω ...
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

@ksenitemenos4, έχεις την άποψη σου κι έχω την δική μου φίλε για το θέμα ενασχόλησης οποιουδήποτε με το ποδόσφαιρο, σε επίπεδο ομάδας-"μαγαζιού γωνία" όπως ο Π.Α.Ο.Κ. και πάνω...
Σεβαστές αμφότερες ελπίζω, αν και τελείως διαφορετικές-αντίθετες, οπότε πάμε παρακάτω...

Τους λόγους λοιπόν που πήρε τα "επιχειρηματικά του ρίσκα" ο Ιβάν δεν τους γνωρίζω επακριβώς, γνωρίζω μόνο ότι τα πήρε προ πενταετίας και πλέον "χορεύει" στον χορό που μόνος του και δίχως πίεση θέλησε-αποφάσισε να μπει...Επίσης είμαι βέβαιος ότι κανένας επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν χορεύει με χασούρα ή τουλάχιστον ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να χορεύει έτσι...ΤΟ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ...
Χωρίς κανένας ίχνος ειρωνείας λοιπόν προς εσένα αλλά με τόνους ειρωνείας και "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" στους ΑΡΔ, θα έπρεπε κάποιος κάποτε επιτέλους να ρωτήσει τον ίδιο γι αυτούς τους λόγους, άσχετα της όποιας απάντησης που θα λάβει...

Αφού λοιπόν στις "ευκαιρίες" και στις "απειλές" βλέπει εδώ και 4 χρόνια απέναντι του στημένη μια ΕΟ να του κλείνει ερμητικά τον δρόμο προς την επιτυχία-κερδοφορία, τότε ας άλλαζε δρόμο για να φτάσει σ αυτήν απ τον επόμενο πιο σύντομο, αυτόν που λέγεται Ευρώπη φίλε μου!!!!

Προσωπικά αυτό θα έκανα πάντως, εδώ και τουλάχιστον 2-3 χρόνια (μην με πείτε ότι τότε "δεν ήξερε, μάθαινε ακόμα" κ.τ.λ., γιατί κοτζάμ Θ.Ζ. είχε στο πλάι του για σύμβουλο του στα του Π.Α.Ο.Κ.-Ελληνικού ποδοσφαίρου, του οποίου μάλιστα πλήρωσε και 300 χρέη προσωπικά από "επιταγές εξυπηρέτησης" σε Βι@λίδη μεριά κι έτσι, θυμάστε φαντάζομαι και κοτζάμ Ζ.Β., μέχρι και Πρόεδρο της ιδιόκτητης ομάδας του για 2 χρόνια, οπότε αυτοί τα ήξεραν, η μήπως όχι?), αν και δεν είμαι κανένας τόσο επιτυχημένος επιχειρηματίας σαν τον Ιβάν...Αυτό άλλωστε προσωπικά είχα φανταστεί ότι ξεκινάει να προσπαθήσει, τότε που είχε φέρει στον Π.Α.Ο.Κ. τον προπονητή που είχε σηκώσει, με την πολύ μέτρια Ευρωπαϊκά Σάλκε μάλιστα, το Europa League, γι αυτό πανηγύριζα κιόλας σαν τρελός τον ερχομό του στον Π.Α.Ο.Κ.!!!!

Μετά από 8 μήνες όμως, αποδείχθηκε "άνθρακες ο θησαυρός" και απογοητεύτηκα εντελώς όταν τον έδιωξε...

Επίσης θα είχα αλλάξει την τακτική μου με την εμμονή στο να φταίνε πάντα οι προπονητές και οι Τ.Δ. στον Π.Α.Ο.Κ. για την μη έλευση αναλόγων αποτελεσμάτων (αν και απ την αρχή θα είχα ακολουθήσει την πεπατημένη του Π.Α.Ο.Κ. επί Θ.Ζ., Ζ.Β. και Δον καρπούζα, όχι φυσικά απαραίτητα με τα ίδια ονόματα αν δεν ήταν εφικτό, μόνο την τακτική, κατανοητό?) και ποτέ κανένας παίχτης!!!!

