Λοιπόν, ο Πάμπλο, σύμφωνα με τα ΣΠΟΡ φέρεται στη συζήτηση που είχε με τον Ζαγοράκη πριν το ματς με τον Εργοτέλη να λέει:
"Πρόεδρε, έχω αναστατωθεί με όσα συμβαίνουν κι ακούγονται γύρω από το όνομα μου. Γνωρίζω ότι έχουν έρθει άνθρωποι από την Τουρκία για να με δουν. Αυτό με έχει αποσυντονίσει και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στις προπονήσεις."
Η απάντηση του Ζαγόρ, άμεση:
"Πάμπλο, δεν υπάρχει κανένα επίσημο ενδιαφέρον και δε μας έχει κατατεθεί καμία συγκεκριμένη πρόταση από καμία ομάδα. Θέλω να παραμείνεις συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στη δουλειά σου. Ολα όσα ακούγονται είναι απλά φήμες και δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο."
Για να προσθέσει ο Ουρουγουανός:
"Στη Θεσσαλονίκη περνάω καλά τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου. Πριν έρθω εδώ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήμουν τόσο ευχαριστημένος, τόσο από την πόλη, όσο και από τη γενικότερη συμπεριφορά προς το πρόσωπο μου. Μπορώ να πω με βεβαιότητα, όσο τραβηγμένο κι αν ακούγεται ότι περνάω το ίδιο καλά όπως πεερνούσα κι όταν αγωνιζόμουν σε μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης όπως η Ρεάλ και η Μίλαν, γιατί κι ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με πολλούς και πιστούς οπαδούς που τον ακολουθούν παντου.
Το συμβόλαιο μου με την ομάδα λήγει το καλοκαίρι του 2010, όταν θα είμαι πλέον στα 33 μου. Θα δω πως θα είμαι κι ανάλογα θα αποφασίσω αν θα συνεχίσω για ακόμη έναν χρόνο. Πάντως θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ γιατί περνάω υπέροχα. Πριν έρθω στη Θεσσαλονίκη δεν είχα πρόβλημα να σταματήσω ακόμη και το ποδόσφαιρο, αλλωστε, δόξα το Θεό, χρήματα έβγαλα και αυτό που ήθελα εγώ ήταν να περάσω καλά τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου.
Είναι πολύ σημαντικό που ο ΠΑΟΚ με υποδέχτηκε έτσι και περνάω καλά τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου."
Η επαλήθευση παρακάτω
http://www.novasports.gr/soccer/anational/default.asp?aid=185711