Μα αυτο ακριβως ειναι το νοημα. Δεν μπορεις να παρεις απο μονο του ενα νουμερο. Αρχιζεις και κοιτας, υπαρχει διαρκεια? κτλ.
Και οπως μετραει και η διαρκεια, μετρανε και αλλα πραγματα. Για μενα το να μου πει καποιος οτι ο Κλαους και ο χ Κλαους βαζει ξερω γω 15 γκολ το χρονο δε μου λει κατι ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ απο μονο του.
Ναι, η διαρκεια πχ δειχνει οτι δεν ειναι αχρηστος αλλα εγω δεν ειμαι απο αυτους που τον θεωρουν αχρηστο αρα και δε μου λεει και πολλα το στατιστικο.
Επισης προσωπικα συχαίνομαι την προσηλωση σε στατιστικα σε ομαδικα σπορ οπως το ποδόσφαιρο. Δεν χρειαζομαι να δω τα στατιστικα του Μεσσι για να ξερω το ποσο καλος παικτης ειναι. Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι προφανως απο μονο του το νουμερο δεν λεει τιποτα. Αν ειναι ετσι αφου εχει 2 γκολ τωρα ο Κουλουρης πρεπει να ειναι και ο βασικος σεντερ φορ. Φυσικα δεν εχει λογικη αυτο. Επισης ας παιζει ο Κλαους οπως στο πρωτο ματς που να απασχολει αρκετα τους αμυντικους κι ας μη βαλει ουτε ενα γκολ. Θα τα βαλουν αλλοι. Το θεμα ειναι η ομαδα να σκοραρει.
Ετσι λοιπον οπως και θα κοιταξουμε το "context" του αριθμου, οπως αν ειναι ενα μονο data point η αν υπαρχει διαρκεια που να δειχνει trend, υπαρχουν και διαφορα αλλα που πρεπει να κοιταξουμε. Ποσα γκολ ειναι με πεναλτι, ποσα γκολ ειναι σε κενη εστια κτλ κτλ.
Οταν λοιπον μιλαμε οχι για τον αν ειναι αχρηστος ο Κλαους αλλ για το ποσο καλος ειναι, ερχόμαστε στο ερωτημα, "ποσα απο τα γκολ του Κλαους δεν θα τα εβαζε και οποιοσδηπτε αλλος σεντερ φορ?". Χτες που ηταν ο Κουλουρης στη θεση του δεν ηταν εκει για να σμπρωξει τη μπαλα μεσα στο πρωτο γκολ? Αν το ειχε βαλει ο Κλαους θα ακουγαμε "οριστε το εβαλε παλι το γκολακι τι αλλο θελετε?". Ενιωσε κανεις οτι ελλειψε κατι η οτι υπηρχε καμια διαφορα χτες που ηταν ο Κουλουρης στη θεση του Κλαους? Και εκει ειναι και το νοημα. Δεν ειναι αχρηστος ο Στεφανος αλλα ειναι μακρια απο αναντικαταστατος.
Αν ειναι να κρινουμε εναν επιθετικο απο τα νουμερα, πρεπει να καταταξουμε τα γκολ σε κατηγοριες. Για παραδειγμα:
Γ: Γκολ που τα βαζει ο οποιοσδηπτε (λεμε τωρα για τα παντα θελουν ικανοτητα). Πεναλτι, κενη εστια κτλ
Β: Γκολ που θελουν καλη τουλαχιστον τεχνικη επιθετικου και δειχνουν μια καποια ικανοτητα.
Α: Γκολ "σπεσιαλ" και δεν εννοω εντυποσιακα χαιλαιτς που ειναι και τυχη. Γκολ που εμπεριεχουν δημιουργια και τριπλα, γκολ που με τη δυναμη πείρες παραμαζωμα αμυντικο, γκολ δυσκολιας.
Μετα ρωταμε, ποσα απο τα πχ 15 γκολ ειναι κατηγοριας Γ, ποσα Β και ποσα Α?
Αυτα περι νουμερων. Ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον. Και θα επαναλαβω για πολλοστη φορα οτι ας τον νιωθει τον επιθετικο η αμυνα και ας τα βαζουν αλλοι τα γκολ.