Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό χξς' » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 00:59

che4 έγραψε:
goran 64 έγραψε:Αν δεν τον είχα γνωρίσει τον τραγόπαπα θα λεγα με βεβαιότητα ότι είναι εκείνος του Κολοκοτρωνιτσίου... :opaokara:

Ωραίος slidar...Καλοτάξιδο το topic και ελπίζω να το πάρει μάτι ο σομελιέ, ο Ale, μπας και εμφανιστεί πια... ;)



απ την κουβεντα που είχαμε κάποτε αν θυμάσαι


https://m.weisshaus-shop.de/details/hib ... GwodaSMHeA

https://www.weinzeche.de/glenmorangie-n ... 0wod4HoN9w


Goran & Che συμφωνω απολυτα για το
Glenmorangie το οποιο κατατασσω στα 10 κορυφαια αποστακτηρια....
ΚΑθε s.malt τους ειναι ποιοτικως αψογο και εναν ιδιαιτερο χαρακτηρα ....πχ
To lasanta κ το quinta ruban με finish 2-4 xρονια σε βαρελια σερυ κ πορτ αντιστοιχα..
(Λιγο πιο "ρουστικαλ" σε σχεση με τη "φρεσκαδα"
που βγαζει το νεκταρ)

Βεβαια προτεινω με κλειστα ματια (αλλα ανοιχτη
μυτη ) τη ναυαρχιδα της εταιριας το Signet !!!

Δεν πουλαω γνωση... εξ αλλου η απολαυση ειναι
κατι υποκειμενικο...αλλα πραγματικα η
Glenmorangie αξιζει...
Άβαταρ μέλους
χξς'
 
Δημοσιεύσεις: 261
Εγγραφή: Τρί 18 Φεβ 2014, 22:48
Τοποθεσία: Στενο του Μαλακκα

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό cellophan » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 01:02

barlow4 έγραψε:Ξορκιζω το κακο.
μακρυα απο εμενα ο εκσυγχρονισμος.οπου απλωσε το χερι του σκατα φαγαμε.
με το γιαννοπουλο ειμαι εγω.
pure


Και εγώ με τον Χαραλαμπόπουλο που το'χε και τσελιγκάτο, όπως ο Γεώργιος ο Α', ο Γούιλυ δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
cellophan
 
Δημοσιεύσεις: 3105
Εγγραφή: Δευτ 03 Αύγ 2009, 03:24

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό barlow4 » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 01:05

με περνας τουλαχιστον 5 χρονια.
Άβαταρ μέλους
barlow4
 
Δημοσιεύσεις: 10018
Εγγραφή: Παρ 04 Ιούλ 2008, 14:40

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό cellophan » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 01:07

barlow4 έγραψε:με περνας τουλαχιστον 5 χρονια.


Δεν υπάρχει αμφιβολία.
Άβαταρ μέλους
cellophan
 
Δημοσιεύσεις: 3105
Εγγραφή: Δευτ 03 Αύγ 2009, 03:24

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό Patron » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 10:13

Καλημέρα Μπαρλοου, ναι το ρούμι από Γουατεμαλα εννοούσα. Επόμενη επένδυση σίγουρα ...
Patron
 
Δημοσιεύσεις: 3184
Εγγραφή: Δευτ 21 Ιούλ 2014, 11:16

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό prist64 » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 10:42

barlow4 έγραψε:λαικη ομαδα ο ΠΑΟΚ κατα τ'αλλα


Kαι τι ηθελες να βγαλουν στο ντάιαμοντ λιγκ στο Παρισι?

Γραπα ,λακερδα καυτερα,παστουρμα και σουτζουκια?
Τελευταία επεξεργασία από prist64 και Κυρ 02 Ιούλ 2017, 10:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ΚΙ ΟΜΩΣ.....ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
prist64
 
Δημοσιεύσεις: 6996
Εγγραφή: Σάβ 09 Αύγ 2014, 11:36

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό back in black » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 10:43

Αισθάνομαι τυχερός γιατί έχω τη δυνατότητα να πίνω απόσταγμα που φτιάχνει φίλος και κουμπάρος μου απο την Καρδίτσα.
Το φτιάχνει κάθε χρόνο ο ίδιος (απο την επιλογή των σταφυλιών μέχρι το καζάνισμα) με πολύ μεράκι, σε πολύ μικρές ποσότητες (γύρω στα 25 κιλά).
Επιλέγει σταφύλια απο τους τοπικούς αμπελώνες του Μεσενικόλα και το απόσταγμα του βγαίνει διπλοβρασμένο απευθείας απο τα σταφύλια χωρίς την προσθήκη γλυκάνισου ή άλλων πρόσθετων αρωματικών.
Σε σχέση με τα τσίπουρα και αποστάγματα που έχω δοκιμάσει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας είναι κορυφαίο, κατά τα δικά μου γούστα. Ζωντανά αρώματα σταφυλιού, γεμάτη γευση, σπιρτόζικο χωρίς να είναι ¨τράγιο" , απαλό, ευκολόπιοτο , και χωρίς να σου κοπανάει το κεφάλι, όσο και να πιείς.
Το πίνω συνήθως με ένα μόλις παγάκι συνοδευοντας μια μεγάλη ποικιλία μεζέδων, εκτός απο τα ωμα θαλασσινά (στρείδια, γυαλιστερές, κυδώνια, αχινούς, μαρινάτο γαυρο, λίοκαφτο μεξίνι κλπ) όπου τότε προτιμώ τη συνοδεία ενός ούζου Βαραβαγιάννη μπλέ για να μπορέσω να ισοροπίσω τις έντονες γευσειςτου ιωδίου και της αρμύρας της θάλασσας με τη γευση του γλυκάνισου και των λοιπών αρωματικών βοτάνων του ούζου.
Στην υγειά μας με ότι κάνει κέφι στον καθένα.
The game is about glory
Άβαταρ μέλους
back in black
 
Δημοσιεύσεις: 2200
Εγγραφή: Πέμ 18 Δεκ 2014, 20:14

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό prist64 » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 10:44

:opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara:
ΚΙ ΟΜΩΣ.....ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
prist64
 
Δημοσιεύσεις: 6996
Εγγραφή: Σάβ 09 Αύγ 2014, 11:36

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό barlow4 » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 11:10

prist64 έγραψε:
barlow4 έγραψε:λαικη ομαδα ο ΠΑΟΚ κατα τ'αλλα


Kαι τι ηθελες να βγαλουν στο ντάιαμοντ λιγκ στο Παρισι?

Γραπα ,λακερδα καυτερα,παστουρμα και σουτζουκια?

ναι γιατι?εδω πως ερχονται και τρωνε μεχρι και τους σοβαδες?
Άβαταρ μέλους
barlow4
 
Δημοσιεύσεις: 10018
Εγγραφή: Παρ 04 Ιούλ 2008, 14:40

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό Taseos » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 12:16

back in black έγραψε:Αισθάνομαι τυχερός γιατί έχω τη δυνατότητα να πίνω απόσταγμα που φτιάχνει φίλος και κουμπάρος μου απο την Καρδίτσα.
Το φτιάχνει κάθε χρόνο ο ίδιος (απο την επιλογή των σταφυλιών μέχρι το καζάνισμα) με πολύ μεράκι, σε πολύ μικρές ποσότητες (γύρω στα 25 κιλά).
Επιλέγει σταφύλια απο τους τοπικούς αμπελώνες του Μεσενικόλα και το απόσταγμα του βγαίνει διπλοβρασμένο απευθείας απο τα σταφύλια χωρίς την προσθήκη γλυκάνισου ή άλλων πρόσθετων αρωματικών.
Σε σχέση με τα τσίπουρα και αποστάγματα που έχω δοκιμάσει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας είναι κορυφαίο, κατά τα δικά μου γούστα. Ζωντανά αρώματα σταφυλιού, γεμάτη γευση, σπιρτόζικο χωρίς να είναι ¨τράγιο" , απαλό, ευκολόπιοτο , και χωρίς να σου κοπανάει το κεφάλι, όσο και να πιείς.
Το πίνω συνήθως με ένα μόλις παγάκι συνοδευοντας μια μεγάλη ποικιλία μεζέδων, εκτός απο τα ωμα θαλασσινά (στρείδια, γυαλιστερές, κυδώνια, αχινούς, μαρινάτο γαυρο, λίοκαφτο μεξίνι κλπ) όπου τότε προτιμώ τη συνοδεία ενός ούζου Βαραβαγιάννη μπλέ για να μπορέσω να ισοροπίσω τις έντονες γευσειςτου ιωδίου και της αρμύρας της θάλασσας με τη γευση του γλυκάνισου και των λοιπών αρωματικών βοτάνων του ούζου.
Στην υγειά μας με ότι κάνει κέφι στον καθένα.

