Όπως φαίνεται στο σχήμα χρειάζεται ο πρώτος που κάνει την μετάδοση να μπορεί να υποστηρίξει πλήρως με το δικό του upload τουλάχιστον τους τέσσερεις πρώτους που συνδέονται στην αρχή του p2p. Και στην περίπτωση που το bitrate της εικόνας είναι στο 1Mbit που στέλνω εγώ θα πρέπει να έχει ο τύπος upload σύνδεσης πάνω από 4 MBit (εγώ προσπάθούσα με 1 ΜΒιτ).
Αναλυτικά περιγραφεται και στον τρόπο λειτουργίας του sopcast που έιναι παρόμοιος ...
Παραθέτω από το εγχειρίδιο του SOPCAST ...
<<<Bandwidth Requirement
Many people think that the p2p server does not consume bandwidth, just one stream output is enough.
In fact, in order to keep the p2p distribution network stable, SopServer must keep about 5 connections with first level peers, SopServer continuously filters peers in SopCast mesh network, and picks up the peers who have abundant outbound bandwidth resource as the first level peers.
Therefore, SopServer usually may consume about 5 times of the bitrate of the stream, it's outbound (or upload) traffic.
For example:
Bitrate of stream source = 400 kbps
Bandwidth requirement = 400 kbps * 5 = 2 Mbps
So if the upload bandwidth of your home network is 2M, the bitrate of the channel you can broadcasted should be less than 400Kpbs.>>>
Συμπέρασμα: Αναζητείται άνθρωπος με σύνδεση με upload στα 5ΜΒit και θα του δώσω οδηγίες απλές και αρχική εικόνα για να μεταδώσει το παιχνίδι με τους απόγονους του στόλου. Μεσοβδόμαδα θα κάνουμε και μια δοκιμή σε παιχνίδι CHL για να δούμε πως θα πάει , και την Κυριακή θα ανοίξουμε από νωρίς για να μαζευτεί κόσμος...
* Όποιος διαθέτει παρακαλώ σύνδεση με upload στα 5 ΜΒit ή και παραπάνω ας μου στέιλει πμ. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι απο Ελλάδα ή από εξωτερικό ...
**Το πόσο καλά δουλεύει το upload μας το τσεκάρουμε με ένα μετρητή σύνδεσης http://www.speedtest.net/
*** Δεν υπάρχει κίνδυνος να μας κυνηγήσει κάποιος για το p2p / μοναδική περίπτωση είναι να κλέισει το αρχικό stream η *OVA και να μας την σπάσει , αλλά και πάλι κάτι θα κάνω ...