Προτάσεις και ιδέες για το forum

Καταθέστε εδώ απόψεις/ερωτήσεις για το forum...
Άβαταρ μέλους
diniko80

Re: Προτάσεις και ιδέες για το forum

Δημοσίευση από diniko80 »

εχω μια καλη ιδεα και μια κακη...η πρωτη ειναι να αυτοκαταργηθουν οι μοντ για 1 βδομαδα και να λειτουργησει ετσι το φορουμ δοκιμαστικα.
η δευτερη ειναι το σαιτ και το φορουμ να χαρακτηριστει δημοσιογραφικο ή ενημερωτικο ή καπωε αλλιως και οχι ανεξαρτητο οπαδικο το οποιο στη παρουσα φαση ακουγεται κωμικο
περιμενω κρισεις και οχι σβησιματα
Άβαταρ μέλους
Federacion

Δημοσίευση από Federacion »

δεν υπάρχει καλό και κακό ντινίκο
μόνο 2 αλληλοαποκλειόμενες προτάσεις 8-)
Άβαταρ μέλους
Othin

Δημοσίευση από Othin »

diniko80 έγραψε:εχω μια καλη ιδεα και μια κακη...η πρωτη ειναι να αυτοκαταργηθουν οι μοντ για 1 βδομαδα και να λειτουργησει ετσι το φορουμ δοκιμαστικα.

Θα είχε ενδιαφέρον, αλλά αφενός κινδυνεύει το forum να γίνει μπάχαλο, αφετέρου στην περίπτωση που λειτουργήσει υποδειγματικά (επειδή τύχει να μην προκαλέσει κανένας) δεν μπορούμε να βγάλουμε και συμπέρασμα για την μόνιμη απουσία mods. Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν καταστάσεις πχ troll ή εμπλοκών σε προσωπικές αντιπαραθέσεις ή προσβλητικών post κοκ., χωρίς την επέμβαση κάποιου mod? Προσωπικά δεν θα μου άρεσε να περίμενα μέχρι να βαρεθεί ή να εκτονωθεί ο κάθε προβοκάτορας, υβριστής κτλ, ώστε να σταματήσει από μόνος του.
Βέβαια, το ζήτημα της συχνότητας επέμβασης των mod είναι πολύ σημαντικό και αρκετά δύσκολο. Απαιτεί ιδιαίτερη ικανότητα κρίσης και πρόβλεψης, έγκαιρη και σωστή κατανόηση προθέσεων, επιλογή κατάλληλου τρόπου επέμβασης και πολλές άλλες ικανότητες, που δεν συναντώνται εύκολα στον οποιονδήποτε. Και αυτό γιατί η τυφλή και τυπική εφαρμογή των κανονισμών δεν είναι αρκετή. Μέσω πληκτρολογίου δεν ακούγεται ο τόνος της φωνής και δεν φαίνεται η έκφραση του προσώπου που βοηθούν να αντιληφθεί κάποιος έγκαιρα τις προθέσεις του συνομιλητή του. Πρέπει όμως να αντιλαμβάνεται ο mod πότε κινδυνεύει να παρεκτραπεί κάποιο μέλος και πότε απλώς αστειεύεται ή "κεντρίζει" λίγο το ενδιαφέρον των υπολοίπων. Πότε μια βρισιά είναι προσβλητική και πότε προκαλεί απλώς το γέλιο. Πότε το πνέυμα σε μια συζήτηση είναι τεταμένο και πότε χαλαρό και εύθυμο.
Επειδή όμως είναι δύσκολος ο ρόλος του mod, δεν σημαίνει πως είναι λύση η κατάργησή του. Ίσως είναι μια σωστή προσπάθεια η συχνή πχ ανά 6μηνο αλλαγή των mod και απολογισμός της παρουσίας τους, ώστε όλο και περισσότεροι να κατανοήσουν τις δυσκολίες. Τέλος, ας δώσουμε και λίγο χρόνο στον καθένα να προσαρμοστεί και να βελτιωθεί , χωρίς να τον παίρνουμε αμέσως από τα μούτρα με το παραμικρό.

diniko80 έγραψε:...η δευτερη ειναι το σαιτ και το φορουμ να χαρακτηριστει δημοσιογραφικο ή ενημερωτικο ή καπωε αλλιως και οχι ανεξαρτητο οπαδικο το οποιο στη παρουσα φαση ακουγεται κωμικο

Πριν το "δημοσιογραφικό" θα υπάρχουν και τα Α.. Ρ...? :mrgreen:
Πέρα από την πλάκα τι εξυπηρετεί η αλλαγή χαρακτηρισμού? Υποθέτω ότι το έγραψες ειρωνικά, αλλά ζήτησες κρίση πάνω σε αυτό!
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Παιδια, κι εγω πριν μπω σε αυτη τη θεση ενοιωθα το ιδιο με εσας..
Το θεμα πλεον ειναι αλλο. Οτι προσπαθει το φορυμ να ισοροπήσει πανω σε καποιες λεπτες γραμμες.
Αρκετα απο αυτα τα παιδια που αναφερεις Παγωτατζη, με τα οποια γνωριζομαι και προσωπικα, είχαν κάνει το λάθος στο παρελθόν να αμαυρώσουν την εικόνα τους με ένα και μόνο ποστ. Το θέμα τράβηξε σε μορφή προσωπικής αντιπαράθεσης και κάπου εκεί χάθηκε το μέτρο. Και μιλάμε για θέμα που δεν έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ...

Εμένα οι περισσότεροι με βλέπετε εδώ μέσα αρκετό καιρό και ξέρετε ότι δεν έχω καμία διάθεση να χαλάσω το παρείστικο κλίμα, βάσει του οποίου το ΠΑΟΚμάνια έγινε ένα απο τα αγαπημένα μας σάιτ και στέκια.. Αυτό που θέλω, όπως και οι υπόλοιποι μοντ, είναι να καταφέρουμε όλοι μαζί να κρατήσουμε τις ισοροπίες. Κι όταν λέω ισοροπίες, εννοώ να πάψουμε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Με ενοχλεί αφάνταστα σαν Φρι, να βλέπω μέλη να τσακώνοντας για μαλακίες και χωρίς ιδιαίτερο λόγο . Ξέρω ότι σε ένα οπαδικό σάιτ είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει αυτές τις λεπτές διαχωριστικές γραμμές χωρίς προβλήματα.. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όλοι μαζί να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Τα παιδιά που μπαναρίστηκαν σύντομα θα είναι και πάλι κοντά μας.. Εύχομαι να υπερισχύσει η λογική και η σύνεση και οι προσωπικες αντιπαραθέσεις να εκλείψουν σε μεγάλο ποσοστό, αν όχι εντελώς. Στην τελική, οποιος εχει κατι προσωπικο μα καποιον άλλον, ας λσυσει τις διαφορες του σε πμ..

Θα ηθελα παρα πολυ να βρεθουμε καποια στιγμη κι απο κοντα να τα πουμε, να γνωριστουμε και να μιλησουμε για τα προβληματα.. Πολλοι απο εσας ερχεστε γηπεδο αλλα δεν περνατε απο το σημειο οπου το σαιτ δινει ραντεβου.. Ελατε μια μερα (αυριο φερ ειπειν) για να τα πουμε και να σχολιασουμε τι δε μας αρεσει και τι πρεπει να διορθωσουμε!! ΠΑΟΚ ειμαστε γαμω την τρελα μας, μπορουμε να βρουμε μια λυση!!
Άβαταρ μέλους
Ακης_ΠΑΟΚ_Champ.Leag.

Δημοσίευση από Ακης_ΠΑΟΚ_Champ.Leag. »

Ήθελα να ρωτήσω τον Σταλλιον ή τον δάσκαλο, κατα πόσο είναι τεχνικά εφικτό, να δημιουργηθεί ένα Θρίντ με τίτλο "Προσωπικές αντιπαραθέσεις απόψεων Μελών" (αυστηρά χωρίς υβριστικό περιεχόμενο)
και το οποίο δεν θα είναι προσβάσιμο από "μή μέλη".

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, διότι θα αποφεύγονταν οι αντιπαραθέσεις σε διάφορα θριντ και θα περιορίζονταν αποκλειστικά σε αυτό.

Διότι ΠΑΟΚ είσαι.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Εγώ προσωπικά διαφωνώ... Είναι σαν να δημιουργείς μία αρένα για να σκοτώνονται μέσα τα αδέρφια σου... :?
Άβαταρ μέλους
khaledfreepaok

Δημοσίευση από khaledfreepaok »

εγω προτεινω ενα θρεντ που θα εχουν προσβαση περιορισμενα ατομα και θα γινονται εισαγωγες μονο με προσκληση για να μιλαμε για οπαδικα βαθυτερου περιεγχομενου
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Μπορω να φωναξω απο τωρα Ζουραρι και Ζαμπουνη? :lol: :lol: :lol: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
khaledfreepaok

θα μας φερεις και αλλους ζζ?δεν μας φτανουν αυτοι που εχουμε?
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

:opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
khaledfreepaok

παντως ειναι εφικτο κατι τετοιο?
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Χωρις ιχνος υπεκφυγης, αυτο ειναι κατι που μπορει να στο απαντησει μοναχα καποιος υπευθυνος του σαιτ κι οχι εγω σαν απλος συντονιστης!!
Άβαταρ μέλους
khaledfreepaok

παρανομο παντως δεν νομιζω να ειναι γιατι υπαρχουν φορουμ με αποκλειστικο θεμα ολα αυτα τα ωραια
Άβαταρ μέλους
Mario Jardel

Δημοσίευση από Mario Jardel »

Ρε παιδια το ωραιο με αυτο το φορουμ ειναι οτι ειναι ελευθερο και προσβασιμο για αναγνωση απο ολους.
Αν ειναι να γινει κλειστο κλαμπ και να πρεπει να σε προτεινουν 3 αλλα μελη και να εγγυηθουν για σενα με το σπιτι τους και να γινεται και μια τελετη μυησης...
Αν καποιος θελει να μιλησει με 5-10 ατομα για κατι τοσο φοβερο που θα πρεπει να γραψει στα κρυφα οχι μονο απο αλλοθρησκους αλλα και απο τα αδερφια του ας ανταλλαξουν με πμ κινητα και να πανε για καφε ή ας τα πουν στο skype!

Oσο για τις αντιπαραθεσεις σε πμ ή απο κοντα!
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Αυτο θα ελεγα κι εγω.. Οτι δηλαδη αν θελουμε κατι να πουμε, μπορουμε καποια ατομα να το κανουμε μεσω σκαιπ ή εστω μσν! Παντως η προταση σου khaledfreepaok ισχυει κι οταν τη διαβασει καποιος υπευθυνος θα μας απαντησει λεπτομερως!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προτάσεις και Σχόλια για το Forum”