Διακοπές

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...

Re: Διακοπές

Δημοσίευσηαπό abc_o_ karpouzas » Δευτ 24 Απρ 2023, 20:12

απο σημερα και για τους επομενους 6 μηνες προσωρινος κατοικος σαντορινης.....

στα γεραματα .... οικονομικος προσφυγας ....μεσα στην ιδια μου την πατριδα...

μεγαλεια ...

και ξεχασα να αφησω και το διαρκειας μου .......
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Δημοσίευσηαπό joshua » Δευτ 24 Απρ 2023, 20:17

Aye4 έγραψε:Για το νησί της Άνδρου έχετε αποψη για διακοπές?

Νησι με μεγαλη φυσικη ομορφια καθως μεταξυ αλλων ειναι και το πιο πρασινο κυκλαδονησι ,με εντονο ορεινο στοιχειο,αλλα συγχρονως ''δυσκολο''.Μετρια καταλυματα,κακο φαγητο,ενα Μπατσι ,ο μονος ισως παραθαλασσιος τουριστικος οικισμος,βγαλμενο απο τη δεκαετια του 80,τρεις φανταστικες παραλιες στη βορεια πλευρα του νησιου,σχετικα απομακρυσμενες ,η μια και με δυσκολη σχετικα προσβαση,πανεμορφη χωρα,γενικα αναμεικτα συναισθηματα.Δεν θα το ειχα στις προτεραιοτητες μου.Εγω το επισκεφτηκα λογω κοντινης αποστασης οταν ειχα μικρα παιδια.
Time to get it, before you let it get to you
Here he comes now, stick to your guns and let him through
Άβαταρ μέλους
joshua
Moderator

Δημοσίευσηαπό praman » Κυρ 13 Αύγ 2023, 16:38

Υπάρχει κάποια πρόταση για Αντίπαρο;

Θα βρίσκομαι εκεί για ολιγοήμερες διακοπές.
Στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος. [Paulo Coelho].
Άβαταρ μέλους
praman

Δημοσίευσηαπό tolis01 » Πέμ 31 Αύγ 2023, 16:19

Τον Ιούνιο είχαμε πάει οικογενειακώς μετά σκύλου στη ¨Μόρντορ¨(aka Ρωσία) για μια εβδομάδα στο σόι της συζύγου κυρίως, επιτρέψτε μου να κάνω hijack το χώρο για εντυπώσεις ταξιδιώτου.

Ρωσία είχα να πάω 13 χρόνια, οπότε η σύγκριση -ειδικά για την πόλη της συζύγου- γίνεται κ αναφορικά με το 2010.

Μόσχα:
Στο αεροδρόμιο (Βνούκοβο) οι πινακίδες στα ρώσικα, αγγλικά κ κινέζικα
2 μέρες, λόγω καλού καιρού λιώσαμε και στο περπάτημα κ πήραμε και τα πάντα ΜΜΜ.
Βασικά έμεινα μ@@άκας συγκρίνοντας αντίστοιχου μεγέθους τερατουπόλεις. Ασφάλεια, καθαριότητα, χαλαρότητα. Στα λεωφορεία γιαγιάδες ticket authentication με smart cards. Car sharing & E-rollers παντού. Αγόρια κ κορίτσια κυρίως casual elegant ντύσιμο (καμία σχέση με παλιά τακούνια βαψίματα κλπ). Δεν είδα καμία απολύτως διαφορά σαν εντύπωση με κέντρο γερμανικής πόλης πχ, θα έλεγα κ ένα τικ πιο κομψά.
Σε όλες τις εισόδους του μετρό κ στα πολυκαταστήματα metal detectors.
Το εισιτήριο 50RUB δλδ περίπου €0,70. Έχουν φτιαχτεί αρκετοί πεζόδρομοι, αρκετοί δρόμοι στο κέντρο γεμάτοι μπαράκια, καφέ , εστιατόρια.
Ενθουσιάστηκα με ένα νέο θεματικό πάρκο Zaryadye Park πίσω από τον Άγιο Βασίλειο, που τελείωσε πριν το Μουντιάλ.
Πήγαμε κ σε μία θεία πέραν της ζώνης του μετρό με λεωφορείο από τον τερματικό σταθμό. Το 2010 ήταν adventure trip, τώρα κ οι υποδομές της περιοχής απίστευτα βελτιωμένες κ η όλη εικόνα καμία σχέση. Βασικά ούτε εκεί είδα ένα αποτσίγαρο πχ στο δρόμο, στις στάσεις ένδειξη πότε έρχεται το λεωφορείο κλπ, USB για φόρτωση συσκευών σε όλα τα λεωφορεία/τρένα που μπήκα.

