Εθνική Ελλάδος: Σκέψεις - Σχόλια - Γενική συζήτηση

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
K_geo

Re: Εθνική Ελλάδος: Σκέψεις - Σχόλια - Γενική συζήτηση

Δημοσίευση από K_geo »

το ότι όλοι θέλουν να παίξουν με την Ελλάδα στα μπαράζ, δεν είναι λόγω δυναμικότητας. μην παρασέρνεστε.

για να γεμίσουν τα γήπεδα το θέλουν! :mrgreen:

ΥΓ: σοβαρά τώρα, είναι ΚΑΙ καλό το ότι δεν μας υπολογίζουν. η ιστορία (ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια) δείχνει ότι όταν κάποια ομάδα το έκανε αυτό απέναντι στην Εθνική μας, το πλήρωσε στο τέλος..... ;)

ΥΓ2: μπορεί κάποιο παλικάρι να μου θυμίσει (γιατί είχα μια "διαφωνία" ιστορικών γνώσεων :mrgreen: χθες) για το αν στέκει το ότι ο Σάντος έλεγε στο παρελθόν ότι αγαπημένο του σύστημα είναι το 442 με ρόμβο. σωστά δεν λέω;;;;;;;;;;
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Εννιά χρόνια περάσανε απο τότε που το σηκώσαμε στα γήπεδα της Πορτογαλίας δε θά πρεπε να χουμε κάνει έστω ενα βήμα μπροστά απο αυτό που παρουσιάσαμε τότε?Κατ εμέ κάναμε και βήματα πίσω.Τι να πάμε να δείξουμε στο μουντιάλ δηλαδή?Ειμαι εγω παράξενος που το βλέπω έτσι?
Άβαταρ μέλους
karlat85

Δημοσίευση από karlat85 »

K_geo έγραψε:
ΥΓ2: μπορεί κάποιο παλικάρι να μου θυμίσει (γιατί είχα μια "διαφωνία" ιστορικών γνώσεων :mrgreen: χθες) για το αν στέκει το ότι ο Σάντος έλεγε στο παρελθόν ότι αγαπημένο του σύστημα είναι το 442 με ρόμβο. σωστά δεν λέω;;;;;;;;;;
Ενταξει,κεμενα αγαπημενο μου αμαξι ειναι η Ferrari f60,αλλα την βγαζω με τογιοτακι
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

εμεις μπορει να λεμε οτι θελουμε για μια εθνικη που δεν παιιζει μπαλα και δεν μπορει να προσφερει θεαμα ουτε με αντιπαλο το λιχτνεσταιν,αλλα ειναι μεγαλο επιτευγμα σε συνολο 10 αγωνων ΠΠΚ να μην δεχεσαι γκολ στους 8 απο αυτους.οπως και να το κανουμε σε αγωνες μπαραζ αν καταφερουμε να μην δεχτουμε γκολ εχουμε παρα πολλες πιθανοτητες για προκριση.
επισης δεν πρεπει να ξεχναμε που ημασταν πριν το 2004,οπου ημασταν στο επιπεδο της λιθουανιας και της κυπρου.
ποιο ειναι το ελληνικο ποδοσφαιρο που εχουμε και την απαιτηση να παιζουμε θεαματικα?
ποιοι οι μεγαλοι μεσοεπιθετικοι ποδοσφαιριστες που βγαλαμε σαν κρατος?
και μονο που εχουμε καταφερει να δινουμε το παρον σε τελικες φασεις οταν χωρες παραδοσιακες ποδοσφαιρικες δυναμεις με παικταραδες αποτυγχανουν ειναι μεγαλο επιτευγμα,γι αυτο ειναι κακο να χλευαζουμαι την ομαδα.
αυτο μπορει αυτο παιζει
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

K_geo έγραψε:
ετσι ακριβως ειναι και προσπαθησε να το παιξει και στον ΠΑΟΚ και στην εθνικη αλλα δεν του βγηκε.
η μπενφικα του σαντος το επαιζε πολυ καλα
Άβαταρ μέλους
angelheart
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από angelheart »

