Μπορει να υπαρχουν επιφυλάξεις και η φυσιολογικη ανησυχία. Σε καθε περιπτωση ομως τα εμβολια ειναι εγκεκριμενα. Και αυτοι οι οργανισμοι που τα ενεκριναν δεν ειναι οτιναναι. Ναι καταλαβαινω την ανησυχια ναι καταλαβαινω την επιφυλαξη αλλα και στα ποιο απλα φαρμακα να δεις τις παρενεργειες θα τρομαξεις. Νομιζω πως η τεχνολογια αυτων των εμβολιων προυπηρχε και απλα τωρα με τα τοσα κονδυλια που πεσανε και τα τοσα μυαλα παγκοσμιως που ασχολήθηκαν αποκλειστικα με αυτο ενα χρονο μειωθηκε ο χρονο της αναπτυξης της. Μεχρι τον ποιο γρηγορο υπολογιστη του πλανητη δεσμευσαν για την ερευνα.
Εγω παιδια θα το κανω. Παρενεργειες εχουν σχεδον ολα τα εμβολια (και λογω δουλειας εχω κανει πολλα) αλλα στο τελος της ημερας ολα αυτα σε προστατευουν απο την ασθενεια. Ισως ο ενας στο 1 εκατομυριο να την πατησει αλλα αυτο ισχυει σε οτι κανουμε, σε οποιαδηποτε ενεργεια μας απο το πρωι που ξυπναμε μεχρι το βραδυ που πεφτουμε για υπνο. Θεωρω οτι οι πιθανοτητες καποιας επιπλοκης ειναι ποιο ελαφριες απο την ιδια την ασθενεια.
Αντιδρασεις θα υπαρχουν. Παντα υπηρχαν. Και ειναι υγιες αυτο. Βοηθαει την επιστημη η κριτικη σταση.
Το σημαντικο ειναι ομως οτι αυτο το rna κλπ το οτι μαθαινεις το ανθρωπινο σωμα πως να αντιδρα σε μια ασθενεια ειναι μια απο τις μεγαλυτερες επιστημονικες επιτυχιες του ανθρωπινου ειδους. Νομιζω πως θα το δουμε τα επομενα χρονια να επιδρα στην καθημερινοτητα μας και να αντιμετωπιζουμε ασθενειες που βασανιζουν χρονια το ανθρωπινο ειδος.
Φανταστειτε λοιπον τι εκανε το ανθρωπινο ειδος. Εφυγε απο την χημεια και πηγε στην καθοδηγηση του οργανισμου του ανθρωπου για να αντιμετωπισει μια ασθενεια. Αν το σκεφτεις ειναι τρελο!!
Στελνεις μηνυμα στο σωμα σου και το εκπαιδευεις. Αδιανοητο.
Υ.Γ. Οι αρνητες των παντων οπως του εμβολιου, ποιο πριν του κορωνοιου, της σφαιρικης γης, της κατακτησης της σεληνης λενε λενε λενε αλλα δεν προτεινουν ποτε τιποτα. Μονιμη αντιπολίτευση, και νοοτροπια εισσαγγελεως της χουντας.
Σεβομαι αυτον που λεει πχ. Διαφωνω με τα περιοριστικα μετρα, δεν βαζω μασκα, δεν πιστευω στον κορωνοιο αλλα αν τυχον κολησω μην με πατε σε νοσοκομειο. Και αποδεχομαι οτι μπορει να πεθανει η μητερα μου η γυναικα μου η κορη μου η ο γιος μου. Αυτον παρολο που διαφωνω σεβομαι την αποψη του. Γιατι την στηριζει. Το μιλας στον αερα εκ του ασφαλους και να κωλοτουμπιαζεις καθε τρεις και λιγο τι να πω??? Δεν ειναι σωστο οπως και να το δεις.