Που μένετε αδέρφια?? (πείτε την/το πόλη/χωριό σας)

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...

Που μένετε αδέρφια ???

Θεσσαλονίκη, Νομός Θεσσαλονίκης
337
34%
Μακεδονία (Καβάλα,Σέρρες,Ημαθία,Πέλλα,Κοζάνη κλπ)
210
21%
Θράκη (Έβρος,Ροδόπη,Ξάνθη,Σαμοθράκη)
35
4%
Θεσσαλία, Ήπειρος (Λάρισα,Μαγνησία,Ιωάννινα κλπ)
50
5%
Στερεά Ελλάδα, Εύβοια (Λαμία,Βοιωτία,Αγρίνιο κλπ)
17
2%
Αθήνα, Πειραιάς, Νομός Αττικής
131
13%
Πελοπόννησος (Αχαία,Αρκαδία,Ηλεία,Λακωνία κλπ)
31
3%
Νησιά (Θάσος,Κέρκυρα,Χίος κλπ), Κρήτη, Κύπρος
60
6%
Ευρώπη (Γερμανία,Ελβετία,Σερβία,Σουηδία κλπ)
97
10%
Υπόλοιπος κόσμος (Αυστραλία,ΗΠΑ,Καναδάς κλπ)
20
2%

Σύνολο ψήφων: 988

Άβαταρ μέλους
καφέ δερμάτινο

Re: Που μένετε αδέρφια?? (πείτε την/το πόλη/χωριό σας)

Δημοσίευση από καφέ δερμάτινο »

Ας μπω κι εγώ στο χορό, έστω καθυστερημένα.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζούσα μέχρι πριν 2,5 χρόνια. Η καταγωγή μοιρασμένη μεταξύ Πτολεμαΐδας και ΒΑ Χαλκιδικής.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια ζω και σπουδάζω Κάτω Χώρες (ή Ολλανδία, αν προτιμάτε). 1 χρόνος στο Λάιντεν, 6 μήνες (και σχεδόν κάθε δεύτερο παρασκευοσαββατοκύριακο για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, για χάρη της κοπέλας μου :D ) στην Ουτρέχτη, 1 χρόνος, και όσο πάει ακόμα, στο Ρότερνταμ.

Το Λάιντεν είναι μια πανεπιστημιούπολη περιποιημένη, με όμορφο κέντρο, το Bio Science Park με αρκετές ευκαιρίες για απασχόληση στον κλάδο των βιοεπιστημών, ίσως λίγο βαρετή για νεαρούς/φοιτητές. Με τα τωρινά δεδομένα, θα δούλευα, αλλά δε θα ζούσα εκεί.

Η Ουτρέχτη μού φαίνεται πιο ισορροπημένη περίπτωση, με πιο έντονους ρυθμούς ζωής και περισσότερη κίνηση μέρα και νύχτα, κάτι σαν best of both worlds μεταξύ Λάιντεν και Άμστερνταμ. Μού αρέσουν ιδιαίτερα οι γειτονιές της με έντονη την παρουσία μεταναστών 2ης ή μεταγενέστερης γενιάς (κυρίως από Τουρκία, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική), στις οποίες νιώθω ότι βρίσκομαι σπίτι :D. Συμφωνώ ότι η πόλη είναι πολύ όμορφη την άνοιξη και μάλλον αυτή θα επέλεγα για να ζήσω αν ήθελα κάνω οικογένεια.

Το Ρότερνταμ μού φάνηκε εντυπωσιακό από την πρώτη στιγμή που το επισκέφτηκα για βόλτα. Όντας λιγοταξιδεμένος, δεν είχα ξαναβρεθεί σε πόλη με τέτοιο skyline. Παρά τον μοντέρνο, αστικό χαρακτήρα του, μού αρέσει που δεν ακούω βαβούρα από οχήματα στους δρόμους και ότι υπάρχει μια σχετική άπλα στη δόμηση. Μακάρι η Θεσσαλονίκη να μπορούσε να εκσυγχρονιστεί στα πρότυπα του Ρότερνταμ. Γουστάρω το χαρακτήρα του λιμανιού, την έντονη εκπροσώπηση ατόμων με καταγωγή από τις πρώην ολλανδικές αποικίες και τη σχεδόν αποκλειστική απουσία οτιδήποτε έχει σχέση με τον Άγιαξ. :opaokara:

Το Άμστερνταμ είναι πολύ τουριστικό και πολυσύχναστο για τα γούστα μου, αν και δεν έχω εξερευνήσει περιοχές του πιο μακριά από το κέντρο. Αυτό που εκτιμώ σε αυτό είναι ότι σίγουρα κανείς δεν πρόκειται να βαρεθεί ποτέ, με τόσα δρώμενα για όλα τα γούστα που λαμβάνουν χώρα εκεί. Δεν ξέρω αν θα ζούσα εκεί. Χάαρλεμ και Ντελφτ, not great, not terrible. Το Χρόνινχεν μού φέρνει κάπως σε αυτά, αλλά είναι άκρη θεού.

