από Γερασίμου » Σάβ 09 Ιαν 2021, 15:39
Σύμφωνα με το Politico η Ελλάδα είχε δυνατότητα να προμηθευθεί άλλα 2.000.000 εμβόλια της Pfizer/BionTech, αλλά τελικά έμεινε στην προμήθεια 1.800.000, προφανώς, όπως αναφέρει το Politico, λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Το ίδιο έκαναν και άλλες χώρες, όπως Βέλγιο (!), Πολωνία, Βουλγαρία, Σλοβενία.
Αντίθετα η Γερμανία των 80.000.000 κατοίκων έχει φθάσει ήδη στην παραγγελία 136.000.000 δόσεων ήδη, κάτι που σημαίνει πως θα μπορεί στο προσεχές μέλλον να εμβολιάσει 68.000.000 κόσμο! Τα εμβόλια αυτά αναφέρεται πως τα προμηθεύεται από τις ακυρώσεις άλλων χωρών. Το ίδιο με τη Γερμανία αναμένεται να κάνουν Γαλλία και Δανία.
Σε ότι αφορά στην οργάνωση των εμβολιασμών. στο νοσοκομείο που δουλεύω (ΑΧΕΠΑ) και από ότι έμαθα Ιπποκράτειο και Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, τα πράγματα πήγαν καλά για την πρώτη δόση. Σε ότι όμως αφορά την οργάνωση 1018 εμβολιαστικών κέντρων, τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων άνω των 85 κατ' οίκον και την δήθεν δυνατότητα εμβολιασμού 2.000.000 τον μήνα (ας ήταν και κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο), άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Όπως είπε και ο Κούλης, αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο και φυσικό είναι να μην επιτυγχάνονται κάποιοι στόχοι. Τώρα πήγαμε στους 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα, τουτέστιν 240.000 τον μήνα=1.500.000 το πολύ μέχρι Ιούλιο.
Να δούμε πως θα κρατήσουμε τους νέους, που βλέπω στον γιο μου ο οποίος είχε τρομερή υπομονή μέχρι τώρα, αλλά όταν βλέπει την Παγώνη (προσωπικά εγώ αποφεύγω ειδήσεις και γενικά TV, πλην κάποιας αξιόλογης ταινίας), πάει να σπάσει την τηλεόραση και ρωτά συνέχεια πότε θα φύγουμε από αυτό. Και φυσικά, τι θα γίνει με τις νέες αναπόφευκτες λοιμώξεις από covid και με τους δυστυχείς ελευθερο-επαγγελματίες και ιδιωτικούς υπαλλήλους που έχουν καταστραφεί οικονομικά.
Και για να κλείσω, στα λύματα πέραν βέβαια του ιικού φορτίου, ανιχνεύεται τεράστια αύξηση των αποβαλλομένων παραγώγων ηρεμιστικών και αντικαταθλιπτικών τετάρτης γενιάς καθώς και δυστυχώς απαγορευμένων ουσιών, με ότι αυτά όλα συνεπάγονται για το μέλλον στη χώρα αυτή. Και πες τώρα στα παιδιά μας που δουλεύουν στην αλλοδαπή, μεταξύ αυτών και η κόρη μου, να γυρίσουν στη μητέρα πατρίδα.