Για φαγητό είχαμε πάει σε πεζόδρομο γεμάτο μαγαζιά κάθετο στην Τβέρσκαγια. Ξενοδοχείο ήταν στη Νόβαγια Αρμπάτσκαγια, από κάτω είχε κ ένα bar/restaurant ήπιαμε κοκτέιλ με γυναίκα.
Γενικά θα ήθελα να είχαμε άλλες 2-3 μέρες ακόμα.

Πάνε έλα στη Μόσχα από την πόλη της γυναίκας (180 χλμ νότια) με τρένο κ αυτοκίνητο. Τρένο πεντακάθαρο, εισιτήριο παίρνεις ονομαστικά με ταυτότητα/διαβατήριο, στην επιστροφή δεν είχε λόγω ΠΣΚ κ πήγαμε με ταξί κ φάγαμε κ 4,5 ώρες στο δρόμο Moscow weekend traffic αντί για 2-2,5.

Στην πόλη της συζύγου (400,000 κάτοικοι, πρωτεύουσα ομπλάστ) ήταν που είδα κολοσσιαίες διαφορές.
Το 2010 πχ για ταξί σήκωνες το χέρι στο δρόμο, σταμάταγε κάποιος παίχτης, έκανες negotiations κ σε έπαιρνε. Πεζοδρόμια ήταν τσιμεντωμένα ή με άσφαλτο, παντού ρωγμές. Οι θρυλικές μαρσρούτκες (λεωφορειάκια) ήταν αρχαία, το ασανσέρ στην πολυκατοικία μας, όπως είχε φτιαχτεί από Μπρέζνιεφ.
Τώρα οι στάσεις λεωφορείων ¨κανονικές¨ κ καθαρές, ολοκαίνουργιες παιδικές χαρές παντού, ταξί καλείς μέσω app ή τηλεφωνικά, τα πεζοδρόμια κανονικά φτιαγμένα παντού. Το κεντρικό πάρκο απίστευτο με το τι προσέφερε. έγινε κ ολική ανάπλαση στην περιοχή του Κρεμλίνου τους κ του ποταμιού κάτι σαν Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη ή Ψυρρή στην Αθήνα (αλλά μεγαλύτερη έκταση). Η σύζυγος λέει πως σε σχέση με πέρυσι είδε λακούβες στα πεζοδρόμια κ ήταν ψιλοτσατισμένη, αλλά για μένα ήταν μεγάλη η διαφορά προς το καλύτερο.

Εδώ έβλεπες κ αγγελίες σε billboards στο δρόμο για 3ετές contract στο Στρατό. Μόσχα ούτε για δείγμα.
Συνάλλαγμα ανταλλάξαμε σε κανονικό τραπεζικό υποκατάστημα. Εκεί πέραν των ισοτιμιών άλλων νομισμάτων έδινε κ τις τρέχουσες των 4 κυρίων πολύτιμων μετάλλων.

Πέραν του πεθερού είδαμε κ ξαδέρφες από upper middle class (με ντάτσες, penthouse, εξοχικό σε Μαυροβούνιο, διακοπές σε Κουρσβελ κλπ) και lower middle class.
Και οι πιο ματσό μας είπανε πως πλέον για ιατρικά πχ πάνε σε δημόσιο νοσοκομείο κ κόψανε τα ιδιωτικά κ πως κόπηκε το λάδωμα σε πολλές υπηρεσίες πχ ο γιός τους έδωσε 3 φορές για δίπλωμα.

Κάτι τελευταίο για την οδηγική συμπεριφορά. Το 2010 είχα τρομάξει. Τώρα σαν Ελλάδα κ δε θα κόλωνα να νοικιάσω αυτοκίνητο πχ από το αεροδρόμιο για την πόλη της συζύγου.

Περί αυτοκινήτων τώρα 50% πάνω κάτω Huyndai κ ΚΙΑ. 30% γιαπωνέζικα (κυρίως Τογιότα) Μόσχα κάπου 10% luxury german. Οι κινέζικες Geely, Cherry, HEVAL είπαν ευχαριστώ στους αποχωρήσαντες Ευρωπαίους κ ανεβάζουν μερίδιο.

Αυτά τα ολίγα. To cut a long stort συστήνω Μόσχα ανεπιφύλακτα. Για Πετρούπολη μου είπαν ακόμα καλύτερα, που πας κ πιο εύκολα μέσω Ελσίνκι κ μετά με λεωφορείο.
Λοιπὴ δ' ἐστὶ τῆς Εὐρώπης ἥ τε Μακεδονία καὶ τῆς Θρᾴκης τὰ συνεχῆ [ τα]ύτῃ μέχρι Βυζαντίου καὶ ἡ Ἑλλὰς καὶ αἱ προσεχεῖς νῆσοι.Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία· ... Εἶτα μετ' ὀλίγα μέμνηται Κυψέλων καὶ τοῦ Ἕβρου ποταμοῦ.Καταγράφει δὲ καί τι σχῆμα παραλληλόγραμμον,ἐν ᾧ ἡ σύμπασα Μακεδονία ἐστίν.
Άβαταρ μέλους
tolis01

Δημοσίευσηαπό AngelosMerkelidis91 » Δευτ 25 Σεπ 2023, 21:03

tolis01 έγραψε:Τον Ιούνιο είχαμε πάει οικογενειακώς μετά σκύλου στη ¨Μόρντορ¨(aka Ρωσία) για μια εβδομάδα στο σόι της συζύγου κυρίως, επιτρέψτε μου να κάνω hijack το χώρο για εντυπώσεις ταξιδιώτου.

