Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙV

Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙV

Δημοσίευση από Jean Valjean »

Στο προηγούμενο ποστ ανέφερα σε ποιές θέσεις χρειαζόμαστε ενίσχυση με μεταγραφή. Ανέφερα ενδεικτικά και κάποια ονόματα, περισσότερο για να δείξω το είδος των παικτων που χρειαζόμαστε και λιγότερο για να επιμείνω στα πρόσωπα.

Ας δούμε τώρα και ποιοί πρέπει να αποχωρήσουν από το ρόστερ.

Τερματοφύλακες: Αποχώρηση Κοτάρσκι, με μεταγραφή φυσικά. Ό,τι περισσότερο παρεις τόσο το καλύτερο. Το ελάχιστο που μπορείς να πάρεις είναι 3 εκ, το μέγιστο 6 εκ. Εγώ θα έδινα και τον Γεωργιανό δανεικό σε άλλη ομάδα (όχι στην Ελλάδα).
Πλάγια Μπακ: Θα έδινα δανεικό τον Γκόμεζ. Για τον Λύρατζη δεν έχω άποψη σε τι κατάσταση βρίσκεται. θα κρατούσα Ότο, Μπάμπα και Σάστρε.
Σεντερμπακ: Ο Κόλει θα έφευγε πρώτος απ'όλους, είμαι 100% σίγουρος. Δεν είμαι σίγουρος για Βιετέσκα αλλά μάλλον θα τον κρατούσα. Ούτε για Λόβρεν είμαι σίγουρος, είναι πολύ μεγάλη η εμπειρία του, αλλά μάλλον θα τον έδιωχνα. Θα κρατούσα σίγουρα Μιχαηλίδη και Κεντζιόρα.
Χαφ: Θα κρατούσα σίγουρα Μειτέ, Καμαρά και Οζντόεφ. Εχω αμφιβολίες για Σβαμπ και Πένια. Ίσως έδιωχνα Πένια και έπαιρνα Μίσιτς. Πάντως είναι η γραμμή που μάλλον χρειάζεται τις λιγότερες αλλαγές.
Επιθετικοί: Δεν είμαι σίγουρος αν θα κρατούσα Τάισον, μάλλον ναι. Ούτε Μουργκ, πιθανόν ούτε Σορετίρε. Τον Ντεσπόντοφ θα τον κρατούσα. Μπορεί τακτικά να έχει μειονεκτήματα αλλά τα στημένα του (κόρνερ, φάουλ) είναι μισό γκολ. Με κατάλληλο φορ θα είχαμε 1 γκολ ανά αγώνα. Τον θεωρώ ιδανικό για αλλαγή του Αντρίγια και σε αρκετά ματς θα μπορούσε να παίζει βασικός.
Σεντερφορ: Θα έδιωχνα Τισουντάλι, Μπράντον, Σαμάτα και Τσάλοφ αν ήταν στο χέρι μου. Όλους δηλαδή. Αν έπρεπε να κρατήσω κάποιον αυτός θα ήταν ο Σαμάτα επειδή είναι ο πιο δυνατός από τους 4.

Με λίγα λόγια ιδού η ιδανική 27άδα για μένα:

Παβλένκα-Τσιφτσής- Μοναστηρλής-Μπαλωμένος
Ότο-Σάστρε, Κεντζιόρα-Νέος από ακαδημίες, Μιχαηλίδης-Βιετέσκα, Γιαννούλης-Μπάμπα
Μειτέ, Καμαρά, Οζντόεφ, Σβαμπ, Μίσιτς
Ντέλιας, Πέλκας, Thauvin, Τάισον, Ράφα Σίλβα, Ζίφκοβιτς, Ντεσπόντοφ
Ντέσερς, Πέτκοβιτς, Σαμάτα

Η 27άδα αυτή φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη συνοχή καθώς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά συνεχίζουν 20 παίκτες.
Ερχονται 7 νέοι. Είναι το μέγιστο των μεταγραφών που θα μπορούσα να δεχτώ καθώς οι δυο από αυτούς (Γιαννούλης και Μίσιτς) γνωρίζουν και την ομάδα αλλά και τον προπονητή. Ενας ακόμη έρχεται από τις Ακαδημίες μας (στα στόπερ). Άρα οι εντελώς καινούργιοι στην ομάδα είναι 4, αλλά τι 4!!! Έχουν όλοι παιχνίδια σε Τσ. Λ., έχουν εμπειρία πρωταθλητισμού, είναι διεθνείς με τις εθνικές τους που δεν είναι τυχαίες (Κροατία, Γαλλία, Νιγηρία, Πορτογαλία) και βρίσκονται σε καλή ηλικία.
Επομένως εξυπηρετείται και ο στόχος της καλής ευρωπαίκής παρουσίας και ο στόχος του πρωταθλητισμού.
Οι Ελληνες παίκτες είναι 8.
Η μεγαλύτερη επένδυση είναι στη θέση του αριστερού εξτρεμ και του φορ.

