Miles έγραψε:Να τους εξηγήσεις.
Εννοείται ότι έκανα πλάκα.
Το ξέρω παλικάρι μου, για αυτό και συνέχισα την πλάκα (έχω πολλές ομάδες που υποστηρίζω
)
Πρώτα απ' όλα είναι το άθλημα. Το βόλεϊ ήταν κεραυνοβόλος έρωτας και χρόνο με τον χρόνο άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο. Και όσο ασχολούμουνα τόσο περισσότερο με κέρδιζε. Επίσης μέσω του βόλεϊ είχα την ευκαιρία να βρεθώ και στα πράγματα μιας ομάδας, ακόμα και σε ένα μικρό ρόλο, και έτσι να μάθω πολλά περισσότερα όχι μόνο για το πως λειτουργεί το βόλεϊ αλλά και ο αθλητισμός γενικά. Μέσω του βόλεϊ έμαθα πως λειτουργούν οι ομάδες, τι παράγοντες παίζουν γύρω από το πως αποδίδει μια ομάδα, όπως και τις δυναμικές που υπάρχουν όταν αλλάζουν παίκτες ή προπονητές, καθώς και το ρόλο των τακτικών. Για αυτό και το βόλεϊ θα είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή. Και τώρα που έχω την ευκαιρία να είμαι και στο εξωτερικό, βλέπω ακόμα περισσότερα πράγματα λόγω των συνθηκών που επικρατούν.
Ο δεύτερος λόγος είναι το ότι το ποδόσφαιρο από ένα λαϊκό άθλημα άρχισε να εξελίσσεται σε προϊόν ολίγων. Δέχομαι την ύπαρξη των χρημάτων στο ποδόσφαιρο, αλλά τα νούμερα έχουν πια ξεφύγει και σε βαθμό που πια οι ομάδες θέλουν να κάνουν το ποδόσφαιρο ένα "κλειστό" Πρωτάθλημα. Μόνο και μόνο που η είσοδος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι ολοένα και πιο δύσκολη είναι η πρώτη εικόνα του προβλήματος. Από ένα σημείο και μετά ο υπέρμετρος πλούτος κάνει "αποκρουστική" την εικόνα, ακριβώς γιατί δεν κυριαρχεί το ταλέντο αλλά το χρήμα. Για το λόγο αυτό υποστηρίζω την Μπιλμπάο σαν ομάδα εδώ και πολλά χρόνια, ενώ προηγούμενως υποστήριζα Ρεάλ Μαδρίτης. Γιατί χαίρομαι το ότι στέκονται σε παραδόσεις.
Ο τρίτος λόγος είναι ο αποτροπιασμός μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκεί που πραγματικά έχουμε φτάσει ο τίτλος να κρίνεται σε παραγοντικό επίπεδο και που φτάνουμε να πεθαίνουμε γιατί υποστηρίζουμε μια ομάδα! Και το πρώτο μάλιστα έχει οδηγήσει στο να "δηλητηριάζεται" η σκέψη του κόσμου και να εχθρεύεται την ήττα. Γιατί ξέρουν ότι μόνο με την νίκη δε θα αφήσεις το σύστημα να σου στερήσει τον τίτλο. Που είναι οι εποχές που έπαιρνες το Πρωτάθλημα με την αξία σου και το πόσο αντοχές έχεις στο τέλος αυτού του μεγάλου δρόμου; Όσο για το δεύτερο είναι πραγματικά ντροπή να χάνονται άνθρωποι γιατί υποστηρίζουν Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ ή Άρη. Και είναι δυστυχώς απόρροια της ανικανότητας και αμέλειας διοικήσεων και κράτους, που οι πρώτοι θέλουν στρατούς να τους υπηρετούν και οι δεύτεροι που θέλουν να αποπροσανατολίσουν τη γνώμη από τα προβλήματα και τα λάθη τους.
Συγγνώμη αν κούρασα.