Ρωσία είχα να πάω 13 χρόνια, οπότε η σύγκριση -ειδικά για την πόλη της συζύγου- γίνεται κ αναφορικά με το 2010.

Μόσχα:
Στο αεροδρόμιο (Βνούκοβο) οι πινακίδες στα ρώσικα, αγγλικά κ κινέζικα
2 μέρες, λόγω καλού καιρού λιώσαμε και στο περπάτημα κ πήραμε και τα πάντα ΜΜΜ.
Βασικά έμεινα μ@@άκας συγκρίνοντας αντίστοιχου μεγέθους τερατουπόλεις. Ασφάλεια, καθαριότητα, χαλαρότητα. Στα λεωφορεία γιαγιάδες ticket authentication με smart cards. Car sharing & E-rollers παντού. Αγόρια κ κορίτσια κυρίως casual elegant ντύσιμο (καμία σχέση με παλιά τακούνια βαψίματα κλπ). Δεν είδα καμία απολύτως διαφορά σαν εντύπωση με κέντρο γερμανικής πόλης πχ, θα έλεγα κ ένα τικ πιο κομψά.
Σε όλες τις εισόδους του μετρό κ στα πολυκαταστήματα metal detectors.
Το εισιτήριο 50RUB δλδ περίπου €0,70. Έχουν φτιαχτεί αρκετοί πεζόδρομοι, αρκετοί δρόμοι στο κέντρο γεμάτοι μπαράκια, καφέ , εστιατόρια.
Ενθουσιάστηκα με ένα νέο θεματικό πάρκο Zaryadye Park πίσω από τον Άγιο Βασίλειο, που τελείωσε πριν το Μουντιάλ.
Πήγαμε κ σε μία θεία πέραν της ζώνης του μετρό με λεωφορείο από τον τερματικό σταθμό. Το 2010 ήταν adventure trip, τώρα κ οι υποδομές της περιοχής απίστευτα βελτιωμένες κ η όλη εικόνα καμία σχέση. Βασικά ούτε εκεί είδα ένα αποτσίγαρο πχ στο δρόμο, στις στάσεις ένδειξη πότε έρχεται το λεωφορείο κλπ, USB για φόρτωση συσκευών σε όλα τα λεωφορεία/τρένα που μπήκα.

Για φαγητό είχαμε πάει σε πεζόδρομο γεμάτο μαγαζιά κάθετο στην Τβέρσκαγια. Ξενοδοχείο ήταν στη Νόβαγια Αρμπάτσκαγια, από κάτω είχε κ ένα bar/restaurant ήπιαμε κοκτέιλ με γυναίκα.
Γενικά θα ήθελα να είχαμε άλλες 2-3 μέρες ακόμα.

Πάνε έλα στη Μόσχα από την πόλη της γυναίκας (180 χλμ νότια) με τρένο κ αυτοκίνητο. Τρένο πεντακάθαρο, εισιτήριο παίρνεις ονομαστικά με ταυτότητα/διαβατήριο, στην επιστροφή δεν είχε λόγω ΠΣΚ κ πήγαμε με ταξί κ φάγαμε κ 4,5 ώρες στο δρόμο Moscow weekend traffic αντί για 2-2,5.

Στην πόλη της συζύγου (400,000 κάτοικοι, πρωτεύουσα ομπλάστ) ήταν που είδα κολοσσιαίες διαφορές.
Το 2010 πχ για ταξί σήκωνες το χέρι στο δρόμο, σταμάταγε κάποιος παίχτης, έκανες negotiations κ σε έπαιρνε. Πεζοδρόμια ήταν τσιμεντωμένα ή με άσφαλτο, παντού ρωγμές. Οι θρυλικές μαρσρούτκες (λεωφορειάκια) ήταν αρχαία, το ασανσέρ στην πολυκατοικία μας, όπως είχε φτιαχτεί από Μπρέζνιεφ.
Τώρα οι στάσεις λεωφορείων ¨κανονικές¨ κ καθαρές, ολοκαίνουργιες παιδικές χαρές παντού, ταξί καλείς μέσω app ή τηλεφωνικά, τα πεζοδρόμια κανονικά φτιαγμένα παντού. Το κεντρικό πάρκο απίστευτο με το τι προσέφερε. έγινε κ ολική ανάπλαση στην περιοχή του Κρεμλίνου τους κ του ποταμιού κάτι σαν Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη ή Ψυρρή στην Αθήνα (αλλά μεγαλύτερη έκταση). Η σύζυγος λέει πως σε σχέση με πέρυσι είδε λακούβες στα πεζοδρόμια κ ήταν ψιλοτσατισμένη, αλλά για μένα ήταν μεγάλη η διαφορά προς το καλύτερο.

Εδώ έβλεπες κ αγγελίες σε billboards στο δρόμο για 3ετές contract στο Στρατό. Μόσχα ούτε για δείγμα.
Συνάλλαγμα ανταλλάξαμε σε κανονικό τραπεζικό υποκατάστημα. Εκεί πέραν των ισοτιμιών άλλων νομισμάτων έδινε κ τις τρέχουσες των 4 κυρίων πολύτιμων μετάλλων.

Πέραν του πεθερού είδαμε κ ξαδέρφες από upper middle class (με ντάτσες, penthouse, εξοχικό σε Μαυροβούνιο, διακοπές σε Κουρσβελ κλπ) και lower middle class.
Και οι πιο ματσό μας είπανε πως πλέον για ιατρικά πχ πάνε σε δημόσιο νοσοκομείο κ κόψανε τα ιδιωτικά κ πως κόπηκε το λάδωμα σε πολλές υπηρεσίες πχ ο γιός τους έδωσε 3 φορές για δίπλωμα.

Κάτι τελευταίο για την οδηγική συμπεριφορά. Το 2010 είχα τρομάξει. Τώρα σαν Ελλάδα κ δε θα κόλωνα να νοικιάσω αυτοκίνητο πχ από το αεροδρόμιο για την πόλη της συζύγου.

Περί αυτοκινήτων τώρα 50% πάνω κάτω Huyndai κ ΚΙΑ. 30% γιαπωνέζικα (κυρίως Τογιότα) Μόσχα κάπου 10% luxury german. Οι κινέζικες Geely, Cherry, HEVAL είπαν ευχαριστώ στους αποχωρήσαντες Ευρωπαίους κ ανεβάζουν μερίδιο.

Αυτά τα ολίγα. To cut a long stort συστήνω Μόσχα ανεπιφύλακτα. Για Πετρούπολη μου είπαν ακόμα καλύτερα, που πας κ πιο εύκολα μέσω Ελσίνκι κ μετά με λεωφορείο.

Αρκετά ενδιαφέρουσα περιγραφή φίλε.

Έχω επισκεφτεί την Μόσχα (5! φορές), αλλά οι πρώτες 2 ήταν μόλις μια διανυκτέρευση. Η πρώτη ήταν τον Φεβρουάριο του 2015, και η επόμενη τον Μάιο του ίδιου έτους, στις 10 Μαιου, για την παρέλαση. Η επόμενη ήταν ένα τριήμερο το 2017. Και οι τελευταίες δύο, το πρωί πήγα - το βράδυ γύρισα. Η τελευταία ήταν στις 19/2, πέρσι, λίγες ημέρες πριν την εισβολή! Ημουν τυχερός, γιατί κανείς δεν περίμενε την εισβολή! Φαντάσου, να ήμουν εκεί, και να μην μπορούσα να φύγω!! Συνεπώς, είχα την ευκαιρία να δώ λίγα αξιοθέατα, τα βασικά θα έλεγα, και όχι τόσο σχολαστικά. Για επαγγελματικούς λόγους πήγαινα! (στην συμβουλευτική που δουλεύω). Επίσης, έχω επισκεφτεί το Σότσι, πάλι 2 φορές αυθημερόν, ΟΚ δεν με τρέλανε, αλλά οτι είδα απο το αεροδρόμιο μέχρι εκει που πήγα, συνεπώς ίσως είμαι λίγο άδικος. Την πόλη που έχω μείνει (εβδομάδες) και έγω γυρίσει είναι η Αγία Πετρούπολη, συνεπώς, μόνο για εκείνη μπορώ να βγάλω συμπεράσματα.

