Πολλά γράφτηκαν.
Έχουν γίνει πολλά και πολύ άσχημα τα τελευταία χρόνια που θάφτηκαν ή αποκρύφτηκαν ή μείναμε στο να διαλέγουμε στρατόπεδα ο καθένας ανάλογα με τη διάθεση, τη λογική, και τη διαίσθησή του:
1) Επαναλαμβανόμενες απολύσεις προπονητών
2) Συχνές επιστροφές ίδιου προπονητή ως υπηρεσιακού
3) Μόνιμη καθίζηση αγωνιστική της ομάδας σχεδόν ΠΑΝΤΑ την ίδια περίοδο
4) Ημιτελικοί με Τρίπολη
5) +5 με ΑΑ
6) Ατρόμητος
και πάντα κάποιες σταθερές στην ομάδα και πάντα οι ίδιες διαδικασίες αποδόμησης προπονητή με φερέφωνα και πάντα ορισμένοι παίκτες μόνιμα προστατευμένοι από ΑΡΔ κλπ.
Το να θεωρώ την ομάδα τσιφλίκι μου και να μη γουστάρω τον προπονητή που είτε θα με αφήσει πάγκο είτε θα με βάλει να παίξω όπως δεν θέλω είτε θα με σκίζει στην προπόνηση και αθλητική ζωή κλπ, οπότε αποφασίζω να τον φάω γιατί οκ, έχω δει οτι στον ΠΑΟΚ άνετα μπορεί ο προπονητής να είναι το εξιλαστήριο θύμα, μερικά κλαρίνα αγωνιστικά και τον στείλαμε με τη διοίκηση νηπιαγωγείου που έχουμε, πιστεύω είναι σύνηθες πια.
Λόγοι; όλοι οι από πάνω μέχρι και το "γιατί; γιατί μπορώ".
Χρόνια τώρα μιλάμε για παρεάκια, για κάστρα που πέφτουν από μέσα, για τον ΠΑΟΚ που τρώει τον ίδιο τον ΠΑΟΚ κλπ κλπ και ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει μιλήσει στα ίσα και σταράτα.
Ο Ίβιτς το έκανε γιατί είναι 8-9 χρόνια στον ΠΑΟΚ και τα έχει ζήσει όλα αυτά από πρώτο χέρι.
Γιατί το έκανε; Ιδιοτέλεια για να σώσει το τομάρι του; Μπορεί. Ανιδιοτέλεια για το καλό του ΠΑΟΚ που επιτέλους κάποιος έπρεπε να το κάνει; Μπορεί. Και τα δύο; Μπορεί. Δεν με νοιάζει ΓΙΑΤΙ το έκανε. Με νοιάζει οτι επιτέλους κάποιος το έκανε. Και να συνεχίσει.
Η χρονιά τελικά δεν είναι καμμένη, έχεις κύπελλο και Λίμπερετς και τελικά και να καεί, χέστηκα γιατί προέχει επιτέλους να καθαρίσει όλη η μούργα από τον ΠΑΟΚ μας είτε λέγεται παίκτες είτε λέγεται μανατζαρέοι (πλανάστε πλάνην οικτράν όσοι τους υποτιμάτε, γνωρίζω από επαγγελματικής σκοπιάς τι παίζει γενικά με το agentιλίκι), είτε λέγεται παράσιτα, είτε λέγεται ΑΡΔ.
Εγώ συντάσσομαι με τον Ίβιτς γιατί τα είπε και γιατί επιτέλους πρέπει να σταματήσει το κάθε τσουτσέκι που λόγω μάνατζερ, ΑΡΔ, κολλητών κλπ νομίζει οτι θα κάνει αυτό κουμάντο στην ομάδα (ελέω και ανυπαρξίας διοίκησης), να μας γ@μάει τη χρονιά και την ψυχολογία. Όχι, πολλές συμπτώσεις για να είναι συμπτώσεις. Να σπάσει το απόστημα κι ας τρέξει και αίμα.
Τώρα για τους υπόλοιπους μόνο καλό θα κάνει. Λες και ο Ίβιτς δεν ξέρει να προστατεύσει εάν χρειαστεί τον χ-ψ Γκάρυ που απλά θα χάνει τα άχαστα για να μην τον πουν στημένο. Και λες και δεν ήξερε πως φαγώθηκαν όλοι οι προηγούμενοι...
The North Remembers
“The fool strikes. The wise man smiles, and watches, and learns. Then strikes.”