ΠΑΟΚ Β - Ζάκυνθος 1-1
Ο ΠΑΟΚ Β βγήκε από τους... μπελάδες απέναντι στη Ζάκυνθο, με τον Βαγγέλη Γκιόκα να ισοφαρίζει στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 1-1.
Στις Σέρρες υποδέχθηκε ο ΠΑΟΚ Β τη Ζάκυνθο, ψάχνοντας άμεσα την επιστροφή στις νίκες, απέναντι στους νεοφώτιστους, οι οποίοι -μέχρι πρότινος- έδειχναν αρκετά αδύναμοι για την κατηγορία.
Χωρίς τον τιμωρημένο Λεωνιδόπουλο οι ασπρόμαυροι, αλλά με τους Κώστογλου και Αζούζ να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σε αποστολή του ΠΑΟΚ Β.
Ένα αρκετά γεμάτο πρώτο ημίχρονο, με φάσεις εκατέρωθεν, αλλά χωρίς τέρματα, με τον Δικέφαλο να απειλεί πρώτος στο 5' με τον Ίκομπογνκ, που σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Τσόγκας είχε απάντηση. Η Ζάκυνθος απάντησε στις ευκαιρίες με τον Νέιρα στο 10', ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ίκομπονγκ με κεφαλιά «έγλειψε» το δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Οι Ζακυνθινοί προσπάθησαν να απαντήσουν και να ισορροπήσουν τον αγώνα, με το σουτ του Κάτσε στο 15' να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Κουάδρα δοκίμασε τα πόδια του από μακριά, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Το πρόβλημα όμως του φετινού ΠΑΟΚ Β ήταν ξανά παρόν. Δυστοκία και ελάχιστα γκολ, με τον Ντούνγκα να μην απειλεί με το απευθείας φάουλ, ενώ στο 29' ο Ίκομπονγκ πάσαρε στον Σιφναίο, ο οποίος σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Τσόγκα.
Το πρώτο ημίχρονο «έκλεισε» με την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή του Μπαστακού στο 37' να μην απειλεί τον Νικολακούλη και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια δίχως τέρματα.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πίεση από τους φιλοξενούμενους, δυσκολεύτηκε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του, ωστόσο κατάφερε να δημιουργήσει και τη δική του σημαντική ευκαιρία, με τον Καραγκέα να σημαδεύει το δοκάρι στο 63ο λεπτό. Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις στιγμές του και στο 74′ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν ο Μπαστακός ευστόχησε από την άσπρη βούλα, γράφοντας το 0-1 για τη Ζάκυνθο.
Παρά την αρνητική εξέλιξη, οι «ασπρόμαυροι» δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια, ανέβασαν την πίεσή τους στα τελευταία λεπτά και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 90+3′. Ο Σιφναίος με κεφαλιά τροφοδότησε τον Γκιόκα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη φάση η Ζάκυνθος άγγιξε το δεύτερο γκολ, όμως οι Κοσίδης και Σιδεράς επενέβησαν καθοριστικά, αποτρέποντας την παραβίαση της εστίας του ΠΑΟΚ.
Στους 9 βαθμούς πλέον ο Δικέφαλος που παραμένει χαμηλά μετά από εννιά αγωνιστικές, ενώ αντίστοιχα η ομάδα του Ιονίου έφτασε τους 4 βαθμούς, όντας ουραγός της κατηγορίας.
Την επόμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ Β θα ταξιδέψει στην Πελοπόννησο να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Πύργο, ενώ η Ζάκυνθος θα φιλοξενήσει τη Νίκη Βόλου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ Β (Πονζ): 1.Νικολακούλης, 2.Κοσίδης, 3.Ντούνγκα, 4.Σιδεράς, 5.Κωττάς, 6.Ελευθεριάδης (79′ Παπαγεωργίου), 7.Καραγκέα (66′ Κώστογλου), 8.Τσοπούρογλου(90' Γκιόκα), 9.Σιφναίος, 10.Ικομπόνγκ (66′ Μπέρδος), 11.Στύλος (66′ Αζούζ).
ΑΠΣ Ζάκυνθος (Φυντάνης): Τσόγκας, Γυφτομήτρος, Σινγκ, Σίλβα (46′ Τσίτσκας), Ροντρίγκες, Κάτσε, Κουάδρα (72′ Σέλμα), Παναγιωτούδης, Μπαστακός(90' Κρυπαράκος), Νέιρα(68' Αναστασόπουλος), Καρίμ.
Με την εισοδο των Αζουζ, Μπερδου, Κωστογλου στο 66" λεπτο ανεβηκε η ομαδα και στο τελος με την προσθηκη στα χαφ των Παπαγεωργιου και Γκιοκα ισοφαρισαμε και μειναμε ζωντανοι στην προσπαθεια που κανουμε για την παραμονη αλλα πρεπει καποιος να του τραβηξει το αυτι να βαζει νεαρους παικτες οπως ο Μπερδος, ο Γκιοκα, ο Παπαγεωργιου, ο Παπανικοπουλος, ο Κωστογλου, ο Τσιφουτης, ο Αζουζ, ο Αβραμπος, ο Τουρσουνιδης ακομα αν γινεται να ανεβασει και ακομα εναν σεντερ φορ απτην Κ19 οπως τον Γραββανη(εχουμε Σουβλατζη και Κρομμυδα για την Κ19)ωστε να σωθει ευκολα η ομαδα και αν δεν το κανει τον δρομο τον αγυριστο!