Οφέλη ΚακάοΠεριέχει το βελτιωτή της διάθεσης, την ακανδάμη με την οποία πετυχαίνουμε αίσθημα ευφορίας.
Ενισχύονται τα επίπεδα των ηρεμιστικών ορμονών, καθώς το κακάο ενισχύει το επίπεδο της σεροτονίνης, μίας καλής χημικής ουσίας του εγκεφάλου.
Αποτρέπει θρόμβους, καθώς διαχέει το αίμα.
Προστατεύει την καρδιά μας και αποτρέπει καρδιαγγειακές νόσους.
Συμβάλλει στη βελτίωση του κυκλοφορικού μας συστήματος.
Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων.
Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση, καθώς περιέχει πολυφαινόλες, που είναι αντιοξειδωτικά.
Συμβάλλει στη μείωση του λίπους. Ειδικά, αν πίνουμε ένα φλυτζάνι κακάο, πριν από κάθε γεύμα. Εννοείται χωρίς ζάχαρη.
Έχει υψηλή συγκέντρωση μαγνησίου. Έτσι, βοηθάει στη μείωση της κόπωσης, του διαβήτη τύπου ΙΙ, της αρτηριακής πίεσης.
Βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.
Αποκτούμε λαμπερό δέρμα και βελτιώνει την υφή του.
Αποκτούμε δυνατά νύχια.
Βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία και εμποδίζει την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Περιέχει υγιή λιπαρά, που δημιουργούν χημικές αντιδράσεις για την ανάπτυξη, τη μεταβολική και ανοσολογική λειτουργία.
Προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος.
Περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη, γνωστή ως το μόριο της αγάπης, και θεωρείται ότι ευθύνεται για ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες.
Εκτός από μαγνήσιο, υγιή λιπαρά και πολλά αντιοξειδωτικά, περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, κάλιο και μαγγάνιο. Περιέχει, επίσης, πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β2, Β3, βιταμίνες Α, C, E, καθώς και παντοθενικό οξύ.
Κακάο & ΣίδηροςΟι λάτρεις της σοκολάτας, επιτέλους, δικαιώνονται. Και ειδικά όσον αφορά στον σίδηρο, η καθαρή σκόνη κακάο παρέχει τον περισσότερο σίδηρο, φτάνοντας τα 36 mg στα 100 γραμμ. ή 1,8 mg ανά κουταλιά σκόνης κακάο, που αντιστοιχεί στο 10% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε τη σημασία του σιδήρου για τον οργανισμό μας, καθώς είναι υπεύθυνος για την παραγωγή των ερυθρών κυττάρων, για την αναπνοή μας και συμμετέχει στη δράση διάφορων ενζύμων.
Πηγή: https://yourspecialday.gr/%CE%BA%CE%B1% ... %B1%CE%BF/