Προπαγάνδα και "λάθη" στα ΜΜΕ κατά του ΠΑΟΚ ΙΙΙ
- Montrealiotis
Re: Προπαγάνδα και "λάθη" στα ΜΜΕ κατά του ΠΑΟΚ ΙΙΙ
Είχε και φιλο-ΠΑΟΚ στάση. Κάτι άλλαξε εκει γύρω στο 2018-2019
- figurehead4
Πολλά άλλαξαν από το 2018-19. Το μέγεθος της κωλοτρυπίδας τους καταρχάς.
Γι αυτό συντάσσομαι με την άποψη πως φέτος είναι όλοι τους εναντίον μας ενωμένοι. Με λύσσα.
Είναι φρέσκος ο καινούριος μπουλκουμές.
ΟΚ, ας είναι
Γι αυτό συντάσσομαι με την άποψη πως φέτος είναι όλοι τους εναντίον μας ενωμένοι. Με λύσσα.
Είναι φρέσκος ο καινούριος μπουλκουμές.
ΟΚ, ας είναι
Μόλις διάβασα ένα άρθρο του Ζαΐρη, (μην με παρεξηγείτε, τον έχω υπόψιν μου σαν όνομα αλλά δεν τον έχω διαβάσει-ακούσει. Οπότε δεν ξέρω τις απόψεις του) με αφορμή το λάθος με τον στόπερ ευθεία επίθεση με ειρωνεία και απαξίωση στον Σαββίδη
Για παρεθεσε το κομματι, που κατα την άποψη σου, ειρωνευεται κ απαξιωνει τον Σαββιδη, γιατι εγώ το διαβασα το αρθρο π λες, αλλα δεν αντιληφθηκα ουτε απαξιωση, ουτε ειρωνεια στο προσωπο του Σαββιδη
-
- Mr Ξερόλας 2019
Re: Προπαγάνδα και
pilotos έγραψε:Ανθρωπακια....Jean Valjean έγραψε:Ο Βέργης είναι διπρόσωπος και ύπουλος όπως οι περισσοτεροι δημοσιογράφοι εδώ κάτω.
Η γραμμή που ακολουθειται από τους προπαγανδιστές της χαβούζας είναι γνωστή. Το μοτίβο είναι γνωστό.
Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν χυδαία, χοντροκομμένη προπαγάνδα και γίνονται αντιπαθείς με τη μία π.χ. ο Καζαντζόγλου. Αυτοί προσελκύουν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις από τους δικούς μας. Αυτό είναι λάθος από μέρους μας.
Υπάρχουν και οι άλλοι όπως ο Βέργης, ο Σπυρόπουλος και καναδυο ακόμη. Αυτοί χτίζουν ένα προσωπείο "αντικειμενικού" δημοσιογράφου και με κατευθυνόμενη γνωμη όλων των χαβουζαίων γίνονται αποδεκτοί ως τέτοιοι. Αυτό είναι όμως παγίδα για τους δικούς μας. Διότι η λογική αυτών των "αντικειμενικών" είναι η εξής: παραδέχονται (λες και μας κάνουν χάρη) ορισμένα πράγματα για τον ΠΑΟΚ τα οποία τα βλέπει όλος ο κόσμος και είναι πασιφανή και αυταπόδεικτα. Για παράδειγμα θα γράψουν ένα άρθρο για το πόσο καλός προπονητής είναι ο Λουτσέσκου (ποτέ όμως δεν θα γράψουν κάτι καλό για τον Ιβάν Σαββίδη, ΠΟΤΕ), θα γράψουν πόσο ωραίο ποδόσφαιρο παίζει ο ΠΑΟΚ και μέχρι εκεί. Όταν τα πράγματα κάνουν τζιζ τότε θα αποστασιοποιηθούν, θα κρατήσουν ντεμέκ ίσες αποστάσεις και θα σε καρφώσουν αλύπητα. Όταν τους έχεις αποδεχτεί ως "αντικειμενικούς" έχεις πέσει σαν χάνος στην παγίδα που σου έχουν στήσει. ΟΛΟΙ τους αυτοί οι δημοσιογράφοι (οι "καλοί" και οι "κακοί") υπηρετούν τα ίδια αφεντικά, κάνουν τις ίδιες εξυπηρετήσεις απλώς με διαφορετικό τρόπο.
Το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή στον τρόπο που χειρίζονται τα θέματα του ΠΑΟΚ. Εχουν γίνει πιο επιθετικοί γιατί προφανώς υπάρχει πλήρης ταύτιση μετά που ο Γκαγκάτσης κέρδισε την ΕΠΟ.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ορισμένα πράγματα για το πώς σκέφτεται και κινείται η λεγόμενη "ελίτ" των Αθηνών (ελίτ της φούτσας) κι αυτό διότι έριξα κανα δυο δολώματα και αντέδρασαν όπως θα αντιδρούσε ένας ένοχος. Να ξέρετε ότι αυτοί οι δημοσιογράφοι έχουν συγκεκριμένους επί πληρωμή "χειροκροτητές" που τους επευφημούν στα σχόλια από κάτω. Το σκηνικό είναι όλο στημένο.
Εχω συγκεκριμένα παραδείγματα από "πονηρά" κείμενά τους τα οποία έδίναν σήμα για να ξεκινήσει η προπαγάνδα εναντίον του ΠΑΟΚ γενικά, του Ιβάν, του Λουτσέσκου, των οπαδών, του Χ ή Ψ κλπ. Το έβλεπες μετά να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου. Αν τα παραθέσω εδώ θα χρονίσουμε.
Για να κλείσω αυτό το ποστ: αρχίζει μια νέα περίοδος μετωπικής σύγκρουσης με τον ΠΑΟΚ όπου πλέον και οι τρεις της χαβούζας θα τα δώσουν όλα. Αυτό που δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση είναι να πάρουμε δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα. Αυτό διότι τα 2-3-4 συνεχόμενα πρωταθλήματα στη σειρά δημιουργούν status quo (κατεστημένη συνθήκη) και φυσικά εμπεδώνουν στο μυαλό των πιτσιρικάδων πως ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, πιθανότατα μεγαλύτερη κι από τις αθηναϊκές. Και ξέρουν πολύ καλά πως άπαξ και κάτι τέτοιο μπει στο μυαλό των πιτσιρικάδων δεν βγαίνει εύκολα και συν τω χρόνω συνιστά συνήθεια, "καθεστώς". Αυτό δεν το θέλουν με τίποτα. Είναι το τελευταίο οχυρό τους. Όταν το 72 πήραμε το πρώτο κύπελλο είπαν ΟΚ, ένα κύπελλο είναι θα δείξουμε ότι είμαστε και "δίκαιοι", έγραφαν και καλά λόγια ορισμένοι, αλλά οι σφαγές δεν σταμάτησαν. Το δέυτερο κύπελλο το είδαν όπως το πρώτο. Δεν τους χάλασε πολύ την σούπα. Όταν όμως έχασαν το πρωτάθλημα (το ότι κοντραριστήκαμε με την ΑΕΧ δεν ήταν τυχαίο) θορυβήθηκαν. Αρχίσαν όχι απλά τις σφαγές αλλά το γδάρσιμο και την προσπάθεια να διαλύσουν την ομάδα όχι μόνον αγωνιστικά αλλά κυρίως διοικητικά. Κι έρχεται ο ΠΑΟΚ στα μουλωχτά και τους παίρνει και δεύτερο με τον Σκότσικ. Λύσσα κακιά. Από κεί και μετά άλλαξε το σχέδιο. Το πρώτο μέλημα ήταν να μην πάρει ο ΠΑΟΚ νταμπλ. Το πήραμε και μάλιστα με αήττητο πρωτάθλημα. Πίκρα μεγάλη γι αυτούς. Το δέυτερο μέλημα είναι να μην πάρει δυο συνεχόμενα.
Ετοιμαστείτε για μεγάλες ομορφιές φέτος. Εδώ θα είμαστε για να τα λέμε.
ΥΓ σε ότι αφορά τους δικούς μας δημοσιογράφους εδώ στην Αθήνα μπορούμε και γι αυτούς να πούμε πολλά (υπάρχουν κι εδώ μοτίβα και μια σχετική τυπολογία χαρακτήρων) αλλά θα γραψω γι αυτό μιαν άλλη φορά.
