Βιβλία

Ταινίες, Μουσική, Games και ότι αλλό σχετικό...
Άβαταρ μέλους
rade paprica

Re: Βιβλία

Δημοσίευση από rade paprica »

Andrew R έγραψε:Φίλε rade ο
Σπινραντ ειναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας, αυθεντικό τέκνο της γενιάς της αμφισβήτησης τις δεκαετίας του εξήντα. Πάντως αφού αναφέρθηκες στην έννοια της εντροπίας, να πούμε ότι υπάρχει το μνημειωδες διήγημα του τεράστιου ΙΣΑΑΚ ΑΣΙΜΩΦ Η τελευταία ερωτηση με βασικό θέμα την εντροπία. Είχα την τύχη πολύ μικρός να παρακολουθώ μια μοναδική ραδιοφωνική εκπομπή του α προγράμματος που ονομαζόταν Στα μονοπάτια του Γαλαξία. Εκεί ο παραγωγός Γιώργος Πίττας είχε παρουσιάσει σε ραδιοσκηνοθεσια όλο το διήγημα του Ασίμωφ συνοδευόμενο και με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση. Από τότε η επιστημονική φαντασία μπήκε στην καρδιά μου και δεν βγήκε ποτέ!!
Γράφοντας το τελευταίο ποστ μου έβαλα στο τέλος κάτι για τον Ασίμοφ, αλλά το έσβησα, σκεπτόμενος "ας μην το παρακάνω" :)
Με συμπλήρωσες...
Ας μην ανοίξουμε θέμα Ασίμωφ, θα χρειαστούμε σελίδες επί σελίδων
Απλώς για τους νεότερους, που μπορεί να μην τα ξέρουν, ας αναφέρουμε τουλάχιστον την κλασσική του "εξαλογία", "Γαλαξιακή αυτοκρατορία" που στο τελευταίο βιβλίο ενώνεται με τη σειρά των ρομπότ (Σπηλιές από Ατσάλι κλπ.)
Andrew R

Δημοσίευση από Andrew R »

+++++++++ ( μόνο μια μικρή διαφωνία: Επιβάλλεται να ανοίξουμε θέμα Ασίμωφ :opaokara:
Άβαταρ μέλους
Hermann

Δημοσίευση από Hermann »

sn0ufel4 έγραψε:
Hermann έγραψε:Ερώτηση προς fans του Τόλκιν: να διαβάσω πρώτα το Χόμπιτ ή τα LOTR;

Πρώτα Χόμπιτ που ξεκινάει ως παιδικό βιβλίο και καταλήγει βιβλίο για μεγάλους και μετά τη τριλογία. Στη συνέχεια τις Ατελείωτες ιστορίες και μετά το Σιλμαριλιον. Και ακόμα πιο μετά τους Γιους του Χουριν τη Πτώση της Γκοντολιν και την Ιστορία του Μπερεν και της Λουθιεν που έχουν βγει σε ειδικές εκδόσεις με ελάχιστη διαφοροποίηση από ότι θα τις διαβάσεις στο Σιλμαριλιον αλλά αξίζει
Ωραίος. Θα περιοριστώ σε αυτά που ανεφερα λογικά εκτός αν μου αρέσουν τόσο πολύ οπότε θα τα πάρω με τη σειρά απου γράφεις ;)
Άβαταρ μέλους
rade paprica

Δημοσίευση από rade paprica »

Andrew R έγραψε:+++++++++ ( μόνο μια μικρή διαφωνία: Επιβάλλεται να ανοίξουμε θέμα Ασίμωφ :opaokara:
Μάλλον τόπικ θα χρειαστεί, αλλά έχουμε και οι δυο μαζί με το ζόρι 700 ποστ, οπότε είμαστε μάλλον πολύ νέους για τέτοιες πρωτοβουλίες
άσε να παλιώσουμε λίγο και θα δούνε αυτοί που νομίζουν ότι επιστημονική φαντασία είναι Οι Θρύλοι του Αλταχταρμάν και Τα Χρονικά των Ιπποτών του Σείριου :mrgreen:
:opaokara: :opaokara: :opaokara:

(τώρα που το σκέφτομαι, λες να βάλουμε μέσο κάναν μοντ, έχεις καμιά άκρη; :lol: )
BlackFriday

Δημοσίευση από BlackFriday »

Είχε βγάλει πριν λίγα χρόνια η θύρα 4 ένα βιβλίο για τα 40 χρόνια. Ξέρετε αν μπορώ να το βρώ κάπου?
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Δημοσίευση από bersekeros »

Black Friday στην εκπομπή του Συνδέσμου από το Κιλκίς που είχανε καλεσμένους τηλεφωνικά τον Πάμπλο αλλά και έναν εκπρόσωπο από το Σύνδεσμο της Θύρας 4, άκουσα που είπε το παλικάρι ότι δεν κυκλοφορεί πλέον το βιβλίο, αλλά αν το ψάξει κάποιος , δε θα δυσκολευτεί να το βρει. Εκτιμώ εννοούσε σε second hand μαγαζιά βιβλίων κλπ.
BlackFriday

Κατάλαβα....κρίμα...το χρειαζόμουν έστω και δανεικό. Θα δω...
kayde

Δημοσίευση από kayde »

Ισως το βρεις στα βιβλιοπωλεια στο Ναυαρινο -οταν ανοιξουν,λεμε τωρα-
Αν το χρειαζεσαι παντως και εισαι δυτικα,στο φερνω.
BlackFriday

Σε ευχαριστώ πολύ! Να σαι καλα και μόνο που προσφέρθηκες! Ανατολικά μένω. Δεν πειράζει.
savic

Δημοσίευση από savic »

Το είχα δει αρκετό καιρό πριν στην βιτρίνα από ένα βιβλιοπωλείο κοντά στον κεντρικό σύνδεσμο της θύρας 4 στην Παλαιών Πατρών Γερμανου. Το βιβλιοπωλείο δεν θυμάμαι αν είναι επί της Παλαιων Πατρών Γερμανου αλλα σίγουρα ήταν κοντά στο σύνδεσμο. Αξίζει να διαβάσει οποιοσδήποτε οπαδός και οχι μονο ΠΑΟΚΤΣΗΣ το Μια εποχή στο τσιμέντο του Νίκου Ιωαννιδη ειδικά αν είναι από 35 χρονων και πανω.
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Δημοσίευση από bersekeros »

Το βιβλίο του ''Ισοβίτη'' κυκλοφορεί κανονικά. Το έχω κι εγώ αυτό στη βιβλιοθήκη μου.
BlackFriday

Με αυτην την κατάσταση ποιός ξέρει πότε θα ξαναδούμε ανοιχτό βιβλιοπωλείο...
Το βιβλίο του Ισοβιτη το έχω εννοείται!
Έχετε στο νου σας κάποιο άλλο βιβλίο ή αφιέρωση ή ντοκιμαντέρ σχετικά με το οπαδικο κίνημα (ειδικότερα του ΠΑΟΚ).
Άβαταρ μέλους
felix 4

Δημοσίευση από felix 4 »

Υπαρχει το βιβλιο "Ταξιδευοντας με τον ΠΑΟΚ" που ειχε γινει και θεατρικο.Δεν χαρακτηριζεται οπαδικο παντως.Περιληπτικα αναφερεται σε δυο κοριτσια που βρεθηκαν στο ιδιο τρενο με εκατονταδες οπαδους μας που κατεβαιναν αθηνα για ματς με τον γαυρο.Για το βιβλιο της 4 κανε μια ερωτηση στο βιβλιοπωλειο''Ακυβερνητες πολιτειες'' στην σβωλου.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Το θεατρικό είχα πάει και το είδα! Νομίζω Μονή Λαζαριστών..
Άβαταρ μέλους
felix 4

Δημοσίευση από felix 4 »

Θυμασαι που στην πρεμιερα του θεατρικου στην αθηνα εγινε επιθεση με μολοτοφ απο γαυρους?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχαγωγία”