Καλή φάση να βαφτίζει κάνεις τις δικές του ερμηνείες ως δεδομένα και των άλλων ως προσωπικές απόψεις. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Πλέον θα έχω ως αντικειμενική πραγματικότητα τη δική μου άποψη για τα παντα και ως προσωπικές απόψεις τις αντίθετες γνωμες. Ήδη νιώθω καλύτερα.
Κάποιος άλλος θα βαφτίζε ως δεδομένο το ότι ο Τζίμας δεν μαραζώνε πέρυσι που σκούπιζε τον πάγκο και πως έλεγε μέσα του ναι έχει δίκιο ο κόουτς, ο Μπράντον κι ο Σαμάτα αξίζουν να παίζουν.
Άλλος θα έπαιρνε ως δεδομένο το ότι ο προπονητής υπολογιζε τον Τζίμα, βάσει μισής του δήλωσης, που ολόκληρη έλεγε πως είναι ανέτοιμος.
Άλλος πιο τολμηρός θα δικαιολογούσε τον προπονητή που θα δήλωνε κάτι τέτοιο βρισκοντας λογικό το να μην τον δουλέψει αυτός, αλλά να τον στέλνει η ομάδα σε άλλον για να τον δουλέψει, να τον βελτιώσει και να καρπωθει το ταλέντο του.
Ίσως μάλιστα έλεγε κανείς πως βρήκαμε πατέντα παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Όλοι οι άλλοι που πέφτουν με τα μούτρα στα ταλέντα τους και τα φυλάνε ως κόρη οφθαλμού, μάλλον κάνουν λάθος.
Το μόνο που δεν επιδέχεται ερμηνείας ειναι τα μάτια ενος παιδιού που λάμπουν από χαρά όταν κάνει αυτό που αγαπάει, δίπλα σε ανθρώπους που του δείχνουν εμπιστοσύνη. Τα ίδια ματιά που μαραζωναν πέρυσι στην άκρη ενός πάγκου και παρακαλούσαν να παίξουν έστω και στη Β ομάδα.
Τα ίδια μάτια που έχει φέτος ο Σορετίρε ή ο Θυμιάνης, όσες δηλώσεις και να γίνουν.
Μπορεί ένας λογιστής να χαίρεται με τα εκατομμύρια, όμως για έναν οπαδό είναι αδιανόητο να σκέφτεται έτσι.
Θα έλεγα πως πρέπει ίσως να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα, όμως θυμήθηκα πως μόνο δεδομένο είναι η δική μου άποψη. Δεν αλλάζω λοιπόν