Gangster έγραψε:Για άλλη μια φορά η Αθηναϊκή δικαιοσύνη μίλησε.
Για άλλη μια φορά οι δικοί μας διοικούντες (θα ήθελα να πω χειρότερα για κάποιους αλλά κρατιέμαι) την πάτησαν απέναντι στο αδίστακτο ΠΟΚ. Να δικαιολογήσουμε τον Λαμέλα, να δικαιολογήσουμε τον Αλμέιδα, να τους δικαιολογήσουμε όλους αλλά εμείς να τιμωρούμαστε γιατί οι από κάτω δεν λογαριάζουν τίποτα...
Και εντελώς τυχαία 23 ημέρες. Ούτε 22, ούτε 24. Έτσι για να πιάσει ακριβώς η 23η μέρα το ντέρμπι με γαύρο. Ελπίζω τουλάχιστον να μειωθεί στην έφεση.
Θέλω να δω πότε θα καταλάβουμε σαν ΠΑΕ ότι δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Ελπίζω αρχικά αυτή η αδικία να συσπειρώσει κι άλλο την ομάδα και τον κόσμο και αλλάξει την τακτική της ΠΑΕ σε ανάλογες περιπτώσεις. Στην Αθήνα (επειδή ζω εδώ) η κουλτούρα είναι τελείως διαφορετική από την Θεσσαλονική.
Πρώτα είναι η Αθήνα και μετά οι εσωτερικές τους διαφορές. Δεν τους ενδιαφέρει αν βρίζει χριστοπαναγίες ο Μπαρτζώκας, αν απειλεί δημόσια ο Τράκης, αν πνίγει αστυνομικούς ο Αλμέιδα. Αλλά αν ο Ραζβάν φτερνιστεί, θα ζητήσουν την φυλάκισή του γιατί δεν φορούσε μάσκα.
Η ανισονομία γεννά το μίσος και την βία...
Η πλάκα είναι ότι όταν επιβάλλονται ποινές κατά συγχώνευση (όπως προφανώς αυτή) υπάρχει μία ποινή βάσης (στην προκειμένη αυτή των 15 ημερών) και η δεύτερη ποινή μειώνεται στο μισό. Όταν είναι μόνος ο αριθμός (π.χ. 5 μήνες) η δεύτερη ποινή κατά συγχώνευση και πάει στους 2 μήνες και όχι στους τρεις.
Δηλαδή με απλά λόγια θα έπρεπε η ποινή του ράζβαν να είναι 22 ημερών και όχι 23. Θα ξεχάσουμε και τα νομικά που ξέρουμε.
Κράτος οπερέτα που έχει τους δικαστές και την δικαιοσύνη που της αξίζει, μαζί φυσικά με τους υπηκόους του κράτους.
Αυτό που βλέπω πάντως, για μία ακόμα φορά και έχοντας την γνώση να κρίνω, από τους διαλόγους που διαβάζω (εάν ισχύουν φυσικά) και πάλι δε το πήγαμε καλά στην εκδίκαση. Δεν θυμάμαι από πότε έχουμε να κερδίσουμε υπόθεση στην Ελλάδα (όχι στο cas για να προλάβω κάποιους που θα μου το θυμίσουν). Στην τελική αφού ξέρεις ότι θα σε στήσουν πούλα τρέλα. Μην είσαι παθητικός και σε στυλ "σφάξε με πασά μου να αγιάσω".
Δεν ξέρω, ίσως να είμαι και άδικος διότι είμαι πολύ θυμωμένος.