είδα μετά από καιρό την ομάδα στο 2ο ημίχρονο. Όσο και αν ο αντίπαλος έχει πολύ καλό ρόστερ, η ομάδα φάνηκε πολύ κουρασμένη, ειδικά στο μυαλό.
H άμυνα ήταν αρκετά κακή στα πόδια των αντίπαλων guards, η αντιμετώπιση των pick@rolls των ήταν τουλάχιστον αδύναμη (με τον ψηλό μας να προσπαθεί να κλείσει πολύ αργά το αντίπαλο guard), μας άδειασαν τη ρακέτα κάνοντάς πολλά cuts και τελικά, το χειρότερο ήταν οτι όταν το σουτ τους δεν έμπαινε, η ομάδα και δεν είχε κουράγιο να πηδήξει για το rebound (και δεν μπορούσε σε κάποια Line ups με δέδα-κακαρούδη-langford) αλλά και το position των παικτών ήταν πολύ off (το έχω ξαναπεί οτι όταν ο ψηλός μας βοηθάει στο pick@roll και το αντίπαλο guard κάνει ένα midrange σουτάκι, ο έξτρα ψηλός τους είναι μόνος του στη ρακέτα και διεκδικεί το επιθετικό- ε αν αυτός είναι και ο paul davis ή ο augoustine, προφανώς θα το πάρουνε!). Προφανώς για αυτό ο coach μιλάει για 3αρι, φαντάζομαι τύπου Bill Edwards που να έρχεται και να παίρνει τουλάχιστον το αμυντικό σκουπίδι. Είδα πολύ κουρασμένο και τον Odum, με προβλημάτισε πολύ η άμυνά του, τον περίμενα πολύ καλύτερο. Όταν έμπαινε μέσα ο Μιχάλης, φαινόταν σαν τον Σιγάλα μπροστά στους υπόλοιπους (μπράβο Μιχάλη by the way!)... Καλά για Bremer δεν το συζητώ: προφανώς δεν μπορεί, αλλά και ήταν εγκληματικό που μάρκαρε τον κοντοπούτανο.
στην επίθεση πάλι το μυαλό μας ήταν θολό. Μας πίεσαν πολύ στο 4ο δεκάλεπτο, κατά τη γνώμη μου με πολλά φάουλ που δεν δόθηκαν στους ψηλούς μας (εμποδίζοντας να κάνουμε το μέσα-έξω παιχνίδι μας), μας εκνεύρισαν και ήταν αδύνατο να βρούμε λύσεις αφού το spacing και η κίνηση της ομάδας ήταν κακή. Σε αυτά τα σημεία που ΔΕΝ μπορείς, θες προσωπικότητες, θες απομονώσεις, θες 1-1, θες agressiveness, κάτι που ο Odum για παράδειγμα δεν δείχνει να έχει, ενώ και ο JR, προς το παρόν, καταφεύγει ΜΟΝΟΝ στο μακρινό τρίποντο.
όσον αφορά το 3αρι που είπα και πιο πάνω, σίγουρα συμφωνώ, αν έπρεπε να απαντήσω, οτι ένα πολύ καλό τριάρι θα έδενε ωραία το γλυκό αλλά αν δούμε τους χρόνους, είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟ να χωρέσει άλλο ένα 3αρι στο σημερινό ρόστερ. Ήδη οι Δέδας-Σαλούστρος παίζουνε 5-10 λεπτά maximum, για τον χρόνο του Σαλούστρου by the way είμαι πολύ προβληματισμένος, νομίζω οτι μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα απ' όσα θεωρεί ο coach. Αν φέρεις και άλλον έναν βασικό στο 3, τι θα γίνει? Φέραμε τον Bremer και από το πρώτο ματς τον βάζουμε να παίξει 28+ λεπτά. Αν επιστρέψει και ο Μπίδης??? Αντίθετα στο 4-5, πολλές φορές ο Μαργαρίτης αναγκάζεται να παίζει σχεδόν 30 λεπτά (όλοι πλέον ξέρουμε γιατί

) ενώ και ο τελευταία πολύ καλός langford παίζει κι αυτός 28+. Θέλω να πώ, νομίζω οτι αν για κάποιο λόγο θα μπορούσαμε να φέρουμε παίκτη (δεν ξέρω γιατί- στο eurocup για να προχωρήσουμε αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε θαύμα) θα έφερνα έναν Shane Lawal, έναν Tyus, έναν Swan James, ή εκείνον τον ψηλό που είχε τελευταία χρονιά το Μαρούσι και παίζει τώρα με πολύ καλά νούμερα στην Τουρκία (Frank Elegar)