Αν θέλεις να έχεις παραπάνω από 27 παίκτες (φέτος είχαμε 31 νομίζω) τότε αυτοί μπορεί να είναι π.χ. ο Λύρατζης, ο Πένια, ή όποιος άλλος θελήσεις. Είμαι εναντίον του να φέρεις Τσαπρα, Λιάβα, Σάλιακα και δεν συμμαζεύεται.
Αν θέλεις να φέρεις καλά και σώνει Έλληνες, τότε φέρε Παυλίδη, ή το ΠΑΟΚτσάκι από την Γκενκ.

ΥΓ. Όσοι ξέρετε από αξίες παικτών και αμοιβές, μπορείτε να κάνετε μια προσπαθεια να δούμε πόσο θα κόστιζε μια τέτοια ομάδα σε αξία αγοράς παικτών και σε ετήσιους μισθούς; Εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα.
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Δημοσίευση από abc_o_ karpouzas »

Όταν λες....μισιτς;.τι ακριβως εννοείς

Κάποιον με τα χαρακτηριστικά του μισιτς; η τον μισιτς που ήταν σε εμάς πριν 3 χρόνια...

Αν λες για τον ίδιο από που προκύπτει ότι...θα παίξει...αυτο πού...πιστευουμε...οτι είναι σε θέση να παίξει...

Άλλο να..δουμε...εναν παίκτη σε 3-4 παιχνίδια και άλλο σε...13-14...συνεχόμενα....

Επίσης τι ακριβώς διάφορες έχει ο μισιτς...που θυμόμαστε...απο τον οζντοεφ..

Όταν ήρθε με τους Κροάτες 6ρι έπαιζε κάτι σαν λιμπερο στα χαφ....

Τέτοιο πράμα στον ΠΑΟΚ δεν θα παίξει κανείς παικτης
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Δεχομαι όσα γράφεις και δεν αμφιβάλλω ότι για να τα αναφέρεις σημαίνει ότι γνωρίζεις πράγματα που αγνοώ. Προφανώς και δεν ξέρω τι θα παίξει, ούτε ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο Μίσιτς. Όμως δεν τον πήραν και τα χρόνια, ούτε μου φαίνεται απαγορευτικό να έχεις δυο παίκτες που να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Είχα στο μυαλό μου τον Μίσιτς που είδα στα μεταξύ μας παιχνίδια (όχι ως ρόλο στο γήπεδο αλλά ως αθλητή και μου φάνηκε ότι επανήλθε από το πρόβλημα υγείας του), όπως και τον αντίστοιχο Πέτκοβιτς.
Οι επιλογές μου έγιναν όλες με βάση τις υποθέσεις και προυποθέσεις που εξήγησα στα προηγούμενα ποστ.
Βασικό μέλημα ήταν να σεβαστώ όσα ζήτησε ο προπονητής (λίγες αλλαγές και καλές, διατήρηση κορμού) και στην περίπτωση του Μίσιτς μέτρησε πολύ το ότι γνωρίζει την ομάδα.
Δεν κολλάω σε ονόματα παικτών. Αυτό που θα ήθελα είναι παίκτες με εμπειρία σε Τσ.Λ. και σε πρωταθλητισμό. Αν ξέρουν και την ομάδα ή τον προπονητή ή το πρωτάθλημά μας ακόμη καλύτερα.Αυτό είναι το σκεπτικό μου.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Όχι Μίσιτς στα χαφ. Για να έχουμε υψηλούς στόχους, δηλαδή 4+8+4 τουλάχιστον αγώνες στην Ευρώπη και πρωταθλητισμό και κύπελλο, στον άξονα θέλουμε έναν παίκτη 24-28, με αθλητικά χαρακτηριστικά Καμαρά, αλλά βελτιωμένη σε σχέση με τον Μαντύ τεχνική και κάτι λίγα από Μεϊτέ στην ικανότητα της αναχαίτισης κυρίως.
Εύλογη παρατήρησή σας: κοστίζει. Ναι, αλλά μιλάμε για στόχους στα 100 χρόνια. Πολλά και βαριά συμβόλαια πρόκειται να γλυτώσουμε το καλοκαίρι και εισπράξεις έχουμε κάνει ουκ ολίγες. Άλλωστε παντοιοτρόπως έχει αποδειχθεί στην ζωή και σε μεγάλο βαθμό και στον ΠΑΟΚ, ότι το φθηνό είναι ακριβό και το ακριβό, φθηνό.
Φυσικά ένα σημαντικό θέμα είναι το οι πολύ απαραίτητες προσθήκες να είναι στην διάθεση του Λουτσέσκου με το καλημέρα της προετοιμασίας και αν δεν επιτευχθεί αυτό, το αργότερο με την μετάβαση της ομάδας στο εξωτερικό για το βασικό στάδιο. Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει καλή σχέση με τον χρόνο, τον οποίο και δεν σέβεται ως θα όφειλε.
Άβαταρ μέλους
Ettien26

