Ταινίες - σειρές

Miles

Re: Ταινίες - σειρές

Δημοσίευση από Miles »

Διαφωνώ για τη γυναίκα του, η οποία και παίζει καλά και ο ρόλος της φωτίζει εύστοχα τη λεπτή γραμμή του έχω βολευτεί/ζω ασφυκτικά.
Να μην ξεχάσω και τον θείο του, ο οποίος είναι τυπάρα και ο παππούς που όλοι θα θέλαμε :lol:
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Δημοσίευση από Immemoric »

Καλά, ναι, σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέροντα θέματα, τα διλλήματα και η ηθική, και φυσικά πόσο μπλεγμένοι είναι όλοι μέσα σε όλο αυτό ακόμα κι αν δεν διαπράττουν εγκλήματα οι ίδιοι, δηλαδή η συνενοχή, τόσο νομικά αλλά και ηθικά.

ΕΠίσης ενδιαφέρον και ο τρόπος που αναλύει την αρρενωπότητα, την αδυναμία του Τόνι με τα πανικ ατακς και πόσο νιώθει ενοχές που πρέπει να πάει σε ψυχολόγο, και πως σιγά σιγά κάπως γίνεται πιο ανθρώπινος--το παράδειγμα με τον Βίτο που δεν επιθυμεί να σκοτώσει επειδή απλώς είναι γκεί, αλλά ο οποίος εν συνεχεία δολοφονείται βάναυσά από την αντίπαλη συμμορία.

Όπως είπαμε δεν θα μπορούσε ένας τέτοιος χαρακτήρας σαν του Βίτο να επιβιώσει. Όπως δεν επιβιώνει ο Ομαρ στο The Wire, αλλά ο χαρακτήρας του δεν καθορίζεται από την σεξουαλικότητά του, απεναντίας, είναι ένας ισχυρός χαρακτήρας, σε αντίθεση με τον Βίτο. Και κάτι στην τελική που προδίδει την αδυναμία των συγγραφέων των Σοπράνος, που μας δείχνει ότι για να γράψεις κάτι καλό και πειστικό, δεν χρειάζεται να αναπαράγεις τα υπάρχοντα σεξιστικά ή ομοφοβικά στερεότυπα. Δηλαδή δεν χρειάζεται να απεικονίζει όλες τις γυναίκες των γκάνγκστερ ως αδύναμες, γιατί ακόμα και στην πραγματικότητα, δεν γίνεται να είναι όλες έτσι.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Μα ίσα-ίσα, που πολλά στερεότυπα θέλει να χτυπήσει. Και το ομοφοβικό που λες, με το πώς αρχίζει να βλέπει ο Τόνι τον Βίτο, το ρατσιστικό με την κόρη που κοροϊδεύει τον μπαμπά που δεν θέλει τον μαύρο γκόμενο, ή όταν συζητάγανε μεταξύ τους πώς τους βλέπανε οι άλλοι ως Ιταλούς, την κακοποίηση γυναικών/το μάτσο, που η αδελφή καθαρίζει τον άντρα της όταν τη χτυπά. Έχει πολλά έξυπνα σχόλια γενικά για διάφορα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και το σεξιστικό, που πιστεύω ακριβώς ότι το υπονομεύει δείχνοντας την υπερβολική δόση του που έχουν όλοι οι αντρικοί χαρακτήρες. Και σ' αυτό κυρίως παίζει ρόλο και η ψυχολόγα, που του κάνει τέτοιες συζητήσεις ή οι αντιδράσεις/αντιστάσεις της - δες τη σκηνή που έχω βάλει, όπου όταν της λέει αυτό που της λέει, με την γκριμάτσα της είναι σαν να του απαντάει "την πέταξες τη μαλακία σου" :lol:
Άβαταρ μέλους
Kabamaru11

Δημοσίευση από Kabamaru11 »

Τρόμος έγραψε:
Kabamaru11 έγραψε:Αξιζει δηλαδη;ΕΙναι το επομενο στην λιστα μου,απ οτι καταλαβα ειναι το πρηκουελ.

Τωρα σαν μικρο παιδακι,ξαναβλεπω την animation σειρα Batman Beyond. :lol:
Μετά το breaking bad θα δεις το el Camino και μετά το better call Saul

Θα κατσω να δω το el Camino αυριο κιολας,1000 ευχαριστω! :D
Άβαταρ μέλους
sn0ufel4
Moderator

Δημοσίευση από sn0ufel4 »

Το Better Caul Saul είναι καλύτερο από το BB

Κιμ έλα και πάτα μας
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

To "Peaky Blinders" μου το συνέστησε η κόρη μου, στην Αγγλία μου είπε ότι είναι top-5. Είδα τα 3 πρώτα επεισόδια και μου φάνηκε πολύ καλή σειρά με καλή ηθοποιία.
Τρόμος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Τρόμος »

Θα πρέπει να δείξεις μεγάλη ανοχή στις ιστορικές ανακρίβειες.
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

Γερασίμου έγραψε:To "Peaky Blinders" μου το συνέστησε η κόρη μου, στην Αγγλία μου είπε ότι είναι top-5. Είδα τα 3 πρώτα επεισόδια και μου φάνηκε πολύ καλή σειρά με καλή ηθοποιία.
Την έχω δει και την θεωρώ από τις καλές, αλλά όχι top.
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Τι να σου πω ρε Μάιλς. Αν αυτά είναι κριτική, τότε είναι πολύ επιφανειακή, φάση κάναμε τικ κι αυτό το μποξ. Δεν συγκρίνεται με το γουαιρ. Εκεί δείχνει τι πραγματικά ειναι ρατσισμος και πως είναι βαθιά δομημενος στην κοινωνία. Τι μπορεί να συγκριθεί με τη σεζόν όπου ο αρχιμπατσος μαζεύει όλα τα ντηλια σε μια περιοχή. Μιλάμε για κανονικό ανθρωπολογικό πείραμα.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Μα συμφωνώ ότι ο κοινωνικός σχολιασμός σε κάθε ταινία/σειρά διαφέρει σε ένταση, σε βαθμό επιτυχίας. Μη ξεχνάς όμως ότι το sopranos έχει γενικά ένα ελαφρώς ανάλαφρο τόνο.
Άβαταρ μέλους
Μαυρο Χιονι
Moderator

Δημοσίευση από Μαυρο Χιονι »

Το wire είναι μια κατηγορία από μόνο του.
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Εντάξει συμφωνούμε.

Το σοπράνος έχει το φοβερό του ότι όλοι σχεδόν οι κυριως χαρακτήρες του ειναι αντιπαθητικοι. Ή μπορει να μην είναι τόσο αντιπαθητικοι αλλά σε κάποια στιγμή θα κάνουν κάτι που θα σε κάνουν να τους αντιπαθησεισ—όπως πχ όταν ο Σιλβιο σκοτώνει την Αντριάνα. Μόνο το succession το ξεπέρασε σε αυτό. Εκεί είναι το αποκορύφωμα των αντιπαθητικων χαρακτήρων, αλλά και συγχρόνως ανθρωπίνων.
kayde

Δημοσίευση από kayde »

[youtube]osNA33gKBd8[/youtube]

Αριστουργημα.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Τις προάλλες έφαγα ένα σκάλωμα και ξενύχτησα διαβάζοντας για τη Maria Callas και ακούγοντας ερμηνείες της.
Με χαρά τώρα περιμένω να ξεκινήσει η σειρά στο Ertflix (τα πρώτα πέντε επεισόδια βγαίνουν την Παρασκευή) και η ταινία με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie!
Άβαταρ μέλους
sn0ufel4
Moderator

Δημοσίευση από sn0ufel4 »

Δέστε Μαύρους Πίνακες

Οτι καλύτερο έχει βγει σε ελληνική σειρά
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος-βίντεος”