Εμένα, αυτό που μου άρεσε (απο ντοκιμαντέρ εννοείεται) είναι το εσωτερικό του Κρεμλίνου (απο όσα έχω δει κ διαβάσει). Έχω διαβάσει ό,τι αυτό που γνωρίζουμε ως κεντρικό γραφείο του Πούτιν, που υπάρχει ενα τραπέζι ορθογώνιο μακρύ στα δεξιά, και πέρα το γραφείο του, το κεντρικό στα μπεζ, έχει και άλλα γραφεία. Υπάρχει μια πόρτα, μέσα απο αυτό το γραφείο που οδηγεί σε κάτι σαν σαλονάκι, με υπεράνετους καναπέδες, και απο εκεί έχει ένα άλλο γραφείο που είναι στα λευκά χρώματα - και εκεί κάνει (λένε) την πιο "βρωμοδουλειά", περνάει περισσότερες ώρες - είναι ο χώρος εργασίας του, και για κρυφές συναντήσεις. Απο αυτό το 2ο γραφείο μπορείς να πάς στην αίθουσα που κάνει συναντήσεις, και δίνει συνεντεύξεις [1], όπως αυτή στους FT. Αλλά υπάρχει και ακόμα μια μυστική πόρτα, που κατεβαίνεις σκαλιά και μπορείς να φύγεις ή να μπείς χωρίς να σε πάρει χαμπάρι κανείς! Έτσι έχω διαβάσει, μπορεί να είναι ψέματα των Αμερικάνων :P Επίσης, με διαφορά, η καλύτερη κάβα για κρασια. Ότι θες στο φέρνουν! Πάς σε άλλες κυβερνήσεις, και μόνο κρασία απο χωριό στο Κιλκίς δεν σ φέρνουν, που τα έχει βγάλει μια οικογένεια. :P Οι κακές γλώσες, λένε, ό,τι όποια γυναίκα δημοσιογράφος μπαίνει στο σαλονάκι, μετά, βγαίνει μέσα στον ιδρώτα, η Hadley Gamble [2] απο CNBC, προτιμάει τις συνεντεύξεις εκεί! Λογικά, θα φταίει το κλιματιστικό.

[1] https://www.youtube.com/watch?v=FbY0VpyjtuI
[2] https://www.youtube.com/watch?v=PBmY4H442gc

Εγώ, θα ήθελα, να ταξιδέψω Ανατολικά. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Trans-Siberian γραμμή, που καταλήγει είτε Πεκίνο - είτε Βλαδιβοστοκ, αλλά εγώ άλλη γραμμή θέλω να διασχίσω, την B.A.M ( Baikal Amur Mainline). Την εποχή που γινόταν θεωρούταν το κατασκευαστικό έργο του αιώνα. Θέλω να την διασχίσω, να σταματάω σε πόλεις, και να βλέπω με τα μάτια μου την ζωή. Να φτάσω στο τέλος. Θέλω να πάω και Λίμνη Βαϊκάλη. Εγώ, αυτό που θα ήθελα να καταλάβω, ταξιδεύοντας πέρα απο Εκατερίνμπουργκ, είναι αν το βιωτικό επίπεδο, έχει την ανάλογη αύξηση, όπως στις μεγάλες πόλεις. Αν υπάρχει πληθώρα προιοντωn στα supermarket, αν έχει μειωθεί το ποσοστό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλκοολισμού. Δεν πολυεμπιστευομαι τα στατιστικά της Μόσχας χαχαχα
AngelosMerkelidis91

Δημοσίευσηαπό Odi » Τρί 26 Σεπ 2023, 08:17

Κάντε μου κάποιος μια ανάλυση για Βουδαπέστη μπας και μου έχει ξεφύγει κάτι. Θα πάω την επόμενη εβδομάδα.
Μόνο ΠΑΟΚ
Άβαταρ μέλους
Odi
Moderator

Δημοσίευσηαπό ChrisKL » Τρί 26 Σεπ 2023, 09:56

Odi έγραψε:Κάντε μου κάποιος μια ανάλυση για Βουδαπέστη μπας και μου έχει ξεφύγει κάτι. Θα πάω την επόμενη εβδομάδα.

Βουδαπέστη ήρεμη πόλη δεν έχει ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή (συναυλίες, κλαμπ τιποτα ιδιαίτερο). 2 αγγλικές παμπ έχει μια για μπάλα (μαζεύει αμερικλάνους) και μια για πιώμα με αγγλίδες από το μεσημέρι να πετάνε χαρτοπετσέτες και να ανεβαίνουν στις μπάρες. Κέντρο μικρό το περπατάς άνετα.

Μπόνους αξιοθέατο από την πάνω μεριά του ποταμού το σημείο που γυρίστικε γνωστή ερωτική ταινία μπροστά απο γκράφιτι ΠΑΟΚ Σέρρες
Άβαταρ μέλους
ChrisKL

Δημοσίευσηαπό AngelosMerkelidis91 » Τρί 26 Σεπ 2023, 10:16

ChrisKL έγραψε:
Odi έγραψε:Κάντε μου κάποιος μια ανάλυση για Βουδαπέστη μπας και μου έχει ξεφύγει κάτι. Θα πάω την επόμενη εβδομάδα.

