Σπαζοκεφαλιες Μαθηματικών

Ταινίες, Μουσική, Games και ότι αλλό σχετικό...
AngelosMerkelidis91

Re: Σπαζοκεφαλιες Μαθηματικών

Δημοσίευση από AngelosMerkelidis91 »

Ούτε 48!

Το έχω στείλει σε 9 άτομα, ακόμα κανεις.
Η μικρή εχει αρχίσει και μου πετάει τα μολύβια από τα νεύρα της :lol:
Άβαταρ μέλους
Psaras

Δημοσίευση από Psaras »

63 ειναι το σωστο.
AngelosMerkelidis91

Ωραίος!
Ναι 63!

Προσθέτεις τους αριθμούς α+β+γ και πολλαπλασιαζεις με γ!
Άβαταρ μέλους
Psaras

Δημοσίευση από Psaras »

τι κερδιζω;
AngelosMerkelidis91

Έχω πεθάνει στα γέλια γιατί το έστειλα σε άτομα από την ομάδα μου, στην νονά μου, και σε αρκετούς που ξέρω και όλοι είχαν κάποια δουλειά και σταμάτησαν να βρουν το 2ο ... :lol:
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Psaras έγραψε:τι κερδιζω;
Συνδρομή στο Κικερ.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Patron έγραψε:To heard on the street ειναι γεμάτο τέτοια brainteasers τα οποία παίζουν πολύ κ σε interviews, κυριώς graduates.

Δηλαδή όταν ρωτάνε πόσα μπαλάκια τένις χωράνε σε ένα boeing jumbo jet έιναι καλύτερα;
Έχω σηκωθεί και έχω φύγει από τέτοια συνέντευξη.

Χειμώνας 2016, η Πληροφορική του ΑΠΘ αποφασίζει για πρώτη φορά ότι από την επόμενη χρονιά οι φοιτητές θα κάνουν και προαιρετική πρακτική. Εγώ θα έπαιρνα πτυχίο σε εκείνο το εξάμηνο οπότε δεν με έπιανε. Παρ’ όλα αυτά, στο event που διοργανώθηκε από την σχολή για να παρουσιαστούν οι εταιρίες που θα έπαιρναν άτομα για πρακτική στους φοιτητές πήγα πρώτος πρώτος. Στο τέλος των παρουσιάσεων, οι φοιτητές διάλεγαν μερικές εταιρίες και περνούσαν μια γρηγορη συνέντευξη με τις εταιρίες που είχαν επιλέξει. Πήρα μέρος και σε κάθε συνέντευξη εξηγούσα ότι δεν ενδιαφέρομαι για πρακτική αλλά για κανονική δουλειά μιας και σε έξι μήνες θα έχω πάρει το πτυχίο μου. Οι συνεντεύξεις πήγαν καλά και από τους 5 που μίλησα, οι 3 με φώναξαν για δεύτερη συνέντευξη on site.

Παω λοιπόν σε μια από τις εταιρίες, γνωστή τότε στο χώρο της πληροφορικής με γραφεία στο Phoenix center, και αντί να μπω για συνέντευξη με κάποιων interviewer με έβαλαν σε ένα conference room με καμία δεκαρια ακόμα. Πρώτο red flag. Αφού μας έβαλαν να γράψουμε Java και SQL σε Α4 χαρτί, τα εξέτασαν και κράτησαν κάποιους από εμάς για δεύτερο γύρο. Ο δεύτερος γύρος ήταν κάτι τέτοια brain teasers. Ήταν το δεύτερο red flag και αποφάσισα να αποχωρήσω. Προσωπικά, θεώρησα προσβλητικό μετά από 3.5 χρόνια πανεπιστήμιο και αρκετά προσωπικά projects που ξεκάθαρα έδειχναν τις ικανότητες μου, να κάθομαι να λύνω προβληματάκια της πλάκας σε χαρτί με άλλους 10 και στη συνέχεια να νιώθω ότι παίζω mastermind ή ότι λύνω σταυρόλεξα. Αντί να μιλάω για όλα αυτά που είχα μάθει και είχα κάνει στην μέχρι τότε σύντομη πορεία μου στον χώρο.