K_geo έγραψε:ΥΓ2: μπορεί κάποιο παλικάρι να μου θυμίσει (γιατί είχα μια "διαφωνία" ιστορικών γνώσεων :mrgreen: χθες) για το αν στέκει το ότι ο Σάντος έλεγε στο παρελθόν ότι αγαπημένο του σύστημα είναι το 442 με ρόμβο. σωστά δεν λέω;;;;;;;;;;
Η μεταγραφή του Βιτόλο έγινε ακριβώς για αυτόν το λόγο. Enough said.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

kataramenos5 έγραψε:Εννιά χρόνια περάσανε απο τότε που το σηκώσαμε στα γήπεδα της Πορτογαλίας δε θά πρεπε να χουμε κάνει έστω ενα βήμα μπροστά απο αυτό που παρουσιάσαμε τότε?Κατ εμέ κάναμε και βήματα πίσω.Τι να πάμε να δείξουμε στο μουντιάλ δηλαδή?Ειμαι εγω παράξενος που το βλέπω έτσι?
Ναι είσαι παράξενος! Γερο-παράξενος για την ακρίβεια.
Το euro 2004 ήταν μια έκπληξη και όχι η φυσιολογική πορεία της Εθνικής. Τώρα διάγουμε την φυσιολογική πορεία. Τι βήμα μπροστά να κάνουμε μετά το Euro; Να πάρουμε το παγκόσμιο;
Άβαταρ μέλους
angelheart
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από angelheart »

kataramenos5 έγραψε:Εννιά χρόνια περάσανε απο τότε που το σηκώσαμε στα γήπεδα της Πορτογαλίας δε θά πρεπε να χουμε κάνει έστω ενα βήμα μπροστά απο αυτό που παρουσιάσαμε τότε?Κατ εμέ κάναμε και βήματα πίσω.Τι να πάμε να δείξουμε στο μουντιάλ δηλαδή?Ειμαι εγω παράξενος που το βλέπω έτσι?
Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί αυτό το αντιποδόσφαιρο που παίζει η Εθνική, αλλά ρε παιδιά ΤΟΤΕ παίζαμε σε τόσο καλό επίπεδο αυτό το πράμα, που το σηκώσαμε. Πόσο δλδ καλύτερα να το παίξουμε ; Αδύνατον κατ΄εμέ. Οι παίκτες/προσωπικότητες μεγάλωσαν/αποχώρησαν και η κολοφαρδία κάποτε θα τελείωνε. Μόνο προς τα κάτω θα πηγαίναμε, όπως και έγινε.

Εγώ αυτό που βλέπω στην Εθνική είναι μια ΤΥΠΙΚΗ ομάδα Σάντος. Σφιχτή, χωρίς καθόλου επιθετικές εξάρσεις, κερδίζει εύκολα ή δύσκολα όλους όσοι είναι από κάτω της (2 χρόνια είχαμε να χάσουμε από τέτοια ομάδα όταν ήταν σε μας) και έχει ΣΑΦΕΣ πρόβλημα όταν παίζει με καλύτερες/ποιοτικότερες ομάδες. Και το πρόβλημα είναι οτι σε επίπεδο εθνικών ομάδων δεν έχει και μεταγραφές.

Για την ποιότητα όμως του παιχνιδιού της (εκάστοτε) Εθνικής, ΔΕΝ φταίει ο (εκάστοτε) προπονητής. Τι να κάνει δλδ κάποιος άλλος καλύτερα ; να μάθει ΤΩΡΑ ποδόσφαιρο (ΣΟΣ : όχι μπάλα) στον Μήτρογλου ; να "αναστήσει" τον Τοροσίδη ; ο Σάντος με βάση αυτό που ΕΧΟΥΜΕ, μια χαρά τα πήγε. Για να πάμε παραπέρα/παραπάνω πρέπει ΑΛΛΟΙ να ασχοληθούν. Αυτός ότι ήταν να κάνει το έκανε.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

ΑποστόληςΑ έγραψε:
Ναι είσαι παράξενος! Γερο-παράξενος για την ακρίβεια.
Το euro 2004 ήταν μια έκπληξη και όχι η φυσιολογική πορεία της Εθνικής. Τώρα διάγουμε την φυσιολογική πορεία. Τι βήμα μπροστά να κάνουμε μετά το Euro; Να πάρουμε το παγκόσμιο;
:P :P :P
Αλλο εννοώ.Να δούμε λίγο (τοσο δα) καλύτερο ποδόσφαιρο .Λίγο πιο γρήγορο,λίγο πιο επιθετικό.Εγω νομίζω οτι σ αυτά γίναμε και χειρότεροι .Ναι δε λέω καλή η άμυνα και παίρνει τα παιχνίδια αλλα δεν ειναι λογική να παίζεις για τα επόμενα 100 χρόνια το ίδιο ποδόσφαιρο.ΠΡΕΠΕΙ να προσπαθήσεις να προσθέσεις κάτι παραπάνω στο ρεπερτόριο σου.Οσο για τους παίκτες νομίζω οτι μια χαρά παίκτες έχουμε μπροστά για να παίξουμε επιθετικά τουλάχιστον εκεί που μας παίρνει.Απ την άλλη ποιος ο λόγος να βάζεις Σαμαρα,Σαλπι ,Μητρογλα με το Λιχτενσταιν και να παίζεις αυτό που είδαμε όλοι μας.Τουλάχιστο ο Οττο είχε μόνο το Χαριστέα
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

μαλλον ξεχνας λιγο.
ο οττο ειχε το καλυτερο κεντρο που ειχε ποτε η εθνικη με παικτες οπως ο κατσουρ,ο ζαγορ,ο μπασινας,ο τσαρτας και ο καραγκουνης.και μπροστα ειχε παικτες οπως ο ντεμης της ατλετικο,ο γιαννακοπουλος της πρεμιερ,ο ζησης και ο γχ.ειχε ενα δεξι μπακ που εκεινη την εποχη εβγαζε ματια.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

:D Οταν περασουν τα χρόνια συνηθίζουμε να κρατάμε μόνο τα θετικά και θάβουμε τα αρνητικά στο πίσω μέρος του μυαλού μας.Τωρα και μετά το κατόρθωμα του 2004 αυτοι που αναφέρεις εχουν χαραχτεί στη μνήμη μας σαν ήρωες.Αν εξαιρέσεις το EURO η εικόνα ήταν λιγο διαφορετική.Τοτε ηταν ο Ζαγοράκης που δεν πέτυχε στη Λέστερ ,ο ηδη συνταξιούχος Τσαρτας που μπαινόβγαινε αλλαγή στη ομάδα και ειχε επιστρεψει στην ΑΕΚ αφου δεν επιασε στα ξένα.Πανω κάτω τα ίδια ο Ντέμης στην ατιτλέτικο ενω δε επαιξε και στο Ευρο .Τον Καραγκούνη ακόμη τον βρίζουμε και τον κοροϊδεύουμε.Φιλότιμος μεν αλλα δε τον λές και παικταρά.Αυτοί ομως οι μεχρι τότε μέτριοι κατάφεραν να υποτάξουν όλες τις μεγάλες της ευρώπης ,οχι γιατι επαιζαν καλά το "ταμπούρι και μια ευχή" αλλα γιατί ήταν ΟΜΑΔΑ.Τα τελευταία χρόνια όμως το χάσαμε κι αυτό.
Μη το παρεξηγείται,περα απ την πλάκα που κάνω με τον Δον Φερνάντο τον εκτιμώ και τον συμπαθώ .Το θεαμα που προσφέρει βέβαια δε το αντέχω.Ισως δεν είναι και θέμα Σάντος.Η επιλογή για μένα ,να βρούμε αυτον που θα συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο με τον Οτο μάλλον κακό μας έκανε παρά καλό.Όπως φάνηκε και στο προηγούμενο μουντιαλ το στύλ αυτό εφτασε στα όρια του.Ηταν όλοι πλεον προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουν.
black death

Δημοσίευση από black death »

Είσαι λάθος εδώ. Αυτό με την ωραιοποίηση του παρελθόντος ισχύει σε μεγάλο βαθμό (και ευθύνεται επίσης σε μεγάλο βαθμό για το κράξιμο που έτρωγαν οι παίχτες του '04) αλλά όχι σε αυτήν την περίπτωση.
Μιλάμε για ομάδα που οι Λύμπε, Ζήκος, Γεωργάτος (αυτός για άλλους λόγους), παίχτες που έπαιζαν με κλειστά μάτια στην τωρινή, δεν είχαν καν θέση στην αποστολή τότε. Στο κέντρο με αμυντικά χαφ Ζαγοράκη, Μπασινά, Κατσούρ στα νιάτα του (ενώ τώρα μετά το Τζιώλη και το Μανιάτη δεν υπάρχει τίποτα), τον Τσιάρτα που τον φώναζαν el mago στην Ισπανία και ήξερε τόση μπάλα όση όλοι οι υπόλοιποι μαζί (άσχετα αν ήταν εντελώς αλλού απ' τη φιλοσοφία του Ότο, χωρίς 3-4 μπαλιές του, δεν θα φτάναμε τελικό και δεν θα το παίρναμε ποτέ), εξτρέμ Γιαννακόπουλος (μεσοεπιθετικός Έλληνας με 140 ματς στην πρέμιερ), Γ.Χ. στον πάγκο (!) (και τώρα ο καλύτερος Έλληνας εξτρέμ είναι ο ...κανένας) και Καραγκούνη, που τον κράζουμε για τις βουτιές του και το στυλ παιχνιδιού αλλά στα 36 παίζει Πρέμιερ Λιγκ (και ακόμα από κάτι οικοδόμους και Κονέδες είναι μια κλάση πάνω). Ο Ντέμης πήγε αρκετά μεγάλος και με προβλήματα τραυματισμού και στο Γιούρο αλλά και στην Ισπανία, όπου παρ' όλα αυτά έπαιξε και σκόραρε αρκετά σε μία απ' τις πιο δυνατές ομάδες ενός πρωταθλήματος που τότε ήταν με διαφορά το καλύτερο στη Ευρώπη.
Από τους τωρινούς μόνο ο Παπασταθόπουλος ,ο Σαμαράς κι ο Τοροσίδης (αριστερά) θα διεκδικούσαν θέση στην 11άδα.

Σαν ομάδα μια χαρά είμαστε ,θα φανεί και στα μπαράζ. Από μονάδες πάσχουμε.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Μπορεί και να μαι λάθος όπως λές.Αλλα στα δικά μου μάτια δε βλέπω τραγικές διαφορές (με την εικόνα που είχα πριν το EURO).Εγω θα πρόσθετα στους τωρινούς που αναφέρεις και Παπαδόπουλους (ειδικά τον καζάνα) και μητρογλα,(Ο Χαρι ενα κεφάλι ειχε όλο κι όλο) .Οι Κατσουρ και καραβούτας παίζουν ακόμα :o .Τελος πάντων νομίζω οτι πρέπει να προσθέσουμε κάτι ακόμα στο παιχνίδι μας πέρα απ την καλή αμυντική λειτουργία,να παίξουμε λιγο πιο γρήγορα και ειδικά σε παιχνίδια όπως το χθεσινό να πάψουμε να φοβόμαστε και τη σκιά μας.Διάολε με το χωριό των χωριών παίζαμε.
black death

Re: Απ: Εθνική Ελλάδος: Σκέψεις - Σχόλια - Γενική συζήτηση

Δημοσίευση από black death »

Ο Χάρι ήταν παίχτης όμως που έπαιζε για την ομάδα και αρκετά αθλητικός. Αποκλείεται να ανεχόταν ο Ότο το Μήτρο να περπατάει 90 λεπτά μπροστά, εδώ δεν έπαιζε ο Λυμπε.
Συμφωνώ για το τραγικό ποδόσφαιρο χθες, αλλά εχει να κάνει και με τις γενικότερες βάσεις. Δεν μπορεί σαν χώρα να μην έχεις ούτε μισό εξτρέμ και οι μοναδικοί (πλην Νίνη) παίχτες σου που ξέρουν μπάλα απ' το κέντρο και μπροστά, να την έχουν μάθει στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Re: Απ: Εθνική Ελλάδος: Σκέψεις - Σχόλια - Γενική συζήτηση

black death έγραψε:Ο Χάρι ήταν παίχτης όμως που έπαιζε για την ομάδα και αρκετά αθλητικός. Αποκλείεται να ανεχόταν ο Ότο το Μήτρο να περπατάει 90 λεπτά μπροστά, εδώ δεν έπαιζε ο Λυμπε.
Αν ο Μητρο περπατάει τι να πούμε για τον el mago που τοσο εκθίασες.Ο άνθρωπος βαριόταν και να μιλήσει.Επειδή όμως ξεφύγαμε με τα του παρελθόντος πιστεύετε οτι δε θα μπορούσε η σημερινή εθνική να παίξει κάτι διαφορετικό απ αυτό που βλέπουμε?
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”