Λοιπόν επειδή κάπως ηρέμησα και επειδή έχει πέσει πάααααρα πολύ γκρίνια και ο ΠΑΟΚ αργεί να παίξει ακόμα, εγώ θα πω ότι προτίθεμαι να περιμένω το τέλος του πρώτου γύρου πριν αρχίσω τους μπούλους στον οποιοδήποτε. Ναι η ομάδα δεν είναι καλά, ναι σε άλλο ένα ντέρμπι πήγε όπως ακριβώς πηγαίνει τόσες δεκαετίες, ναι ο Λούτσε δε μου εμπνέει καμία απολύτως εμπιστοσύνη.
Όλα αυτά ισχύουν με το παραπάνω, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να παραβλέψω ότι η ομάδα έχει φάει τέτοια μούντζα από την τύχη που χρόνια έχω να θυμηθώ κάτι αντίστοιχο. Δεν το γράφω για να κρύψω τα παραπάνω κάτω από κάποιο χαλάκι(τι χαλάκι, χαλάρα χρειάζεται), αλλά δε θέλω να φτάσουμε στο άλλο άκρο της all time classic ΠΑΟΚτσήδικης εσωτερικής φαγωμάρας. Στο ποδόσφαιρο στην τελική μετράει το αποτέλεσμα, δηλαδή δοκάρι και μέσα ή έξω και σε μας είναι φέτος μονίμως δοκάρι και έξω, όπως αυτό του Μακ στη Ριζούπολη.
Όλοι μένουμε στις εμφανίσεις (και ως ένος σημείου πολύ καλά κάνουμε) αλλά επίσης αλήθεια είναι ότι στο Έστερσουντ φάγαμε γκολ ενάμιση μέτρο οφσάιτ, στη Ριζούπολη είπαμε, στη Λάρισα σκοντάφτει ο άλλος σουτάροντας στο 90 και μπαίνει γκολ, στο τηγάνι τρώμε γκολ από το πουθενά, το ίδιο και στο ΟΑΚΑ. Ό,τι μπορεί να πάει στραβά, έχει πάει. Εδώ o παίκτης που περιμέναμε να ανέβει πώς και πώς με το που έβαλε γκολ μένει έξω ενάμιση μήνα. Είπαμε μας αγαπάει ο Μέρφι αλλά φέτος το ξεφτίλισε.
Τίποτα από όλα αυτά δεν τα αναφέρω προς υπεράσπιση του Λούτσε ο οποίος φυσικά και έχει τεράστια ευθύνη για την εικόνα και τον οποίο αν απολύσουν σήμερα δε θα το δω αρνητικά ούτε λεπτό. Αλλά δεν πάυουν να είναι αλήθεια. Και τα γράφω κυρίως με αφορμή τη νοσταλγία στον Ίβιτς που μας έχει πιάσει, τον Ίβιτς που σε όλα τα κρίσιμα πέρσι η μπάλα τον πήγε δοκάρι και μέσα. Ο Γκάρι στην Ιταλία, η γκολάρα του Πρίγιο στην Ξάνθη που φέτος στο ένα μέτρο βρίσκει αέρα, ο Κλωναρίδης, όλα. Ποιος θυμάται τον πρώτο γύρο, την Καραμπαγκ, το 3-0 καλώς τα παιδιά στο ΟΑΚΑ με 3-5-2 και το Μαλεζά γιο-γιο.
Η ομάδα πιστεύω θα ξεκινήσει σερί νικών και δεν είναι αργά για το πρωτάθλημα. Είτε με Λούτσε είτε χωρίς