Παντα θεωρούσα και θεωρώ, οτι η αυτάρκεια είναι ενα πολύ βασικό στοιχείο μιας ομάδας.
Εννοείται αν το δεις ακόμη και μπακαλίστικα, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει έξοδα για το αγωνιστικό περίπου 45-50εκ ευρώ και έσοδα έχει δεδομένα γύρω στα 23. ( τηλεοπτικά φανέλα διαρκείας).
Σ αυτά προσθέτουμε και τα περίπου 12-15 της Ευρώπης και μένει ένα κενό της τάξης των 12 , τα οποία καλύπτονται με πώληση ή με ΑΜΚ.
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα έσοδα τα οποία όμως καλύπτουν ακαδημίες υπαλλήλους γραφείων κλπ κλπ
Το μοντέλο του πρώτα να δούμε σε ποια διοργάνωση θα παίξουμε και έπειτα θα δούμε τι θα πάρουμε, έχει τη λογική του ( κυρίως τα χρόνια απο τον πόλεμο και μετα), ωστόσο με βάση το πως κινείται η αγορά δεν βοηθά πλέον.
ΟΙ μεταγραφές που θα γίνουν τώρα, έστω οι 3-4 πρωτοκλασάτοι, θα έχουν αφομοιωθεί του χρόνου σε μια ΟΜΑΔΑ που θα μπορεί να κάνει 3 προκρίσεις επιπέδου έστω EUROPA.
H στόχευση της ομάδας πρέπει να είναι η εξής:
ΤΟυ χρόνου θέλω να είμαι έστω δεύτερος. Να παίξω προκριματικά ch l με σκοπό να περάσω 3 γύροι.
ΑΡΑ, πρέπει να μην ψάχνω 3 και 4 παίκτες του χρόνου. πρέπει να κάνω τώρα την επένδυση, να κολλήσω και λίιιγο το Γενάρη μια πινελιά και να ψάχνω του χρόνου max 2 παίκτες.
Η ομάδα που θα πάει τώρα να παίξει προκριματικά δε γίνεται να έχει 5 νέους παίκτες στην ενδεκάδα.
Δεδομένου οτι τα έσοδα τα ευρωπαικά είναι υπεπολύτιμα, θα κρατούσα τον Λουτσέσκου για φέτος φροντίζοντας όμως να έχω καταλήξει απο το Δεκεμβρη σε τι προπονητή θέλω να φέρω.
Επιπλέον μετά απο μια χαμένη χρονιά όπως φέτος, όλοι θα περιμένουμε με το δάχτηλο στη σκανδάλη. ΑΝ αλλάξει και ο τρόπος διοικησης και ο προπονητής και 4-5 παίκτες είναι πιθανό να γίνει λαθος αξιολόγηση του νέου τρόπου λειτουργίας.
Σε κάθε περίπτωση ο νέος τρόπος πρέπει να κριθεί μετά απο 2 χρόνια λειτουργίας τουλάχιστο. ΙΔΑΝΙΚΑ θα ήταν να ετοιμασει μια πανίσχυρη ομάδα εντός και εκτός συνόρων με την είσοδο στη Νέα Τούμπα.
ο μέχρι στιγμής τρόπος που κινείται η ομάδα για τον Γιαννούλη δεν μου δείχνει οτι είμαστε προ συγκλονιστικών αλλαγών πέρα απο νέα πρόσωπα.
Αδιαφορώ για ότι κι αν λένε γιατί δεν ξέρουνε το πως νοιώθουμε για ΣΕΝΑ