Παιδιά ξέρω ότι υπάρχει μία επιχείρηση κάπου στον κόσμο, με ακριβά μηχανήματα που μπορεί να παράγει κάτι ενδιαφέρον.
Εντούτοις, οι εργαζόμενοι είναι εντελώς καινούργιοι, υποσχόμενοι αλλά χωρίς μεγάλη εκπαίδευση και εμπειρία στο χειρισμό, και για κάθε στραβό στα μηχανήματα το "αφεντικό" τα βάζει μαζί τους. Τους τσιμπάω και τους λέω να τα μηχανήματα, πιάσε κάτι και βγάλε κάτι.
Αυτή η επιχείρηση υπάρχει αλλά δεν είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά μοιάζει πολύ με την κατάσταση στον ΠΑΟΚ και για τον προπονητή και για κάποιους καινούργιους ενδιαφέροντες παίκτες.
Σε άλλες επιχειρήσεις, -μεγάλες λέμε πάντα-, ο "apprentice" είναι με κάποιον μέντορα (μπορεί να ειναι και αφανής) ή η εταιρεία του επιδοτεί εκπαιδεύσεις, με τη λογικά "θα σε έχω 20 χρόνια δεμένο".
Ο Ivic δεν ήταν ποτέ Α' προπονητής σε ανδρική ομάδα, είναι η πρώτη του χρονιά. Εγώ στη θέση του Ivan Savvidi δεν θα τον έδιωχνα (ιδίως με τα προηγούμενα παραδείγματα) φυσικα, αλλά για να βουλώνουν στόματα -πέραν του ωραίου του μιλάω στα αποδυτήρια και λέω φιλαράκια γύρω από τον Ίβιτς και τον Γκαρσία θα χτιστεί η επόμενη εικοσαετία του ΠΑΟΚ-, τους στέλνω με το στανιό για extra μαθήματα και γνωριμίες καθώς και προσλαμβάνω τον Τεβεκέλη του προπονητή (συνταξιούχο ή διεθνή προπονητή, έναν τύπου Σάντος ή έναν τύπου Στέφενς ας πούμε). Όχι για να είναι ο Ίβιτς ή ο Γκαρσία βοηθοί, αλλά για να είναι unofficial σύμβουλοι εκτός χορταριού. Ένα γέρικο μυαλό τελοσπάντων που μόνη ευθύνη θα έχει την υποστήριξη του προπονητή.