PAOKevolution έγραψε:Σε τέτοια, που σε περίπτωση που φύγει ο Χατζό και έρθει κάνας καπελάκιας, θα πανηγυρίζουμε γιατί θα κάνει μεταγραφές και θα λέμε μπράβο Πρόεδρε και σε 4-5 χρονάκια θα έχει φούντο.
Το να βγαίνει ένας πρόεδρος τμήματος του ΠΑΟΚ και να παρακαλάει για στήριξη, μου δείχνει την κατάντια αυτού του λαού, που ψήλωσε από τα λεφτά του Ιβάν. Χάθηκε η ταυτότητά του.
Αν δεν καταλάβει ο κόσμος ότι χωρίς στήριξη στο μπάσκετ, δεν υπάρχουν έσοδα, επομένως έχε γεια Α1 τότε κανένας Χατζόπουλος δε μπορεί να σώσει τίποτα όσο και να ουρλιάζει.
έχει πεί και ο Χατζόπουλος οτι αυτός έχει όνομα ενώ εμείς κρυβόμαστε πίσω από το πληκτρολόγιο. Ωραίο σχόλιο (και σωστό εν μέρει) αλλά αντιεπιστημονικό: δε μιλάνε όλοι, και κουνάνε το δάχτυλο σε όλους. Υπάρχουνε κατανομές μέ μέγιστα. Είμαστε σε ένα φόρουμ του μπασκετικού ΠΑΟΚ, άρα είμαστε κάποιοι απο τους 1000 πιστούς που είτε πάμε στην Πυλαία κάθε δεύτερο Σάββατο, είτε έχουμε διαρκείας. Συνεπώς μπορούμε να μιλάμε για την καψούρα μας με τον ίδιο τρόπο που μιλάει ο Χατζόπουλος. Το οτι ο Χατζόπουλος είναι εκεί, οτι ο Χατζόπουλος βάζει τα λεφτάκια του, φυσικά του δίνει το δικαίωμα να μιλάει 1000 φορές παραπάνω από εμάς, αλλά δεν αφαιρεί το δικαίωμα από εμάς να πούμε την άποψή μας. Την άποψη ελάτε εσείς να βάλετε τα λεφτά σας την ακούω, αλλά και πάλι αν βγάζω 2 χιλιάρικα το μήνα, πώς να έρθω να αναλάβω τον ΠΑΟΚ? επειδή λοιπόν βγάζω 2 χιλιάρικα, ΔΕΝ μπορώ να μιλάω? Μου αφαιρείται το δικαίωμα για κάποιον λόγο? Φυσικά και μπορώ, και μπορώ να κάνω και κριτική για έναν άνθρωπο που είναι εκεί και προσφέρει, πέραν από λεφτά που είναι το ΝΟΥΜΕΡΟ 1, και την τεχνογνωσία του στη δίοικηση επιχείρησης (όπως αυτή είναι η ΚΑΕ) και με αυτόν τον τρόπο φτάσαμε εδώ που φτάσαμε (λόγω αυτού του ανθρώπου). Άλλο κριτική, άλλο κράξιμο. Για το κράξιμο να το πεις σε εκείνους που κράζουνε.
Πού φτάσαμε λοιπόν? έχουμε χρέη 500 χιλιάρικα και έναν πρόεδρο. Τον Χατζόπουλο. Το ΔΕΝ είναι πρόεδρος ο Χατζόπουλος αλλά διοίκηση πρωτοδικείου, μπορεί να είναι αλήθεια νομικά, αλλά επί της ουσίας, ο Χατζόπουλος ασκεί διοίκηση χωρίς πρακτικά να δίνει λογαριασμό σε ΚΑΝΕΝΑΝ (κανένας=κατσαρής), όπως έκαναν και όλοι οι προκάτοχοί του: με τη διαφορά οτι αυτός ΒΑΖΕΙ λεφτά και έχει ως στόχο την εξυγίανση, επί της ουσίας στόχο, όχι τυπικά. Συνεπώς το να λες (σχεδόν προβοκατόρικα) αν φύγει ο Χατζόπουλος, δεν το καταλαβαίνω. Εϊναι σαν να πώ εγώ στη γυναίκα μου, αν φύγω από το σπίτι, ποιός θα πληρώνει τα γαλλικά των παιδιών μου. Γιατί να το πώ? Θέλω να χωρίσω? Αν θέλω, να το πώ ντόμπρα. Ο Χατζόπουλος έχει πεί (και νομίζω θυμάμαι καλά) οτι θα φύγει οταν ξεχρεώσει ο ΠΑΟΚ και αναλάβει κάποιος επενδυτής.
Και πάμε στο ΑΣΧΗΜΑ: πόσο άσχημα δλδ είναι ο ΠΑΟΚ αν χρωστάει 500 χιλιάρικα? Πόσο μπορεί να χρωστάει ο συμπολίτης π.χ.? Δεν έχω ιδέα από οικονομικά, αλλά ΑΝ μια επιχείρηση έχει έσοδα 1.5 (ας πούμε), κάνει αγωνιστικό 700, και χρωστάει 500 (μην κολλάτε πολύ με τα νούμερα, μπορεί να ΜΗΝ είναι αληθινά) την έχει ΑΣΧΗΜΑ? Γιατί μαθηματικά, δε μου βγαίνει αυτό που λες. Επίσης επιτέλους μιλάμε για τα ΕΣΟΔΑ, τα έσοδα είναι αυτά που πρεπει να αυξηθούν (ειδικά τώρα που τα χρέη τείνουν στο μηδέν). Αλλά έσοδα ΔΕΝ ειναι ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: έσοδα είναι οι ΧΟΡΗΓΟΙ, έσοδα είναι 5-6 ΠΑΟΚάρχες να δίνουνε από ένα 50αρι το χρόνο (μόνο ο άρης έχει αρειανάρχες, και πού είναι αυτοί οι αρειανάρχες στο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ που έχει ΑΠΕΙΡΑ ΕΣΟΔΑ?), έσοδα είναι αυτά που ξέρει να φέρνουν οι άνθρωποι που διοικούν μια υγιή επιχείρηση. Αν αύριο τη Μιλάνο την παρατήσει ο Αρμάνι, θα έχει ρόστερ με τον Σιλντς, τον Μπολμάρο και το Μίροτις επειδή ο λαός του Μιλάνου (πάνω απο 3 εκατομμύρια με ΜΙΑ Ομάδα στην πόλη) θα πάρει τα διαρκείας? Ποιά είναι η ΜΕΓΑΛΗ και ΙΣΤΟΡΙΚΗ ομάδα η οποία είναι στο top4 ευρωπαικού πρωταθλήματος επειδή οι φίλαθλοί της τη στηρίζουν ακόμα με διαρκείας ακόμα και αν παίζει με τον Brandon Τaylor στο 4? Η Limoges? H Badalona? το Pesaro? Η Cibona?
Και τέλος ο κόσμος: καλό θα ήταν να μετρηθούμε, να δούμε πόσα έχει βάλει ο κόσμος της ΑΕΚ ή του Άρη σε σχέση με εμάς (για τον κόσμο του γαυροβάζελου δε μπορεί να γίνει σύγκριση με 11 ευρωλίγκες τα τελευταία 33 χρόνια και είναι και άλλο το αγοραστικό κοινό στην Αθήνα). Πόσα διαρκείας έχει το μπάσκετ σε σχέση με το ποδόσφαιρο (σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, δλδ αν η ΑΕΚ έχει 25Κ+ διαρκείας στη μπάλα, τι ποσοστό των 25000 έχει στο μπάσκετ?). Τα κάνει όλα καλά ο κόσμος του ΠΑΟΚ? Αν με ρωτάς, εγώ θα ασκούσα 1000 φορές παραπάνω κριτική διότι βρίσκω ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ οτι δεν έχουμε μαζευτεί εμείς οι 1000, να κάνουμε μια λέσχη (σικ) και να δίνουμε από ενα 500ευρω το χρόνο στην ομάδα. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ που δεν είμαστε γραμμένοι στον ΑΣ για να έχουμε λόγο (και να στηρίζουμε και τα υπόλοιπα αθλήματα). Αλλά αυτή την κριτική την κάνω εγώ, που είμαι μέλος του κόσμου του ΠΑΟΚ.
all in all, ή το τέλος των χρεών δημιουργεί ένα όραμα, ή προοπτική δεν υπάρχει. μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μάς, όπως κρύβονταν πολλές προηγούμενες διοικήσεις στην ΚΑΕ. Με απομείωση των χρεών και αύξηση των ΕΣΟΔΩΝ, ο στόχος είναι μπροστά μας. Ωστόσο τα έσοδα είναι το διακύβευμα πλέον: το πόσο θα αυξήσεις τα έσοδα θα καθορίσει και την αγωνιστική σου πορεία. simple as that.