Θα είχα στηρίξει λοιπόν στιβαρά και ουσιαστικά τον καλύτερο (έως τότε που ο Δον καρπόύζας δεν είχε κατακτήσει ακόμα το Euro με την Πορτογαλία) σε όνομα και αξία προπονητή που είχε περάσει απ τον Π.Α.Ο.Κ., δίνοντας του τον πρώτο λόγο στο αγωνιστικό ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ κι όχι στα μέσα Γενάρη και μετά από 6 μήνες παρουσίας του και θα του έδινα τον απαραίτητο χρόνο τουλάχιστον τριών ετών, ώστε να καταφέρει να δημιουργήσει ένα ποδοσφαιρικό σύνολο-project σαν εκείνο της Σάλκε, με σκοπό μου να ανεβαίνω βαθμολογικά σκαλοπάτια στην Ευρώπη και με απώτερο στόχο μου να τυγχάνω πλέον καλύτερων-ευκολότερων κληρώσεων στα προκριματικά του C.L. και παράλληλα με την συνεχή ενδυνάμωση του Π.Α.Ο.Κ., να καταφέρω να μπω κάποια στιγμή στους πολυπόθητους και χρυσοφόρους ομίλους, "κλέβοντας" ουσιαστικά και την μισή (τουλάχιστον) οικονομική στήριξη του εγκληματία εχθρού μου μέσω αυτών...

Αυτά τα ολίγα θα έκανα για αρχή αδερφέ κι ανάλογα με ό,τι "στράβωνε" στην συνέχεια φυσικά, θα προσλάμβανα τον καταλληλότερο "ειδικό του εν λόγω τομέα" να μου το φιξάρει, δίχως να ανακατεύομαι στο αγωνιστικό ούτε του λόγου μου, ούτε ο γιος μου, κάνοντας τους ειδήμονες επί αυτού, ΠΟΤΕ!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goran 64 την Τρί 10 Ιαν 2017, 19:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
bane1980

Δημοσίευση από bane1980 »

@panta - SWOT - το ανέλυσε σωστά και ευκολονόητα ο Goran 2-3 τοστ πιο πάνω.

@goran - ρε Γρηγόρη...παρόλο που βομβαρδίζεις όλα τα τόπικ με ρυθμό Lombardo στους Slayer και παρόλο που τα σεντόνια σου γονατίζουν και το page down, έχεις γνώση για αρκετά θέματα, είσαι ΠΑΟΚτσάκι πετσί, και όταν δεν την πέφτεις σε άλλους εν είδη "ανακριτή" - "deputy mod", θέλω να μπορώ να διαβάζω έστω και σε skim mode τι λες. Και είμαι σίγουρος και πολλοί άλλοι. Αλλά όταν κατεβάζεις 700 λέξεις για πλάκα στο τοστ απλά τρομάζει η έκταση και τελικά δεν το διαβάζω (και ίσως και πολλοί άλλοι). Είναι κρίμα. Προσπάθησε να τα "σπας" τα τοστ ή να είσαι πιο περιεκτικός και με στοχευμένη γραφή. Φιλικά το λέω, γιατί έχεις ικανότητα στο λόγο και λεξιλόγιο πλούσιο, οπότε σίγουρα μπορείς. No offence ok? :pano:
Άβαταρ μέλους
goran 64

ΟΚ Μπάνε μου...Προσπαθώ να είμαι αναλυτικός για να μην υπάρχουν απορίες που μετά θα χρειάζονται επεξηγήσεις ρε συ, γι αυτό και βγαίνουν τα γ@μημένα τα διπλοσέντονα, sorry... :oops:
Άβαταρ μέλους
panta

Δημοσίευση από panta »

Thanks τώρα το είδα
Άβαταρ μέλους
bane1980

goran 64 έγραψε:ΟΚ Μπάνε μου...Προσπαθώ να είμαι αναλυτικός για να μην υπάρχουν απορίες που μετά θα χρειάζονται επεξηγήσεις ρε συ, γι αυτό και βγαίνουν τα γ@μημένα τα διπλοσέντονα, sorry... :oops:
Ξέρω και εγώ πολλές φορές βαράω κόφτη...

Αν τον χάσεις τον άλλον όμως επειδή βλέπει το κατεβατό, δεν του δίνεις καν τη δυνατότητα να γεννήσει απορίες :)

Παθιάζεσαι το καταλαβαίνω. Απλά ο γραπτός λόγος και δη σε φόρουμ οπαδικό έχει ιδιαιτερότητες. Οκ, δεν εξεταζόμαστε εδώ πέρα, οπότε no big deal.

PS. το κόβουμε εδώ κκ μοντ, σόρρυ για τα οφ. Να, ας βοηθήσω: Παίζει ο Λούμπος να πήγε Κύπρο και να έπαιξε αυτός χουνέρι στο ΑΠΟΕΛ; δηλαδή να πήγε για άλλο λόγω και να τον κάλυψε και καλά για τον Πιέρρο...; ;)
Άβαταρ μέλους
goran 64

Το χω δηλώσει ότι πρώτη φορά εδώ μέσα ξεκίνησα να γράφω σε forum ρε Μπάνε...Άπειρος είμαι απ αυτά... :oops:

Υ.Γ. Λες κι ο Λιούμπος λόγω "απειρίας" να την πάτησε με τον Piero??? Χαχαχα...Σαν την παλιά disco... :D :opaokara:
theo-drama
Mr Ξερόλας 2019

Δημοσίευση από theo-drama »

bane1980 έγραψε:@panta - SWOT - το ανέλυσε σωστά και ευκολονόητα ο Goran 2-3 τοστ πιο πάνω.