Αστεία πράγματα θα πω. Η απόφαση να φυγω μου βγήκε σε πολύ καλό στην μετέπειτα πορεία μου. Η Μαρία Ρ. που ήταν υπεύθυνη του HR ήταν θεά - αυτό μου έχει μείνει.
AngelosMerkelidis91

ΑΠΘ ε; Ωραία θα ταν η φοιτητική ζωή Θεσσαλονίκη.

Ήθελα κάποτε να έρθω Erasmus Θεσσαλονίκη, γύρω στο 2009-2011, αλλά δεν ειχε αντιστοιχία με οικονομικά μαθήματα από το Humboldt Uni of Berlin. Μετά ήθελα να ξαναέρθω, αλλά η ροή μου Government, Social Sciences και Public Health, επίσης δεν ειχε με Θεσσαλονίκη, μόνο με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ή κάποιο στην Κρήτη. Και τότε παρακολούθουσα στο Μόναχο μαθήματα και το Πανεπιστήμιο δεν θεωρούσε ότι το ΑΠΘ ισοδυναμεί με εκείνους (Βαυαροί.... 8-) :D )

Ξέρω και εγώ να γράφω κώδικα κυρίως python. Έχω και με SQL, Olap κλπ εμπειρία. Στα γραφήματα που κάνω χρησιμοποιώ ggplot2 σε Python. Έχω απαγορεύσει στα παιδιά που δουλεύουν για εμένα να χρησιμοποιούν Tableau ή power Bi κλπ Και τα μοντέλα για χρηματοοικονομικα χρησιμοποιούμε δικές μας βιβλιοθήκες, ολα γραμμένα σε modules, δεν μου αρέσουν οι έτοιμες λύσεις, πρέπει να το ιδρώσεις το πληκτρολόγιο :lol: με βοήθησε το edx και το coursera παρακολούθησα δεκάδες μαθηματα από εκεί...
Άβαταρ μέλους
Psaras

Δημοσίευση από Psaras »

Patron έγραψε:
Psaras έγραψε:τι κερδιζω;
Συνδρομή στο Κικερ.
ΓΟΥΑΟΥ!
tasso85

Δημοσίευση από tasso85 »

σε night club καπου στην Αμερικη, εχουν μαζωξη ολες οι συναρτησεις, τριγωνομετρικες, αλγεβρικες, πολυωνυμικες αλλα και λογικες, κειμενου κλπ
επανω στο τσακιρ κεφι μια δυσοιωνη μορφη ριχνει βαρια τη σκια της απο την πορτα μεχρι μεσα και μια απαισια φωνη αντηχει
-Ειμαι η πρωτη παραγωγος και θα σας παραγωγισω ολες!

σταματα η μουσικη, σταματα ο χορος και μεσα σε φοβερο πανικο οι συναρτησεις αλλοφρονες φευγουν προς πασα κατευθυνση και σε λιγο το κλαμπ ειναι ερημο
Η πρωτη παραγωγος με ενα σαρδονιο χαμογελο κατευθυνεται στο μπαρ για να γιορτασει το χουνερι στις ανοητες συναρτησεις
ξαφνικα το χαμογελο παγωνει
μια συναρτηση καθεται αμεριμνη στην ακρη του μπαρ και πινει!
εξαλλη η πρωτη παραγωγος παει προς τα κει, καμια αντιδραση
σκουνταει τη συναρτηση
-εεε πρωτη παραγωγος εδω
η συναρτηση γυρναει βαριεστημενα και κανει τη γνωστη χειρονομια "στ@ρχδι@μ@ς"
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ποια ειναι αυτη η συναρτηση
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Any function of the form y=a* e^x
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Δημοσίευση από abc_o_ karpouzas »

Ο Τζακ Νόρις....

Εύκολο ήταν...απο την στιγμή που είναι ο μόνος που κούναγε την κούνια που τον κούναγε....
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Chuck *
DocK62300

Δημοσίευση από DocK62300 »

AngelosMerkelidis91 έγραψε:Αν
3 + 5 = 23
6 + 2 = 20
5 + 4 = 29
2 + 3 = ?

----------
Αν
5 = 30
9 = 90
4 = 20
3 = ?

----------

Αν
2 + 3 + 4 = 14
5 + 6 + 7 = 47
8 + 9 + 9 = 89
4 + 4 + 2 = ?

Λυστε τα βρε. Τα δίνω στην μικρή (5.5 ετών), φοβάμαι μην γίνει σαν την μάνα της :D
Αν
3 + 5 = 23 => (3 × 5) + (3 + 5) = 15 + 8 = 23
6 + 2 = 20 => (6 × 2) + (6 + 2) = 12 + 8 = 20
5 + 4 = 29 => (5 × 4) + (5 + 4) = 20 + 9 = 29

Τότε...;;;
2 + 3 = 11 => (2 × 3) + (2 + 3) = 6 + 5 = 11

--------------

Αν
5 = 30 => 5 × 6 (6 ο αμέσως μεγαλύτερος του 5) = 30
9 = 90 => 9 × 10 (10 ο αμέσως μεγαλύτερος του 9) = 90
4 = 20 => 4 × 5 (5 ο αμέσως μεγαλύτερος του 4) = 20

Τότε...;;;
3 = 12 => 3 × 4 (4 ο αμέσως μεγαλύτερος του 3) = 12

-------------

Αν
2 + 3 + 4 = 14 => 2 + (3 × 4) = 2 + 12 = 14
5 + 6 + 7 = 47 => 5 + (6 × 7) = 5 + 42 = 47
8 + 9 + 9 = 89 => 8 + (9 × 9) = 8 + 81 = 89

Τότε...;;;
4 + 4 + 2 = 12 => 4 + (4 × 2) = 4 + 8 = 12
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

tasso85 έγραψε:σε night club καπου στην Αμερικη, εχουν μαζωξη ολες οι συναρτησεις, τριγωνομετρικες, αλγεβρικες, πολυωνυμικες αλλα και λογικες, κειμενου κλπ
επανω στο τσακιρ κεφι μια δυσοιωνη μορφη ριχνει βαρια τη σκια της απο την πορτα μεχρι μεσα και μια απαισια φωνη αντηχει
-Ειμαι η πρωτη παραγωγος και θα σας παραγωγισω ολες!

σταματα η μουσικη, σταματα ο χορος και μεσα σε φοβερο πανικο οι συναρτησεις αλλοφρονες φευγουν προς πασα κατευθυνση και σε λιγο το κλαμπ ειναι ερημο
Η πρωτη παραγωγος με ενα σαρδονιο χαμογελο κατευθυνεται στο μπαρ για να γιορτασει το χουνερι στις ανοητες συναρτησεις
ξαφνικα το χαμογελο παγωνει
μια συναρτηση καθεται αμεριμνη στην ακρη του μπαρ και πινει!
εξαλλη η πρωτη παραγωγος παει προς τα κει, καμια αντιδραση
σκουνταει τη συναρτηση
-εεε πρωτη παραγωγος εδω
η συναρτηση γυρναει βαριεστημενα και κανει τη γνωστη χειρονομια "στ@ρχδι@μ@ς"
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ποια ειναι αυτη η συναρτηση

Εγώ της θεωρητικής είμαι, οπότε χωρίς καθόλου σκέψη θα πω ότι θα είναι καμιά συνάρτηση που έχει να κάνει με 0 ή με 1. Παραγώγους έκανα γ' λυκείου (γενικής παιδείας) και πλέον δεν θυμάμαι τίποτα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχαγωγία”