μια συζήτηση με θέμα το άρθρο του Κόλκα είχαμε πριν καιρό με έναν συνοπαδό, με αφορμή το θέμα Τζανδάρη.
Το ερώτημα επανέρχεται, πρέπει τον προπονητή να τον απασχολούν εξωαγωνιστικά θέματα (μη ανανέωση συμβολαίου πχ) στον καταρτισμό της 18άδας;
Η γνώμη μου είναι ότι αν υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις και εκ των προτέρων συνεννόηση, μπορούν να μην τον απασχολούν. Αν το καλοκαίρι ο προπονητής πει, δε θέλω μα και μου για το ποιον θα βάζω, και η ΠΑΕ το τηρεί είναι καλύτερα, παρά την πρόσκαιρη οικονομική ζημία.
Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο θέμα το γνωστό επικοινωνιακό. Η ΠΑΕ θεωρητικά δε βολεύεται από τις δηλώσεις του Αναστασιάδη για τον Τζαβέλλα και για τον Κατσικά. Αν δε μιλούσε ο προπονητής θα διευκόλυνε την ΠΑΕ; Μπορεί και όχι, έχουν και οι παίχτες τους διαύλους επικοινωνίας τους και το όποιο έρεισμα στους οπαδούς.
Τέτοιες περιπτώσεις χασούρας με παίχτες που τους χρειάζεται ο προπονητής, αλλά δεν ικανοποιεί οικονομικά η ΠΑΕ και με παίκτες οικονομικά ικανοποιημένους που δεν τους θέλει ο προπονητής υπάρχουν παντού. Τελικά πιστεύω ότι ειδικά για τους σεναριολαγνείς ΠΑΟΚτσήδες είναι πολύ καλύτερο να βγαίνει ο προπονητής και να μιλάει ξεκάθαρα, έστω φέρνοντας σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση την ΠΑΕ.
Από όλα τα σημεία
μου αρέσει η τελεία.