@goran - ρε Γρηγόρη...παρόλο που βομβαρδίζεις όλα τα τόπικ με ρυθμό Lombardo στους Slayer και παρόλο που τα σεντόνια σου γονατίζουν και το page down, έχεις γνώση για αρκετά θέματα, είσαι ΠΑΟΚτσάκι πετσί, και όταν δεν την πέφτεις σε άλλους εν είδη "ανακριτή" - "deputy mod", θέλω να μπορώ να διαβάζω έστω και σε skim mode τι λες. Και είμαι σίγουρος και πολλοί άλλοι. Αλλά όταν κατεβάζεις 700 λέξεις για πλάκα στο τοστ απλά τρομάζει η έκταση και τελικά δεν το διαβάζω (και ίσως και πολλοί άλλοι). Είναι κρίμα. Προσπάθησε να τα "σπας" τα τοστ ή να είσαι πιο περιεκτικός και με στοχευμένη γραφή. Φιλικά το λέω, γιατί έχεις ικανότητα στο λόγο και λεξιλόγιο πλούσιο, οπότε σίγουρα μπορείς. No offence ok? :pano:
Το ιδιο
Ksenitemenos4

Δημοσίευση από Ksenitemenos4 »

συμφωνω σε πολλα γκοραν αλλα τωρα μιλαμε εκ του αποτελεσματος...αν εμπαινε το σουτ του στοχ για πεντε εκατοστα η ιστορια θα ηταν διαφορετικη...ξερεις οτι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα στο ποδοσφαιρο, οι ασταθμητοι παραγοντες ειναι απειροι...για μενα το ζουμι της υποθεσης ειναι εαν δεν προοδευσαμε οσο επρεπε/θελαμε λογω λαθων, που ειναι λογικο να γινονται, η επειδη ο ιβαν περιοριζει τον ΠΑΟΚ εσκεμμενα...συγγνωμη αλλα εγω καποιο λογικο επιχειρημα δεν εχω ακουσει που να με πεισει για το τελευταιο, αντιθετως πολλες απο τις πραξεις του ιβαν μου δειχνουν το αντιθετο...τωρα το εαν ειναι πεισματαρης και αν(και ποσο) μπλεκεται κτλ εχουν να κανουν με τα λαθη που ειπαμε...ετσι το βλεπω εγω, και περισσοτερο φοβαμαι τις 'απειλες' που ανεφερες πιο πριν ,παρα το αν ο ιβαν περιοριζει την ομαδα εσκεμμενα...
Άβαταρ μέλους
bane1980

Όχι. Απλά πέρασε από το μυαλό μου οτι μπορεί να ήθελε να πάει για άλλο λόγο Κύπρο και για να μη δώσει στόχο έκανε και καλά οτι πάει για τον ΑΠΟΕΛ. Αλλά σε Κύπρο μόνο να πουλήσουμε/ξεφορτωθούμε φαντάζομαι, οπότε γιατί να το κρύψει; να πήγε να αγοράσει άλλον οκ, αλλά χλωμό. Anyway.
Άβαταρ μέλους
goran 64

Ksenitemenos4 έγραψε:συμφωνω σε πολλα γκοραν αλλα τωρα μιλαμε εκ του αποτελεσματος...αν εμπαινε το σουτ του στοχ για πεντε εκατοστα η ιστορια θα ηταν διαφορετικη...ξερεις οτι δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα στο ποδοσφαιρο, οι ασταθμητοι παραγοντες ειναι απειροι...για μενα το ζουμι της υποθεσης ειναι εαν δεν προοδευσαμε οσο επρεπε/θελαμε λογω λαθων, που ειναι λογικο να γινονται, η επειδη ο ιβαν περιοριζει τον ΠΑΟΚ εσκεμμενα...συγγνωμη αλλα εγω καποιο λογικο επιχειρημα δεν εχω ακουσει που να με πεισει για το τελευταιο, αντιθετως πολλες απο τις πραξεις του ιβαν μου δειχνουν το αντιθετο...τωρα το εαν ειναι πεισματαρης και αν(και ποσο) μπλεκεται κτλ εχουν να κανουν με τα λαθη που ειπαμε...ετσι το βλεπω εγω, και περισσοτερο φοβαμαι τις 'απειλες' που ανεφερες πιο πριν ,παρα το αν ο ιβαν περιοριζει την ομαδα εσκεμμενα...
Δεν λέει κανένας ότι την περιορίζει εσκεμμένα, γιατί αν το έλεγε κάποιος, θα έπρεπε ή να είναι χαζός (ποιος περιορίζει εσκεμμένα την επιχείρηση του που θέλει να του αποφέρει το συντομότερο κέρδη?) ή κακοπροαίρετος (λέγοντας πιθανά μετά ότι ο Ιβάν ήδη με κάποιον άλλον τρόπο, τελείως "μυστήριο" και αναπόδειχτο-ανεξήγητο τα κονομάει απ την ενασχόληση του με τον Π.Α.Ο.Κ., οπότε δεν τον ενδιαφέρει το αγωνιστικό) φίλε μου...

Πάντως κάνει συνεχόμενα ένα βήμα μπρος και ένα πίσω, το βέβαιο για μένα άθελα του, αφήνοντας την ομάδα μας ΣΤΑΣΙΜΗ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΤΟΝΙΖΩ...

Κάποτε όμως αυτό οφείλει να το αλλάξει γιατί δεν πάμε πουθενά μ αυτόν τον τρόπο..."Μένουμε Ελλάδα"!!!! 8-)

Ας γίνει λοιπόν τώρα η αρχή, με την διατήρηση του δίδυμου Βλάντο-Μίχελ επί τριετία τουλάχιστον και με ουσιαστική στήριξη τους για να φέρουν αποτελέσματα, έστω όχι και τόσο άμεσα-βιαστικά που εκείνος ζητάει...

:pano: :nairepaok:
Ksenitemenos4

το εγραψα και σε καποιο αλλο τοπικ νομιζω και το ξαναγραφω, το καλοκαιρι καναμε αρκετες προσεγμενες μεταγραφες χωρις ιδιαιτερες καθυστερησεις εκτος απο το φορ. γιατι μιλαμε για μπλεξιμο του ιβαν και καπελωματα η ακομα και για διωξιμο μιχελ...επειδη του επιτιθενται οι αρδ? αν υπαρχει σωστη προεργασια δεν νομιζω οτι χρειαζεται τιποτα παραπανω απο ενα οκ του ιβαν ακομα και πριν ξεκινησει η μεταγραφικη περιοδος...σιγουρα θα μπορουσε να δωσει ενα μπατζετ και να αφησει τον μιχελ να κανει τα κουμαντα του, αλλα νομιζω εχει αρχισει να σταθεροποιειται μια υπερβολικη αποψη για το ποσο μπλεκεται ο ιβαν, για τα σκαιπ και τις συναντησεις...η ομαδα και η παε αργα αλλα σταθερα κανει βηματα μπροστα και ισχυροποιειται, αν αρχισει να ρολαρει και το αγωνιστικο και τα αποτελεσματα θα ειμαι ακομα πιο αισιοδοξος προσωπικα
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

ε ασε λιγο ιντριγκα ρε συ κσενιτεμενος5. αφου τα βλεπεις τα παιδιά, ψοφάνε. 8-)
Ksenitemenos4

αναβαθμιστηκα σε ξενιτεμενος5 απο 4? :D αυτη η ιντριγκα μας εχει φαει ρε γκεο
Άβαταρ μέλους
sic-4

Δημοσίευση από sic-4 »

bane1980 έγραψε:Αν και θα έπρεπε να είναι στο τόπικ του Ιβάν, αλλά...fuck it..

SWOT analysis για μπίζνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο..;;;; Σόρρυ, αλλά δεν νομίζω οτι ο Ιβάν και οι στρατιές που έχει για managers πήραν τα βιβλία τους Introduction to Business Strategy - BS-101 και ακολούθησαν κατά γράμμα οδηγίες.

SWOT σε ένα χώρο που παίζει μπάλα (και) η μαφία δε στέκει.

Και όλα ξεκινούν (και ίσως τελειώνουν) στην υπόθεση οτι η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο γίνεται για να αποφέρει κέρδη. Παράλληλα/παράπλευρα ναι. Άμεσα σε φάση bottomline, ROI, BE point, NPV κλπ χλωμό.

Οπότε ας κρατήσουμε το οτι "μάλλον" ξέρει τι κάνει και γιατί το κάνει και πως το κάνει και το αποτέλεσμα θα δείξει.

ΥΓ. SWOT analysis δεν είναι πανάκεια. Ούτε 100% αποδεκτή, και παίζουν και χοντρά αντι-επιχειρήματα, αλλά είμαστε τόσο οφφ τόπικ όσο και η διάμετρος της σούφρας των γαύρων στην Ευρώπη.

Μ' αρεσε η μοναδα μετρησης οφφ τοπικ :mrgreen:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διοικητικά”