Εισαι αρχοντας. Υποκλινομαι ταπεινα
Άβαταρ μέλους
Taseos
 
Δημοσιεύσεις: 3836
Εγγραφή: Κυρ 30 Δεκ 2007, 14:25

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό ABOLEYTOI » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 13:03

Τσιαρς ωρε παλικαρια

Ο χειρότερος μεζές για το ποτό είναι το τιμόνι, μην το ξεχνάτε αυτό. Την έχω γλιτώσει πολλές φορές, αλλά μια φορά αρκεί.
Από όλα τα σημεία
μου αρέσει η τελεία.
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI
 
Δημοσιεύσεις: 8366
Εγγραφή: Σάβ 14 Μαρ 2009, 23:54

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό kataramenos5 » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 15:22

cellophan έγραψε:Επιτέλους. Χτες, μαζί με ένα ωραίο γουρούνι στιφάδο, ήπια ένα μπουκάλι από τα αγαπημένα μου. Ήταν του 2012. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μακρά επίγευση και βουτυράτο. Λίγο ακριβό, αλλά το αξίζει.

https://www.majestic.co.uk/The-Chocolate-Block-zid20245

http://www.boekenhoutskloof.co.za/front


Μας κολαζεις ρε cellophan καλοκαιριατικα.Ειχα ακουσει πολυ καλα λογια γι αυτο αλλα ειχαν πιασει ηδη οι ζεστες και τ αφησα για φθινοπωρο .Υπομονη λοιπον.

χξς' έγραψε:Δεν πουλαω γνωση... εξ αλλου η απολαυση ειναι
κατι υποκειμενικο...αλλα πραγματικα η
Glenmorangie αξιζει...


Πουλα μας ,πουλα μας :opaokara:
Ωραιο πραγμα να μοιραζεσαι τις γνωσεις σου.
και αρκετα αναπτυγμενη πρακτικη μεταξυ των ανθρωπων που πινουν.
Αν βρεθεις σε μια καβα και κοντοσταθεις για λιγο πανω απο ενα μπουκαλι ολο και καποιος θα σου πει δωσει μια συμβουλη γι αυτο η καποιο αλλο καλυτερο.

Υγ Τι τοπικ ειναι αυτα που ανοιγεται ρε.Να μας καταστρεψετε θελετε?Δειξτε λιγο οικτο
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕΕΕ
Άβαταρ μέλους
kataramenos5
 
Δημοσιεύσεις: 26576
Εγγραφή: Δευτ 04 Οκτ 2010, 08:50

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό slidar » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 16:31

Κρασί το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι, έφτασε επιτέλους μετά από ένα βαρύ χειμώνα. Το θερμόμετρο έχει ανέβει τις τελευταίες μέρες αρκετά πάνω από τους 30°C και ήδη βιώσαμε τους πρώτους μίνι καύσωνες, Ταυτόχρονα αλλάζει σιγά σιγά η διάθεσή μας, και αρχίζουμε να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες του καλοκαιριού. Τρώμε πιο ελαφρά φαγητά, βασισμένα στα λαχανικά της εποχής, ενώ την τιμητική τους έχουν και τα ψάρια, μικρά και μεγάλα, αλλά και τα θαλασσινά. Παράλληλα η καλοκαιρία βοηθά όσους θέλουν να επιδοθούν στην ευγενή τέχνη του barbecue. Το θέμα όμως είναι όχι το τι τρώμε, αλλά το τι πίνουμε.

Εικόνα

Όσο αναφορά τα λαδερά της ελληνικής κουζίνας, τα πράγματα είναι απλά. Ένα ροζέ κρασί θα ταιριάξει απόλυτα. Προτιμήστε ένα κρασί από τον Ελληνικό αμπελώνα, μιας που πλέον υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για όλα τα γούστα (μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο για τα ροζέ κρασιά). Ένα άλλο παραδοσιακό καλοκαιρινό πιάτο είναι τα τηγανιτά λαχανικά. Μια χρυσή κρούστα από τηγανισμένο κουρκούτι περιβάλει καλοκαιρινά λαχανικά, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, και γιατί όχι ντομάτες, που έχουν τηγανιστεί σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο ιδανικός συνδυασμός θα ήταν ένα ελαφρύ, φρουτώδες λευκό κρασί με αρκετή οξύτητα. Κι εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές, τόσο από ξενικές ποικιλίες (Sauvignon Blanc, Chardonnay δεξαμενής) όσο και ελληνικές (Μοσχοφίλερο και Μαλαγουζιές με μεγάλη οξύτητα).

Εικόνα

Για τα ψάρια και τα θαλασσινά που έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι υπάρχουν και πάλι πολλές εναλλακτικές. Τα όστρακα ζητάνε κρασιά με μεγάλη οξύτητα, και βρίσκουν το καλύτερο ταίρι τους στα ξηρά αφρώδη κρασιά. Η "παραδοσιακή" αστακομακαρονάδα ή γαριδομακαρονάδα συνδυάζονται με ένα πλούσια λευκά κρασιά (ένα Chardonnay ή μία Σαντορίνη με βαρέλι) ή με ροζέ. Τα μεγάλα λευκόσαρκα ψάρια από την άλλη μπορεί να συνδυαστούν τόσο με ένα Chardonnay ή με μία Σαντορίνη. Στα λιπαρά ψάρια με σκούρο κρέας το ταίριασμα εξαρτάται από το πως μαγειρεύονται. Το παραδοσιακό Ελληνικό πλακί ζητάει ένα σκουρόχρωμο ροζέ κρασί ή ακόμη και ένα ελαφρύ κόκκινο. Τα λεμονάτα λιπαρά ψάρια από την άλλη ζητάνε μία αντίστοιχα έντονη γεύση οπότε μία παλαιωμένη ελαφρώς οξειδωτική βαρελίσια Σαντορίνη θα ταιριάξει απόλυτα. Τέλος όσοι προτιμούν τα ψάρια με κόκκινη σάρκα (τόνος, ξιφίας) ας κοιτάξουν ένα ελαφρό κόκκινο κρασί.

Εικόνα

Ο συνδυασμός κρασιού με ψητά κρέατα αποτελεί ένα πιο δύσκολο έργο. Το καθιερωμένο Καλοκαιρινό barbecue όπου διάφορα κρέατα ψήνονται στη σχάρα είναι ένας σχετικά απλός τρόπος μαγειρέματος. Υπάρχει ένα μόνο κύριο συστατικό (συνήθως μια πρωτεΐνη), αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι τα καρυκεύματα, οι μαρινάδες, και οι σάλτσες. Η επιλογή του κατάλληλου κρασιού για να το συνδυάσετε με κρέατα στη σχάρα, εξαρτάται από δύο παράγοντες: Πρώτον, πόσο πλούσια είναι η πρώτη ύλη και, αφετέρου, ποια είναι η κυρίαρχη γεύση. Για τα ελαφρύτερα κρέατα - όπως το κοτόπουλα αλλά ακόμη και για τα άσπρα ψάρια και τα λαχανικά - επιλέξτε ένα ελαφρό κρασί που δε θα σκεπάσει τις γεύσεις. Για πιο έντονα κρέατα - λουκάνικα, μπιφτέκια, μπριζόλες - επιλέξτε ένα πιο στιβαρό κρασί. Όσο αναφορά τώρα για την κυρίαρχη γεύση. Για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες και το αρνί - ακόμα και αν μαρινάρονται εκ των προτέρων - η κυρίαρχη γεύση θα είναι σχεδόν πάντα το ίδιο το κρέας. Θέλουμε λοιπόν ένα κόκκινο κρασί με δομή, αλλά που θα μπορεί να σερβιριστεί σε λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία από το κανονικό. Με πρώτες ύλες όπως το κοτόπουλο το οποίο συνδυάζεται με έντονες σάλτσες, όπως σάλτσα μπάρμπεκιου, ή γαρίδες με μία σάλτσα βινεγκρέτ με σκόρδο και καυτερή πιπεριά, η σάλτσες ή τα καρυκεύματα είναι μακράν η κύρια γεύση του πιάτου και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην επιλογή του κρασιού. Μια πιο καυτερή σάλτσα ίσως ζητάει ένα κρασί με λίγα υπολειπόμενα ζάχαρα για να ισορροπήσει τη γεύση.


Τα δικά μου κρασιά για το καλοκαίρι...


Χατζηδάκης Αηδάνι

Εικόνα

Μπορεί η Σαντορίνη να έχει το όνομα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το Αηδάνι έχει τη χάρη. Χρώμα χρυσοκίτρινο, εντυπωσιακή μύτη, όχι αυστηρή, όπου τα εσπεριδοειδή, συνδυάζονται με εξωτικών φρούτων και νότες ορυκτότητας/μεταλλικότητας. Στο στόμα ξεχωρίζει η ζωηρή οξύτητα, η φοβερή ισορροπία, και η πολυπλοκότητα. Μεγάλη και ευχάριστη επίγευση. Συνοδεύει άριστα ψάρια και θαλασσινά και λευκόσαρκα κρέατα χωρίς έντονες σάλτσες, δε θα πει όμως όχι και σε ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, καλοκαιρινά ριζότο, αλλά και φρέσκα λευκά τυριά. Ένα κρασί πασπαρτού.


Ζαφειράκης Logos

Εικόνα


Ένα από τα καλύτερα ελληνικά Chardonnay. Χρώμα κίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων με νότες βοτανικότητας (ρίγανη και βασιλικός). Στο στόμα ξεχωρίζει η καταπληκτική οξύτητα και η μεταλλικότητα. Το όλο σύνολο είναι τρομερά ισορροπημένο και πληθωρικό. Πολύ μακρά επίγευση. Ιδανικό συνοδευτικό για όστρακα, θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα, λαχανικά, πράσινες σαλάτες και ζυμαρικά.


Τρουπής Τομή Λευκό


Εικόνα


Ένα Μοσχοφίλερο που έχει περάσει από βαρέλι. Αχυροκίτρινο χρώμα. Στη μύτη τα τυπικά αρώματα του μοσχοφίλερου συνδυάζονται με αρώματα εσπεριδοειδών και ανθικές νότες. Το βαρέλι έχει ενσωματωθεί υπέροχα δίνοντας στη μύτη ένα ελαφρύ άρωμα φρυγανισμένου ψωμιού και στο στόμα μία καλή λιπαρότητα. Στο στόμα όμως αυτό που κυριαρχεί είναι η τυπική οξύτητα του μοσχοφίλερου. Μακρύ και ευχάριστο τελείωμα. Ακόμη ένα κρασί μπαλαντέρ αφού μπορεί να συνοδεύσει λεμονάτα κρέατα, ψητά λιπαρά ψάρια, θαλασσινά, αλλά και ζυμαρικά με άσπρες σάλτσες.


Κυρ Γιάννη Ακακίες Sparkling

Εικόνα


Ένα ημιαφρώδες κρασί από το Αμύνταιο. Λαμπερό ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα, και έντονο αφρισμό. Ζωηρή μύτη με αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, ενώ στο φόντο μπορεί κάποιος να ανιχνεύσει γλυκό ντομάτα. Στο στόμα τα υπολειπόμενα ζάχαρα (το κρασί είναι ημίξηρο) εξισορροπούνται από την πολύ καλή οξύτητα. Μέτριο σώμα και σχετικά χαμηλό αλκοόλ με τα αρώματα της μύτη να περνάνε στο στόμα. Ευχάριστη και φρουτώδης επίγευση. Iδανικό συνοδευτικό σε πιάτα μεσογειακής (ελληνικής, ιταλικής, ισπανικής) αλλά και της ασιατικής κουζίνας, ψάρια όπως ο σολομός, διάφορα μεζεδάκια (finger food). Επίσης πίνεται και σκέτο σαν απεριτίφ.


Δουλουφάκης Δάφνιος Ερυθρός

Εικόνα


Το απόλυτο value for money ελληνικό ερυθρό κρασί απ΄την κρητική ποικιλία Λιάτικο. Ωριμάζει 8 μήνες, κατά 50% σε μεγάλα βαρέλια γαλλικού δρυ και κατά 50% σε βαρέλια 225lt τρίτης ή και τέταρτης χρήσης. Χρώμα ρουμπινί, όχι όμως βαθύ. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα αποξηραμένων μαύρων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών, ενώ στο υπόβαθρο εντοπίζεις πάστα τομάτας και δέρμα. Στο στόμα η πρώτη εντύπωση είναι το μέτριο σώμα, η καλή οξύτητα, αλλά και οι μαλακές τανίνες που του δίνουν μία φινέτσα. Δοκιμάστε σε ελαφρώς πιο χαμηλή θερμοκρασία από το συνηθισμένο (16°C-17°C). Συνοδεύει άριστα το καλοκαιρινό μας barbecue αλλά και μαγειρευτά κρέατα και ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες.


Υστερόγραφο


Το παραπάνω άρθρο επ' ουδενί λόγο δεν αποτελεί πρόταση αγοράς. Αποτελεί μια προσωπική οινική καταγραφή. Η δική μου πρόταση είναι να δοκιμάσετε όσα περισσότερα ελληνικά κρασιά μπορείτε και να βρείτε ποια ταιριάζουν στο προσωπικό σας γούστο.

Κώδικας: Επιλογή όλων
https://vinologio.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html
Άβαταρ μέλους
slidar
 
Δημοσιεύσεις: 3994
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιαν 2008, 22:53

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό back in black » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 17:35

Λάτρευα τα κρασιά και συμφωνώ μεχρι κεραίας με τα όσα λές. Δυστυχώς απο τότε που εμφάνισα γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση λόγω διαφραγματοκοίλης δεν μπορώ να πιώ κρασί, ανεξαρτήτου χρώματος, ποιότητας και ποικιλίας, όσες φορές παρασύρθηκα το μετάνοιωσα.
Παραδόξως η "ταπεινή¨ ρετσίνα είναι η μόνη απο τα κρασιά που δεν με πειράζει.'Ετσι λοιπόν σχεδόν για όλα τα καλοκαιρινά πιάτα, που έχουν σαν βασικό συστατικό (συνδυασμό ή κάποιο απο) λάδι, λεμόνι, μαϊντανό, ντομάτα, όπως είναι τα λαδερά και κυρίως τα θαλασσινά μαγειρεμένα με κάθε τρόπο, όταν δεν πίνω τσίπουρο επιλέγω να τα συνοδέψω με μια δροσερή ρετσίνα σε θερμοκρασία γύρω στους 9 βαθμούς.
Έχω ξεχωρίσει 2 ρετσίνες οι οποίες, κατά τα γούστα μου ξεχωρίζουν :1) "Το δάκρυ του πέυκου¨ απο τη Γουμένισσα καμωμένο απο 100% ασύρτικο και 2) τη ¨Ρετσίνα Παπαγιανάκου" απο την Αττική απο 100% Σαββατιανό.
The game is about glory
Άβαταρ μέλους
back in black
 
Δημοσιεύσεις: 2200
Εγγραφή: Πέμ 18 Δεκ 2014, 20:14

Re: Κρασιά, ποτά και αποστάγματα

Δημοσίευσηαπό slidar » Κυρ 02 Ιούλ 2017, 22:15

Αφου σου αρεσουν οι ρετσινες.. θα σου προτινω κατι πολυ ποιοτικο και.. εναλλακτικο.. ρετσινα ροζε!

Τύπος:Ροζέ Ξηρός, Ρετσίνα

Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%

Προέλευση:Γουμένισσα, Κιλκίς

Οινοποίηση/Παλαίωση:Κλασική ροζέ οινοποίηση με εκχύλιση μερικών ωρών, αλκοολική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια παρουσία φρέσκου ρετσινιού και ωρίμανση για 5 μήνες πάνω στις οινολάσπες του.

Όψη:Βαθύ ροζέ χρώμα με ιώδεις ανταύγειες.

Μύτη:Αρώματα φρέσκων ζουμερών κόκκινων φρούτων, άγριας φράουλας, σε καπνιστό φόντο με μπαχαρένιες νότες.

Στόμα:Έντονα φρουτώδες με νότες πεύκου και χαρακτηριστική οξύτητα που του προσδίδει φρεσκάδα.

Αρμονία:Μανιτάρια στη σχάρα, θαλασσινά, καπνιστός σολομός σκέτος ή με ζυμαρικά, κοκκινιστά ψάρια, αρνάκι στη γάστρα ή τη σούβλα, μελιτζάνες και sushi.

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
slidar
 
Δημοσιεύσεις: 3994
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιαν 2008, 22:53

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες