Ταινίες - σειρές

renegade

Re: Ταινίες - σειρές

Δημοσίευση από renegade »

Sci Fi δυνατό, όχι αμερικανιά, Βαρύ
DARK
AngelosMerkelidis91

Δημοσίευση από AngelosMerkelidis91 »

Αγαπημένη ταινία. Τρομερή εναλλαγή συναισθημάτων, γέλιο, συγκίνηση, συναίσθημα. Είναι δύσκολο να το πετύχεις σε μια ταινία αυτό, και μάλιστα με σκηνές που θα γράψουν ιστορία. Τεράστιος Αλ Πατσίνο. Παν μέγιστος. Θρύλος! Από τα πιο δίκαια Όσκαρ στην ιστορία των βραβείων

[youtube]Itr0jcR0S4s[/youtube]

[youtube]F2zTd_YwTvo[/youtube]

[youtube]Jd10x8LiuBc[/youtube]
AngelosMerkelidis91

Ακόμα, μια συγκινητική σκηνή, από μια ταινιάρα.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου αρέσουν πολύ οι ταινίες της περιόδου 70s, 80ς, 90s, πλέον οι περισσότερες μου φαίνονται βαρετές. Προτιμώ να ψάχνω στο παρελθόν για να δω κάποια ταινία.

Βέβαια στα πάντα βλέποντας το παρελθόν το θεωρώ πιο ενδιαφέρον και δεν ξέρω αν παθαίνω αυτό που έπαθε ο Owen Wilson στην ταινία του Woody Allen Midnight in Paris (2011).

[youtube]3X81np_9QlE[/youtube]
AngelosMerkelidis91

Τι ωραία σκηνή. Να είμαι ειλικρινής, η ταινία δεν είναι κάτι το τρομέρό. Αλλά η σκηνή, αριστούργημα!

Η ταινία, Joyeux Noël (Καλά Χριστούγεννα), βασίζεται στο αληθινό ιστορικό γεγονός της "Ανακωχής των Χριστουγέννων", που έγινε το 1914 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, (μέχρι και ποδόσφαιρο έπαιξαν τότε οι στρατιώτες), γιαυτό το γεγονός αυτό έχει χαρακτηριστεί μοναδική στιγμή ανθρωπισμού και ειρήνης. Μακάρι, να λήξουν όλοι οι πόλεμοι, και σε 71 ημέρες απο σήμερα που έχουμε Χριστούγεννα, όλοι να επιστρέψουν σπίτια τους - αν και δεν το βλέπω - αντιθέτως βλέπω να αυξάνονται οι εστίες πολέμου στον πλανήτη.

Στο σημείο 4:50 που τραγουδά ο Γερμανός και "μπαίνει" η Γκάιντα, τρομερή! Μου αρέσει που όλοι οι Σκωτσέζοι έχουν βγει έξω χαχαχα

[youtube]-cSrqRdlFeo[/youtube]

ΥΓ. Ο Daniel Brühl είναι καλός ηθοποιός, γιαυτό κάνει καριέρα και στην Αμερική. Νομίζω, ήταν φοβερός στο Alone in Berlin (Μόνος στο Βερολίνο), όπως και στο Rush (υποδύεται τον Νίκι Λάουντα). Ο Benjamin Fürmann καλή φωνή, αλλά λίγα πράγματα. Η Diane Kruger, ωραία, αλλά πολύ ξανθιά για τα γούστα μου. Οσόν αφορά το κομμάτι της υποκριτικής, ας το αφήσουμε...
Άβαταρ μέλους
sn0ufel4
Moderator

Δημοσίευση από sn0ufel4 »

kataramenos5 έγραψε:Ριξτε μια ματια στο Atypical (dramedy) και το The Kominsky Method..Αξιζουν.
Μέθοδος κομινσκι υπέροχο
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Δημοσίευση από Napoli4 »

Προτείνω να ψάξετε το σύμπαν του Taylor Sheridan.
Yellowstone, 1883, 1983 που ακολουθούν την οικογένεια Ντάτον από την εγκατάστασή της στην Μοντάνα το 1883 μέχρι το σήμερα. Το Yellowstone είναι το βασικό, τα άλλα spin-offs.
Από τον ίδιο παραγωγό εμένα μ'άρεσαν και τα υπόλοιπα: Special Ops: Lioness, Mayor of Kingstown και Tulsa King.
Όλα τα παραπάνω έχουν το ίδιο μοτίβο, προσωπικά το γουστάρω ειδικά για βραδάκι. Slow paced δράση, χωρίς τρομέρη πλοκή αλλά με ωραία εικόνα και ερμηνείες. Ακριβές παραγωγές της Paramount που του έχουν δώσει λευκή επιταγή και θα συνεχίσει με περισσότερα spin-offs και άλλες σειρές.

Γενικά κινούμαι περισσότερο σε crime, drama και λίγο action, οπότε θα προτείνω τις ακόλουθες σειρές για όποιον ψάχνει να αρχίσει.

Alice in Borderland
Altered Carbon
Banshee
Better Call Saul
Black Bird
Black Sails
Billions
Boardwalk Empire
Bodyguard
Bosche
Breaking Bad
Caliphate
Chernobyl
Criminal (UK, France, Germany, Spain)
Dark
Dogs of Berlin
Fargo
Friday Night Lights
Gangs of London
Godless
Gomorrah
House of Cards
Justified
Kingdom
Luther
Mindhunter
Mad Men
Mr. Robot
Occupied
Ozark
Patrick Melrose
Peaky Blinders
Ray Donovan
Reacher
Sherlock
Sons of Anarchy
StartUp
Suburra
Succession
Taboo
The Bear
The Capture
The Diplomat
The Expanse
The Handmaid's Tale
The Last Kingdom
The Last of Us
The Lincoln Lawyer
The Newsroom
The Night Agent
The Night Manager
The Night of
The Offer
The Plot Against America
The Queen's Gambit
The Recruit
The Shield
The Sopranos
The Wire
Top Boy
True Detective
Vikings
Vinyl

Επίσης σε πιο light/κωμωδίες, καλά είναι και τα παρακάτω

30 Rock
American Vandal
Atlanta
Arrested Development
Barry
Beef
Ballers
Brooklyn Nine-Nine
Californication
Cobra Kai
Dirk Gently's Holistic Detective Agency
How to Sell Drugs Online
It's Always Sunny in Philadelphia
Masters of Sex
Modern Family
Parcs and Recreation
Suits
Squid Games
Ted Lasso
The Kominsky Method
The Last Dance
The Office
Two and a Half Men
Wednesday

Αν βλέπετε κινούμενα σχέδια/anime (προφανώς για ενήλικες):

Archer
Bojack Horseman
Cowboy Bebop
Death Note
Rick and Morty

Ενώ με super ήρωες καλά είναι τα:

Daredevil
Jessica Jones
Legion
The Boys

Δεν ξέρω τα γούστα του καθενός αλλά οι περισσότερες είναι τουλάχιστον binge-worthy.
Ρίχτε μια ματιά πριν τις αρχίσετε, διαβάστε υπόθεση, δείτε κάποιο trailer.

Τέλος, δεν βρίσκονται όλες σε μία πλατφόρμα, προφανώς, κάποιες ίσως χρειαστεί να τις αναζητήσετε.
Napoli4 έγραψε:Γενικά ένας γνωστός μου είπε να ΜΗΝ κατεβάσω opera browser που έχει ενσωματωμένο vpn και μπορείς να μπεις σε σάιτ όπως το pirate bay για να κατεβάσεις σειρές, γιατί η πειρατεία δεν κάνει καλό.
Οπότε ψαχτείτε αναλόγως.
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

Φοβερή εικόνα το Yellowstone.
Του δίνω 10/10 σε αυτό το κριτήριο.
AngelosMerkelidis91

The Sopranos
True Detective

Που έγραψε ο Ναπολιτανος* πολυ καλά. Αν και το True Detective 2η σεζόν πέφτει πολύ, το καλύτερο που έχω διαβάσει για την 2η σεζον σαν σχολιο ειναι ότι στην 3η (οταν βγει) θα μάθουμε τι έγινε στην 2η χαχαχα

Επίσης, γεμάτη σειρά που ξέχασα ειναι το The Wire (2002-2008). Στην πανδημία την είδα χαχαχ

* ποτε θα σταματήσετε να πουλατε στην Νάπολη κατι για πίτσα, που δεν είναι πιτσα; :lol:
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

3η σεζόν έχει βγει
Η 4η βγαίνει τον Ιανουάριο του 24
AngelosMerkelidis91

Αποκαλύπτει τι έγινε στην 2η; :lol:

ΥΓ. Δεν το ξερα!
AngelosMerkelidis91

He (Merkelidis) is BACK :lol:

[youtube]UJ5dwtRxI0Q[/youtube]
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Ίσως είμαι ο μόνος άνθρωπος στη γη που λάτρεψε τη 2η σεζόν True Detective εξίσου με την πρώτη. Φοβερός Vince Vaughn, σταθερά γαμάτος Colin Farrell, πολύ δυνατή αίσθηση σκοτεινιάς γενικά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Παίζει να είδα τη 2η σεζόν 3-4 φορές. Τη θεωρώ εξωφρενικά αδικημένη και είναι κρίμα να τη συγκρίνουν με την πρώτη, απλά επειδή είναι η πρώτη.

Αν είχαν βγει 3η, 2η, 1η (με αυτή τη σειρά), θα αποθεωνόταν η 2η.
Άβαταρ μέλους
sn0ufel4
Moderator

Δημοσίευση από sn0ufel4 »

Εμένα και η τρίτη με άρεσε και η δεύτερη. Δεν είναι στο κορυφαίο επίπεδο της πρώτης αλλά και αυτές είναι εξαιρετικές
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Ναι και η 3η είναι γαμιστερή! Την είδα δύο φορές, σε κρατάει σε αγωνία!
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Μπαρκαρούτσος έγραψε:Ίσως είμαι ο μόνος άνθρωπος στη γη που λάτρεψε τη 2η σεζόν True Detective εξίσου με την πρώτη. Φοβερός Vince Vaughn, σταθερά γαμάτος Colin Farrell, πολύ δυνατή αίσθηση σκοτεινιάς γενικά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Παίζει να είδα τη 2η σεζόν 3-4 φορές. Τη θεωρώ εξωφρενικά αδικημένη και είναι κρίμα να τη συγκρίνουν με την πρώτη, απλά επειδή είναι η πρώτη.

Αν είχαν βγει 3η, 2η, 1η (με αυτή τη σειρά), θα αποθεωνόταν η 2η.
Δεν είσαι ο μόνος. Η πρώτη σεζόν αν δεν είχε τη συνταγή επιτυχίας του Seven και της Σιωπής των αμνών που άνοιξαν σχολή, δηλαδή το αρρωστημένο whodunit έγκλημα με γρίφους, δεν θα είχε τέτοια επιτυχία.

Στα προτεινόμενα, υπάρχει και το γιαπωνέζικο The days που αναφέρεται στη Φουκουσίμα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος-βίντεος”