xrictoforoc έγραψε:Πολύ γλυκό ρε παιδί μου! Γενικά η συγκεκριμένη εταιρεία επηρεάστηκε αρκετά από τη μαζική παραγωγή που προσπαθεί να κάνει με αποτέλεσμα οι φιάλες της να αποτελούνται από ένα blend αποσταγμάτων ζαχαροκάλαμου και (δυστυχώς) μελασα. Εκτός των άλλων "πατάει" τους μικρούς παραγωγούς εξαγοράζοντας μικρά παραδοσιακά αποστακτήρια για να ανταπεξέλθει. Δοκίμασε τις ετικέτες της Angostura, από Τρινιδάδ, την Angostura 1919 και 1824 που παραμένει πιστή στις παραδόσεις των αποσταγμάτων. Appleton Estate 12 από Τζαμάικα, Chairman's forgotten casks (Αγία Λουκία), El Dorado 12 (Γουιάνα) , Santiago de Cuba 12, R.L. Seale's (Μπαρμπειντος). Όλα πέραν του τελευταίου παράγονται από ζαχαροκάλαμο ή ντεμεραρα και όχι του "υποκατάστατου" δηλαδή της μελασας. Ξεχωρίστες εμπειρίες, ένα και ένα όλα, με σεβασμό στην παράδοση του ρουμιου, όλες οι γεύσεις και η γλυκαδα προερχόμενες από τα βαρέλια παλαίωσης τους και τις τοπικές καλλιέργειες. Συγγνώμη για το οφ τοπικ. Καλή απόλαυση!
Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γι'αυτο και προτιμω το Mantuano απο το reserva μαλλον. επισης ενω εχει το ιδιο γευστικο προφιλ με το reserva το συγκεκριμενο κλωτσαει λιγο στο αλκοολ και δεν ειναι τοσο smooth. Γενικα δεν ειμαι φαν των πολυ smooth.Ως φαν της καλη γραπας που ειναι κ η βαση μου σε ολα τα ποτα, δεν γουσταρω ουτε τα πολυ γλυκα ουτε να πολυ απαλα.
Για τον ιδιο λογο μου αρεσει και το el dorado 8 ετων (για το 12αρι ρε συ εχω διαβασει οτι ειναι πολυ γλυκο και οντως η περιεκτικοτητα σε προσθετη ζαχαρη ειναι αρκετα ανεβασμενη οποτε προς το παρον δε μου δινονται τα 45).
Επισης γενικα δεν πολυμπαινω στις κατηγοριες 40+ ευρω.Ειπα οτι εφοσον θα κανω χαβαλε με τον ευατο μου θα το κρατησω σε νορμαλ επιπεδα.
το angostura 1919 μπηκε στη λιστα.Τα υπολοιπα θα μου δωθει η ευκαιρια εξω οταν βραθω σε ενημερωμενα μπαρ λογικα.
Αυτο που ειπα οτι καποια στιγμη θα αγορασω ειναι το R.L. Seale, αλλα μου κανει εντυπωση αυτο που λες για μελασσα.Γενικα εχω διαβασει οτι ο Seale ειναι απο τους πιο respectable αποστακτες.Κ οτι το συγκεκριμενο ρουμι και προς το ξηρο ειναι και πως ειναι εξαιρετικα ισορροπημενο.