Δημοσίευση από Ettien26 »

Εύχομαι να γίνει μια, κάποιου είδους, ανανέωση και όχι μια, κάποιου είδους, αναγέρωση...
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Φίλε Γερασίμου. Ας μην πάρουμε Μίσιτς. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ενδεικτικά τον ανέφερα. Θέλουμε παίκτη με παραστάσεις από Τσ. Λ. και από πρωταθλητισμό, εθνικές ομάδες κλπ.
Αυτό πρέπει να είναι ένα από τα βασικά κριτήρια. Από κει και πέρα, τα δικά σου κριτήρια με καλύπτουν και αυτά φυσικά.
Θυμίζω: Μάτος, Πρίγιο, ο ίδιος ο Αντρέ Βιειρίνια όταν επέστρεψε κλπ. Όλοι είχαν συμμετοχές σε Τσ. Λ. Ο Πρίγιο είχε σκοράρει δις με Μπαγερν μέσα στην Αλλιάντς Αρίνα και ο Βιειρίνια έπαιξε στο παιχνίδι που η Βόλφσμπουργκ κέρδισε 2-0 την Ρεάλ. Ο Μάτος έπαιξε τελικό Γιουρόπα ληγκ.
Είναι πολύ σημαντικό να πάρεις παίκτη που να έχει τέτοια εμπειρία.
Αυτό ξεχώριζε τον Μάτος, αυτό έκανε την διαφορά στον Βιειρίνια, αυτό ήταν το πλεονέκτημα του Πρίγιο κλπ.
Πρώτο κριτήριο η παικτική αξία (όχι η χρηματιστηριακή), δεύτερο κριτήριο οι παραστάσεις από υψηλό επίπεδο, τρίτο κριτήριο ο χαρακτήρας, τέταρτο κριτήριο η ηλικία, πέμπτο κριτήριο αν είναι Ελληνας ή ξένος. Αν αντιστρέψεις τα κριτήρια και βάλεις το 5ο για 1ο, το 4ο για 2ο κλπ. τότε πας κατευθείαν για να μαζεύεις πεντάρες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το έκανε ο Παναθηναικός με τα "μωρά του Δώνη" και είδαμε το χαϊρι του, όση αβάντα κι αν είχε από τα ΜΜΕ.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Συμφωνώ φίλε με τα κριτήρια. Αρκεί να είναι αντικειμενικά και να μην ξαναδούμε Μπακαγιόκο, Λόβρεν που είχαν παραστάσεις όσες δεν φανταζόμαστε, αλλά ήταν και αποδείχθηκαν πρώην ποδοσφαιριστές και δυστυχώς πετάχθηκαν για τα συμβόλαιά τους 2 σχεδόν εκατομμύρια, με προσφορά μηδέν. Αυτά πρέπει να γίνουν δίδαγμα για να μην τα ξαναδούμε.
Θα σταθώ λίγο στο 5ο κριτήριο. Όπως είναι οι κανόνες της ΟΥΕΦΑ θέλουμε 8 γηγενείς στην λίστα και αυτή την στιγμή έχουμε μόνο 3 ενεργούς (Κωνσταντέλιας, Μιχαηλίδης και Πέλκας). Είναι ένα θέμα που πρέπει να δει η ομάδα, να βρούμε κάποιους που να έχουν ένα κάποιο ενεργό ρόλο και όχι απλά να συμπληρώσουν τον κατάλογο.
tsaousila1234

Δημοσίευση από tsaousila1234 »

επαναλαμβανομαστε ολοι μας συστηματικα σε καθε μεταγραφικη . Σε λιγο θα αρχισουμε : κιτσιου , σταφυλιδης , μισιτς, μπορει να ακουσουμε και πριγιοβιτς, ακπομ σιγουρα θα παιξει και μετα την μεγαλη μεταγραφη πελκα που εκανε την διαφορα θα πονταρουμε στους δικους μας. Ε ρε στεφανε αθανασιαδη σε τι κατασταση εισαι ?? Α ξεχασαμε τον αουγκουστο , απ την λιστα . Θα φτασουμε στο σημειο να περιμενουμε μεχρι να αποσυρθουν απ το ποδοσφαιρο μπας και γλυτωσουμε!!! 5.οοο.000 συμβολαια υπαρχουν παγκοσμιως ε βρειτε εκει 4 να τελειωνουμε!!
Angelos-Giorgos

Δημοσίευση από Angelos-Giorgos »

Μία προσωπική εκτίμηση-πρόταση για το ρόστερ του 2025-2026.

Τερματοφύλακες
Κοτάρσκι (Παβλένκα) – Γκουγκεσασβίλι – Τσιφτσής – Μοναστηρλής

Κεντρικοί Αμυντικοί
Κετζιόρα – Μιχαηλίδης – Οσιπένκο – Λιάβας – Κωττάς

Ακραίοι Αμυντικοί
Μπάμπα – Όττο – Ροζιέρ – Λυκογιάννης

Κεντρικοί Μέσοι
Καμαρά – Μεϊτέ – Οζντόεφ (Μίσιτς) – Μπαρρέιρο (Δ)

Επιτελικοί Μέσοι
Κωνσταντέλιας – Πέλκας – Χατζηστραβός

Ακραίοι Επιθετικοί
Ζίφκοβιτς – Ντεσπόντοφ – Καρασκάλ – Τάισον

Επιθετικοί
Τσάλοφ – Άκπομ (Δ) – Σαλσίντο
gpap5

Δημοσίευση από gpap5 »

εγώ αν ήταν στο χέρι μου θα έκανα τα εξής:
1. αποχωρήσεις
θα χαιρετήσω ευχαριστώντας για την προσφορά τους, ή θα πουλούσα εστω και με χασούρα ή θα αποδέσμευα ή θα επέστρεφα τον δανεισμό στους:
Όττο, Σάστρε, Βιεντέρσκα, Σβαμπ, Μπακαγιόκο, Τάισον, Σαμάτα, Μπράντον, Τσάλοφ, Λοβρέν, Κόλεϊ, Γκόμεζ.
2. πωλήσεις
θα πουλούσα Κοτάρσκι, εφόσον το επιθυμεί ο παιχτης
3. προσθήκες απο αγορές ή (αν αξίζει) απο ακαδημίες ή απο δανεισμό
α. 2 δεξιά μπακ και ένα αριστερό μπακ
β. 1 μηχανάκι στο κέντρο να τρέχει για Μεϊτέ και Οζντόεβ
γ. 1 δημιουργικό μέσο ψηλό που να καλπάζει, μια βελτιωμένη έκδοση του Μαντύ, μαζί με ορίτζιναλ Μαντυ και τον Πένια, αν τελικά είναι καλός, κλείσαμε την θέση.
δ. ένα δεκάρι ως αντιΝτέλιας, όταν ο μικρός κουράζεται
ε. 2 εξτρέμ για αριστερά
ζ. 3 επιθετικούς, 2 βαριά φορ και 1 σβούρα

Θα μου πεις "θέλει χρήματα".
Θα σου απαντήσω "θέλει πολλά χρήματα".

Θα έβαζα επίσης έναν όρο:
ο προπονητής πρέπει κάθε χρόνο, να χρησιμοποιεί στους μισούς τουλάχιστον αγώνες, 2 τουλάχιστον παιχτες απο ακαδημίες.
Εφόσον ο προπονητής υποστηρίξει πως "δεν υπάρχει υλικό για να ξεχωρίσει 2 παίχτες" συγκαλώ συνάντηση με εμένα, το προπονητή και τους υπεύθυνους ακαδημιών και το συζητάμε.
Αν αποδειχθεί πως ο προπονητής έχει δίκαιο, βάζω χρονοδιάγραμμα στις ακαδημίες.
Αν αποδειχθεί πως ο προπονητής έχει εμμονές, του λέω "σκάσε, και βάλε τα πιτσιρίκια, με σε πάρει ο διάολος".

ΠΑΟΚ.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Μετά θα έψαχνες και για προπονητή.
Άβαταρ μέλους
DamoN

Δημοσίευση από DamoN »

Χαχαχαχαχα αλήθεια τώρα
Άβαταρ μέλους
Ettien26

Το να λέμε ότι θέλουμε παίκτες με συμμετοχές στο Τσου Λου, διεθνείς που έχουν κάνει πρωταθλητισμό είναι εύκολο να το λέμε, αλλά δύσκολο στην εφαρμογή. Υπάρχουν και πολλά αντιπαραδείγματα. Οι μεγαλύτερες μεταγραφικές πατάτες έχουν γίνει με τέτοιους παίκτες. Το βασικότερο είναι τα αθλητικά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του παίκτη. ΌΛα τα άλλα έπονται.
Άβαταρ μέλους
Ettien26

gpap5 έγραψε:εγώ αν ήταν στο χέρι μου θα έκανα τα εξής:
1. αποχωρήσεις
θα χαιρετήσω ευχαριστώντας για την προσφορά τους, ή θα πουλούσα εστω και με χασούρα ή θα αποδέσμευα ή θα επέστρεφα τον δανεισμό στους:
Όττο, Σάστρε, Βιεντέρσκα, Σβαμπ, Μπακαγιόκο, Τάισον, Σαμάτα, Μπράντον, Τσάλοφ, Λοβρέν, Κόλεϊ, Γκόμεζ.
2. πωλήσεις
θα πουλούσα Κοτάρσκι, εφόσον το επιθυμεί ο παιχτης
3. προσθήκες απο αγορές ή (αν αξίζει) απο ακαδημίες ή απο δανεισμό
α. 2 δεξιά μπακ και ένα αριστερό μπακ
β. 1 μηχανάκι στο κέντρο να τρέχει για Μεϊτέ και Οζντόεβ
γ. 1 δημιουργικό μέσο ψηλό που να καλπάζει, μια βελτιωμένη έκδοση του Μαντύ, μαζί με ορίτζιναλ Μαντυ και τον Πένια, αν τελικά είναι καλός, κλείσαμε την θέση.
δ. ένα δεκάρι ως αντιΝτέλιας, όταν ο μικρός κουράζεται
ε. 2 εξτρέμ για αριστερά
ζ. 3 επιθετικούς, 2 βαριά φορ και 1 σβούρα

Θα μου πεις "θέλει χρήματα".
Θα σου απαντήσω "θέλει πολλά χρήματα".

Θα έβαζα επίσης έναν όρο:
ο προπονητής πρέπει κάθε χρόνο, να χρησιμοποιεί στους μισούς τουλάχιστον αγώνες, 2 τουλάχιστον παιχτες απο ακαδημίες.
Εφόσον ο προπονητής υποστηρίξει πως "δεν υπάρχει υλικό για να ξεχωρίσει 2 παίχτες" συγκαλώ συνάντηση με εμένα, το προπονητή και τους υπεύθυνους ακαδημιών και το συζητάμε.
Αν αποδειχθεί πως ο προπονητής έχει δίκαιο, βάζω χρονοδιάγραμμα στις ακαδημίες.
Αν αποδειχθεί πως ο προπονητής έχει εμμονές, του λέω "σκάσε, και βάλε τα πιτσιρίκια, με σε πάρει ο διάολος".

ΠΑΟΚ.

11 παίκτες έφερες, αλλά ένα σέντερ μπακ δεν έφερες. :mrgreen:
paokspren

Δημοσίευση από paokspren »

Jean Valjean έγραψε:. Είμαι εναντίον του να φέρεις Τσαπρα, Λιάβα, Σάλιακα και δεν συμμαζεύεται.
Αν θέλεις να φέρεις καλά και σώνει Έλληνες, τότε φέρε Παυλίδη, ή το ΠΑΟΚτσάκι από την Γκενκ.

Για τέτοια διαμάντια αξίζει η μεταγραφική περίοδος. :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Roster”