Sent from my iPad using Tapatalk
++++
ΤΑ ξέρουμε εμείς, το θέμα είναι τι γίνεται, με τους πιτσιρικάδες κ μη, που τους δίνουν κλικ.
Μασκαράδες.
Τον μόνο που έχω σε κάποιο επίπεδο κ ντόμπρος, είναι ο Μήλιος.
Βεργη,δε γ@μιεσαι ρε πι@νολα,κανε εκπομπη στο λιμπ@ρο με τη μπουντου -ολα τα φυντανια εκει μαζευτηκατε- αλλα οταν πιανεις στο στομα σου ΠΑΟΚ και Λουτσε,βαζε διπλη δοση οδοντοκρεμας..Και ασε τα υπονοουμενα,φορα παντελονια και γραψτο στα ισια.
Καλή Φιλιππινέζα του τιγρακου ο βέργης και μετά βγαίνει η βαζελα από μέσα του.
Απορώ τι το κρατάει ο Ιβαν αυτό το βαζελοσαιτ (αν είναι ακόμα δικό του..)
Απορώ τι το κρατάει ο Ιβαν αυτό το βαζελοσαιτ (αν είναι ακόμα δικό του..)
Δε νομιζω να ειναι δικο του πλεον,αλλα βολευει τους χαμω και ιδιως τους βεγκα-βεγκα -ασχετα αν αυτοι ειναι βλαμμενοι- να το παρουσιαζουν ετσι.Το ευκολο αναχωμα για μπινελικι στους γραφικους "β@υλγαρους",γκαγκατσης κλπ.
Χαμπαρι δε θα παρετε
ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΟΚΑΡΑ,γ@μω τους ακροατες του πρωην Μ@κεδονα,μην ανοιξω το στομα μου χοντρουλη,ξερεις........

ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΟΚΑΡΑ,γ@μω τους ακροατες του πρωην Μ@κεδονα,μην ανοιξω το στομα μου χοντρουλη,ξερεις........
Re: Προπαγάνδα και
Ο ζαιρης και παλαιότερα στο ράδιο ειρωνευτεικε τον Σαββίδη μετά μαζεύτηκε..... ΑΡΔ μετριότατος... Ο βλακωτος ποιο σοβαρός είναι....Special 4 έγραψε:Για παρεθεσε το κομματι, που κατα την άποψη σου, ειρωνευεται κ απαξιωνει τον Σαββιδη, γιατι εγώ το διαβασα το αρθρο π λες, αλλα δεν αντιληφθηκα ουτε απαξιωση, ουτε ειρωνεια στο προσωπο του Σαββιδη
Αελ,κατα λαθος ΠΑΟΚ,λογω σπουδων,κραξιμο Σαββιδη απο τη πρωτη χρονια,ροχαλα στον πετ@μενο..
"Καλός ο ΠΑΟΚ αλλά να τον δω και χωρίς τερματοφύλακα"
Του Γιώργου Ζαϊρη | 05/09/24 - 14:22
Ο κάκιστος μεταγραφικός σχεδιασμός, η... Μέρκελ που τα χρεώνεται όλα στον Δικέφαλο και πόσο ήταν τελικά το "όχι" για τον Κωνσταντέλια;
Την περασμένη σεζόν αγαπημένο ποστάρισμα αρκετών φίλων του ΠΑΟΚ ήταν μια φωτογραφία του Ντέμη Νικολαϊδη και ένα σχόλιο «καλός ο ΠΑΟΚ αλλά να τον δω και…». Στο τέλος της φράσης πρόσθεταν ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.
Αυτό που συμβαίνει με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας δεν μου προκαλεί έκπληξη και άλλωστε έχω φροντίσει αρκετές φορές μέσα από την στήλη μου να το αναδεικνύω. Το θέμα είναι πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ η ΠΑΕ όλα αυτά τα χρόνια (υπάρχουν και οι εξαιρέσεις του κανόνα) έχει φροντίσει να μας επιβεβαιώνει.
Το θέμα δεν είναι πως ο ΠΑΟΚ δήλωσε τη λίστα του στην UEFA χωρίς να έχει κάνει προσθήκη στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Αν το δει κανείς ρεαλιστικά, οκτώ ματς είναι (εφόσον προκριθεί θα υπάρχουν και άλλα) μπορεί να τα παίξει ο Κεντζιόρα. Με την ελπίδα να μην τραυματιστεί, να μην αποβληθεί. Προσέξτε ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ. Δηλαδή πάμε να ανάψουμε ένα κεράκι στη Αγια Βαρβάρα δίπλα στην Τούμπα να έχει ο Θεός καλά τον Πολωνό ελπίζοντας πως όπως και πέρσι θα είναι… βιονικός.
Και η πλάκα είναι πως στεκόμαστε στον Κεντζιόρα ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ η ΠΑΕ φρόντισε να τον κλείσει νωρίς αφού έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και πήγε καθυστερημένα στην Ολλανδία.
Μιλάμε για έναν μεταγραφικό σχεδιασμό που ούτε ο Μπάμπης στο καφενείο εκεί στην Νεάπολη δίπλα στο ρολόι δεν θα τον έκανε. Και φυσικά δεν έχω απαίτηση από τον Μπάμπη να ευστοχήσει. Αλλά σε μια ΠΑΕ, όπου η ομάδα πήρε το Πρωτάθλημα, είχε μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει στο CHL και για μια ακόμη φορά πέταξε αετό, συγχωρέστε με αλλά δεν είναι κακόπιστη κριτική ούτε γκρίνια όλα αυτά. Προφανώς θα υπάρχουν και αυτοί που θα πουν «εσύ είσαι αλάνθαστος;». Όχι αλλά άλλο κάνω αστοχία, άλλο επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη.
Το…γαμώτο στην υπόθεση είναι άλλο. Δεν υπάρχει ρε παιδί μου κάποιος να χρεωθεί το «αυτόφωρο». Λείπει ρε παιδί μου ένας Μπότο. Να του χρεώσουμε τις αστοχίες, να κάνουμε γκάλοπ για το πότε πρέπει να φύγει ή για το πώς θα τον… εκτελέσουμε. Γιατί προφανώς το να κάνεις κριτική στο υπάρχον γκρουπ του τμήματος σκάουτινγκ που επικεφαλής είναι μέλος της οικογένειας Σαββίδη κάνει… τζιζ.
Και προφανώς μας βολεύει ΟΛΑ να τα ρίχνουμε στην Μέρκελ του ΠΑΟΚ δηλαδή στην Γκοντσαρόβα που συνεχώς… κόβει παίκτες, δεν δίνει χρήματα λες και πιο πάνω από την CEO του Δικεφάλου δεν υπάρχει άλλος. Που προφανώς έχει ΑΝΕΒΑΣΕΙ επίπεδο την ομάδα αλλά και προφανώς ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ μέσα από την εμπλοκή του στην ομάδα έχει μετρήσει άπειρα οφέλη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Το κακό δηλαδή είναι πως πλέον ο ΠΑΟΚτσής έχει φτάσει στο σημείο να λέει πως το ιερό δισκοπότηρο δεν είναι το έμβλημα και η ΟΜΑΔΑ αλλά ο ιδιοκτήτης της.
Και για να το συνεχίσω λίγο ακόμη θα ήταν αφελές να υποστηρίξει κανείς πως υπάρχει αχαριστία. Ο κόσμος έχει αποδεχθεί πως θα αργήσει η νέα Τούμπα, έχει αποδεχθεί πως ΑΚΟΜΗ δεν άρχισαν τα έργα για το νέο προπονητικό. Εξαγγελίες όχι δικές μου αλλά της ίδιας της ιδιοκτησίας. Αυτό δεν είναι έμπρακτη στήριξη;
Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω στο «έχεις καλύτερο;» ή «Γούμενος που σε χρειάζεται». Κανείς δεν αμφισβητεί τον Σαββίδη, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να αμφισβητήσουμε τον τρόπο διοίκησης και κυρίως στο μεταγραφικό που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ είναι αποτυχημένο.
Και το δεύτερο… γαμώτο είναι άλλο. Εχεις μια στρωμένη ομάδα, ξέρεις πως με δυο τρεις κινήσεις μπορείς να δυναμώσεις και τώρα – σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας- πρέπει να την χτίσεις εκ νέου. Προσέξτε δεν το λέω εγώ το είπε ο ίδιος ο Λουτσέσκου χθες στη Ρουμανία. Μπορεί στις συνεντεύξεις Τύπου μετά τα παιχνίδια στην Τούμπα να ζήτησε ευγενικά από τους δημοσιογράφους να μην του κάνουν ερωτήσεις για μεταγραφές, αλλά στους συμπατριώτες του μίλησε. «Τώρα πρέπει να χτίσω και πάλι μια ομάδα» σημείωσε, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει αντίθετος με τις πολλές αλλαγές που έγιναν στον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΑΟΚ και πως πρέπει να… προσαρμοστεί στην στρατηγική της διοίκησης. Πριν από μερικές μέρες είχε πει επίσης πως η ομάδα του δεν ήταν έτοιμη για το CHL και προφανώς η παρουσία της στο Europa είναι ένα βήμα προόδου.
Εχουμε φτάσει λοιπόν στο σημείο να νιώθουμε… ανακουφισμένοι γιατί ο Σαββίδης είπε ένα ακόμη «όχι» σε πρόταση για τον Κωνσταντέλια. Μπράβο στον Ιβάν αλλά εδώ έχω να παραθέσω και μερικά επιχειρήματα: πόσο δύσκολο ήταν αυτό το «όχι» όταν:
1. Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση που αποτελεί βιτρίνα και προφανώς μέσα από οκτώ ματς (τουλάχιστον) θα μπορέσει ο παίκτης να ανεβάσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και άλλο; Δεν έχει πιάσει ταβάνι, ΔΕΝ ήταν ρίσκο η παραμονή του
2. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη πουλήσει τον Κουλιεράκη και έχει βάλει ΗΔΗ στα ταμεία του 12 εκατομμύρια ευρώ.
3. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη εξασφαλισμένα έσοδα από την πρόκριση στο stage του Europa
4. O ΠΑΟΚ ήδη έχει μετρήσει έσοδα από τα χιλιάδες διαρκείας που πούλησε.
5. Ο Σαββίδης γνωρίζει πολύ καλά πως μια πώληση Κωνσταντέλια μπορεί να έφερνε στα ταμεία χρήματα, αλλά από την άλλη θα έφερνε εσωστρέφεια, γκρίνια ειδικά τώρα που η ομάδα για μια ακόμη χρονιά είχε αστοχίες στον μεταγραφικό σχεδιασμό.
Ο ΠΑΟΚ έχει μια καλή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει ποιοτικούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει το 3 στα 3 στο Πρωτάθλημα. Αυτά δεν τα απαξιώνω και δεν τα προσπερνώ. Αλλά αν όλα τα παραπάνω είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ για να καλύψει ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ, τότε πέφτουμε σε μια παγίδα που είναι σίγουρο πως θα τη βρούμε μπροστά μας.
Για να καταλάβουμε λίγο το πώς λειτούργησε ο μεταγραφικός σχεδιασμός, ο ΠΑΟΚ που είχε αποφασίσει να πουλήσει τον Κουλιεράκη, ο ΠΑΟΚ που ήξερε πως θα αποχωρήσει ο Νάσμπεργκ (δεν στέκομαι στο πρόσωπο αλλά ως αριθμό στα στόπερ) έφτασε σε ένα σημείο να ψάχνει την τελευταία στιγμή έναν στόπερ για να τον δηλώσει στη λίστα του.
Και διαβάζω φυσικά δακρύβρεχτα ρεπορτάζ του τύπου: «προσπάθησε ο ΠΑΟΚ αλλά…». Λες και πήγαινε να πάρει τον Σέρχιο Ράμος στα 30 του. Και προφανώς σύντομα θα διαβάσω και το «τον απέρριψε ο Λουτσέσκου». Γνωστό το έργο.
Και για να κλείσω την στήλη, ο ΠΑΟΚ πέρσι πήρε Πρωτάθλημα χωρίς φορ, πλέον η επόμενη πρόκληση για τον Λουτσέσκου θα ήταν το «μπορείς να πάρεις Πρωτάθλημα παίζοντας με δέκα ή με τερματοφύλακα τον Σαμάτα;». Θα είχε ενδιαφέρον. Αλλά είπαμε «είπε όχι για την πώληση Κωνσταντέλια». Τι άλλο θέλετε;"
Συγνώμη αλλά εγώ θεωρώ ότι το άρθρο αυτό είναι ειρωνικό, και σαφώς στοχοποιεί και έχει στόχο να απαξιώσει τον Σαββίδη.
Του Γιώργου Ζαϊρη | 05/09/24 - 14:22
Ο κάκιστος μεταγραφικός σχεδιασμός, η... Μέρκελ που τα χρεώνεται όλα στον Δικέφαλο και πόσο ήταν τελικά το "όχι" για τον Κωνσταντέλια;
Την περασμένη σεζόν αγαπημένο ποστάρισμα αρκετών φίλων του ΠΑΟΚ ήταν μια φωτογραφία του Ντέμη Νικολαϊδη και ένα σχόλιο «καλός ο ΠΑΟΚ αλλά να τον δω και…». Στο τέλος της φράσης πρόσθεταν ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.
Αυτό που συμβαίνει με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας δεν μου προκαλεί έκπληξη και άλλωστε έχω φροντίσει αρκετές φορές μέσα από την στήλη μου να το αναδεικνύω. Το θέμα είναι πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ η ΠΑΕ όλα αυτά τα χρόνια (υπάρχουν και οι εξαιρέσεις του κανόνα) έχει φροντίσει να μας επιβεβαιώνει.
Το θέμα δεν είναι πως ο ΠΑΟΚ δήλωσε τη λίστα του στην UEFA χωρίς να έχει κάνει προσθήκη στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Αν το δει κανείς ρεαλιστικά, οκτώ ματς είναι (εφόσον προκριθεί θα υπάρχουν και άλλα) μπορεί να τα παίξει ο Κεντζιόρα. Με την ελπίδα να μην τραυματιστεί, να μην αποβληθεί. Προσέξτε ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ. Δηλαδή πάμε να ανάψουμε ένα κεράκι στη Αγια Βαρβάρα δίπλα στην Τούμπα να έχει ο Θεός καλά τον Πολωνό ελπίζοντας πως όπως και πέρσι θα είναι… βιονικός.
Και η πλάκα είναι πως στεκόμαστε στον Κεντζιόρα ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ η ΠΑΕ φρόντισε να τον κλείσει νωρίς αφού έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και πήγε καθυστερημένα στην Ολλανδία.
Μιλάμε για έναν μεταγραφικό σχεδιασμό που ούτε ο Μπάμπης στο καφενείο εκεί στην Νεάπολη δίπλα στο ρολόι δεν θα τον έκανε. Και φυσικά δεν έχω απαίτηση από τον Μπάμπη να ευστοχήσει. Αλλά σε μια ΠΑΕ, όπου η ομάδα πήρε το Πρωτάθλημα, είχε μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει στο CHL και για μια ακόμη φορά πέταξε αετό, συγχωρέστε με αλλά δεν είναι κακόπιστη κριτική ούτε γκρίνια όλα αυτά. Προφανώς θα υπάρχουν και αυτοί που θα πουν «εσύ είσαι αλάνθαστος;». Όχι αλλά άλλο κάνω αστοχία, άλλο επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη.
Το…γαμώτο στην υπόθεση είναι άλλο. Δεν υπάρχει ρε παιδί μου κάποιος να χρεωθεί το «αυτόφωρο». Λείπει ρε παιδί μου ένας Μπότο. Να του χρεώσουμε τις αστοχίες, να κάνουμε γκάλοπ για το πότε πρέπει να φύγει ή για το πώς θα τον… εκτελέσουμε. Γιατί προφανώς το να κάνεις κριτική στο υπάρχον γκρουπ του τμήματος σκάουτινγκ που επικεφαλής είναι μέλος της οικογένειας Σαββίδη κάνει… τζιζ.
Και προφανώς μας βολεύει ΟΛΑ να τα ρίχνουμε στην Μέρκελ του ΠΑΟΚ δηλαδή στην Γκοντσαρόβα που συνεχώς… κόβει παίκτες, δεν δίνει χρήματα λες και πιο πάνω από την CEO του Δικεφάλου δεν υπάρχει άλλος. Που προφανώς έχει ΑΝΕΒΑΣΕΙ επίπεδο την ομάδα αλλά και προφανώς ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ μέσα από την εμπλοκή του στην ομάδα έχει μετρήσει άπειρα οφέλη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Το κακό δηλαδή είναι πως πλέον ο ΠΑΟΚτσής έχει φτάσει στο σημείο να λέει πως το ιερό δισκοπότηρο δεν είναι το έμβλημα και η ΟΜΑΔΑ αλλά ο ιδιοκτήτης της.
Και για να το συνεχίσω λίγο ακόμη θα ήταν αφελές να υποστηρίξει κανείς πως υπάρχει αχαριστία. Ο κόσμος έχει αποδεχθεί πως θα αργήσει η νέα Τούμπα, έχει αποδεχθεί πως ΑΚΟΜΗ δεν άρχισαν τα έργα για το νέο προπονητικό. Εξαγγελίες όχι δικές μου αλλά της ίδιας της ιδιοκτησίας. Αυτό δεν είναι έμπρακτη στήριξη;
Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω στο «έχεις καλύτερο;» ή «Γούμενος που σε χρειάζεται». Κανείς δεν αμφισβητεί τον Σαββίδη, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να αμφισβητήσουμε τον τρόπο διοίκησης και κυρίως στο μεταγραφικό που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ είναι αποτυχημένο.
Και το δεύτερο… γαμώτο είναι άλλο. Εχεις μια στρωμένη ομάδα, ξέρεις πως με δυο τρεις κινήσεις μπορείς να δυναμώσεις και τώρα – σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας- πρέπει να την χτίσεις εκ νέου. Προσέξτε δεν το λέω εγώ το είπε ο ίδιος ο Λουτσέσκου χθες στη Ρουμανία. Μπορεί στις συνεντεύξεις Τύπου μετά τα παιχνίδια στην Τούμπα να ζήτησε ευγενικά από τους δημοσιογράφους να μην του κάνουν ερωτήσεις για μεταγραφές, αλλά στους συμπατριώτες του μίλησε. «Τώρα πρέπει να χτίσω και πάλι μια ομάδα» σημείωσε, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει αντίθετος με τις πολλές αλλαγές που έγιναν στον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΑΟΚ και πως πρέπει να… προσαρμοστεί στην στρατηγική της διοίκησης. Πριν από μερικές μέρες είχε πει επίσης πως η ομάδα του δεν ήταν έτοιμη για το CHL και προφανώς η παρουσία της στο Europa είναι ένα βήμα προόδου.
Εχουμε φτάσει λοιπόν στο σημείο να νιώθουμε… ανακουφισμένοι γιατί ο Σαββίδης είπε ένα ακόμη «όχι» σε πρόταση για τον Κωνσταντέλια. Μπράβο στον Ιβάν αλλά εδώ έχω να παραθέσω και μερικά επιχειρήματα: πόσο δύσκολο ήταν αυτό το «όχι» όταν:
1. Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση που αποτελεί βιτρίνα και προφανώς μέσα από οκτώ ματς (τουλάχιστον) θα μπορέσει ο παίκτης να ανεβάσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και άλλο; Δεν έχει πιάσει ταβάνι, ΔΕΝ ήταν ρίσκο η παραμονή του
2. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη πουλήσει τον Κουλιεράκη και έχει βάλει ΗΔΗ στα ταμεία του 12 εκατομμύρια ευρώ.
3. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη εξασφαλισμένα έσοδα από την πρόκριση στο stage του Europa
4. O ΠΑΟΚ ήδη έχει μετρήσει έσοδα από τα χιλιάδες διαρκείας που πούλησε.
5. Ο Σαββίδης γνωρίζει πολύ καλά πως μια πώληση Κωνσταντέλια μπορεί να έφερνε στα ταμεία χρήματα, αλλά από την άλλη θα έφερνε εσωστρέφεια, γκρίνια ειδικά τώρα που η ομάδα για μια ακόμη χρονιά είχε αστοχίες στον μεταγραφικό σχεδιασμό.
Ο ΠΑΟΚ έχει μια καλή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει ποιοτικούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει το 3 στα 3 στο Πρωτάθλημα. Αυτά δεν τα απαξιώνω και δεν τα προσπερνώ. Αλλά αν όλα τα παραπάνω είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ για να καλύψει ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ, τότε πέφτουμε σε μια παγίδα που είναι σίγουρο πως θα τη βρούμε μπροστά μας.