Η Αμβέρσα, βλέποντάς την για ένα σαββατοκύριακο, μού φάνηκε παραμελημένη και με πολλά σκουπίδια σκόρπια στους δρόμους σε σχέση με τις ολλανδικές πόλεις, θυμίζοντάς μου την Ελλάδα.

Συνολικά, μού αρέσει η ζωή εδώ και θα ήθελα να παραμείνω. Υπάρχουν ευκαιρίες στον τομέα εξειδίκευσής μου, υπάρχει και ανταγωνισμός, αλλά βλέπω ότι υπάρχει και ανταπόδοση. Ακόμα δεν έχω προσαρμοστεί πλήρως στην ολλανδική νοοτροπία, που σε θέλει να διεκπεραιώνεις δουλειές σε συγκεκριμένο χρόνο, πολλές φορές αμελώντας την ποιότητα της δουλειάς, μιας και ως άνθρωπος προτιμώ να λειτουργώ αντίθετα, αλλά αυτό δε με κάνει να θέλω να μετεγκατασταθώ.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Τι διάολο, τόσοι Ολλανδοί εδώ μέσα! Περισσότεροι από τους ΠΑΟΚτσήδες της Αθήνας θα γίνουμε :mrgreen:

Τρεις από εδώ ήδη γνωριστήκαμε και βγαίνουμε.. Αν θέλετε καφέ δερμάτινο, Maurice Escargot και Amsterdammer, βάλτε μια φωνή!
Άβαταρ μέλους
Μαυρο Χιονι
Moderator

Δημοσίευση από Μαυρο Χιονι »

Είστε μήπως και 42χρονοι προγραμματιστες με Ι5; Ήρεμα ρωτάω.
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

pgetsos έγραψε:
Μπαρκαρούτσος έγραψε:
Αυτό το Θεσσαλονίκη - Αθήνα πρέπει να το κουβαλάω μέσα μου πάντα :mrgreen: Αν και ακούω ότι έτσι το έχουν όντως εδώ. Είναι και οπαδικό, Feyenoord vs Ajax, αλλά είναι και σαν πόλεις λίγο αντιφατικές όπως η Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Οι ψωνισμένοι πρωτευουσιάνοι, το κέντρο της χώρας, ενώ από την άλλη οι πιο λαϊκοί που δουλεύουν ως λιμενεργάτες πχ.
Φιλαράκι, οι Αθηναίοι είμαστε λιμενεργάτες. Εσείς το έχετε διακοσμητικό το λιμάνι, ή αντε για να μοιράζετε κάνα κουλούρι Κωνσταντινούπολης (όπως είναι κανονικά!)

Όσο για Άμστερνταμ, δεν μου αρέσει καθόλου. Αδιάφορο πληρως το βρηκα. θέλω να βλέπω Βρετανούς να ξερνάνε και να κατουρανε δεξιά αριστερά κάνοντας μπαφο, πάω και στο Φαληρακι στη Ρόδο... 1000 φορές το ελληνικό Ντίσελντορφ.... Η Ουτρέχτη πχ απείρως καλύτερη
Παντως αν κανεις μπαφο δεν ξερνας
Συνεχιστε [FACE WITH TEARS OF JOY]
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Βλέπω πάντως οι του εξωτερικού μπορεί να είναι και περισσότεροι από αυτούς που είμαστε Ελλάδα!

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) με βλέπω και μένα σε λίγα χρόνια να μπαίνω στο γκρουπ των ξενιτεμένων..
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

Για που Μητσο;
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Μάλλον Γερμανία μεριά.

Άγνωστο ακόμα
Άβαταρ μέλους
Μαυρο Χιονι
Moderator

Δημοσίευση από Μαυρο Χιονι »

Να πας κάπου που δεν έχει Έλληνες. Έστω και στη Γερμανία.
AngelosMerkelidis91

Δημοσίευση από AngelosMerkelidis91 »

Που δεν έχει Έλληνες στην Γερμανία βρε;

Βέβαια, δεν ξέρω με τι ασχολείσαι. Αλλά βρες μια πόλη min 100K population, max 500K.
Γερμανία Saarland ή Baden Württemberg, οι καλύτερες περιοχές, Αυστρία.

Μακριά από Ελβετία.
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Ελβετία γιατί μακριά;
Άβαταρ μέλους
Maurice_Escargot

Δημοσίευση από Maurice_Escargot »

Μαυρο Χιονι έγραψε:Είστε μήπως και 42χρονοι προγραμματιστες με Ι5; Ήρεμα ρωτάω.

Οχι, αλλα υπαρχουν πολλοι.Τα Ι5 που γνωρισα ειχαν και τα 6κ προστιμο.