Μπόνους αξιοθέατο από την πάνω μεριά του ποταμού το σημείο που γυρίστικε γνωστή ερωτική ταινία μπροστά απο γκράφιτι ΠΑΟΚ Σέρρες

Δεν το έκανα εγώ το ορκίζομαι!
:lol: :lol:
AngelosMerkelidis91

Δημοσίευσηαπό AngelosMerkelidis91 » Τρί 26 Σεπ 2023, 12:53

Βουδαπέστη

Καλύτερη Εποχή: By far Φθινόπωρο - με top τα Χριστούγεννα. Την βλέπεις σε 3-4 ημέρες άνετα και ολοκληρωμένα. HINT. Καλύτερα καθημερινές! Tα αγαπημένα μου μέρη/αξιοθέατα. Προσοχή, δεν εννοώ ο,τι δεν υπάρχουν άλλα - αλλά ο καθένας έχει τα γούστα του.

1. Hungarian Parliament. Είναι εμβληματικό κτίριο, αξίζει μια επίσκεψη. Είναι σε νεογοτθικό ρυθμό, χτισμένο τον 19ο αιώνα, μετά τον συμβιβασμό Αυστρίας - Ουγγαρίας, και τις ελευθερίες που δόθηκαν ελεω διπλής Μοναρχίας στην Ουγγαρία. Πήγαν να αντιγράψουν το Αγγλικό σε μεγαλύτερο μέγεθος. Άμα δεις τον Όρμπαν, πές του τον ψάχνουν οι Αμερικάνοι, που ξεχνάει έναν αγωγό ανοιχτό και περνάει αβέρτα πετρέλαιο. :P :P :P

2. Szent Istvan Bazilika. Είναι ο Άγιος Στέφανος. Οπωσδήποτε να μπείς μέσα και να ανέβεις στον τρούλο. Δωρέαν είσοδος στην εκκλησία, δεν θυμάμαι στον τρούλο αν ήταν δωρεάν. Νομίζω, αν είχες την Budapest Card ήταν free.

3. Fisermans Bastion. Ο λόγος των ψαράδων. Φοβερή Θέα.

4. Magaret Island. Ωραίο για πρωινή βόλτα.

5. Heroes Square. Μνημείο προς τιμή των μεγάλων ηρώων της Ουγγρικής ιστορίας.

6. Central Market. Δεν είναι αξιοθέατο. Αλλά, εμένα μου αρέσει να επισκέφτομαι τις αγορές των χωρών που επισκέφτομαι κ να αγοράζω προιοντα για τα οποία φημίζεται π.χ Πάπρικα. Και μάλιστα σε ώρες αιχμής, να φωτογραφίζω την ζωή.

7. Περπάτημα στη Vaci Utca. Όπως μου αρέσει να επισκέφτομαι τις κεντρικές αγορές, έτσι μου αρέσει να περπατάω σε κεντρικούς δρόμους.

8. Citadella

Η Βουδαπέστη είναι μια πόλη που είναι ωραία να την περπατήσεις, και γυρίσεις, και αργά το βράδυ, με ελάχιστο κόσμο. Είναι ωραία φωτισμένη. Εμένα μου αρέσει να βγάζω φωτογραφίες, έχω πάνω απο 70,000 σε όσεις πόλεις/χώρες έχω ταξιδέψει. Επίσης, έχει να κάνει και με τι σου αρέσει ως αρχιτεκτονική. Εμένα η αρχιτεκτονική της Βιέννης - Βουδαπέστης - Αγ. Πετρούπολης, είναι πιο κοντά στα γούστα μου, απο ό,τι μια πόλη με ουρανοξύστες. Όχι οτι π.χ δεν θα ξαναπήγαινα NY, αλλά είναι καθαρά θέμα γούστων.

Κρουαζιέρα στο Δούναβη.

Μου αρέσουν τα Μέσα μεταφοράς που "πάνε" με ταχύτητα απο 200 km/h και πάνω. Συνεπώς, οτιδήποτε πέρα απο ICE τρένα ή αεροπλάνο το βαριέμαι απίστευτα, όσο ρομαντικό και αν είναι. Προτιμώ, να βλέπω ΕΡΤ3 Σάββατο Μεσημέρι, με την κάμερα κόντρα στον ήλιο, σε γήπεδο λάσπη σε αγώνα της Super Leuage 2, σε περιγραφή του Γιώργου Μήνου, παρά να πηγαίνω με ταχύτητα 30 km/h όσο ρομαντικό και αν είναι. Μου αρέσει να περπατάω - αλλά όταν είμαι κάπου πάνω θέλω να μεταφέρομαι γρήγορα.

Ζωολογικός Κήπος: Μεγάλος με Ιστορία, αλλά προσωπικά είμαι ενάντια στους Ζωολογικούς κήπους. Δεν έχω πάει - και δεν θα πήγαινα. Τα ζώα όπως και οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι. Υπάρχουν και άλλα πολλά αξιοθέατα π.χ Λαβύρινθος, που δεν μου άρεσε.

Φαγητό απο καλό ως πολύ καλό παντού. Υπάρχουν και φθηνές επιλογές, όπως το να πάρεις στο χέρι τα κλασσικά τους π.χ Langos. Το καλύτερο μαγαζί είναι το Hungarikum Bistro. Αν σε τρομάζουν τα ονόματα των φαγητών σου φέρνουν ταμπλετ και τα βλέπεις σε εικονα πως ειναι! αλλά φάε ό,τι τοπικό έχουν, αξίζει. Επισης, ένα καλό μαγαζί είναι το VakVarju. Εσωτερικά σας χώρος είναι μαγικός. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα μαγαζιά εμένα.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, MHN ξεχάσεις να πάς σε Baths. Εγώ το έχω λιώσει - ειδικά άμα έχει παγωνιά, είναι τέλειο.
AngelosMerkelidis91

Δημοσίευσηαπό Maurice_Escargot » Τρί 26 Σεπ 2023, 14:08

Χαίρεται,

Μιας και ζω στην Βουδαπεστη μπορω να δωσω και τα δικα μου φωτα. Ο φιλος απο πανω εγραψε τα παντα βεβαια και ειναι πολυ καλα tips για να εχεις γεματες τις ημερες σου.

Προσοχη στα ταξι, προσφατα ειχαμε το Παγκοσμιο Πρωταθλημα στιβου οπου και εγινε μεγαλο θεμα με τους ταξιτζηδες που κλεβανε τουριστες. Θα προτεινα να κατεβασεις την εφαρμογη Bolt οπου σε ασφαλιζει σε αυτο το θεμα.

Το φιορινι εχει αποδυναμωθει πολυ και η χωρα εχει τον υψηλοτερο πληθωρισμο της ΕΕ. Αυτο σημαινει πως τα παντα εχουν ακριβυνει επικινδυνα (το φαγητο ειναι πλεον πιο ακριβο απο Ελλαδα). Καλο θα ηταν να χρησιμοποιησεις καποια εφαρμογη οπως την Revolut η την Wise ωστε να εχεις την δυνατοτητα να κανεις exchange απο ευρω σε φιορινι και να πληρωνεις τα παντα μεσω καρτας η google pay με το κινητο σου. Και ενα μικρο ποσο μετρητα μονο σε περιπτωση αναγκης και προσοχη να μην κανεις το exchange στο αεροδρομιο, αλλα καπου στο κεντρο (Deak Ferenc ter), ή τελοσπαντων κανε μια ερευνα να δεις που ειναι καλυτερο το exchange rate.

Οσον αφορα τα των επιλογων, η Βουδα ειναι πιο residential απο την Πεστη και θεωρω και λιγο πιο υποτιμημενη ως προορισμος να γνωρισεις την πολη. Εχεις τους λοφους για hiking (Normafa, Janos hill) με υπεροχη θεα και πολυ καλα μεταφορικα μεσα. Fisherman Bastion-Castle & Gellert hegy (mountain) - Citadella οπου μπορεις να ανεβεις και με λιφτ εαν δεν θελεις το περπατημα. Στο Fisherman Bastion βρισκεται και το Hilton οπου μπορεις να πας για οχι πολυ ακριβο κοκτειλ στο loft τους (White Raven) και να εχεις την καλυτερα θεα της πολης.

Ολα αυτα μπορεις και να τα γυρισεις και με ποδηλατο πλεον καθως οι ποδηλατοδρομοι γινονται ολο και πιο περισσοτερο σεβαστοι και προφανως και περισσοτεροι εν γενει. Εχε κατα νου την εφαρμογη Mol Bubi οπου μπορεις να παρεις ποδηλατο απο τα stations με αρκετα προσιτες τιμες.

Οσον αφορα την προταση των baths και ιαματικων λουτρων - ειμαι ανθρωπος που πηγαινει εβδομαδιαια σταθερα, ΑΛΛΑ η κατασταση εχει χειροτερεψει απο αποψη τιμων και υπηρεσιων. Εαν θελεις να πας καπου χωρις τον πολυ κοσμο, να επιλεψεις το Rudas κι οχι τα Szechenyi η Gellert. Επισης, πριν 4 χρονια πηγαινες με 8 ευρω, πλεον η εισοδος ειναι στα 25 τουλαχιστον ως απλος επισκεπτης.

Για τα του φαγητου δεν ειμαι φαν της κουζινας τους ουτε του service. Φθηνο φαγητο δεν θα βρεις εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις. Ακομη και το langos τους εχει ακριβυνει (το παραδοσιακο τους street food), ισως ομως να μην φανει ακριβο για καποιον τουριστα.

Η Πεστη περπατιεται σε 1-2 μερες ανετα και μπορεις ανετα να κινηθεις με το μετρο/τραμ/αστικο. Εαν θελεις να βγεις λιγο εξω απο την πολη η καλυτερη επιλογη ειναι το Romai part, την "παραλια" τους, οπου εχει μαγαζακια διπλα στον Δουναβη για ποτο, φαγητο, βολτα, κανοε καγιακ, κλπ.
Άβαταρ μέλους
Maurice_Escargot

Δημοσίευσηαπό pisakaipoupoula » Τρί 26 Σεπ 2023, 14:24

Να συμπληρώσω το παλικάρι από πάνω, οπωσδήποτε βραδινή κρουαζιέρα στον Δούναβη, πάρε αυτή που σου δίνουν άφθονη σαμπάνια, και οπωσδήποτε όσον αφορά τα λουτρά να πας στα Rudas σε όλες τις πισίνες, με αποκορύφωμα την εξωτερική που έχεις θέα τον Δούναβη, για το παραπάνω πάρε πετσέτες και παντόφλες μαζί σου αλλιώς στα λουτρά θα τις πληρώσεις χρυσάφι στην κυριολεξία μπορεί να πληρώσεις ένα σετ κινέζικες σαγιονάρες 30 ευρώ. Τα άλλα λουτρά στην πλατεία των ηρώων πάλι αξίζει τον κόπο είναι και λίγο πιο φτηνά αν θυμάμαι καλά.

Φυσικά δοκίμασε κουρτοσκάλακς -ναι έτσι το λένε- και το βρίσκεις παντού και την σούπα gulash ΑΝ πετύχεις καλό εστιατόριο.

Γύρω απ τον Άγιο Στέφανο είναι σουπερ για μπύρες ποτά ή και καφέ πρωί απόγευμα αλλά ΜΗΝ φας αν δεν σου συστήσουν ντόπιοι κάποιο μαγαζί.
Επίσης στη Βουδαπέστη έφαγα τα πιο γαμάτα χάμπουργκερ που έχω φάει ποτέ αλλά δεν θυμάμαι το μαγαζί, κάπου στο κέντρο νομίζω το λέγανε Bamba , κάτι τέτοιο.
Για τις δύσκολες στιγμές οι φίλοι μας οι Τούρκοι έχουν αρκετά κεμπάμ και εκεί
Άβαταρ μέλους
pisakaipoupoula

Δημοσίευσηαπό AngelosMerkelidis91 » Τρί 26 Σεπ 2023, 15:02

Επίσης, αν σου αρέσει το Junk Food, φάε και καμινάδα.

Έχει δίκιο ο φίλος από επάνω στα περί πληθωρισμού και ακριβείας, αλλά συνεχίζει να είναι μια οικονομική πρωτεύουσα.
AngelosMerkelidis91

Δημοσίευσηαπό Odi » Τρί 26 Σεπ 2023, 19:09

Πρτώτον και κυριότερον , σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ

Όσον αφορά τα οικονομικά, θα κινούμαι με Revolut όπως πάντα στο εξωτερικό, ειδικά σε χώρες με συνάλλαγμα.

Στα του φαγητού, έτσι τα είχα στο μυαλο μου, στα της Μπύρας και της νυχτερινής ζωής, δεν θα την τιμήσω καθώς θα έχω μαζί μου την μικρή (2,5 χρονών).

Ευχαριστώ και πάλι!
Μόνο ΠΑΟΚ
Άβαταρ μέλους
Odi
Moderator

Δημοσίευσηαπό Maurice_Escargot » Τρί 26 Σεπ 2023, 19:26

Τίποτα!

Μιας κι εχω κι εγω παιδι κοντα σε αυτην την ηλικια, να εισαι ετοιμος να δεις εξαιρετικες παιδικες χαρες και παρκα (παρα του οτι οι ντοπιοι παραπονουνται οτι δεν εχουν πρασινο) κι εαν εισαι κοντα στα παρακατω που ειναι και σε κεντρικα μερη θα περασετε καλα σιγουρα:

Városligeti Nagyjátszótér
Olimpia park

+

https://gyermekvasut.hu/en/home/
Άβαταρ μέλους
Maurice_Escargot

Δημοσίευσηαπό AngelosMerkelidis91 » Δευτ 02 Οκτ 2023, 02:05

billagorn έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για τις ιταλικές και τις βιεννεζικες συμβουλές!
Για το καλοκαίρι που λέμε να ξεκινήσουμε σιγά σιγά σχέδια, σκεφτόμαστε για Κάρπαθο.
Λέει?

Φίλε billagorn,

Πήγες τελικά στην Κάρπαθο;
AngelosMerkelidis91

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης