https://youtu.be/-xkUbeEV0RM?is=h5vkmDYUnu1SeBW3
Τι λεει σήμερα η μυρωδιά σπυριαρας παιδιά;Ειδικά στο 13:45 αλλά και πιο πριν. Μήπως αυτά που έχω βαρεθεί να σας πρήζω και χαλάω την πιάτσα;
Τις προάλλες ο Κλειτος έγραψε επίσης αυτό που έλεγα εγώ. Ότι αντί του Ταϊρί θα μπορούσε να αποκτηθεί ένα πιο αθλητικό 2-3 με μέγεθος.
Ειλικρινά δεν τα παραθέτω αυτά για να ευλογήσω τα γένια μου. Και εξηγούμαι.
Μερικοί μπερδεύουν "το είναι δίκαιο να μείνει ο Ταϊρί, ο Μουρ και ο Ομορουγι" με το "λείπουν κάποια βασικά στοιχεία από την ομάδα" .
Όταν εγώ έγραφα, πριν βγει στην φόρα ότι ο Ταϊρί και ο Ομορουγι ανανέωσαν, ότι η ομάδα, με βάση το διαφαινομενο ροστερ, χρειάζεται τρεις δυνατές κινήσεις, χωρίς να λαμβάνετε υπόψιν τα ονόματα αλλά τα στοιχεία που έχουν οι παίκτες :
Ένα δυάρι που να πατάει στο 3, όπως Jared Rhoden ή Shavon Shields (έχω τονίσει τις διαφορές τους).
Ενα τριάρι που να πατάει και 4, όπως Will Clyburn (ή Χεζονια που μας τρέλαναν τις προάλλες).
Και ένα stretch 5-4 όπως ο Smailagic.
Ήθελα να το παίζω προπονητής ή ξερόλας του τοπικ; Να θίξω τη διοίκηση και τον προπονητή ότι δεν κάνουν σωστές κινήσεις;
Ή μήπως γιατί θέλω όπως όλοι μας να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γαματο ροστερ από φέτος, ώστε να γίνουμε το απόλυτο φαβορί Eurocup, να αναγκάσουμε τους Μπουένο να πουν ΩΧ και τους γαβροβαζελους να έρχονται με pampers να μας αντιμετωπίσουν;
Ένα σχόλιο για Ομορουγι, Μουρ και γενικά για το ροστερ μπας και καταλάβετε τι εννοώ στους ψηλούς.
Ο Μουρ αν ήταν 5-6 εκατοστά ψηλότερος θα ήταν από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη. Έχει ωραίες κινήσεις, είναι μεγάλος μαχητής, αξιόπιστος σκόρερ και ριμπαουντερ. Τον ανανεωσαμε πρώτο. Θα προτιμούσα όμως να ανανεώσει ο Ομορουγι (ξέρω ότι πολλοί δεν θα συμφωνήσουν) με παράλληλη απόκτηση πχ του "πουτσοπρηχτη" Smailagic.
Γιατί; Γιατί έτσι θα είχαμε ακόμη περισσότερη δύναμη και ύψος κάτω από το καλάθι. Θα διατηρουσαμε στο ροστερ, όπως σωστά λέτε κάποιοι, έναν παίκτη που μπορεί να εξελιχθεί μέσα από τη δουλειά του προπονητή και την πάσα του Καλαθη.Και θα είχαμε και έναν διαφορετικό ψηλο με αξιόπιστο τρίποντο και υψηλό μπασκετικό iq, που θα έδινε πολύ περισσότερες διαφορετικές λύσεις κάνοντας το παιχνίδι μας πιο απρόβλεπτο.
Η ουσία είναι ότι είχαμε ανανεώσει Μουρ από νωρίς. Το άξιζε; Βεβαίως. Το αξίζει και ο Ομορουγι; Βεβαίως. Το αξίζει και ο Ταϊρί που ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια για την θέση του; Βεβαίως.
Δημιουργείται όμως ένας συνωστισμός στους ψηλούς (με δεδομένη την απόκτηση του Αλεξάντερ) και κυρίως στην θέση του σέντερ, που προβληματιζεσαι για το αν χωράει άλλη κίνηση ή αν θα γίνει άλλη κίνηση, ενώ μοιάζει απαραίτητη. Ίσως και να γίνει αν κι εφόσον περάσουν οι 7 ξένοι και να καταλήξουμε σε 9 ή στην υπερβολή των 10 ξένων. Τι να πω.
Είναι η τελευταία φορά που γράφω σεντόνι. Σορρυ. Κλείνω με ένα μη ρεαλιστικό depth chart για να δείτε πώς θα έβλεπα εγώ το ροστερ σούπερ με μερικές διαφοροποιησεις (τον Χατζινς δεν τον πειράζω

) :
1) Καλαθης, Hudgins, Μπαζινας
2) Jared Rhoden ή Shavon Shields, Foster, Naz
3) Will Clyburn, Περσιδης
4) Smailagic, Grey, Χουγκαζ
5) Alexander, Omoruyi
Sorry και πάλι για το τεράστιο σεντόνι