Για να καταλάβουμε λίγο το πώς λειτούργησε ο μεταγραφικός σχεδιασμός, ο ΠΑΟΚ που είχε αποφασίσει να πουλήσει τον Κουλιεράκη, ο ΠΑΟΚ που ήξερε πως θα αποχωρήσει ο Νάσμπεργκ (δεν στέκομαι στο πρόσωπο αλλά ως αριθμό στα στόπερ) έφτασε σε ένα σημείο να ψάχνει την τελευταία στιγμή έναν στόπερ για να τον δηλώσει στη λίστα του.
Και διαβάζω φυσικά δακρύβρεχτα ρεπορτάζ του τύπου: «προσπάθησε ο ΠΑΟΚ αλλά…». Λες και πήγαινε να πάρει τον Σέρχιο Ράμος στα 30 του. Και προφανώς σύντομα θα διαβάσω και το «τον απέρριψε ο Λουτσέσκου». Γνωστό το έργο.
Και για να κλείσω την στήλη, ο ΠΑΟΚ πέρσι πήρε Πρωτάθλημα χωρίς φορ, πλέον η επόμενη πρόκληση για τον Λουτσέσκου θα ήταν το «μπορείς να πάρεις Πρωτάθλημα παίζοντας με δέκα ή με τερματοφύλακα τον Σαμάτα;». Θα είχε ενδιαφέρον. Αλλά είπαμε «είπε όχι για την πώληση Κωνσταντέλια». Τι άλλο θέλετε;"
Συγνώμη αλλά εγώ θεωρώ ότι το άρθρο αυτό είναι ειρωνικό, και σαφώς στοχοποιεί και έχει στόχο να απαξιώσει τον Σαββίδη.
Σαφώς έγινε λάθος στον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ, Σαφώς έχει ευθύνη ο Σαββίδης, όπως έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στις επιτυχίες, αλλά να μας λέει ότι δείχνουμε και ανοχή που δεν μας έκανε ακόμα γήπεδο... έλεος πρωταθλητές είμαστε δεν πέσαμε στην Β εθνική
- Montrealiotis
Γνωστή τακτική… λέει 5-6 πράγματα που ισχύουν και μετά αρχίζει τις μαλακιες του κατά του Ιβαν, που του κάνει χάρη ο κόσμος και δεν τον λιντσάρει που δεν έκανε ακόμη γήπεδο. Πληρώνοντας γαμησιατικα στο Καυταντζόγλειο, και πληρώνοντας για το κάθε τι, σαν τον μαλακα, ενώ όλοι οι ανταγωνιστές του παίρνουν δωράκια από το κράτος. Σαν το ΦΠΑ που δεν πλήρωνε ο Ντέμης για να κάνει μεταγραφές…
Νομιζω καποια στιγμη θα πρεπει να σταματήσει καθε αστοχία στα μεταγραφικά (που κυριολεκτικά ειναι για τη θεση του μπακ απ στοπερ) να αποκτά υπαρξιακές προεκτάσεις και να αναλύεται υπό το πρισμα του αν ειναι καλος προεδρος ο ιβαν, αν εχει οικονομικά προβλήματα ο Ιβαν, αν η διοίκηση ειναι άχρηστη η τρυπημένη. Ακούμε για παταγώδη αποτυχία της μεταγραφικής πολιτικής, θαρρείς δεν ειναι η μεταγραφική πολιτική της ομάδας που μεσα σε 1,5 χρονο μεταμόρφωσε ενα ροστερ περιπου σαρδελων σε ομαδα πρωταθλήτρια, που οι περισσότεροι εδω θεωρούν οτι με εναν μειτε και εναν μπακ απ δεξί στοπερ η ομαδα θα ηταν ακλόνητο φαβορί για το πρωταθλημα.Ναι τον παίξαν με τον μειτε, ναι τον παίξαν με το χατζηδιακο αλλα αυτη η δραματοποίηση της κατάστασης κουράζει. Ενταξει, και στο τς.λ. αποτύχαμε για μενα χωρις σουξου μουξου αλλα δεν ειμαστε ουτε οι πρώτοι ουτε οι τελευταίοι που αποκλείονται απο υποδεέστερη στα χαρτιά ομαδα.