Μπαρκαρούτσος έγραψε:Τι διάολο, τόσοι Ολλανδοί εδώ μέσα! Περισσότεροι από τους ΠΑΟΚτσήδες της Αθήνας θα γίνουμε

Τρεις από εδώ ήδη γνωριστήκαμε και βγαίνουμε.. Αν θέλετε καφέ δερμάτινο, Maurice Escargot και Amsterdammer, βάλτε μια φωνή!

Το 2024 οταν μετεγκατασταθω εκει, βεβαίως. Για αρχή, θα είμαι τον Γεναρη για 10 μερες, μιλάμε αν θέλεις.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

theo-drama έγραψε:
ΑποστόληςΑ έγραψε:Δεν φταίω εγώ, άλλοι με τραβάγανε...
Και δεν τα είπα όλα : Στην βρεφική, νηπιακή και παιδική μου ηλικία (0-7) πέρασα από Κομοτινή, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, πριν φθάσω Κατερίνη.

Ο πατέρας σου πρέπει να ήταν στρατιωτικός,με τόσες μετακινήσεις κ περιοχές καταγωγής σου.
Όχι. Υπάλληλος ΑΤΕ (επόπτης γεωργικών συνεταιρισμών)
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Mitsospaoki4 έγραψε:Βλέπω πάντως οι του εξωτερικού μπορεί να είναι και περισσότεροι από αυτούς που είμαστε Ελλάδα!

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) με βλέπω και μένα σε λίγα χρόνια να μπαίνω στο γκρουπ των ξενιτεμένων..
Μάλλον οι ξενιτεμένοι έχουν την ανάγκη επικοινωνίας αυξημένη και γράφουν συχνότερα.
AngelosMerkelidis91

ΑΤΕ δεν ήταν και η τράπεζα των αγροτών που πιστολιασαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Ι5 τι κανεις; σαν μυστικές υπηρεσίες ακούγεται :lol:
AngelosMerkelidis91

Off topic μιας και ειπε ο Αποστόλης για την Αγροτική

Μέσω της Αγροτικής, και άλλων μικρότερων τραπεζών, κάποιοι εν Ελλαδι έπαιρναν δεκάδες δάνεια για ακίνητα, τα οποία δεν υπήρχαν, ήταν εικονικά.

Προφανώς, από πίσω υπήρχαν πολιτικοί, επιχειρηματίες κλπ δλδ πήγαιναν ψεύτικα συμβόλαια, σχέδια κλπ για αγορά σπιτιού ή επαγγελματικής κατοικίας τα όποια δεν υπηρχαν, έπαιρναν τα δάνεια και μετά εξαφανιζολ... ο Σαλλας με τον Βαρδή, βίαζαν την Τράπεζα Πειραιώς με διάφορους τρόπους, ο Λάτσης την Eurobank, Ρέστης και Λαυρεντιαδης τις μικρές δικές τους (FBB & Proton). Κι φυσικά ο "Βασιλιάς" Βγενοπουλος (αυτός σχετιζόταν και με ρωσικα συμφέροντα από πίσω) και είχε εντολη να διωξει τον Βαρδή από ΠΑΟ, γεοπολιτικοι ηταν οι λόγοι και όχι οπαδικοι.

Τα περισσότερα χρήματα ηταν ρωσικα συμφέροντα του Βγενοπουλου. Όπως του Βαρδή αντίστοιχα Αμερικανικά :lol: (εξαλλου επί δεκαετίες ο Βαρδης ηταν ο διαχειριστής της Motor Oil, στις ΗΠΑ ανηκε, η βιτρίνα ηταν) Στην Λαϊκή, του Βγενοπουλου, στην Κύπρο σε βαλίτσες απο Σερβία πηγαιναν τα χρήματα :lol: Ο πατέρας Αλαφούζος ειχε πάντα κόντρα με Βαρδη, γτ οι Αμερικανοί δεν επέλεξαν αυτόν για τον διαχειριστή των Πετρελαίων στην Ελλάδα. Γιαυτό έφυγε από Mega και έφτιαξε ΣΚΑΙ στα 90ς για να το παίξει ισχυρός... αλλά οι "Κρητικοι" της Motor Oil ξέραν απο βρωμοδουλιες καλύτερα!

Έριξαν τις τράπεζες στα βράχια και στο τέλος δεν τιμωρήθηκε κάνεις, κάνοντας τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία.

Ο Κωστοπουλος που είχε την Alpha ηταν ο μοναδικός σοβαρός τραπεζίτης, αλλά την πάτησε με τα ομόλογα.

Και τώρα βλέπεται οι τράπεζες έχουν περάσει σε έναν Ολλανδο, σε κάποια fund κλπ κλπ απο πισω κράτη είναι, γεοπολιτικα συμφέροντα.

Και τώρα οι ελληνικές τράπεζες φούσκες είναι, θα σκάσουν πολλά νέα NPLs, οι κεφάλαιοποιήσεις που έχουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”